Balea Professional: Tonerde Pre-Shampoo peelingová maska na vlasy


Peeling na vlasy? Keď som o tom počula prvý krát, krútila som nad týmto výmyslom hlavou a povedala si: "No čo už len nevymyslia?" a potom sa mi do rúk jeden taký peeling dostal. Vyrába ho značka Balea, má slúžiť aj ako maska a našla som ho v DM drogérii. Po preštudovaní obalu peelingová maska na vlasy Tonerde Pre Shapoo od Balea Professional okamžite pristála v košíku a šla so mnou domov.

S priateľom sme obaja takí "škrabkací". Keď si drahý sadne na gauč, ja si okamžite dávam vankúš na jeho kolená a líham. Viem, že ma určite bude škrabkať po hlave. Tak isto zvyknem ja škrabkať jeho. Síce potom nemáme zo žiadneho filmu absolútne nič, lebo ten ležiaci do 10 minút zadrieme, no sme dohodnutí, že ten bdelý z nás film nahrá a žiadny problém. Škrabkanie po hlave však nemusí byť vždy bez komplikácií. Občas prsty o niečo zavadia. Ja aj priateľ občas máme vo vlasoch také drobné chrastičky ako stopy po driapaní sa (od nervozity, pri podráždenej pokožke - to je najmä priateľov problém...), po lupinách alebo už zahojených drobných rankách. Keď narazíme na niečo také, musíme vždy zvážiť, či ten útvar môžete nechtom odstrániť a pokračovať, alebo ho radšej nechať, aby to nebolelo. Nechceme predsa tomu druhému spôsobovať nepohodlie. A mňa ako ležiacu zvykne napríklad znepokojovať aj to, keď mám mastnejšie vlasy. Chcem predsa milovanému voňať a byť preňho tip-top. Viem, že on ma za dokonalú považuje aj v mojej nedokonalosti, ale aj tak... Nechcem mať ani mastné vlasy a ani drsné miesta na pokožke hlavy. Takže som vlastne priamo v DM drogérii v podstate našla riešenie. Je ním Balea Professional Tonerde Pre-Shampoo peelingová maska na vlasy.

Balea Professional a kozmetický rad Tonerde


Do radu Tonerde patrí šampón vhodný pre mastné korienky a suché končeky vlasov a peelingová maska.

Nemecké slovo "Tonerde" sa do angličtiny prekladá ako "hlinka / kaolín". Hlinkou nie je nič iné než zelený íl (KAOLIN). Hornina rozomletá na jemný prášok, ktorá mechanicky / naviazaním odstraňuje z povrchu pokožky nečistoty i nadbytočnú mastnotu. Dá sa teda povedať, že íl dobre detoxikuje a navyše sa dá zmiešať s kadečím, čiže je to veľmi vďačná ingrediencia v kozmetike. Však to vlastne viete z článku o maske Green Clay.

Výrobca pridal aj keratín (HYDROLYZED KERATIN), pretože len celistvá pokožka môže byť zdravou pokožkou. Ak nie je koža v poriadku, sotva môžete mať dobré vlasy. Prejdime už ale na hodnotenie a popis samotného vyskúšaného produktu, ktorým je maska.



Tonerde Pre-Shampoo peelingová maska na vlasy


Tento produkt sa mi okamžite zapáčil, pretože po prečítaní etikety so sľubmi a zhliadnutí zloženia mi vychádzalo, že až na jeden sporný detail jednoducho fungovať musí. Nemala som o tom najmenších pochybností.

Ako už napovedá názov "Pre-Shampoo", maska nenahrádza šampón a nebude sa používať ako iné bežné masky - po umytí. Táto sa naopak dáva na neumyté vlasy a pokožku navlhčenú vodou. Má sa vmasírovať a nechať pôsobiť. Tu azda trošku aj zaprotestujem. Peeling a masírovať na vlasoch? Ja teda v žiadnom prípade. Masáž pokožky význam má. Podporuje mikrocirkuláciu, teda prekrvenie a zásobenie pokožky živinami, plus pomôže mechanicky odstrániť všetko, čo tam nemá byť. Ale maska okrem ílu obsahuje aj iné obsahové ingrediencie.

Ďalšími brúsnymi zložkami je prášok zo škrupiny sladkých mandlí (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SHELL POWDER) a škrupiny vlašského orecha (JUGLANS REGIA SHELL POWDER). Nie sú to síce veľké zrniečka, ale drieť nimi krehké vlasové vlákna? To si naozaj môže dovoliť len ten, kto má vlasy pevné ako klince a ani nepotrebuje tužidlá, laky... Takže ak chcete dať peelingovú masku na vlasy, isto môžete. Ale po dĺžke a iba ju tam nechajte pôsobiť. Pomasírujte jedine pokožku. 

Asi ste si všimli aj marhuľu (PRUNUS ARMENIACA SEED POWDER), ak ste pozorní. To však nie sú pomleté škrupiny ale semiačka. Nemožno ich zaradiť medzi peelingové častice, ale ide o cenný zdroj vitamínov. A možno po napučaní vodou dokážu spraviť na povrchu aj nejakú tú "gomáž". Budete teda peelingovať pokožku, ale ju nebudete driapať. Bránia silnému treniu, zahusťujú prípravok.

Čo sa mi na maske páči je jej základ a účinné zložky. Peelingová maska je zložená z lipidov, obsahuje antistatickú látku, aby sa vlasy trením toľko neničili a taktiež peniče, vďaka ktorým sa ľahšie zmyje z vlasov. Naozaj to nebol veľký problém. Maska pri styku s vodou pekne napenila a všetko šlo z vlasov pekne preč. Ale silikóny by ste v nej hľadali márne, čo je naozaj super. Prítomnosť silikónu by značne ovplyvnila účinok šampónu. Všetky hodnotné látky z neho by nemali takmer žiadny efekt, lebo by sa cez tú nepriechodnú bariéru nedostali. Ale šampón budete určite potrebovať, pretože potrebujete zmyť kaolín a škrupiny. Základ teda dokonalo vyhovuje tomu, čo si predstavujem pri produktoch typu "pre-shampoo". Žiadne silikóny, iba to, čo potrebujeme.

Medzi ďalšie jej poklady patrí bambucké maslo, pantenol a proteíny upravené hydrolýzou, aby aj ony šli zmyť. Proteín kukuričný (HYDROLYZED CORN PROTEIN), sójový (HYDROLYZED SOY PROTEIN) a pšeničný HYDROLYZED WHEAT PROTEIN). Lepšie masku naozaj ani nemohli vymyslieť.

Tonerde Pre-Shampoo peelingová maska na vlasy jemne odstraňuje nadbytočnú mastnotu z povrchu pokožky a zbaví ju i kadejakých nevzhľadných drobných útvarov (lupiny, drobné chrastičky). Všetko sa to deje jemne, pretože peelingové zrniečka nie sú príliš veľké ani ostré, aby mohli pokožku poraniť. Poprosila som priateľa, aby mi pozrel pokožku po jednom takom použití a nevšimol si nič zvláštne. Žiadne odreniny ani drobné ranky. Pokožka ostala hladká a krásne prevoňaná. Peelingová maska na vlasy Tonerde Pre Shapoo vôňou pripomína detské žuvačky a jej vôňa sa mi veľmi páči. 




Ak naozaj necháte masku pôsobiť (odporúčam ju nechať na vlasoch aspoň  15 - 20 minút), čerstvo obrúsená pokožka si za ten čas dokáže z masky prijať živiny, čo jej pomôže zaceliť sa. Použitie peelingovej masky tiež znižuje negatívny dopad následného šampónovania. Šampóny totiž tiež dokážu vlasovej pokožke znepríjemňovať život. Najmä keď obsahujú veľa detergentov, ktoré ju môžu vysušovať a dráždiť. Vďaka proteínom a keratínu v maske už neurobia toľkú šarapatu.

Pre koho a na čo sa táto maska hodí?


Tonerde Pre-Shampoo peelingová maska sa predáva v tégliku s objemom 300 ml a stojí iba 2,99 EUR. Jej cieľové využitie môže byť pri mastných lupinách, na doliečenie seboroickej dermatitídy (iba doliečenie, nie v počiatkoch, keď je pokožka zapálená), pri mastných vlasoch, alebo na vlasy normálne, ktoré zvyknú mať nedobré obdobia a vypadávať. Peeling totiž pripraví pokožku i na prijatie vlasových toník, sér a iných prípravkoch proti vypadávaniu. Samozrejme až po šampónovaní.

Peeling používajte zhruba raz až dvakrát týždenne, ale nie na veľmi citlivú, podráždenú, čerstvo prstami rozdriapanú a zapálenú pokožku. V čase núdze ho však môžete využiť ako klasickú vlasovú masku - naniesť ale nebrúsiť.

Ako som už bola spomenula, do radu patrí i šampón. Ten som však zatiaľ neskúšala, pretože momentálne používam iný produkt. Ak by ale nový šampón nejakým činom nepomohol, tak sa s veľkou pravdepodobnosťou vrátim po Tonerde šampón. 

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes