Weleda: Skin Food univerzálny výživný krém s bylinkami


Zelená tuba označené logom značky Weleda ukrýva ikonický krém predávaný už 92 rokov. Za celý čas sa jeho 100 % prírodná receptúra nezmenila ani za mačný máčik. Ako inak, už by to nebol on - krém Weleda Skin Food - multifunkčný produkt na pokožku celého tela, ktorý sa vám zíde hlavne v mrazoch, ktoré tento týždeň idú byť. 

Prečo spomínam v nadpise bylinky? Je to tým, že sú tým hlavným zdrojom jeho krásnej vône, ale aj dôvodom, prečo účinky tohto krému chvália ľudia na celom svete. Ako som ho využila ja, prečo som si ho vybrala na testovanie (produkt mi bol zaslaný na účelom recenzie) a čo všetko sa dá s krémom robiť? Inšpiráciu som našla na blogu Weleda.sk.


Univerzálny krém s regeneračnými účinkami Skin Food


Rodinný krém Weleda Skin Food sa nazýva rodinným azda preto, lebo ho môže používať každý člen rodiny. Od malých detí od troch rokov (kvôli prítomnosti éterických olejov) až po tých najstarších. Krém má naozaj univerzálne využitie a je vhodný na hojenie drobných poranení, ako pleťový krém či krém na ruky. Budete si ho medzi sebou posúvať a každý si v ňom nájde to svoje.

Obsahové ingrediencie

Základom krému je slnečnicový a mandľový olej stužený včelím voskom a do jednoliatej zmesi s vodou zložky spája lanolínIde o hutnejší krém, ktorý sa celkom problémovo rozotiera, ak si ho predtým nerozohrejete na pokožke, aby zmäkol. Lenže o to viac bude vašu pokožku chrániť pred celodenným mrazom, ktorý nás zrejme tento týždeň potrápi, takže ono to má aj svoje výhody. Zdrojom krásnej vône je geraniol, citral, kumarín a prírodná parfumácia. Krém vonia citrusmi a zeleňou. Je to výborná prírodná vôňa, no musím varovať citlivky. Pozor, produkt je pomerne silne parfumovaný. 



Aby mal krém Skin Food svoj povestný efekt, Weleda si to poistila hneď 4 mocnými bylinkami. Extraktom z fialky trojfarebnej (VIOLA TRICOLOR EXTRACT), ktorý funguje proti vrtochom imunity, oslabeniu žilových stien, podráždeniu pleti a zápalom. Medzi kľúčové ingrediencie patrí fialka i v rade Weleda Baby Derma na upokojenie pokožky. Ďalej je tu extrakt z listov rozmarínu /ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT/, extrakt z kvetov rumančeka lekárskeho /CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho /CALENDULA OFFICINALIST FLOWER EXTRACT/. Ďalšie trio silných bylinných bojovníkov proti zápalom s hojivými účinkami. Rozmarín je okrem iného tiež skvelé tonikum. Prekrvuje pokožku, dáva pleti zdravú farbu a preto sa z neho vyrába i vlasové tonikum. Čo ďalšie krém dokáže?


1. Krém navráti pokožke elasticitu


Poznáte to, celá pokožka je jemná, iba lakte a kolená nie. Na týchto partiách sa pokožka najviac namáha. Býva potom drsná a vyťahaná. Niekedy som mala pocit, že je od toho pohybu snáď aj o pol čísla väčšia a tvrdšia než dlane. To sa s krémom zmenilo. Je výživnejší než väčšina telových mliek a zaberá lepšie i dlhšie.



2. Krém vyživí a zhydratuje normálnu i suchšiu pokožku



Ak ste aspoň raz použili telový olej, určite viete, že je lepšie sa ním mazať po kúpeli / sprche a na ešte trošku vlhkú pokožku. Aj cez kvapôčky vody sa oleje dobre vstrebávajú a môžete sa rýchlejšie obliecť. Platí to i pre krém Skin Food. Nebojte sa ním nakrémovať čerstvo vydrhnuté ruky, nohy alebo ho dať na čerstvo vyčistenú pleť. Bude pôsobiť ako telový balzam, zábal alebo maska. Jeho účinok podporíte priložením niečoho teplého. Na tvár priložte nahriaty uteráčik, na ruky / nohy navlečte rukavičky / ponožky. Materiál súčasne absorbuje prípadné prebytky krému. Nejaký ten mastný film však v tomto prípade ostane. Mne pretrvá aj pol hodiny až hodinu po nakrémovaní. Opäť veľká výhoda v zime.




3. Krém premastí a pripraví i na mejkap


Pokiaľ sa zdržiavate v klimatizovanom prostredí (kancelárie, dopravné prostriedky, napr. lietadlá), alebo pokožku vystavujete iným extrémom a následkom toho trpí suchosťou svrbením, zaraďte krém do dennej i nočnej starostlivosti. Fialka pomáha.

Dá sa naň naniesť aj mejkap, čiže môže byť ako podklad. Púdrový, télový a tekutý krycí som ani neskúšala, to by bola márna snaha. Nekĺzali by po pokožke, pretože by na vzniknutom filme drhli. Ale s krémové mejkapy a líčidlá typu krém → púder (t.j. krémové, ktoré zmatnejú) si s ním budú rozumieť. 



No musím tiež podotknúť, že na mastnú a zmiešanú pleť je krém priťažký. To je vlastne celkom logické, keďže obsahuje lanolín a je taký tuhý. Lanolín sa správa ako kožný maz - môže upchať póry. Ja teda Skin Food používam skôr v chladnejšom počasí ako balzam na suchšie partie a tak raz či dvakrát do týždňa. Mojej trucovitej - niekde mastnej, niekde suchej a niekde normálnej - pleti viac vyhovuje kosatcový rad Weleda

Aj na extrémne suchú pokožku s ekzémom bol žiaľ Skin Food krém prislabý. Vo Švajčiarsku som mala okolo úst extrémne zosušenú pokožku, vyrážky, šupinky, červeň a s tým žiaľ nespravil nič. Ba, mala som pocit, že éterické oleje reakciu zhoršujú. Neodporúčam preto dávať krém na ekzémy. Ani v štádiu hojenia. Radšej Baby Dermu, lebo produkty nie sú parfumované.


4. Skin Food na zacelenie povrchových praskliniek


Suché ruky od roboty a nohy, ktoré sa hanbíte ukázať v otvorenej obuvi? Skúste Skin Food. Jeho vosky s lanolínom zjednotia povrch expresnou rýchlosťou. Môžete použiť i trik spomenutý v bode č. 2.

Ak aj vám rohovatejú päty doslova na počkanie a môžete ich natierať aj dvakrát denne, nekupujte Skin Food. Tie potrebujú okrem premastenia aj veľa, veľa hydratovať.  Na tie však poznám iný, majstrovsky dobre vymyslený osviežujúci balzam od Weledy (na fotke nižšie je prvý, recenzia naň je v článku z 5.10.).




5. Hĺbková regenerácia


Zabudnite na zázračný balzam, tzv. vajíčko. Keď už máte so sebou nosiť téglik, radšej si doňho načapujte Skin Food od Weledy. Cena za 75 ml je 9,19 € (minimálne 2,5 x menej než vajíčko) a tiež pomáha liečiť popraskané kútiky úst, zádery i drobné ranky. Keď som si minule postrúhala ukazováčik na strúhadle na syr, bol to práve Skin Food, s ktorým som ešte ako tak zvládala klikať na myš. Na druhý deň bol prst v poriadku. Ešte trošku drsný, ale zahojil sa 3x rýchlejšie. Krém natieram aj na okolie nosa pri nádche. Už mám jeho druhé balenie.


6. Ochrana pier


Téglik nosím i preto, aby som mohla krémom natierať pery. Na ich povrchu nevydrží extra dlho, ale tú mäkkosť a jemnosť cítim celé hodiny. Krém má bylinkovú chuť i vôňu, preto mi na perách neprekáža. Nemá však SPF, takže nejakú tú ochrannú tyčinku by ste si mali na slniečko ešte vziať.


7. Líca


Produkt sa vraj skvelo uplatní aj v dekoratívnej funkcii. Dá sa použiť ako highlighter na lícne kosti a pod obočie, pretože je filmotvorný - dáva pleti lesk a naozaj sa tak rýchlo nevstrebe. Ja som ho však takto neskúšala, pretože moja T-zóna je dosť chúlostivá a s lanolínom sa nekamaráti vôbec. S najväčšou pravdepodobnosťou by som si koledovala o čierne bodky. Kto má však suchú pleť, môže to skúsiť. Zdravý lesk pleti je isto lepší než nejaký umelý ligot.

Niekde som zachytila, že sa ročne predá viac než milión balení krému Weleda Skin Food. Ak ste si prečítali, čo všetko dokáže, tak už viete, prečo je to tak. Pokiaľ ste majiteľmi suchej pleti a milujete prírodnú kozmetiku, objednať si ho môžete na stránke www.weleda.sk. Týmto ďakujem tímu Weleda za poskytnutie produktu.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Ja sa ním sem tam natriem, keď mám presušenú pokožku. Ale inak ho používa drahý a nevie si ho vynachváliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa osvedčil najviac na suché ruky, pery, pleť a kolená, čiže takmet na všetko a ubúda naozaj pomaly :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes