Saloos: olejové produkty do sprchy a vane


O známom českom výrobcovi aromaterapeutickej kozmetiky Saloos ste už určite počuli. Ja jeho výrobky tiež pár rokov beriem na vedomie, no teraz som ich vyskúšala na vlastnej koži.

V článku popisované produkty Saloos som dostala od e-shopu Babičkina záhrada. Je to obchodík, ktorého kamennú predajňu nájdete v Nitre a ja mám do Nitry ďaleko. Preto v ňom so sesternicami rady nakupujeme online. Sprchovací olej bol súčasťou kozmetickej škatuľky prekvapení, ktorá mi prišla za účelom recenzie. Vzorku oleja do kúpeľa som dostala ako darček. Neviem, či by som sa odhodlala sama k ich kúpe, preto veľmi pekne ďakujem za možnosť otestovania.

kozmetická škatuľka prekvapení - nikdy neviete, čo v nej nájdete
V obchode Babičkina záhrada väčšinou nakupujem med, rastlinné tinktúry a drobnosti, ale asi dva týždne dozadu sme so sesternicou Jankou spojili objednávky a kúpila som si aj prírodný púder na tvár (ktorý samozrejme tiež zrecenzujem, už ho poctivo skúšam). V obchode je výborný výber rôznych prírodných produktov. Niektoré ulahodia aj tým najprieberčivejším jazýčkom. 

príkrmy pre detičky z ponuky e-shopu, zdroj: e-shop Babičkina záhrada
Ja mám strašne rada pastovaný a lipový med, no v e-shope okrem medu zoženiete aj príkrmy a potreby pre deti, zdravé potraviny, eko drogériu, šperky...  Ja si na web chodím aj po inšpirácie, čo variť, akú bylinku skúsiť a tak. Spolupráca s obchodom je príjemný bonus a spôsob, ako sa dostať k novým značkám.

Kozmetika Saloos

Značka Saloos je tu už od roku 1993, ale ja sa s ňou prvýkrát osobne stretla až v roku 2013 v Luhačoviciach. Nehovorím, že by mi niečo na jej zložení vadilo. Má v sebe nejaké syntetické stopy, ale pozostáva najmä z prírodných zložiek a aj jej vôňa pochádza z éterických olejov, ktoré sa v terapii vôňou uplatňujú už celé tisícročia. Už pred našim letopočtom ľudia využívali účinky vonných látok. 

Ale... ja som zvláštny živočíšny druh. Zrejme som sa mala reinkarnovať ako obojživelník alebo nejaký plaz. To by vlastne na mňa i celkom sedelo. Aj ja hltám potravu v jednom celku, lebo ju pri svojej robote nemám čas ani požuť... (to sa mám čím chváliť, čo? 😊) Ale o to nejde. Ide o to, že ja lepšie prospievam v chladnom prostredí, teplo mi vadí a to sa týka i teplej vody. Môj krvný obeh je až príliš aktívny. Mne zima nikdy nebýva a čo väčšina z vás považuje za príjemne teplú vodu na sprchovanie, to by mňa obarilo ako prasiatko. Musím mať chladnejšiu vodu a preto akýkoľvek olejový produkt spraví na mne v sprche či vo vani jedno veľké mastné oko. Viac než do do mojej pokožky sa prírodné oleje dostávajú na steny vane, ktorú nesmiem zabúdať po sebe naozaj poriadne umyť, inak by sa v nej ostatní členovia rodiny pozabíjali. 

A druhý dôvod odolávania produktom - nemám rada nevyzreté citrusové vône. V ovzduší OK, ale na sebe nie. Ja potrebujem v citrusovom produkte aspoň nejakú sladkú zložku alebo čosi hodne aromatické. Vanilku, aníz, cukor, čokoládu, ambru,... hocičo, len aby to nebola surová citrusová vôňa. Tie vždy ofrflem. No v rámci zachovania objektivity budem teraz mierna, lebo vám sa práve také vône páčiť môžu. Takže poďme na to.

Olej do kúpeľa Saloos - Mandarínka

Olej do kúpeľa Saloos - Mandarínka
Z oleja do kúpeľa som dostala vzorku. Do kúpeľa sa dáva 1 až 2 lyžice, takže dávka 5ml by mohla vystačiť iba na taký menší oplach, rozhodne nie na celú napustenú vaňu. Ale fyzikálne zákony nikto neoklame a tu sa ukázal byť môj väčší objem tela výhodou nielen v nízkych účtoch za vodu, ale aj pri skúšaní mandarínkového oleja do kúpeľa. Tá troška vody mi stačila. Celou kúpeľňou sa šírila krásna vôňa mandarínky. Takže keď si kúpite normálne veľké balenie 125 ml, pri normálnom množstve vody vám vystačí na na tých 10 - 12 kúpeľov a z vône sa budete naozaj tešiť. Parádna.

Mandarínka a celkovo citrusy patria medzi stimulanty. Vedia človeka prebrať povzbudením tela i mysli. Ja som si ho dopriala pred hodinou, lebo ma po robote chytila od stresu migréna a citrusy ju vraj potláčajú. A fakt. Hlava ma už nebolí. Inak by som nebola schopná dopísať recenziu. Asi ale by nebol dobrý nápad dávať si ju večer, lebo potom nebudete spať, ale budete myslieť. Pred spaním nie. Radšej si ho dajte v inú dobu.

Čo sa týka zloženia, nepoviem Vám žiaľ, čo presne moja vzorka obsahuje. Výrobca to neuvádza. Hodnotiť budem účinky na pokožku a čo som zistila z internetu. Premohla som sa a dala do vane vodu teploty bežnej u väčšiny z vás. Vikinka a Endy sa dobíjali do kúpeľne, lebo som jačala a mysleli, že ma treba zachrániť, ale vydržala som aj teplejšiu vodu. Odmenou mi bola číra vodná hladina bez mastných očiek. 😉 Na pokožke sa vôňa neudržala. Bola skôr v ovzduší, ale to práve mne vyhovuje.

Áno, čosi z toho obsahu sa hádam aj vstrebalo, lebo som sa nepotrebovala po kúpeli natierať. Zrejme to majú na svedomí pridané vitamíny A, D a E (na internete vygooglené zloženie) a bio slnečnicový olej s pridaným éterickým olejom z mandarínky (jediný pôvodca tej krásnej vône). Už LAURETH-4 a PEG-40 SORBITAN PEROLEATE sa mi pozdávajú menej, lenže bez nich by sa vitamíny skazili a produkt by sotva mohol ponúknuť 30-mesačnú dobu použiteľnosti. Myslím však, že v tom množstve vody vo vani sa nejaký ten syntetický emulgátor stratí. Olejom do kúpeľa Saloos sa určite netreba len kvôli tomu vyhýbať.

Sprchovací olej Saloos - Celulinie

S otestovaním tohto produktu som už mala väčší problém. Citrusová vôňa s vôňou citrón, grep, pomaranč a borievka... uff. Vďaka Saloosu za tú borievku, lebo dáva oleju aspoň náznak drevitosti. Ja také vône nemusím, ale pre fanúšika citrusov dôvod k okamžitej kúpe. Aj táto sprcha Vás povzbudí a zahreje ako kúpeľ s mandarínkou. A spomínaná borievka je dobrá práve účinkom na celulitídu. Podporuje mikrocirkuláciu v koži, zlepšuje tok lymfy, robí drenáž. K tomu očistné citrusy a celulitída nemá šancu. Detox.

Základom sprchovacieho oleja Saloos Celulinie je slnečnicový olej, sezamový a mandľový olej. Ak máte suchšiu pokožku, natriete olejom DOSTATOČNE teplou vodou navlhčenú pokožku a pomasírujete, účinky na spevňovanie postavy by sa mohli dostaviť a máte i príjemnú masáž. Akýkoľvek olej do sprchy značky Saloos sa dá takto používať, lebo vo väčšine z nich je aspoň nejaký citrus. Sprchovacie oleje (tie skutočné, nie pseudooleje z glyceridov), ktoré sa nevstrebávajú rýchlo sú vždy príjemné na používanie. Zjemňujú pleť a v podstate všetky spolu s masážou pomôžu aj proti celulitíde.

Sprchovací olej Saloos - Celulinie
Žiaľ, ja sa nedokážem sprchovať každý deň teplou vodou. Pre mňa je tento produkt použiteľný iba v zime, keď som premrznutá a keď mám suchšiu pokožku. Aj preto ho akosi neviem minúť a aj som váhala, či napísať recenziu alebo to radšej vzdať. Nie je nadmerne mastný, ale tie oleje v ňom si predsa len žiadajú na zmytie teplejšiu vodu, inak domastím celý uterák.

A popravde ani neviem, či svoj sprchovací olej ešte môžem používať. Keď chytíte fľaštičku umastenými rukami, dátum použiteľnosti i číslo šarže vymaže olej z políčka sťa šibnutím zázračného prútika. Toto by mohol výrobca zlepšiť a používať trvácnejšiu farbu alebo raziť. Ja sa už nedozviem použiteľnosť, ale tipujem, že menej ako 30 mesiacov to nebude a aj potom by mohol byť produkt stále bezpečný. Má rovnaké pomocné ingrediencie.

Nuž ja asi nebudem patriť k fanúšikom tejto kozmetiky. Už len pre tie citrusy, ktoré sú vo väčšine produktov. Ale ja som ja a vy môžete mať iné zvyklosti pri sprchovaní a aj inú pokožku. Ak vás tieto produkty lákajú, skúste ich. Dobre si spomínam, ako kedysi o produktoch Saloos básnila moja kolegynka. Jej vyhovovali. Pre zimomrivejšieho človeka milujúceho teplo a teplú vodu sú ako stvorené. 
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Ten sprchový olej od Saloos vyzerá naozaj veľmi lákavo :) Aj ja by som ho však využívala skôr len v zime, keďže cez leto používam studenú vodu - a čím studenšie, tým príjemnejšie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj človek. :-) Chladná voda je super prospešná pre zdravie. Keď si človek dá vodu len o pár stupňov chladnejšiu než jeho telo, to musí vynaložiť energiu, aby vyrovnalo teplotu. Takže sa nielen posilní imunita, ale sa z toho aj chudne.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes