Xpel: prekvapivo lacná kozmetika (časť 2.)


Čím je niečo lacnejšie, tým viac ma to núti preverovať, skúmať a porovnávať. Táto moja podozrievavosť ma však neraz doviedla k úplne skvelým produktom i značkám. To bol aj prípad ďalších produktov značky Xpel. Pre ich prekvapivo nízke ceny by ste nikdy netipovali, že by mohli fungovať. 

Vždy som chcela skúsiť masky na nohy typu "foot pack". Síce poslúžia iba jednorázovo, no podľa môjho názoru spravia viac osohu než pravidelne aplikované krémy a minimálne toľko, koľko klasické krémové masky. Treba si len správne vybrať. Na Elnino.sk majú takých masiek celkom 5. Okrem nich tam nájdete aj kopec iných kúskov tejto značky. Dnes teda doplním minulý článok o ďalšie vyskúšané a osvedčené produkty.


Xpel Tea Tree Tea Tree & Peppermint maska na nohy


Ponožky Xpel Tea Tree Tea Tree & Peppermint Deep Moisturising Foot Pack som zvolila preto, lebo mi ich (vygooglené) zloženie pripadalo najlepšie z ponuky ponožiek tejto značky. Výrobca na obale spomína bambucké maslo, mätu, tea tree olej, ginkgo, mandle a vitamín E. Tieto zložky majú prenikať do pokožky, redukovať tvorbu zatvrdlín a pomôcť zmäkčiť i zregenerovať popraskané päty s bolestivými trhlinkami. To vyzerá výborne, nie? Špeciálne pre toho, kto má tak problémové nohy, ako mám ja.



Poďme do reality. Nie som si veľmi istá, ako to výrobca myslel s bambuckým maslom a ginkgom, pretože som v zložení nič také nenašla. Buď ich zabudol uviesť do zoznamu ingrediencií, alebo upgradoval zloženie, tieto hodnotné látky v ňom vynechal a zabudol zmeniť aj popis. Aj tak mu to však nemám za zlé, pretože ponožky fungujú perfektne vďaka bylinkám, po ktorých maska krásne vonia. Je v nej spomínaná mäta pieporná (MENTHA PIPERITA), ktorú môj nos cíti viac než čajovník (MELALEUCA ALTERNIFOLIA). Ďalej je v maske rozmarín (ROSMARINUS OFFICINALIS), levanduľa (LAVANDULA OFFICINALIS), tymián (THYMUS VULGARIS), muškát (PELARGONIUM GRAVEOLENS), eukalyptus (EUCALYPTUS GLOBULUS), mäta klasnatá (MENTHA SPICATA), medovka (MELISSA OFFICINALIS) a oregano, iným názvom pamajorán (ORIGANUM VULGARE). Bylinky pomáhajú pokožke hojiť sa, upokojujú ju a poskytujú jej chladivú úľavu aj po dlhom dni, keď ste boli stále na nohách. Napríklad aj po túre, keď bolí každý jeden krok a chodidlá sú ako v plameňoch. 

V poriadku, v prípade tejto masky sme sa nezaobišli bez parafínov a silikónov. Maska však aj napriek tomu preniká do pokožky veľmi dobre, pretože obsahuje ureu (UREA) a kyselinu salicylovú (SALICYLIC ACID), ktoré dokážu čiastočne rozpustiť a zmäkčiť stvrdnutú pokožku. Bylinky v glyceridovo-silikónovom nosiči tak majú prakticky voľnú cestu k tkanivám. Čo nezacelia, to minimálne upokoja. Bylinky nohy nielen pekne ošetria a zanechajú pokožku mäkkú, vláčnu, nebolestivú na dotyk, ale ju aj prevoňajú. Maska teda funguje presne tak, ako sa  píše na jej obale. Ba ešte lepšie, povedala by som.



Ako sa maska Xpel Tea Tree Tea Tree & Peppermint Deep Moisturising Foot Pack používa? Jednoducho. Čisté nohy navlečiete do akýchsi nepriedušných vreciek v tvare ponožiek s textilným vnútrom nasiaknutým krémom. Neznie to tak lákavo ako trebárs predstava ponožiek z jemnej bavlny, ale fólia udrží krémový obsah v lepšom dotyku s pokožkou než bavlna, ktorá by polovicu krému pohltila sama. Chodidlo vo fólii nevysýcha a môže ďalej prijímať výživu dovtedy, kým jej nemá dosť. Až vtedy dozrie čas ponožky zvliecť, ak treba, tak zotrieť nadbytky masky nejakým uteráčikom alebo vreckovkou a môžete sa obuť. 

Ponožky sa dajú používať aj opakovane. Prirodzene už na nich nebude dosť masky, ale však si môžete nôžky natrieť nejakou inou maskou a znova ich navliecť. Na mňa teda urobili výborný dojem a určite si ich po minutí zásob kúpim.


Balzam na pery Xpel Lipsilk


Medzi produktmi, ktoré ma zaujali, bol i balzam na pery z edície balzamov Xpel Lipsilk. Zaujal ma preto, lebo gramážou aj zložením úplne identicky pripomína balzam EOS



EOS som na tomto blogu v inkognito kozmetickom súboji predstavila ako "DRAHÝ BALZAM NA PERY" a po odtajnení vo finálnom hodnotení nedopadol príliš dobre v porovnaní s inými, často lacnejšími kúskami. Vyčítala som mu mnohé nedostatky ako napríklad krátku výdrž a chýbajúcu SPF ochranu. Aby ste ma nepochopili zle, EOS nie je vyslovene prepadák, má super chuť, super vôňu a ešte aj 100 % prírodné zloženie. Lenže jeho bežná cena sa pohybuje okolo 6 - 8 EUR a od tak drahého produktu v kategórii balzamov čakám ďaleko viac.

Od original balzamu EOS sa líši balzam Xpel Lipsilk cenou a tvarom obalu. Vrchnáčik téglika balzamu Lipsilk je zašpicatený a za tento taktiež prírodný produkt zaplatíte len tretinu - okolo 2 EUR. Lipsilk objemovo vyzerá menší, náplň balzamu EOS bude teda asi viac našľahaná a jemnejšia.



Aj vôňa vychádzajúca z útrob je mierne iná, avšak tu sa veľmi rozdiel hodnotiť nedá, pretože čučoriedkový EOS obsahuje i plody acai a tie tiež dotvárajú finálnu vôňu produktu. Keď porovnám sladkú chuť balzamov, nadobúdam podozrenie, že je v EOSe nejaké hotové sladidlo zo stévie, alebo jej obsahuje vyšší podiel. Lipsilk je omnoho menej sladkýnemám nutkanie balzam na perách neustále oblizovať a to mne osobne perfektne vyhovuje. Keď si na suché pery dáte na pery EOS, správa sa ako maslo. Aj v prípade, že ho neskonzumujete, do pár minút sa vstrebe a ochrana je fuč. U balzamu Xpel Lipsilk niečo také nehrozí. Jeho výdrž na perách významne ovplyvnil vyšší podiel včelieho vosku. Balzam tak pekne drží. Tým značka Xpel vychytala tie najpodstatnejšie nedostatky EOSu a pripravila o čosi lepšie použiteľný produkt. A za dobrú cenu!


Xpel Body Care Cleansing Charcoal Nose Strips



Posledným produktom v dnešnej recenzii sú pásiky na nos proti čiernym bodkám s obsahom čierneho uhlia. V balíčku pásikov z radu Xpel Body Care za cca 1,29 EUR je celkom 6 prúžkov.



Každý prúžok obsahuje dioxid titaničitý (TITANIUM DIOXIDE), kaolín (KAOLIN), bentonit (BENTONITE) a prášok z uhlia (CHARCOAL POWDER). Prvú zložku poznáte z kozmetiky na opaľovanie. Čo sa týka čistiaceho účinku, žiadny nemá. V prúžkoch je iba na zahustenie minerálneho obsahu, aby prúžky lepšie držali. V čistiacej úlohe sa lepšie uplatní bentonit, ktorý dokáže naviazať aj kožný maz a v spojení s vodou vytvára hustý gél. V čistení mu pomáha íl - kaolín a samozrejme uhlie s mimoriadne dobrou schopnosťou pohlcovať maz a nečistoty.

V starostlivosti o zdravie pokožky urobila značka Xpel krok pridaním výťažku z hamamelisu (HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT) a skvalánu (SQUALANE). Najskôr som pri pohľade na skvalán zneistela, lebo mi občas pripomenie skvalén (zložka, ktorú obsahuje aj náš kožný maz v 13 %) a ten lezie do pórov. Skvalán je oproti nemu ľahší a naopak bráni kožnému mazu, aby oxidoval. Teda nevytvára biele a neskôr ani čierne bodky. Spoločne majú zabrániť podráždeniu a až príliš veľkému vysušeniu pleti.

Produkt tohto typu som ešte nikdy predtým nemala, preto ho nemám veľmi s čím porovnávať a pri prvom použití som sa dôsledne riadila obrázkami a návodom. Pásik nalepíte na nos, ktorý ste predtým očistili čistiacim gélom či vodou. Pleť musí byť zbavená kožného mazu, aby dobre držal a aby jeho ingrediencie dobre prenikli do pórov. Ak nebudete vedieť, ktorým smerom prúžok nalepiť, stačí pozrieť na zadnú stranu obalu alebo priamo na vrecúško, z ktorého ho vytiahnete. Všetko je tam pekne nakreslené.



Zhruba po 15 - 20 minútach prúžok stiahnete. Po použití prúžkov bola moja pleť celkom pokojná. Nevšimla som si žiadne extrémne začervenanie aj napriek tomu, že strhnutie pásika nie je úplne ľahké. A to mám pomerne citlivú pleť na nose. Ani počas pôsobenia sa prúžok z nosa nešmýka a jeho minerály parádne viažu nečistoty. Netvrdím, že vás prúžky zbavia všetkých čiernych bodiek, ale menšie bodky a biele bodky určite pôjdu preč. A keď si trošku dočistíte pleť čistiacim gélom, možno tie najviac odolné zdoláte aj jemným zatlačením na pokožku.  

Pozor, po strhnutí pásika môžu na krajoch nosa ostať čierne fliačiky, čo sú zbytky po uhlí. Na odstránenie stačí tampónik alebo nubka navlhčená čistiacou vodou alebo aj teplá voda.

Pár slov na záver

Celkovo môžem zhodnotiť, že ma doteraz vyskúšaná kozmetika Xpel z obchodu Elnino.sk milo prekvapila. Za naozaj smiešne ceny ku mne domov dorazilo niečo, čo kvalitou a efektom bez váhania môžem porovnať s omnoho drahšou kozmetikou. Od prvého nákupu uplynuli mesiace, no balzam na pery, ponožky s maskou, čistiace obrúsky s kokosovým mliekom, arganové sérum i odlakovač sú dnes stálicami v mojej výbave. Vôbec nevylučujem, že vyskúšam aj nejakú vlasovú starostlivosť Xpel. Ak je taká dobrá ako chýry o nej, prečo nie? :-)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes