Nový rok s Alverde a inou kozmetikou z DM drogérie


Vianoce sú za mnou, nový rok začal a môj život sa (konečne) dostáva do normálnych zabehaných koľají, ktoré mi dovolia na chvíľku zastaviť a napísať recenziu na skvelé produkty prírodnej kozmetiky Alverde a iných značiek DM drogérie, s ktorými som sa stretla v posledné dni starého roka.

Uvedomujem si, že tento článok mohol byť užitočnejší ako nákupná inšpirácia pred sviatkami, ale nebolo v mojich možnostiach napísať ho v dostatočnom predstihu, kým boli produkty v každom obchodíku. Niektoré z nich som totiž kúpila ako "last minute" vianočné darčeky. Iné som dostala od drogérie DM ako poďakovanie za blogerskú spoluprácu v starom roku a boli mi zaslané na adresu k rodičom, u ktorých som kvôli povinnostiam dlhšiu dobu nebola... Ale napísať o nich chcem, takže poďme pekne postupne.

Darček od DM drogérie - telové masielka Alverde

Čo ma pred Vianocami potešilo, bola nečakaná ponuka k vyskúšaniu produktu, ktorý si sama vyberiem. Po vlaňajšej limitovanej edícii mini telových masiel  bola moja voľba jasná. Zvolila som si tohtoročnú limitku Alverde Kőrper Butter set.

Nové masielka značky Alverde majú veľmi podobné zloženie ako tie vlaňajšie. I tento rok je základ z cetearyl alkoholuslnečnicového oleja (HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL) obohatený bambuckým maslom (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), vitamínom E a glycerínom. Chýba tu akurát sójový olej, ktorý značka nahradila hodnotnejším olejom z makadamiových orieškov (MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL) a samozrejme boli pridané aj voňavé extrakty. Figy, pomaranče, levanduľa.

Od vône nečakajte extra dlhú výdrž. Ucítite ju pri natieraní a ešte chvíľku po ňom. Do pol hodiny až dvoch hodín nebude po nej ani stopy. Ostáva len dobrá hydratácia, ktorá mne osobne postačuje i na moje mierne suché ruky. Prvé z masielok - figové - vonia ako spojenie čerstvej figy so slivkou, v druhom - figovo-pomarančovom - je výrazná pomarančová stopa. Na pokožke sa citrusy pomerne rýchlo vytratia a ostáva len slabo spozorovateľný ovocný závan figy.  Poslednému figovo-levanduľovému masielku prepožičal sviežu vôňu olej z levandule. Jeho vôňa je najtrvácnejšia a súčasne najmenej ovocná, takže ním rozmaznávam ruky svojho priateľa. 


Neviem, či sú masielka z tejto limitky stále dostupné v obchodoch, no skôr či neskôr sa isto objaví nejaká nová edícia. Vône sa privátnym značkám DM drogérie daria, zloženia tiež, preto nad nimi ani nemusíte dlho premýšľať a čakať, kým niekto príde s recenziou.

Moje (pred)vianočné nákupy v DM drogérii

Než sa Vianoce priblížili na dosah, zaskočila som do obchodu ešte pre pár drobností. Predvianočný pracovný stres sa podpísal na nechtoch, vlasoch i pokožke, takže v mojom košíku skončil potravinový doplnok s obsahom vitamínov a minerálov Haar Vital Komplex značky DAS gesunde PLUS. V DM drogérii ho mávajú bežne a môžem Vám ho smelo odporúčať na spevnenie nechtov. Mám s ním skvelé skúsenosti. Doma nám už taktiež došiel dezodoračný sprej do topánok Balea na prevoňanie pracovnej obuvi priateľa a žlčové mydlo Denk Mit, ktorým periem všetky odolné škvrny. Mydlo je výborné na fľaky od trávy, krvi, obstojne si poradí so škvrnami od ovocia či vína, skvelo sa ním čistia rámy plastových okien a bezkonkurenčne odstraňuje všetky mastné škvrny. Psíkom v DM drogérii kupujem dentálne tyčinky Dein BESTES, (článok o nich bol na blogu NewBridget) pretože im chutia a dobre čistia zúbky. V drogérii som našla ešte jeden produkt - penu na ruky, ale o nej by som rada napísala samostatný článok.


Zo špeciálnej ponuky som si v obchode kúpila ešte set kozmetiky Alverde s vôňou čokolády a čili a 150 bodov na kartičke z vernostného programu DM Active Beauty som vymenila za diár na rok 2018. Ak diáre ešte v niektorej z predajní uvidíte a nazbierate na nákupoch dosť bodov, určite si ho vezmite. Každý má iný dizajn, je pekný a pomerne veľký. Vmestíte tam kopec detailov z každého dňa.  

Kozmetický set Alverde Schoko Liebt Chili mal byť darčekom pre priateľku môjho brata. Katka totiž miluje čokoládu. Ale vôni týchto produktov sa nedalo odolať a tak som kúpila dva sety, jeden pre seba. V kartónovom obale je telové mlieko (200ml), sprchovací gél (200ml) a krém na ruky (75 ml). 


Mlieko i krém na ruky by som nazvala skôr maslom. Majú tuhšiu, krémovú až maslovitú konzistenciu, dokonca aj zložením výrazne pripomínajú telové maslá Alverde. Líšia sa akurát tuhosťou a samozrejme vôňou. Ťažko povedať, z čoho výrobca parfumáciu vytvoril, pretože v zozname INCI je písané iba "PARFUM" a nefigurujú tam žiadne ingrediencie ako čili alebo čokoláda, či jej zložky (kakao, kakaový olej, srvátka, mlieko...). Môžem iba skonštatovať, že i táto vôňa vyšla. Intenzitu a trvácnosť nepochválim, zato autenticitu áno. Kto má rád hutnejšie a pokožku zjemňujúce kozmetické produkty, ktoré navyše voňajú ako mliečny koktail s čokoládou a štipkou čili, ktoré úplne jemne pošteklí noštek a pridáva k čokoláde sviežosť, bude spokojný. Už obsiahnuté bambucké maslo je všeobecne výborná zložka pre pleť, ktorá trpí suchým vzduchom v prekúrených domácnostiach a kanceláriách. 

Sprchovací gél zo sulfátov z kokosového oleja, glycerínu a betaínu sa zasa ničím nelíši od ostatných sprchovacích gélov tejto značky. Nevynesie Vás na vrchol blaha, lebo ani on dlho voňať nebude, ale zasa ani toľko nevysušuje a dobre pení. Kúpu neľutujem a dúfam, že i Katku darček potešil. Mám akurát pripomienku k predávajúcim, ktorí by nemuseli rovno na čelnú stranu obalov tohto typu priliepať biele štítky s cenami. Z tohto drsného papiera sa totiž nedajú strhnúť a zbytočne sa nimi človek poškodí pekné darčekové balenie.

Dekoratívna kozmetika Trend It Up

Tesne pred dušičkami som v schránke u rodičov našla žltý papierik.  Na pošte čakal balík, v ňom box s produktmi dekoratívnej kozmetiky Trend It Up a ako obvykle, mojej radosti zabránili otváracie hodiny. V Žiline by nebol žiadny problém, ale ak by som si chcela prezvať balík vo svojej rodnej dedine, musela by som pýtať v práci dovolenku. Našťastie ho dali aspoň mame. Na Vianoce ma  preto okrem masielok čakali ešte ďalšie dva darčeky. 

Obsah boxu s dekoratívkou som využila pri líčení na Silvestra.


Prišiel i vianočný pozdrav s ďalšími 2 produktmi Trend It Up. Farba rúžu je famózna.


Ďakujem DM drogérii za milé prekvapenia. Síce som sa k nim dostala neskôr než ostatné blogerky, ale o to väčšia bola moja radosť z nich. O dekoratívke chystám samostatný článok. Už čoskoro uvidíte, aké líčenia sa dajú s nimi vykúzliť.

Čo ste dostali na sviatky vy? Akou kozmetikou či akými darčekmi vás potešil Ježiško? Pochváľte sa. :-)
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Alverde značku mám veľmi rada, už len preto, že je prírodná a je dostupná v DM-ke. Veľmi sa mi páčia tie limitky <3 taktiež sa mi páči rada s vôňou čokoláda a čili musí to byť úžasné podľa mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To čili je tam veľmi zaujímavé. Bez neho by to bolo len tuctové kakao. Ale vďaka čili kozmetika nabrala taký zvláštny závan. Niečo medzi korením, zeleninou a zelenými lístočkami. Kto jedol čokoládu a iné pochúťky s čili, tak to pozná. V čokoláde ale čili zaniká, tu nie. Tu sa cez to kakao v pohode prederie von. Len ma trošku sklamalo, že tam nedali i skutočné čili. Hrejivý sprcháč a telové mlieko by veľa ľudí uvítalo.

      Odstrániť
  2. Já měla ten set mini máslíček z předminulého roku a byla jsem s nimi velmi spokojená. Tyto se mi taky líbily, pokukovala jsem po nich, ale odradila mě levandulová vůně jednoho másla. Na ty vitamíny na vlasy jsem četla dost pozitivních reakcí, tak jsem si je taky koupila, ale bohužel mi nesedly. Brala jsem je pár dní a dost mě z nich bolela hlava, tak jsem je přestala brát.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A brala si tie vitamíny nalačno alebo po jedle? Ak si sa predtým nenajedla, možno potrebuješ najskôr niečo zjesť. Väčšina vitamínových doplnkov by sa nemala brať nalačno. Pokiaľ ide o masielka, tiež sa mi levanduľa nepozdáva. Ja som sa jej asi "presýtila" v lekárni. Dávali sme levanduľový olej do niektorých krémov a tak ho už nemusím. Ale mužom táto vôňa pasuje, tak som to jedno masielko dala priateľovi. Natiera si ním ruky a je spokojný. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes