Líčenie so značkou Gabriella Salvete


Posledné mesiace sa akoby roztrhlo vrece s krabičkami krásy a jednu takú v spolupráci s parfumériou Elnino.sk nachystala i značka Gabriella Salvete. Keďže v práci túto kozmetiku pomáham propagovať a často sa na ma ňu zákazníci pýtajú, jeden boxík vyskladali i mne. Vraj nech viem, čo ponúkam.


Ja som o tejto značke dobre vedela už predtým. Tieto produkty nie sú mojimi prvými. Kupovala som ich už v čase, keď sa kozmetika Gabriella Salvete skrývala v obyčajnejších obaloch a okolo jej propagácie nebol taký boom ako teraz. Vtedy ale neexistoval tento blog a digitálny fotoaparát či osobný počítač s pripojením na internet ani zďaleka nevlastnil každý. Mala som asi 15 rokov a v škole sme sa učili na počítačoch so systémom DOS pracovať v T602. Mladšie ročníky asi nepochopia, ale my postarší vieme, o čo ide. Proste na blogovanie nebola doba. Ani peniaze. Tí zámožnejší si z vreckového mohli občas dovoliť kúpiť i nejaké oblečenie, mne sotva vystačilo na kozmetiku. Napríklad na kúpu laku Gabriella Salvete - dobrého laku. Alebo očných tieňov. Myslím, že viac než 20 korún slovenských to vtedy azda ani nestálo. Také boli moje začiatky s kozmetikou, ktorú si i dnes môžu dovoliť ako školáčky a študentky, tak i mamičky na materskej a iné skromne žijúce dámy. S kozmetikou, ktorú mám po vyskúšaní doteraz neodskúšaného ešte radšej. 

V budúcich článkoch môžem aj podrobnejšie, ak budete chcieť, ale dnes vám niekoľko z produktov v boxe predstavím aspoň krátkosti. Spomínať budem produkty v žltých rámikoch, pretože práve tie používam najviac.


To najlepšie od Gabriella Salvete pre mňa


Najradšej mám od značky Gabriella Salvete jednoznačne riasenky. Posledne som do nebies vychválila riasenku Panoramico Black Velvet (recenzia). Kúpila som ju takpovediac v núdzi, pre moju deravú hlavu a milo prakvapila. Stále patrí medzi mojich favoritov a aj na Elnino je jednou z najpredávanejších. V tomto líčení som použila však riasenku s arganovým olejom Panoramico Argan Oil, ktorá nie je kvalitou o nič horšia a obočie upravila kontúrkou Gabriella Salvete Eyebrow Contour. Z klasických ceruziek, ktorými iba kreslím, je mojou najobľúbenejšou. Asi preto, že má tvrdú náplň, takže keď nejdem farbu rozmazávať a zvýrazňovať celé obočie, iba potrebujem dokresliť zopár chĺpkov, s touto ceruzkou mi to ide najlepšie. A viem, že tá farba aj vydrží. Preto ju mám rada.


Páči sa mi aj mejkap. Minule som písala o mejkape Vichy (viď recenzia na mejkap Dermablend), ktorý je vyslovene korekčný. Ak však nepotrebujem  maximálne krytie, ale chcem viac zjednotiť farbu pleti, volím mejkap Gabriella Salvete Cover Foundation. Niekedy tieto dva používam aj spoločne. Odtiene si vzájomne sadli. Čo majú rozdielne je cena. U Gabrielle Salvete je pri rovnakom objeme tretinová a so svojou kvalitou sa vyrovnal aj mejkapom Cover aj mejkapom Pupa Milano, ktoré síce tiež obľubujem, ale stoja raz toľko. Cover Foundation pekne kryje, dobre drží, ľahko sa dá zapracovať do pokožky a hlavne sa z vytráca nebadane. Žiadne mapy na tvári ku koncu dňa. Trošku mi už po 7 - 8 hodinách presvital nos, inak bolo všetko fajn. Pozor, nehodí sa na veľmi suchú pleť a aj suchá pleť si bude ako podklad vyžadovať adekvátnu dávku hydratačného krému. Bez podkladu ho na suchú pleť určite neaplikujte, zvýraznil by každú šupinku.

K dnešnému líčeniu som použila aj podkladovú bázu Gabriella Salvete Matte Primer. Pri prvých skúšaniach ma jemne zarazila tekutá olejová silikónová konzistencia, som zvyknutá skôr na krémy, ale podklad sa nanášal dobre a aj primerane rýchlo zaschol s vytvorením polomatného efektu. To znamená, že som sa po ňom neleskla, ale podklad nevzal pokožke ani jej prirodzenú žiarivosť a pekne ju vyhladil. Bola som sa, že povrch ostane taký "pogumovaný", čo by skomplikovalo nanášanie mejkapu (niektoré bázy to robia), ale obavy neboli namieste. Nevšimla som si ani zhoršenie kvality pleti. Tento primer určite sadne i mastnejšej pleti. Napriek všetkému bázu nedávam na bežné denné líčenie, ale skôr na to večerné, keď vo svetle žiaroviek a žiariviek vynikne každá nedokonalosť. Najmä v lete je dobré nosiť čo najmenej produktov na pokožke.

Ako som však zistila, podklad nepasuje ku všetkým mejkapom. Napríklad s tými na báze gélu až tak dobre nehrá. Netvrdím, že by si škodili, no nijako nezlepšuje ich výdrž. S mejkapom Cover ale tvorí dobré duo. Najväčší rozdiel vidím pri ich kombinovaní na čele, nose a brade. Tam u mňa pohorí väčšina krycích mejkapov, lebo keď čelo vyčerpá svoje zásoby hydratácie a zvyšok T-zóny sa začne lesknúť, už to líčenie vyzerá neprirodzene. Tu sa mi podarilo predĺžiť jeho efekt, dobré krytie a životnosť ako takú o celé dve hodiny.


Ak nie je vonku 30 stupňov a vy nemáte čelo i líca non-stop mokré ako dvere od chlievika, potom jemnosť produktov na kontúrovanie a vylepšenie farby pleti oceníte. Reč je o lícenke Duo Blush a tým druhým obľúbencom je Bronzer PowderGabriella Salvete má aj kontúrovaciu paletku (na predošlej fotke odfotená rovno nad rozjasňujúcou paletkou), ale konkrétne tieto dva produkty patria k dekoratívke s matným vzhľadom. Ten som chcela docieliť aj týmto líčením a preto bol výber jasný.

Už bolo naznačené, že duo lícenka i bronzer majú veľmi jemné zrno. Pigmentácia je však v porovnaní s paletkou oveľa silnejšia. Majú vskutku výrazné farby. To sa môže vypomstiť hlavne v lete. Stačí, aby ste sa pri líčení čo len trošku zapotili a po nanesení ostanú fľaky, lebo takto jemné prášky na vlhkej pokožke nerozotriete ani náhodou. To bol v júli a auguste môj najčastejší problém s nimi. Tak isto sa nekĺžu dobre po povrchu krémových mejkapov. Najlepšie im pasuje matný alebo polomatný a dokonalo hladký podklad. Ten som v líčení vytvorila zmatňujúcim púdrom Matte PowderVýdrž lícenky i bronzera na takto upravenej pokožke patrí k priemeru. Nenadchli ma a neinšpirovali na siahodlhé chválospevy, mohli by vydržať aj dlhšie, ale ani neurazili. Stále tvrdím, že na drogériovú kozmetiku sú to dobré kúsky za relatívne nízke ceny.

Zato ďalší produkt v rámiku, ten by som pochválila aj keby ste ma zobudili o polnoci a spýtali sa ma takej rozospatej, ktorú paletku mám momentálne najradšej. A nie najradšej od značky Gabriella Salvete, ale najradšej zo všetkých. Neviem ako iným ženám, ale mne tiene z paletky Palette 10 Shades držia na viečkách výborne. Celodenne. Ani mi netreba primer. Perleťové tiene majú takmer maslovú konzistenciu, matné sú viac práškové, ale na viečko chytajú na prvý šup a výborne sa dajú rozotrieť. Podotýkam však, že najlepšie to ide pribaleným aplikátorom. Štetec nezahviezdi. Jedine, že by ste mali taký naozaj hustý. Zo všetkých najlepšia je podľa mňa paletka 01 Rose a druhá najzaujímavejšia je 02 Nude (tú druhú som ale nekupovala, lebo podobnú mám od inej značky). Sú v nich úplne univerzálne, skvelo kombinovateľné odtiene na decentné i výraznejšie líčenie v zemitých farbách. Ovplyvnená vášňou z prvej paletky som okamžite kúpila aj druhú paletku - fialovú 05 Violet - a prežila rovnaké nadšenie. Líčenie s nimi je radosť. Nabudúce dodám swatche k farebným produktom. 


Púdre Gabriella Salvete, tie sú na tom lepšie než bronzer a lícenka. Či už púder Nude Powder alebo Matte Powder, obidva robia efekt peknej a zdravej pleti. Nie sú ani príliš krycie, že by spravili dojem masky alebo nechali fľaky, keď sa napríklad nie úplne trafíte do odtieňa pleti. Ale zasa ich nevnímam ani ako priveľmi transparentné, že by nedokázali zjednotiť pleť. V prípade núdze mi neraz nahradili aj mejkap. V lete som najviac so sebou nosila púder Nude, pretože je pocitovo ľahší a je aj jeden z najpredávanejších. Na akcie zasa viac preferujem Matte.  Ale von ich beriem len keď mám viac miesta v kabelke. Nemajú totiž zrkadielko ani labutienku / štetec - menšia nevýhoda väčšiny dnešných púdrov. 

V tomto líčení zahviezdil púder Matte a matný rúž Dolcezza Matte v odtieni 106 Frutti Di Bosco. Takto na pohľad vyzerá krémový, ale na perách ostáva polomatný finiš. To sa mne osobne celkom páči. Ja síce suché pery nezvyknem mať, ale z väčšiny matných rúžov mám taký pocit, ako keby mi niekto pery natrel vazelínou a výdatne ich posypal múkou. Tie matné častice mi proste vadia a poznáte ma. Keď mi niečo na perách prekáža, ide to behom pár minút preč... Rúž Dolcezza Matte by mohol mať aj lepšiu výdrž (opäť ide o priemer) no na druhej strane je taký jemný, že ho nevnímam. A ani si nevšimnem, keď sa z pier začne strácať. Za to má plusové body.


Svoje rozprávanie zakončím peelingom na pery. Po peelingu na pery Mark je Lip Balm Scrub mojim ďalším a úplne odlišným peelingom. Set Mark obsahoval dva samostatné produkty, tu ide o multifunkčného pomocníka 2v1. Je to balzam, ktorý obsahuje drobné zrniečka, takže ho natriete, prstom pobeháte po perách a jemne zrniečka zotriete. Opäť prstom alebo vreckovkou. Ale nejdem ho moc rozoberať, lebo mám v pláne venovať mu samostatný priestor.

Posledné dva produkty, ktoré už v tomto prípade boli použité iba na dokončenie líčenia, sú paletka zvýrazňovačov Gabriella Salvete Highlighting Palette a hnedá ceruzka z bežne dostupnej kolekcie Automatic Eyeliner (nie z tej jarnej limitky). O nich poviem niečo viac nabudúce, teraz pristúpme už k tomu líčeniu. 
Najskôr dávam "bu-bu-bu" fotku, aby bolo vidieť rozdiel - najmä stav pleti a farebnú nejednotnosť pred a po nanesení líčidiel. Všimnite si pigmentovú škvrnu, ktorá začína tesne pri vonkajšej strane obočia a smerom do stredu sa dvíha.



Pleť dostala jemný nános podkladu, mejkapu i púdru. Pri danej sile krytia ale nemohla prirodzene ostať bez bronzera a lícenky. Skrytá červeň sa s použitím lícenky na líčkach objavila zas. Mejkap pekne zakryl pigmentový fľak na čele a bronzer dopomohol k dostaniu bronzu tam, kde mal byť. Napríklad na čelo priamo pod líniu, kde začínajú rásť vlasy, na boky tváre, na bradu a trošku aj na boky nosa. Lícenka je aplikovaná na najvyššom bode líc a highlighter pod očami i pod spodnou líniou obočia. Obočie som pre tentokrát zvýraznila ceruzkou celé. 


Linka v tomto líčení je klasická. Nakreslila som ju dobre zastrúhanou ceruzkou tak, aby na koncoch viečka smerovala nahor. Jemne som ňou obtiahla aj spodné viečka a vo vnútorných kútikoch ju prešla aplikátorom s perleťovým tieňom. 

Na vrchné viečka som ale ešte pred linkou samozrejme aplikovala tieň. Svetlé ružové tiene z paletky sú orientované bližšie k nosu, tmavšie ružové a hnedé presne na opačnom konci. Priamo doprostred viečka som prstom spravila bodku najligotavejším svetlým tieňom z paletky (prvý v poradí, uvidíte na swatchoch) a tú rozotrela do strán. Vrchný oblúk pohyblivého viečka som vykreslila tmavohnedým tieňom. Myslím, že rozdiel je jasne vidieť. Na fotke bez líčenia vyzerajú oči také vystúpené, guľaté. Na druhej fotke už viac pripomínajú tvarom pretiahnuté mačacie oči, čo je presne efekt, ktorý som tým chcela docieliť.


Týmto ďakujem obchodu Elnino.sk a značke Gabriella Salvete za poskytnutie kozmetiky na vyskúšanie a ktorú som sa z vlastnej vôle i nadšenia rozhodla i recenzovať (veď som tiež blogerka a blogerky sa nezaprú). Nejde o žiadne limitky či novinky. Sú to všetko produkty, ktoré dostanete bežne a niektoré patria k bestsellerom. Na chvály sa však nerada spolieham. Aby som vám mohla priniesť naozaj objektívne recenzie a nepochválila nič len tak, vyskúšala som produkty v rôznych podmienkach. V najväčších teplách, v chlade, v hmle i daždi. Na denné líčenia i večerné líčenia, keď som vyrážala do spoločnosti a naozaj potrebovala trvácny mejkap. Tam som videla na vlastné oči, kde je chvála opodstatnená a kde naopak nie. 

Väčšinou som bola s produktmi spokojná a preto môžem konštatovať, že sa kozmetika Gabriella Salvete zmenila. Skôr k lepšiemu. Ceny sú stále férové, kvalita ostáva skvelá, niekde sa aj výrazne zlepšila (napr. u tieňov), obaly vyzerajú o dosť lepšie a hlavne má v obchodoch svoje vlastné stojany. Skončila éra, keď sa produkty povaľovali v papierových škatuliach niekde v rohoch predajní. Tam, kde obchody mali obvykle tie najlacnejšie veci, manikúrové nožničky, pinzety, pilníčky a rôznu "no-name" kozmetiku, ktorej značku ste ani nemali chuť na obale hľadať, tobôž prečítať... a tejto zmene sa teším.

Ako som sľúbila, v budúcich článkoch budú swatche a u niektorých produktov sa určite pozrieme detailnejšie aj na zloženia. A niektoré predvediem samostatne, nie v líčeniach. Určite ma sledujte. A prípadne napíšte do správičky, ktorý z produktov vás najviac zaujíma, nech sa viem a ja prispôsobiť vašim želaniam. Môže byť hneď v budúcom článku.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes