Weleda: rozmarínové vlasové tonikum


Keď si prečítate, aké perné týždne mám za sebou, potom pochopíte, prečo sa mi rozmarínové vlasové tonikum od značky Weleda zišlo. :-) Ani sa mi nemohlo dostať do rúk v lepšom čase.


Dva týždne dozadu ráno: Sadám k notebooku, stláčam tlačidlo zapínania a notebook nič. Nerozumiem tomu. Nejavil žiadne problémy, musí predsa fungovať a predsa nereaguje. S nadávkami zapínam záložný počítač pomalý ako slizniak (chcela som napísať slimák, ale slizniaky sú aktuálnejšie) a od nervozity sa škriabem po hlave. Už sa "teším", ako budem pracovať na počítači, ktorý je 4x pomalší. A to som netušila, že bude horšie. Od toho dňa ma notebook stále jedoval. Bol v oprave, potom šiel asi jeden deň a zasa niekoľko dní zapadal prachom nefunkčný. Prečo vám toto všetko píšem? Pretože nemať rozmarínové vlasové tonikum od Weledy, tak mám teraz hlavu plnú lupín a polovicu vlasov. Moje vlasy reagujú na stres veľmi zle a škriabanie pokožky hlavy im rozhodne nepomáha. Potrebovali posilu. Na pomoc im z prírody prišla značka Weleda.




Ako rozmarínové vlasové tonikum vyriešilo problémy

Prestala som sa driapať

V prvom rade za to vďačím nosiču. Je alkoholový, aby viac prekrvoval pokožku. V tomto prípade teda napomáha okrem stabilizácie účinných látok aj k ich účinku. Keď si však na konci dňa vmasírujete ku korienkom vlasov čokoľvek, kde je alkohol (ALCOHOL), garantujem, že si nabudúce dobre rozmyslíte, či sa budete škriabať nechtami, alebo radšej použijete antistresovú masážnu pomôcku. 😀Tonikum na rozdriapanej pokožke štípe, takže driapanie prestalo.

Vlasová pokožka sa zahojila

Výťažok z chrenu dedinského - COCHLEARIA ARMORACIA (HORSERADISH) EXTRACT - sa v kuchyni používa skôr ako dochucovadlo pikantnej chuti. Málokto však vie, že má aj hojivé účinky. Zvyšuje prietok krvi v postihnutej oblasti a urýchľuje hojenie zápalov. Vyšší prietok krvi pomáha tiež zásobovať vlasové kutikuly (aby nevypadávali vlasy) a zaceliť pokožku.

Vlasy sa mi prestali mastiť

SEDUM ACRE EXTRACT, alebo extrakt z rozchodníka prudkého (silno jedovatej rastliny) ma v tejto tinktúre prekvapil. Rozchodníky sú všetky toxické a to až tak, že ich jed nedokážu uniesť ani bradavice a kurie oká. Aké už len môžu mať účinky na vlasy? Odpoveď priniesli štúdie. Jedna z nich (Anti-inflammatory activity of Sedum kamtschaticum; Journal of Ethnopharmacology; 2/2004) ukazuje, že má ďalší druh rozchodníka účinky takmer porovnateľné s prednizolonom a kyselinou acetylsalicylovou. Táto kombinácia sa úspešne ordinuje práve pri silno sa mastiacich vlasoch s lupinami. Ja však nie som zástankyňou kortikoidov. Viem, že síce zaberajú rýchlo, ale ak sa nevyrieši príčina, recidívy ochorení sú kruté. A to ani nehovorím, ako ničia obranyschopnosť pokožky. Takže rozhodne volím radšej rozmarínové vlasové tonikum s rozchodníkom než trebárs Alpicort roztok. Ten som už v minulosti mala. Vyliečil lupiny, ale s mastnotou som bojovala ešte pol roka. Aké sú moje vlasy teraz? Perfektné! Asi ťažko mi uveríte, keď napíšem, že si umývam vlasy raz za týždeň, ale prisámvačku. A keby som si ich neumyla aj viac ako 7 dní, nevidno to. Samozrejme nejaké hygienické zásady dodržiavam, ale ani po tých 7 dňoch sa mi vlasy nezdajú mastné. Suché šampóny stoja smutne na poličke.

Lupiny zatiaľ nemám a vlasy nevypadávajú

No... pár by sa ich našlo, ale ide viac menej o hojenie tých miest, kde som sa driapala. Rozmarínový olej - ROSMARINUS OFFICINALIS  (ROSEMARY) LEAF OIL - je dezinfekčný, protilupinový a maz regulujúci prostriedok. Pomáha aj s prekrvením, teda proti vypadávaniu vlasov. Dá sa povedať, že má všetky z vyššie spomínaných účinkov a je hlavnou zložkou tonika. Dáva mu tiež krásnu vôňu. 

Za normálnych okolností by som teraz po takomto stresovom období nemala čo zapnúť do štipca. Vlasy by mi vypadávali vo veľkom. Pochopiteľne. Problémy s notebookom, ktorý ma v podstate živí, zmenil moju pokojnú povahu na náturu besného psa. Musím však podotknúť, že tonikum nenatieram na pokožku iba tieto dva týždne. Ja ho používam už od mája. Dávam si ho iba na partie, kde mám vlasy redšie a kde sa zvyknú vlasy viac mastiť, teda hlavne okolo čela a uší. 

Rozmarínové vlasové tonikum má len jednu nevýhodu



Nevýhodou tohto balenia tonika je aplikácia. Vidíte to hrdlo fľaštičky? Z toho sa rozmarínové tonikum nenalieva práve ľahko. Nevidí sa mi veľmi efektívne si zakaždým vlhčiť vlasy a už vôbec sa mi nepozdáva, že by som mala nalievať tonikum do dlane či do mištičky a nanášať ho prstami. Z dlaní sa veľa odparí, z prstov tiež a nalievaním vyjde časť navnivoč, lebo vám môže stiecť po hlave. To je škoda, nie?

Skúste to po mojom. Našla som na povale prázdnu fľaštičku od vlasovej vody, ktorá mala špičku s krytom. Dobre som ju teda umyla a tonikum odvtedy nanášam priamym dotykom špičky s pokožkou. Vďaka špičke sa mi tonikum dostane tam, kam chcem a pekne ho zároveň môžem vmasírovať prstami. Nič tak nepovylievam.



Ak takú fľašku nemáte, dobre poslúži i plastový obal od farby na vlasy. Len ho poriadne vypláchnite a nikdy v tom plaste nenechávajte roztok stáť do druhého dňa. Nalejte vždy len toľko, koľko potrebujete a miňte ho do poslednej kvapky. 

Nehovorím, že mám teraz na hlave afro. Objem vlasov vám ani rozmarínové vlasové tonikum od Weledy nezdvojnásobí. Budú iba husté a odmenia sa, ako keď im poskytujete kompletnú a príkladnú starostlivosť. Skúsiť môžete aj iné vlasové produkty tejto značky. Značka má tiež výborné šampóny (jeden z nich odskúšaný s recenziou) a iné produkty, ktoré pomáhajú rovnako dobre.

Mňa dnes vlasová pokožka nesvrbí a ani mi pri vzopnutých vlasoch nahor či do vrkoča nepresvitá. Bežne mi v lete stačí trošku sa spotiť, vlasy uľahnú a vidno biele miesta. Tento rok nič. Som veľmi spokojná a odporúčam ho všetkými desiatimi.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Vlasy padali aj mne. Hlavne teda príčinou stresu. Ale tým že ich mám pomerne dosť nebolo to až tak vidieť. Dávnejšie som prešla zmenou vlasy pomaly do pol pása som skrátila do výšky pliec pri strihaný tiekli aj slzy to sa priznám ale samotné padanie sa zmiernilo. Vymenila som aj všetky produkty na vlasy bežne som používala šampón priamo od kaderníčky ktorý povedzme si úprimne nestojí málo peňazí. Siahla som po totálne lacnom šampóne od Dixi konkrétne po brezovom a následne po čajovníkovom a oba mi skvele sedia. Vlasy sa mi nemastia a umývam ich cca na tretí deň už len so zvyku. Ešte mi samozrejme pomohli aj vitamíny začala som brať zinok ktorý mi poradila pani v lekárni. Beriem ho už tri mesiace ale obáva sa toho že keď ho vysadím vlasy možno začnú padať zase o niečo viac. Vlasové toniku som veru neskúšala ale verím že tebe po tých naozaj nepríjemných dňoch pomohlo. Obdivujem ťa že si všetko zvládla bez akejkoľvek inej ujmy na zdravý :) máš môj veľký obdiv! :)
    Life is beautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekná a užitočná recenzia, potešilo ma, ako dobre si popísala jednotlivé zložky a ich účinky. Ja som s Rozmarínovým vlasovým tonikom tiež veľmi spokojná, aj keď ho ešte nepoužívam tak dlho. Lepšie sa mi po ňom rozčesávajú vlasu a prídu mi nadýchanejšie. Jemne z nich cítim aj rozmarínovú vôňu. Bála som sa, že sa mi po ňom budú lepiť a mastiť vlasy, ale nestalo sa tak :) Mne ani aplikácia až tak neprekáža, takto som fakt nútená premasírovať pokožku na hlave, aby som ho dobre rozotrela a to tiež napomáha prekrviť ju. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. Chápem počiatočné obavy. Myslím, že vlasové vody majú všeobecne dosť negatívny účinok, čo sa týka zvýšeného mastenia vlasov. Väčšina vlasových vôd totiž obsahuje vysoký podiel liehu a ďalších agresívnych látok, ktoré síce tiež z časti pomôžu prekrviť pokožku, ale tiež ju provokujú k zvýšenej tvorbe mazu a k lupinám. Stalo sa mi to s mnohými tonikami. Toto tonikum od Weledy je však naozaj skvelé. Aj keď tiež obsahuje lieh, už v ňom nie je ďalší chemický sajrajt a tak sa naozaj oplatí ho vyskúšať. Aplikácia je OK, len mi príde, že sa ním zbytočne plytvá, ak sa musí nalievať do dlane (odkiaľ sa veľa vyparí) alebo plošne na hlavu (lebo tak zbytočne zmáča aj vlasy). Lepšie je dávať ho priamo ku korienkom a potom masírovať. Ale to je len malá chybička. Až ho budem potrebovať, vrátim sa k nemu aj napriek fľaštičke. :)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes