Líčenie na nový pas s talianskou kozmetikou


Tento rok som si nasadila túlavé topánky a potrebovala vybavovať pas. Ak nemá na mňa z fotografie na ňom po 10 rokov platnosti dokladu hľadieť tvár, ktorú neviem identifikovať, chcelo to vymyslieť dobré líčenie a použiť kozmetiku, s ktorou mám len tie najlepšie skúsenosti. Líčidlá, aké ponúka talianska kozmetika Frais Monde a Pupa Milano.

Moja sesternica povedala, že nepozná jediného človeka, ktorý by bol s fotkami na svojich dokladoch spokojný. Súhlasím. Ani ja medzi spokojných ľudí nepatrím, ale bola som odhodlaná to zmeniť a aspoň raz sa nalíčiť tak, aby som aspoň na pase vyzerala k svetu.

Nie som a ani nikdy nebola dvakrát fotogenická. Pri pohľade na fotku na mojom prvom občianskom preukaze mi napadol prívlastok "Mona Lisa po žltačke". Rozpustené vlasy bez formy s cestičkou uprostred, žiadne líčenie, očí, iba mejkap, nezdravý žltkastý nádych pleti a ten výraz... amen. Na fotografii na pase moje jemné líčenie pre zmenu úplne zaniklo a ja vo finále pripomínala Taylora Hansona (z niekdajšej chlapčenskej skupiny Hanson). Na najnovšej fotke na občianskom preukaze nalíčená výraznejšie vyzerám ako Inčučuna a už len operená čelenka mi chýba. 😀Ak sa teda máte dať fotografovať na doklady, treba mať na pamäti, že všetkého veľa či málo škodí. Líčenie na doklady by nemalo byť ani priveľmi nenápadné a ani príliš výrazné.

Kým som dorazila na miesto a vystála dlhý rad pred oddelením pre cestovné doklady, ubehlo niekoľko hodín. S tým som rátala a aj preto pri líčení dostali prednosť trvácne produkty, na ktoré sa vždy môžem spoľahnúť. Najväčšie zastúpenie má u mňa pri takýchto príležitostiach talianska kozmetika Frais Monde a Pupa Milano.

Produkty Frais Monde, Pupa Milano, Collistar a EOS použité v líčení

1. vyhladzujúci mejkap Frais Monde Thermal Mineralize

Môj vek sa omaly zpačína podpisovať na mojom vzhľade. Moje čelo "zdobí" pigmentová škvrna a pokožka na čele i nose sa zvykne počas dňa viac vysušovať. Preto na svoj denný krém Acqua High Moisture (recenzia nabudúce) dávam mejkap Thermal Mineralize Foundation SPF 15 s vitamínmi, minerálmi, olivovým olejom a bambuckým maslom. Ako vidíte na fotografii nižšie, jeho stredne krycí efekt celkom optimálne prekrýva škvrny, nevytvára efekt masky a ani neprirodzene matný vzhľad. Poľahky sa aplikuje štetcom, hubkou i prstami a pumpička, ktorej som sa na začiatku bála (po skúsenostiach s nočným sérom) v tomto prípade nie je žiadnym problémom. Mejkap sa dá dávkovať aj po kvapkách.


Nie je prírodný, obsahuje aj nejaké tie silikóny, ale na pleti sa toto zloženie nijako negatívne neprejavuje. Naopak, z ľahkosti používania a jeho hutnej textúry som nadšená. Moja pleť nezvykne skonzumovať z neho žiadnu vlhkosť a suché miesta sa ani počas dňa neobjavujú, čo svedčí o skvelej hydratácii. Aj bez podkladovej bázy dokáže pleť vyhladiť výborne a doba, po ktorú vydrží jeho krycí efekt, je cca 8 - 10 hodín. Záleží, či je teplo, či sa potíte, máte suchšiu pleť,... skrátka každej pleti sadne inak, ale tých 8 hodín u mňa dá zakaždým. Aj keď nie je odolný oteru. Jemné zmatnenie má ale kratšie trvanie. Ak vám lesk pleti vadí, rátajte s tým, že pleť bude potrebovať čo 3 hodiny prepúdrovať, ale tak to býva pri väčšine mejkapov, ktoré pleti nedajú ani zďaleka tak dobrú hydratáciu ako tento mejkap. Ak by ste oň mali záujem, až do 31. 7. 2017 ho môžete kúpiť na Elnino.sk v akcii so zľavou 20 %.

Celý rad Thermal Mineralize s akciovou cenou
kozmetika Frais Monde Thermal Mineralize

2. korektor Frais Monde a 3. lícenka Pupa Milano

Keďže som na fotke chcela vyzerať čo najlepšie, pigmentovú škvrnu som zatrela ešte vklepkaním malého množstva korektora. Ja používam najsvetlejší odtieň Natural High Definition Corrector od značky Frais Monde z kolekcie Make Up Naturale, ktorý bol v dopredaji a už sa kúpiť nedá. Preto som o ňom článok nepísala. Korektor výborne kryje, dobre drží, no prirodzenosť nie je jeho silnou stránkou. Samotný je na suchšie partie bohužiaľ nepoužiteľný. Jeho skvelý krycí efekt sa najlepšie uplatní, ak sa nanesie práve na krémové mejkapy, pretože potrebuje mastnejší podklad. Lícenku mám z jednej z minulých limitiek Pupa Milano. Jednoznačne každej dáme radím použiť aspoň malé množstvo farby na líčka.

4. zapečené očné tiene Frais Monde Thermal Mineralize

Keď som z veľkej ponuky farieb zapečených očných tieňov Thermal Mineralize vyberala jedno trio pre seba, páčili sa mi všetky, ale k môjmu chladnému podtónu a očiam studenej farby najviac pasujú studené farby, aké sú v sedmičke. Hnedou alebo dymovou hnedou farbou naozaj niet čo pokaziť, pretože objektív fotoaparátu ju nikdy úplne nepohltí, ale ani mi nepríde až taká extrémne výrazná. Už tmavšie farby (čiernu, nočnú modrú, antracitovú) by som ale na fotenie na doklad, byť na vašom mieste, radšej nedávala. Doplnková modrá i béžová farbička je pre mňa tiež super. Hnedú som aplikovala na celé viečko a rozotrela dostratena, béžovú som dávala do vnútorného kútika a pod obočie na presvetlenie, modrý vtrela doprostred pohyblivého viečka prstom.


Očné tiene Frais Monde Thermal Mineralize je možné aplikovať nasucho i namokro, ale kvôli decentnosti vzhľadu je lepšia tá prvá cesta. Prekvapivo, so štetcom to nejde až tak dobre. Tiene síce neprášia viac než iné minerálne tiene, ale ako vidíte, štetec nenaberie na jeden šup dostatok farby a výsledný efekt je veľmi jemný. Tieň potom musíte zbytočne vrstviť a líčenie je pracné. Pri použití namokro je pigmentácia aj pri práci so štetcom lepšia.

pigmentácia očného tieňa Frais Monde Thermal Mineralize


Aby ste ale nedošli k nesprávnemu záveru, tiene vôbec nie sú nekvalitné, čo uvidíte v líčení. Naopak, ony sú veľmi kvalitné a aj pri suchom líčení a bez podkladu mi vydržia 12 - 14 hodín na očiach v takmer perfektnom stave. Vytratia sa akurát z hornej časti pohyblivého viečka, ale pod očami a na pohyblivom viečku držia ako prikované! Túto fotografiu som urobila po 14 hodinách. Zdajú sa vám málo intenzívne? Mne veru nie. A to boli použité bez podkladovej bázy!

V čom je trik? Chce to iba iné náradie, pretože sú minerálne a teda majú drsnejšiu štruktúru. Lepšie sa s nimi pracuje buď prstami a úplne najlepšie aplikátorom z peny (typ aplikátora, ktorý nie je typická špongia, ale má hladký a akoby pogumovaný povrch). Mne tento fakt ale vôbec nevadí, pretože vo svojej výbave mám i takéto pomôcky. Neviem, ktorý "experti" tvrdia, že iba štetce sú profi... podľa mňa je najlepšie voliť taký materiál, na ktorý sa pigmentovaný prášok očného tieňa najlepšie chytá a to je v tomto prípade a v prípade väčšiny zapečených minerálnych tieňov pena. Pena navyše pri mokrom líčení nepojme priveľa vody tak ako štetec a nezmáča tiene. Ak také aplikátory vo výbave nemáte, tak šup šup, treba ich kúpiť. Spolu s tieňmi Thermal Mineralize, ktoré sú taktiež v akcii!

5. očná linka Collistar a 6. riasenka Frais Monde

Aby moje oči pôsobili väčšie, spodné viečko som obtiahla béžovou očnou linkou Collistar Kajal Shock a urobila som ňou aj vnútornú linku. Pri vonkajších kútikoch som na linku natrela aj trošku hnedého očného tieňa a rozotrela ho dostratena. Riasy mi zvýraznila predlžovacia riasenka Frais Monde Mascara Black Intense Definition Effect (viď recenzia). Táto riasenka je u mňa spolu s vodoodolnou riasenkou moja najobľúbenejšia a všade so mnou cestuje, čomu trošku nasvedčuje aj ten mierne poškriabaný obal. 

7. balzam na pery EOS a 8. matný rúž Pupa Milano I'm Mattte Lip Fluid

Môj obľúbený matný rúž je z matnej kolekcie I'm Mattte a vyrába ho značka Pupa Milano (viď recenzia). Pery vysušuje minimálne, ja teda žiadny negatívny efekt nevnímam, no ak ich máte čo len trošku poškodené, lepšie je ich ošetriť. 


tekutý rúž Pupa Milano I'm Mattte Lip Fluid

Matné rúže zvyknú zvýrazniť každú nedokonalosť. Taliansky balzam nemám, takže som si vystačila s EOSom (recenzia). Trošku balzamu som naniesla na prst, vtrela ho do poškodenej časti spodnej pery, nechala vstrebať a až potom naniesla matný rúž. 



Pre istotu som do kabelky hodila i púder, ten však nebol potrebný. Svoje využitie našlo iba jeho zrkadielko pri kontrole mejkapu. Môžem však konštatovať, že žiadny dodatočný "tuning" sa nekonal. Rúž aj pri vysokej vlhkosti vzduchu (dážď) stále držal, mejkap tiež. 

Ako to celé dopadlo? História sa opakuje a môj pokus o perfektný vzhľad stroskotal. Moja kaderníčka má žiaľ dovolenku a moje vlasy sú pre objemové prípravky príliš ťažké. Objem cestou stratili a vietor ich dobre rozfúkal. Keď šla pani z úradu zvečniť moju tvár, odbehla otvoriť okno dokorán. Neviem, či už nevydržala tých pár minút tepla, ale nelichotivé svetlo ožiarilo celú moju tvár, oslepilo ma a ja sa dosť musela premáhať, aby som nežmúrila. Okolie očí mám na fotke neprirodzene napnuté, vyzerám unavene a tvár mám snáď o dve čísla väčšiu než v skutočnosti... odstráňte vo Photoshope vlasy a z fotky na vás bude hľadieť Jiří Kajínek. 😄 Ešte ten pas nemám, takže vám ju nemôžem ukázať, no ak ma na švajčiarsko - rakúskych hraniciach pri mojich cestách zadržia, budete aspoň vedieť prečo. Toľko príprav, taký dlhý článok a aj tak podobnosť s ním nespochybniteľná. 😏

Som to iba ja, kto má pocit, že to úradníci robia chudákom ľuďom schválne a vždy ich vedia zvečniť s tou najhoršou možnou grimasou a v tom najhoršom svetle či uhle?
ZDIEĽAJTE:

9 komentárov :

  1. super článok! určite to nie si iba ty, taký ten väzenský look má asi väčšina ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu. Možno je to dané aj tým, kde nás fotia. :-) Neodvážime sa usmiať, nahodíme vážny výraz a je to... Už len tabuľka s väzenským číslom chýba. :-)

      Odstrániť
  2. Ty pocuj, clanok som si este neprecitala, lebo som len na mobile a poriadne na to nevidim :D, ale mohla by si sem postnut tu fotku potom :D
    Ja som ako jedna z mala s minulorocnou fotkou na CP spokojna, ale tak ja to mam uz tak trochu "v oku" a aspon na doklady viem, ako sa pri foteni tvarit :D predosle fotky boli tragedia ako v 99percentach ostatnych obcanov :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaj... ty si to asi potajomky v robote cvičíš. :-D Tebe sa žije. Pas sa ešte robí, ale až bude hotový, tak sem môžem pridať fotku. Ak to bude vôbec publikovateľné. :-p Ale možno by stálo za pokus pohľadať skeny tých starších dokladov. Aspoň by ste sa zasmiali všetci.

      Odstrániť
  3. Ach jaj, fotenie na doklady je moja nočná mora. Na starom pase som vyzerala ako mafiánska vdova po opici, na aktuálnom vyzerám už len ako po opici, ale poriadnej :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že mafiánska vdova po opici? :-D Ja umriem. :-) No evidentne sme jedna lepšia ako druhá. A pritom na blogu zvykneme mať všetky také pekné fotky... Už by sme mali mať grimasy 100x nacvičené. Nechápem to.

      Odstrániť
  4. Veľmi pekný článok :-) Ja mám z fotenia na doklady vždy nočné mory a vo výsledku sú tie foto vždy strašné. Keď sa mám tváriť vážne, vyzerá to hrozne a neviem prečo, ale okrem hroznej foto mám vždy aj otrasný podpis, ako keby sa podpisoval prvák na základke :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelý článok :-) No ja neznášam fotenie na doklady. Nech sa človek snaží ako len chce aj tak vyzerá ako keby práve vyšiel z basy :-D

    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja som bola este so starym pasom v zahranici a pri ceste spat kuka pracovnik na pas -na mna, na pas-na mna...a potom ze, ci nemam este nejaky doklad so sebou s fotkou:DD, ja ze nie, tak zas na pas -na mna, na pas - na mna...a potom, ze no ok....:D, ale nejak sa mu to nepozdavalo...:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes