Novinky značky Gabriella Salvete


Som schopná vzdať sa veľkého množstva vecí, no nikdy nezanevriem na hudbu a nikdy si nenechám ujsť možnosť otestovať kozmetické novinky. A už vôbec nie novinky Gabriella Salvete, ktoré mi môj chlebodarca opäť nechal zaslať.

V tomto sa asi nikdy nezmením. Môžem mať doma aj plnú skriňu dekoratívnej kozmetiky. Keď natrafím na ďalší krásny kúsok, tak si ho s veľkou pravdepodobnosťou kúpim a už ho aj hrdo nosím. Moja závislosť sa mi najťažšie potláča v práci, kde narážam na rôzne skvelé recenzie kozmetiky inšpirujúce k nákupom. Tento boxík mi dal ale opäť spraviť zamestnávateľ - parfuméria Elnino.sk. Pripravili ho spoločne so zastúpením značky Gabriella Salvete a ja vám všetky novinky predstavím.


Pomôcky k líčeniu


Ako prvú by som spomenula hubku na mejkap Gabriella Salvete Make-up Sponges, ktorú uviedli na trh niekedy v jeseni. Ja už jednu hubku vlastním, lebo mi ju obchod posledne pribalil k nákupu matných rúžov ako darček, ale dobrých vecí nikdy nie je dosť, že? 



Priznám sa, najskôr mi stála na polici a nevedela som sa dokopať k jej vyskúšaniu. Mám minulú skúsenosť s trojuholníkovými špongiami od značky Dermacol a líčenie s nimi nebolo to pravé orechové. Po navlhčení bola práca s nimi taká nijaká a bez vlhčenia sa mi zdalo, že líčidlo pohlcujú a zbytočne tak plytvám mejkapom. Nová špongia sa ukázala v lepšom svetle. Hneď mi padla do oka, pretože je maličká, praktická a má ostrý koniec, s ktorým zájdem aj do záhybov pokožky. Nemusím ju ani vlhčiť a všetko s ňou zvládam. Dokonca ju vláčim v kabelke, lebo lepšieho pomocníka na zapracovanie krémového mejkapu a korektora nemám. Hubka necháva u krémových a hustých líčidiel oveľa prirodzenejší efekt než stipplingový štetec a aj korektor s ním do pleti krásne zapracujem. A ani nie je taká veľká a nespratná ako všetky tie vychvaľované beauty blendery.

Veľmi ma potešilo, že v boxe vidím až dva štetce vhodné na práškové líčidlá (púdre, bronzery, lícenky...). Skosený si nechám na farebné produkty, guľatý na produkty vo farbe tela (púdre).



Ako prvé ma na nich zaujala jemnosť a hustota. Pre mňa je to jasná výhoda, pretože niektoré produkty, ktoré vlastním, ide najlepšie nabrať hustými štetcami. Iné sú zasa jemnučké a veľmi prášia. Beda, ak je na ne štetec ešte i tvrdý. Husté a jemné štetce Gabriella Salvete ale povrch mištičky s líčidlom nepoškriabu viac, než by mali, teda nespôsobujú zbytočné prášenie. Ani štetce netreba oklepávať, pre hustotu naberajú dobré množstvo. Aj hrubšie zrno ligotavej sľudy sa pohodlne uchytí medzi ich početné vlákna a pekne udrží až do momentu, keď štetec priložíte k pokožke. Kvalitou zhotovenia mi nové štetce Gabriella Salvete pripomínajú štetce značky Real Techniques, ktoré sú podobne jemné a minimálne raz tak drahé. Túto novinku odporúčam. Rovnako ako hubku.


Dekoratívna kozmetika Gabriella Salvete


Mojim tretím najobľúbenejším produktom je paletka očných tieňov Palette 16 Shades. Takmer pri každej skvelej paletke, na ktorú natrafím, mi niečo chýba. Väčšinou to býva nejaký základný a pokožke blízky odtieň, ktorý by šiel použiť na celé viečko aj na oblasti pod obočím. Tu ich mám rovno 7, s prižmúrením očka 8, medzi nimi matné i perleťové. K tomu je tu ešte 8 ďalších farieb, ktoré môžem na základ vrstviť podľa svojej ľubovôle. 



Už aj kamarátka Lucka skonštatovala, že má paletka super pigmentáciu. Úplne najviac som nadšená z farbičiek v rohoch - z perleťovej striebornej, petrolejovo modrej a hnedej. Milovníčky štetcov asi budú nadávať na prášenie, ktoré je u tejto paletky pri trení štetcami o čosi väčšie než u 10 Shades, ja mám však jasno. Použijem penový aplikátor, nie štetec a nič mi nikde prášiť nebude. Problém vyriešený.

Pomyselnú štvrtú priečku v obľúbenosti dostali nové korektory Gabriella Salvete. Dostala som dva odtiene korektorov Correct & Comfort Full Coverage v tégliku. Pre jednu osobu sú zdanlivo zbytočné, no keďže nemám farebne jednotnú pleť (niektoré partie mám tmavšie, iné svetlejšie), využiť dokážem obidva. Odtieň 01 je viac do zlata, 02 viac béžový. Nie sú gélové, skôr také krémové a majú mastnejší základ, ktorý veľmi pripomína podkladovú bázu pod očné tiene. Je totiž kombinovaný a pozostáva ako z uhlovodíkov, tak i z bieleho včelieho vosku, silikónov i akrylátov. Nevýhodou takéhoto zloženia bude slabšia pigmentácia. Vosk nám trošku pohltil farebnosť, preto nečakajte perfektné prekrytie už pri jednej vrstve. Na druhej strane však korektor môžete vrstviť až do požadovanej úrovne krytia, vždy sa prispôsobí tónu pleti a pod sebou znesie prakticky akýkoľvek mejkap. V podstate si ani nemôžete kúpiť nesprávny odtieň. A jeho povrch nikdy nebude vyzerať ako pôda vyprahnutá od slnka, lebo nie je 100 % matný. To ocenia najmä majiteľky suchšej pleti, ktorým bežné korektory vždy pridajú na veku, pretože ich pleť vyzerá síce matne, ale už na pohľad drsne.



Veľmi podobne je na tom tekutý korektor s aplikátorovou tyčinkou Perfect Skin Concealer. Úprimne, na prekrytie známok únavy, modrých kruhov pod očami a fľakov rovno zabudnite. Jeho silikónový základ dáva pigmentom hĺbku, ale nie žiarivosť a korektory neobsahujú ani žiadne svetlo odrážajúce pigmenty, ktoré by opticky niečo maskovali. Ja by som ale produkt nezatracovala ani najmenej. Presne naopak. Produkt vrelo odporúčam ženám, ktoré trpia akné a v štádiu hojenia ho nevedia ničím zakryť, pretože väčšina korektorov im ranky vysušuje a nedokonalosti ešte viac zvýrazňuje. Rovnako ho využijú dámy so suchou pleťou a vráskami, pretože zarovnanie povrchu ide tomuto vodoodolnému korektoru s obsahom hyaluronátu sodného veľmi dobre. Ba povedala by som, že žiadny podobný korektor doma nemám a teší ma, že mi práve taký pribudol. Rozhodne ho skúsim aj ako podkladovú bázu pod matné očné tiene, ktoré majú tendenciu trošku vysušovať pokožku pod nimi a s výsledkami sa prihlásim  ďalšom článku.

V balíčku som ďalej mala produkty na obočie. Brow Definer vo forme tenučkej vysúvacej ceruzky so špirálovou kefkou na druhom konci (odtieň 20 Brown). Druhým je gélová maskara Eyebrow Gel Mascara s miniatúrnou špirálkou (odtieň 02 Brunette / Brown), ktorá poteší dámy, ktoré majú redšie alebo tenšie obočie. Neutrálna hnedá ceruzka vo farbe horkej čokolády sadla môjmu obočiu o čosi lepšie než hnedá riasenka s tónmi šedej. Zhodou okolností som si však predvčerom farbila vlasy henou, trošku som dala aj na obočie a ono chytilo tmavšiu farbu. Takže teraz môžem skúšať a hodnotiť obidva produkty. 



Na oboch produktoch sa mi páči vyhotovenie - tenký hrot ceruzky a malá kefka umožňuje precízne a presné nanášanie farby. Vlákna kefiek potom obočie rozčešú a dotvoria prirodzený efekt. U ceruzky sa rozotiera farba trošku horšie, pretože má tuhšiu náplň než trebárs moja obľúbená ceruzka Trend It Up. Na druhej strane je však vodoodolná a pre tvrdosť odolná aj oteru, čo sa o Trend It Up povedať nedá. Tá vodu znesie, ale dotknite sa obočia teplými prstami, poškriabte (čo ja zvyknem robiť, keď sa zamýšľam) a bude po paráde. Brow Definer Gabriella Salvete predsa len ponúka lepšiu výdrž.


Novinky Gabriella Salvete, ktoré prekvapili


Pre mňa vskutku zaujímavou novinkou Gabriella Salvete sú dva tyčinkové produkty praktické na cesty. Pre svoje zloženie a použitie dostanú samostatný článok. Teraz ich predstavím iba v krátkosti. Highlighter (Shimmer & Glow Stick) a duo korektor (Duo Stick) mám v spracovaní tyčinky vôbec prvý krát v živote. Majú super pigmentáciu, ale ich tuhá konzistencia mi permanentne rozmazáva krémový mejkap, ktorý teraz používam. Viac by sa im ako podklad hodil nejaký "no-transfer" (odolný oteru) akrylový mejkap. 



Ale správna baba sa vynájde. Ak aj vy nosíte krémový mejkap, vezmite si pekne hubku, natrite ju tyčinkou a krémový obsah poklepom naneste. Ostrou špičkou hubky som pekne zvládla naniesť bodovo i highlighter. Ďalší problém vyriešený.

Čím ma značka Gabriella Salvete (ne)potešila? Produktmi na pery, ktoré vôbec nepoužívam. Teda aspoň som si to v prvom momente pomyslela a vážne som z nich nebola príliš nadšená. Ja lesky na pery a balzamy, ktoré konzistenciou lesky pripomínajú, fakt nemusím. Neznesiem na perách nič, čo až moc dobre chutí, lepí alebo je mazľavé. Vo svojej výbave mám dokopy možno 5 leskov, ktoré tolerujem a farebné "leskoidné" balzamy mám iba 2. Teraz pribudli ďalšie. Dovtípili ste sa správne. 4 nové balzamy Natural Lip Balm a nové lesky Ultra Glossy Lipgloss (5 odtieňov) aj napriek pochybnostiam obstáli na výbornú, lebo nerobia nič z toho, čo mi obvykle lezie na nervy. Nateraz musia stačiť swatche, ale v budúcom článku ich ukážem na perách a aj podrobnejšie rozoberiem zloženie. Budú v ňom i dva už spomínané matné rúže.



Balzamy majú zaujímavý aplikátor, ktorý je v podstate špongiou, cez ktorú vytlačením dostanete také množstvo, aké potrebujeje (viď foto). Spočiatku sa správajú ako lesky, no potom sa usadia na perách a viac mi pripomínajú jemne pigmentovaný rúž. Identifikovateľnú príchuť má iba marhuľový a slivkový balzam, ale je to jemná chuť i vôňa, ktorá ma nijako nerozptyľuje. Nezlostia ma ani lesky a to už teda je čo povedať, lebo mňa na perách štve naozaj hocičo.

A sme pomaly na konci zoznamu produktov, kde koniec mal byť pôvodne o sklamaniach. Nová paletka Gabriella Salvete Trio Blush Palette dostala šancu trošku poopraviť moju mienku o kozmetike na kontúrovanie tváre od tejto značky. Paletky z posledného boxu a samostatné bronzery s lícenkami ma totiž príliš nenadchli. Príliš jemná štruktúra lisovaných práškov na pleti zanechávala stopy, ktoré sa komplikovane rozotierali a tie lesklé kúsky s hrubším zrnom zasa málo pigmentovali. Dúfala som, novinky budú na tom lepšie. Keď som zočila rozjasňovacie púdre Lumi & Glow, až mi zasvietili očká. Mám veľmi rada také jemne pigmentované, semi-transparentné púdre. Používam ich v lete na zvýraznenie opálenia a v ostatné obdobia aspoň na dekolt. Všetky tri veci vyzerajú výborne.



Moja radosť vyhasla, keď som vzala štetec. Najskôr jeden, potom druhý, tretí, desiaty a na žiadny farby nechceli chytať. Všetky tri produkty neskutočne prášili a preniesť ich na pleť bol tvrdý boj. Držia iba na pleti, ktorú predtým natriem mejkapom alebo nejakým krémom. Aj keď sa mi naberanie práve s hustými štetcami Gabriella Salvete z tohto boxíka darilo najlepšie, pigmenty stále nechceli prepožičať svoju farbu a lesk aj pokožke. Držali iba na štetci, na chrbte ruky sa šmýkali ako bláznivé. Zúfalstvo. Paletka líceniek ešte farbila ako tak, púdre vôbec. Však pozrite na swatch paletky. Viete si podľa toho predstaviť púdre i tú výdrž na tvári. 



Ale... opäť sa mi potvrdilo, že kým neskúsim všetky dostupné možnosti, vrčať sa mi nevypláca. Už vidím, ako X blogeriek bude na paletku nadávať, že práši a tie mierumilovnejšie budú tvrdiť, že pigmentuje iba jemne. Než však novinky a aj iné výrobky odsúdite, skúste do všetkých líceniek a púdrov, ktoré prášia a nepigmentujú vliezť hubkou. Trio líceniek má políčka akurátne veľké, aby sa to dalo. Uvidíte ten rozdiel.



Na prvom obrázku farby ako keby ani neboli a tá aplikácia... hrôza. S hubkou je použitie líceniek úplne o niečom inom. Žiadny prach všade naokolo, len nie na líčkach. Na povrchu špongie chytajú farby jedna radosť, idú krásne naniesť a aj rozotrieť. Takto zapracované líčenie má i skvelú trvácnosť. Rozhodne skúsim hubku aj na ostatných problémových produktoch a dám vedieť, ako som dopadla. Ešte dobre, že ich mám teraz dve. 

Na týchto príkladoch vidíte, že neexistujú zlé produkty. Existujú iba neskúsené baby, ktoré ich nevedia používať. A predsudky, pre ktoré potom vznikajú neobjektívne recenzie. Ale sme len ľudia a môžeme sa našťastie poučiť zo svojich chýb. Musíme skúšať všetky možné cesty a ešte len potom sa líčenie stane pôžitkom. Ako povedal Jaro Slávik: "Neskúsiš, nevieš."

Ďakujem obchodu Elnino.sk, kde v prípade záujmu produkty kúpite, za vybavenie tohto testovania. Až sa ma budú zákazníčky na produkty pýtať, budem im opäť vedieť dobre poradiť.  Čo vy a novinky? Už ste natrafili na niektorú z nich? Aj vy občas bojujete s o svojou kozmetikou? 😉
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes