Víkendové líčenie a moja nová dekoratívna kozmetika


V poslednom článku som avízovala, že sa v mojej výbave nachádza nová dekoratívna kozmetika. Nie, že by som nevlastnila dosť rúžov, očných tieňov a riaseniek. Mám ich požehnane. No kto nemá v hlave, ten má... prievan v peňaženke. Našťastie tento prievan nebol až taký veľký.


Veľmi nerada investujem do niečoho, čo nemám preskúmané a kupovanie narýchlo je u mňa hororovým scenárom. Na nákup kozmetiky si vždy vyhradzujem čas. V tomto prípade som na to mala pár minút, lebo som si doma zabudla taštičku s dekoratívnou kozmetikou a nechcela som nechať ostatných na seba dlho čakať. Stála som pred regálom v miestnej drogérii a špekulovala ako hodinársky učeň. Za úlohu som mala kúpiť očný tieň, niečo na riasy a niečo na pery. 

Ešte šťastie, že som nemusela kupovať mejkap, lebo to by zo mňa predávajúce dostali infarkt. Do kabely som doma na poslednú chvíľku hodila ku krému Sensibio AR ešte svoje milované BB-čko z toho istého radu. Takže aspoň niečo som si zbalila.

 
Je pravda, že BB krém Sensibio AR od Biodermy so svojou stredne krycou schopnosťou nezamaskuje úplne všetko, nespraví porcelánovú pleť a ešte som mohla prikúpiť korektor alebo púder, ale mne BB krém väččinou stačí. Moju pleť farebne pekne zjednotí, chráni ju pred začervenaním a nevytvára efekt masky. Je to u mňa jediný "mejkap", na ktorý sa vždy môžem spoľahnúť. Čo ďalšie som kúpila? Moja voľba padla na produkty Gabriela Savette, NYC a Maybelline.


A takto som sa s použitím BB krému a novej dekoratívnej kozmetiky namaľovala. Ešte by to chcelo možno púder, lícenku, azda aj korektor. Výsledok mohol byť - mať tak kompletnú výbavu - ešte lepší, ale inak spokojnosť. Nemám síce porcelánovú pleť ako bábika, ale ani nie si nepripadám umelo.


Rúž Maybelline Color Sensational

Tentokrát som mala neuveriteľné šťastie pri výbere rúžu. Už som chcela vziať Miss Sporty rúž, keď som zbadala v košíčku zlacnené rúže Maybelline. Že vraj výpredaj. Rúž Colour Whisper ma posledne výdržou až tak neoslovil a poslednú kúpu Maybelline vodeodolnej riasenky som oľutovala. Budem o nej aj písať. S rúžmi Color Sensational som však osobnú skúsenosť nemala. Len mi boli sympatické tie farby. Pri pohľade na slivkovo - ružovkasto - fialový odtieň 365 Plum Passion bolo rozhodnuté. Takýto rúž nemám a aj keby stál veľa, chcem ho. Napokon ma vyšiel ani nie 4 eurá a ladil mi krásne k pulóvru. :-)


Rúž Maybelline Color Sensational nemá extra silné hydratačné účinky, skôr by som ho nazvala ochranným rúžom, no v porovnaní s Colour Whisper má úplne parádnu pigmentáciu a ešte prírodnejšie zloženie. Nie, že by bol celý prírodný, to nie, no prevahu v zložení má lanolín a jeho deriváty. To sa trošku podpísalo aj na jeho priľnavosti k perám. V miestach, kde sa pery približujú k ďasnám, farba chytá horšie a treba pritlačiť. Ako protihodnotu však rúž Color Sensational poskytuje perám dlhotrvácnu farbu a ochranu pred chladom. Však lanolín chráni aj vlnu ovečiek, prečo teda nie pery? Pozitívne hodnotím aj prídavok medu a vitamínu E. Rúž nie je mazľavý, nemá rušivú chuť ani parfumáciu a stal sa spolu s Guerlain Kiss Kiss mojim najobľúbenejším rúžom.

Riasenka Gabriella Salvete Panoramico Black Velvet

Vedela som, že riasenky Gabriella Salvete si blogerky chvália, len som si nebola istá, ktorá je tou najžiadanejšou. Marilo sa mi, že to môže byť Panoramico riasenka s arganovým olejom, poprípade tá objemová, ale riaseniek s podobnou kefkou mám doma veľa a pri takto dlhých štetinkách je väčšie riziko, že kefka nesadne. Nechcelo sa mi riskovať. Klasické kefky a tie s kratšími a hustými štetinkami vyhovujú takmer každým riasam, tak som sa rozhodla pre Panoramico Black Velvet. Mala najitenzívnejšiu čiernu farbu (Deep Black) a kefku, ktorá by mohla teoreticky riasy dobre predlžovať.


Vôbec som sa nezmýlila. Riasenku Black Velvet som na riasy aplikovala v rýchlosti a nemala čas sa s ňou dlho hrať. Jej zloženie mi nepríde nadpriemerne originálne ani výživné, je to klasika taktiež obohatená o arganový olej (potešujúca správa), ale textúru má parádnu. Kefka nenaberá priveľa farby, pigmentácia má slušnú uroveň, náplň je krémová a riasy vôbec nezlepuje, ani sa neotláča na viečka. S pár ťahmi som docielila perfektné predĺženie a zvýraznenie rias a úplne mi stačila jedna vrstva. Za 6 EUR perfektná riasenka. Skvelá kúpa.

Multifunkčná paleta NYC Individual Eyes

Značka NYC má nízke ceny, ktoré môžu vzbudzovať v niekom podozrenie, že nejde o kvalitnú kozmetiku. Takáto veľká paletka a cena okolo 5 - 6 EUR? To znie až príliš dobre, nie? Ja vás ale ubezpečujem, že táto značka spadajúca pod korporáciu Coty vôbec nemá zlé výrobky. Niektoré očné tiene sú nič moc, ale napríklad Color Instincts paletky patria medzi jedny z najlepších. Vôbec by som túto značku nepodceňovala.

Do radu Individual Eyes patrí niekoľko rôznorodých paliet, v ktorých je vždy jedna očná linka, podkladová báza, highlighter a 4 očné tiene. Farebne sa delia do troch skupín. Jedna skupina je ladená do zemitých nude odtieňov, ďalej sú tam paletky na dymové líčenie a paletky s farbami namixovanými podľa farby očí. Mne sa farebne k môjmu studenému podtónu pleti a zeleno-modrým očiam najviac pozdávala paletka určená pre modré oči 948 Blue Eyes Basics.

Čo ma prekvapilo ako prvé, bola pigmentácia. Obchod nemal k dispozícii testery, tak som kupovala naslepo a až pri líčení zistila, že farby na pokožke nezodpovedajú tomu, ako sa javia v paletke. Mne to nevadí, pretože ten šedý sa mi ako hnedošedý hodí viac, ale keby vám šlo o konkrétne odtiene (ako mne o ten fialovkastý), prakticky ste donútení hľadať obchod s testermi. Však si to môžete pozrieť na ďalšej fotke. Toto značke NYC nevyšlo.


Podkladovú bázu môžete použiť ako primer pod očné tiene, ale ja som ňou obtiahla aj polovicu spodného očného viečka, aby som opticky zväčšila oči. Čo sa týka výdrže, nemám pocit, že by bola prínosná. Tiene vydržia rovnako s ňou ako aj bez nej - veľmi dlho. To už skôr na to spodné viečko ju míňam a pretieram tieňmi podľa nálady. Highlighter sa dá aplikovať prstami, no gélová očná linka by bola využiteľnejšia, keby sa v paletke nachádzal aspoň jeden tenký štetček alebo o čosi užší aplikátor. V čase núdze však namaľujete linku aj tým, čo do nej výrobca dal. Mne sa to podarilo. Len musíte maľovať jeho špičkou a vynaložiť trošku viac úsilia. Je to úplne bežný aplikátor, ničím špeciálny. Očná linka aj tiene naň chytajú dobre a prášia minimálne. Až však budete naberať očné tiene, zbytočne netlačte, inak naberiete priveľa a prášiť naopak budú. 

Paletka sa dá využiť všestranne, len škoda, že v nej chýba zrkadielko. To by sa pri takýchto multifukčných líčidlách hodilo. Ja som si však poradila. Asi ste si všimli, že je na vrchnáčiku paletky priamo nad šedým tieňom prilepená taká ligotavá nálepka. Nalepila somju tam ja. Plastové zrkadlové nálepky sú super vec. Odrážajú svetlo rovnako ako klasické zrkadlo aj sa v nich perfektne vidíte, ale nie sú ťažké a dajú sa skrátiť nožíkom na potrebný rozmer. Kedysi dávno som ich zohnala v Jysku a už ich nemajú, ale určite podobné nálepky zoženiete na internete.


S líčidlami som spokojná. Riasenka Gabriella Salvete Panoramico Black Velvet počas dňa neopadáva a vôbec ju nebolo treba riešiť. Vydržala do rána a odličuje sa ľahko. Z rias ju odstráni väčšina odličovačov. Tiene z paletky NYC Individual Eyes vydržali taktiež po celú noc. Intenzita samozrejme poklesla na štvrtinu a farby neboli tak intenzívne (tmavé ostali, svetlé už nebolo vidieť vôbec, z highligtera ostalo len pár trblietok), ale stále som bola viditeľne nalíčená. Rúž Maybelline Colour Sensational je trvácny a pokiaľ človek nekonzumuje jedlo ani nepije nápoje, vydrží na perách dlhšie než priemerné rúže. Ak však papáte, rátajte, že ho budete nanášať na pery opakovane. Inak nemá chybu.

Môj nákup bol uskutočnený v priebehu pár minút, no bola to kúpa storočia. Môj brat by na to povedal, že niekedy aj hlúpi majú šťastie. :-) V zbierke mám tri skvelé líčidlá za pár eur. Ak by ste ich videli v obchode a potrebovali núdzové riešenie, máte odo mňa tip.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ja sortiment značky NYC veľmi nemám preskúmaný, ale táto paletka vyzerá veľmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, ja som práve pár očných tieňov tejto značky mala a ešte aj mám. Tieto sú najnovšie, potom mám Quartet Eye Shadow a napokon tie spomínané Color Instincts. Tie posledné dva sme kedysi mali aj na Elnino, posledne tuším stáli okolo 1 eura a vôbec neboli horšie ako Astor, Rimmel a iné značky. Kúpila som ich zo zvedavosti pre seba a hneď na to som objednala ešte ďalšie pre sesternicu, kamarátku... Za tú cenu je to dobrá kvalita. Aj riasenka GS milo prekvapila. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes