Indulona - tradičná, slovenská a stále dobrá (1. časť)


V mojej kozmetickej taštičke nájdete rôzne vychytené značky. Nie sú tam však iba francúzske, talianske a britské kúsky. Svoje zastúpenie majú i značky poľské a samozrejme tie naše - slovenské. Okrem iných sa u mňa udomácnila napríklad značka Indulona, ktorej produkty postupne predstavím / pripomeniem v troch sériach článkov.



Indulona je naša domáca značka, má dlhé korene a niet človeka, ktorý by ju nepoznal. Doma sme používali viaceré jej krémy - vtedy ešte v tubách. Mali sme klasickú univerzálnu Indulonu (modrú), nechtíkovú, rakytníkovú a spomínam si aj na repelentnú, ale tá sa už nevyrába. Natrieť si Indulonou ruky po každej ťažkej práci bola u nás samozrejmosť. Špeciálne ak ste ich ešte predtým drhli Solvinou (ak si spomínate), lebo tou ste ich mohli i zodrať. Indulona bola u nás varená i pečená. Potom som ale vyrástla, začala experimentovať s ďalšími značkami (a čaro nového, nepoznaného neraz prekabátilo i zdravý rozum a vyprázdnilo peňaženku) a na známe produkty pozabudla. 

Teraz je však značka Indulona späť v mojom živote. Vďaka spolupráci, v rámci ktorej mi bol zaslaný balík produktov na testovanie, som si pripomenula, čo ma na Indulone v mladosti tak fascinovalo a vyskúšala som i jej novinky. Články ale musím vydať po častiach, pretože ako vždy, aj o týchto produktoch mám čo napísať. 

Krémy na ruky Indulona


Kto by ich nepoznal? Krémy na ruky Indulona boli všade a väčšina ľudí ich fasovala v robote. Dokonca som počula o ľuďoch, ktorí dodnes používajú modrú Indulonu namiesto pleťového krému. Neviem, či je to dobrý nápad, je to pomerne dosť parfumovaný krém a ja by som to asi neskúšala. Pokiaľ však nechodia takto vynatieraní na slnko a krém ich nedráždi, nevidím v tom väčší problém. Dnes by som však rada predstavila tie menej známe krémy na ruky tejto značky. 



Krém na ruky Indulona rakytníková 


Rakytníková Indulona s intenzívnym regeneračným účinkom je natrvalo zapísaná v mojej pamäti. Značka ju nevyrábala od samého počiatku svojho založenia, ale ako s tým začali, hneď bola u nás. Zo všetkých krémov sa mi práve tento páčil najviac, lebo mi pomáhal dobre premastiť ruky po extrémnejších prácach (natieranie plota, práce v záhrade, práca s drevom na kúrenie,...). Možno sa jeho rokmi mierne zmenilo zloženie, to žiaľ posúdiť neviem, ale má rovnako sympatickú vôňu, pri ktorej sa mi opakovane vybavujú sladkokyslé mäkké bobule rakytníka. Táto nová vôňa mi príde trošku silnejšia, ale stále je veľmi fajn.

Efekt sa nijako zásadne nezmenil. Stále mojej pokožke pomáha, pretože rakytník (HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT EXTRACT) s obsahom vzácnych omega mastných kyselín, rozmarínový extrakt a pridaný vitamín E robia a vždy robili svoju prácu dobre.

Najviac som pozitívny efekt rakytníkovej Indulony pocítila posledné týždne. Mňa totiž z dosiaľ nezistených príčin začalo baviť upratovanie. Momentálne využívam toto svoje nadšenie na maximum, dúfam, že bude moja poriadkumilovnosť trvalejšieho charakteru a ruky natieram ostošesť. 😊 Ale k veci. Ak aj vy umývate riady a upratujete, potom viete, čo s rukami spravia čistiace prostriedky. Čo na tom, že sa máčajú vo vode? Máčanie samotné i prípravky odmasťujú pokožku a keď sa z povrchu rúk odparí i posledná kvapka vody, ruky ostanú suché a zničené. Niekedy aj veľmi suché. Presne na takéto extrémne zničené ruky je nápomocná Indulona rakytníková. Gazdinky, máte tip.

Či sa môže krém rovnať s drahšími? Nuž väčšina z nich sa okamžite vstrebáva bez pocitu mastnoty, v čom má Indulona rakytníková stále medzery. Olej asi potreboval nejaký inší nosič, aby nerobil filmy. Lenže s väčšinou krémov si ruky natriete dvakrát, trikrát, päťkrát a až potom vidieť nejaké zmeny k lepšiemu. Rakytníková Indulona toľko náterov nepotrebuje, lebo je mastná. Stačí jeden a chvíľku vydržať s dotýkaním sa predmetov i ľudí okolo seba. Keď Vám však o 10 či 40 minút napadne namáčať ruky opäť, alebo vám ich vyštípe mráz, bude ich chrániť pred ďalším vysušením. Teraz, ako napadol sneh, dostala miesto aj v mojej kabelke a kúpim si ju zas. Práve na tie svoje záchvaty poriadkumilovnosti. 😀



Krém na ruky Indulona kamilková


Krém Indulona kamilková si z mladosti veľmi nepamätám, ale po obdržaní balíka som ho minula ako prvý, pretože mi na bežné natieranie rúk pri počítači vyhovoval najviac. Vidieť to aj na fotografii. Je menej tuhý, menej mastný a rýchlejšie sa rozplynie na pokožke. Som z neho nadšená a budem si ho kupovať na prevenciu suchosti. Ja totiž bežne nemávam až také suché ruky. Idulona kamilková poteší ruky, ktoré nevystavujete extrémom ani vlhkosti, ale i ruky so začervenaním a boľačkami, pretože bisabolol (BISABOLOL) - látka získaná z kamiliek - má hojivé, protizápalové a upokojujúce účinky. 

V hydratácii je preborníkom glycerín (GLYCERIN), močovina (UREA), laktát sodný (SODIUM LACTATE), fruktóza (FRUCTOSE) a ďalej forma vitamínu B3 (NIACINAMIDE) s kyselinou mliečnou (LACTIC ACID) a inositolom (INOSITOL), bojovníkmi proti dehydratácii pleti, ktorí pomáhajú držať vlhkosť v pokožke. Indulona kamilková obsahuje zrejme viac vody než rakytníková, nechtíková i univerzálna, lebo má jemnejšiu konzistenciu a bylinkovú kvetinovú vôňu, ktorá ma v mysli preniesla späť do lekárne, kde nám to vždy voňalo bylinkami. Aj ona však dokáže zastať funkciu ochranného krému, ktorý navyše hĺbkovo hydratuje.

Ak ho mám porovnať s krémom Indulona rakytníková a tými ďalšími, je oveľa menej mastný, vstrebáva sa 3x rýchlejšie (takmer okamžite) a viac hydratuje. Do kancelárie ideálny. Vyskúšajte. Možno pri ňom i vy ostanete. 

Porovnanie krémov na ruky Indulona

Pokiaľ by som mala porovnať krémy navzájom, tak najsilnejšiu ochranu pred vlhkom poskytne Indulona ochranná a Indulona originál. Sú najmastnejšie a najlepšie držia vodu preč od tela. Neobsahujú ani parabény. Ak vám parabény (ako mne) nevadia, pre suché ruky je skvelá rakytníková a olivová, pre stredne suché ruky a prevenciu vám postačí nechtíková a kamilková. V ponuke krémov tejto značky si vyberie každý. 

V budúcom článku vám prestavím dva najnovšie produkty značky Indulona. Ak ste zvedaví, sledujte ma.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. Tahle kosmetické značka mi připomíná mé dětství trávené u koní, kdy jsme těmito krémy mazaly uzdečky, sedla a všechno kožené, co nám přišlo pod ruku. I doma byly skvělými pomocníky. Boty se po nich nádherně leskly a chránily je před vlhkem. Na pokožku je doteď používá můj tatínek a jiný krém nechce ani vidět. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na topánky sme klasickú modrú Indulonu používali aj my. :-) Máš pravdu, že na kožu je Indulona naozaj najlepšia. Všetko sa po nej krásne leskne. Lepšia než kadejaké predražené impregnačné spreje.

      Odstrániť
  2. U nás tiež poznám indulónu od nepamäti vždy ju používal aj používa môj oco a teraz nám tiež pribudli cez vianoce nejake telove kremy a podobne, sú proste klasika:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je super, že značka takto rozšírila sortiment. Telové mlieko ma naozaj milo prekvapilo. Aj telový krém nechtíkový a kamilkový krém na ruky. To sú teraz takí moji traja favoriti, ktorých si budem kupovať. Ak si neskúšala mlieka a máš rada marhuľovú vôňu, vyskúšaj. Vonia úplne luxusne a je príjemné. :-)

      Odstrániť
  3. Na moje extra vysušené ruky najlepšie zaberala rakytníková a behom pár dní krásne hladké mi ostali :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes