Elizabeth Arden: maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask


Keď dvaja robia zdanlivo to isté, nemusí to mať rovnaký výsledok. A oplatí sa čítať, čo sa na obale píše, aby ste potom neostali s padnutou sánkou, že ten efekt je trošku iný, než ste čakali. Ja veru mala s touto maskou od Elizabeth Arden trošku iné plány.

Experti z laboratórií značky Elizabeth Arden sú presvedčení o tom, že kvalitu pokožky môžeme so správnou procedúrou zmeniť behom úžasných 20 minút. Či už na suchú pleť dáte výživnú pleťovú masku a krém, dehydratovanú pleť hydratujete sérom a krémom, alebo fľakatú pleť vyhladíte peelingom a zjednotíte BB krémom, rozdiely budú viditeľné. Stačí dobrá postupnosť a produkty s kvalitným zložením. A podľa tejto filozofie a potrieb pleti som vyberala aj jeden z produktov tejto značky. Pozrela som si zloženie masky v darčekovom sete a produkt kúpila.


Bioderma Sérbium sérum, recenzia
Nevedela som, že je to maska zlupovacia a ja práve také rada nemám. Vo veľmi vzdialenej minulosti som mala jednu od Avonu a jednu od Yves Rocher. Volali sa Clearskin a Pureté Végétale, obidve mali hĺbkovo čistiť pleť. Ich kúpu som oľutovala. Okrem zmatnenia pokožky sa na mojej tvári neudialo nič a nebolo bádať žiadne rozdiely pred a po ich aplikácii. Odvtedy som nič také nekúpila. Poriadne upchaté póry mi vyčistila jediná maska na svete. Tá ale bola v skutočnosti sérom (alebo chemickým peelingom) a nebola zlupovacia - volá sa Sébium sérum (vpravo) a vyrába ju značka Bioderma.

Ingrediencie masky Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask

U tejto high-end masky značky Elizabeth Arden boli moje očakávania ešte vyššie než u súra. Aj táto exfoliačná a revitalizujúca maska obsahuje kyselinu glykolovú (GLYCOLIC ACID). Keďže je kyselina uvedená medzi prvými zložkami, predpokladala som približne rovnakú koncentráciu, no ešte lepšie účinky a to pre obsah ďalších hodnotných látok, aké by som v sére od Biodermy hľadala márne. Sérum síce vyhladzuje reliéf pokožky a hĺbkovo čistí i dezinfikuje póry, ale nie je cielene určené na vrásky a neprináša ani žiadnu hydratáciu. Je to proste čistič. Ale maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask sľubuje viac než len vyčistenie pleti. Bola v darčekovom sete so sérom, aplikátorom a to za super cenu vo výpredajovej akcii. Namiesto  20 EUR som dala za celý set len niečo vyše 10 EUR. No nekúpte to...

aplikátor, maska a sérum Visible Difference od Elizabeth Arden z darčekového balenia
aplikátor, maska a sérum Visible Difference od Elizabeth Arden
Čistiaci efekt kyseliny glykolovej v maske od Elizabeth Arden by mohli ešte podporiť ďalšie obsahové ingrediencie. Extrakt z pomaranča (CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT), citróna (CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT) - obsahujúce ovocné kyseliny, ďalej extrakt z vŕbovej kôry (SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT), ktorá je prirodzeným zdrojom kyseliny salicylovej a aj samotnú kyselinu salicylovú (SALICYLIC ACID).

Maska Visible Difference bola obohatená navyše o extrakt z hrozna Cabernet (VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED EXTRACT), extrakt z prasličky (EQUISETUM ARVENSE EXTRACT), broskyne (PRUNUS PERSICA (PEACH) FRUIT EXTRACT), čučoriedky (VACCINIUM MYRTILLUS EXTRACT), čo sú extrakty plné antioxidantov, minerálov, vitamínov, flavonoidov a iných dôležitých zložiek. 

Jej hydratačný a revitalizačný efekt podporili látky, ktoré v tele viažu vodu. Medzi viazače vody patrí polysacharid galaktoarabinan (GALACTOARABINAN), trehalóza (TREHALOSE), močovina (UREA) javorový sirup (ACER SACCHARUM (SUGAR MAPLE) EXTRACT) a extrakt z cukrovej trstiny (SACCHARUM OFFICINARUM (SUGAR CANE) EXTRACT) prispievajúci k rýchlej obnove buniek. Ďalej tu máme hydratačný hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE), glycerín (GLYCERIN) a extrakty podporujúce prirodzenú obranyschopnosť pokožky: beta-glukan (BETA-GLUCAN) a extrakt z echinacey (ECHINACEA PURPUREA EXTRACT). 

Zo zmäkčujúcich a zvláčňujúcich zložiek redukujúcich suchosť a šupinatosť sú to ingrediencie ako šťava z listov aloe (ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE), extrakt z obilných klíčkov (TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM EXTRACT) a extrakt z ovsa (AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT).

Toto aby nezabralo aj proti vráskam, nepomohlo k spevneniu, upokojeniu a osvieženiu pokožky? Musel by v tom byť nie jeden ale prinajmenšom sto čertov. Pri takomto obsahu nehrozí, aby bola pokožka po vyčistení, osviežení a omladení čo len trošku podráždená. Jasný dôvod kúpiť. Ako som dopadla?

farba masky Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
farba masky Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
Moje skúsenosti s maskou Elizabeth Arden Visible Difference

Po nahliadnutí do téglika maska pripomínajúca kalíšok červeného vína. Gél má červenkastú farbu a jasne z neho cítiť hrozno i alkohol. Ten alkohol je žiaľ prítomný aj v zložení, no rozumiem, že kyselina salicylová a aj niektoré ďalšie látky by sa nedali bez jeho prítomnosti zapracovať do masky, ktorá má behom pár minút na pokožke zaschnúť a vytvoriť zlupovací film. Jej základ jednoducho musí byt prchavý. 

textúra Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
textúra Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
Aj tak mi ale príde príliš hustá. Aplikuje sa 1 - 2x týždenne na 15 - 20 minút a odporúča sa dávať na vyčistenú a tonizovanú pleť v tenkej vrstve, ale naniesť gél v naozaj tenkej vrstve je dosť výzva. Nikdy nenaberajte naraz veľké množstvo. Naťahovala by sa ako žuvačka a pripravila by vás o nervy. Naberte vždy malé množstvo a obtrite zakaždým aplikátor o okraj téglika, aby ste ten súvislý prúd gélu prerušili a potom natrite. Koniec aplikátora je hladký a plochý. Pri rozotieraní až tak nepodráždite pleť. Nezľaknite sa ani tej červenej farby. Červený je gél, nie pokožka pod ním. Moja pleť je citlivá a nezaznamenala som žiadny problém.

maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask
Najskôr som nechápala, prečo mám pleť ešte tonizovať. To nechápem doteraz. Dať si na pleť tonikum a uzavrieť ním póry, účinné látky sa tam nedostanú a nevyvolajú efekt v hlbších vrstvách pokožky. Keďže je maska tuhá a tuhne rýchlo, nemá ani veľa času pôsobiť, aby sa tam mohli dostať. Bežné masky môžete nechať na tvári aj pol hodiny. S touto sa mi stačí po 10 minútach usmiať alebo akokoľvek pohnúť svalmi tváre a už sa trhá. Logicky je teda lepšie nechať póry otvorené, nech sa do nich aj čosi dostane. Tonikum neodporúčam.

Maska žiaľ napriek všetkému nečistí pleť hĺbkovo, takže vyčistenie pleti pred jej použitím má svoj zmysel. Efekt kyseliny glykolovej pociťujem ako jemné šteklenie, no aj keď nedráždi, nie som si istá, či je to naozaj tá kyselina alebo dráždivý trietanolamín. Optimálne pH pre masky s kyselinou glykolovou je 2 - 3 a koncentrácia kyseliny medzi 20 - 50%. Kyselín je síce v zložení dosť, ale použitie trietanolamínu sa mi ani najmenej nepozdáva. Možno by napomáhal čiastočne čisteniu, pretože trietanolamín je zásada a zásadité roztoky dokonalo odstraňujú mejkap. To je síce krásne, ale už jeho 1% roztok má pH 10 a v zložení je uvedený hneď za kyselinou glykolovou. Toto asi nebude symbolické 1%... Minuli sa mi papieriky na meranie pH, takže odmerať to nemôžem, ale ale stavila by som sa, že sa pH masky bude príliš približovať k prirodzenému pH pokožky. Podľa mňa sa vzájomne zneutralizovali

maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask pred a po použití
maska Visible Difference Peel and Reveal Revitalizing Mask pred a po použití
Dala som jej opakované šance. Použila som ju na vyčistenú, nevyčistenú, tonizovanú i netonizovanú pleť. Skúšala som ju v čase problémovej pleti so sklonmi k akné v lete, kedy som si ju aj kúpila, pri normálnej pleti na jeseň i pri suchosti v zimnom období. Osvedčila sa len pri normálnej pleti. Trošku mi ju vyčistila a prejasnila. Inak maska nemá šancu výraznejšie ovplyvniť šupinatosť, vyrovnať reliéf drsnej pokožky a už vôbec nie vyčistiť póry. Ani to nerobí. Pokožka je po nej hladká, no suchšie partie neostávajú hladšie. Ani sa mi nezdá, že by mi zanikla tá jemnučká vráska, ktorú stále vidíte v tom bodkovanom rámiku. 

Ak mám navyše upchaté póry, tak smola. Takže ja mám jasno. Zatiaľ stále ostávam pri Bioderme. Síce nehydratuje, sérum nemôžem (a ani nechcem) používať častejšie než každý druhý týždeň, ráno sa musia prebytky dôkladne zmyť a nesmiem na slnko minimálne pol dňa, ale to by som neodporúčala ani po maske Elizabeth Arden Visible Difference Peel And Reveal Revitalizing Mask. Maska tiež bohvieako nehydratuje pre ten problémový nosič, ale ani nečistí a farebne nejednotí pleť. V odstraňovaní pigmentácie a hĺbkovom pôsobení je oveľa účinnejšie sérum od Biodermy.

sérum Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum - miniatúra 5ml
sérum Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum - miniatúra 5ml
V tejto kazetke malo lepší účinok sérum Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum, ktorého miniatúra s obsahom 5ml bola pribalená. 

Ťažko povedať, čo by jeho ingrediencie urobili s pokožkou pri dlhodobom použití. Derivát retinolu (RETINYL LINOLEATE) a derivát vitamínu C (ASCORBIC ACID POLYPEPTIDE) pomáha rozžiariť pleť a zlepšiť jej farbu. Tiež prispievajú k regenerácii. Glykosamínoglykany (HYDROLYZED GLYCOSAMINO-GLYCANS), vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE), skvalán (SQUALANE) a hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE) zasa pomáhajú s elasticitou a hydratáciou pleti. Nie je to zlé zloženie a aj po skúšobnom použití vzorky séra bola moja pokožka optimalne hydratovaná. Do plného balenia tohto séra by som možno aj šla, keby som nemala iné a lepšie sérum od inej značky a účinnejšie riešenia. Aj tie sú z obchodu Elnino.sk. O nich ale bude reč niekedy nabudúce.

Zlupovacia maska Elizabeth Arden Visible Difference sa mi žiaľ neosvedčila. Pre mňa, moju problémovú pleť suchú na čele a moje problémové póry v T-zóne by sa maska mohla volať "Invisible Difference" (po slovensky "neviditeľný rozdiel).
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes