Parfumy Kenzo - vône plné romantiky



Mám rada vône značky Kenzo. Pre mňa je to vždy investícia do niečoho, čo sa mi isto bude páčiť. A tak som si spravila radosť týmto minisetom, v ktorom bol nie jeden, ale rovno 4 slávne parfumy. Po minutí týchto miniatúr si z niektorých určite zakúpim aj veľké balenie.

Japonec Kenzo a jeho sen
  
Keď bol návrhár Kenzo Takada malým chlapcom, vraj si veľmi rád prezeral časopisy svojich sestier. Nehľadal tam ženské telá v plavkách, objekty záujmu mládencov v jeho veku. Vyžíval sa v móde ako takej, čo sa neveľmi pozdávalo jeho rodičom. Úspech v módnej branži nikdy nie je istotou, preto mu jeho zámery vyhovárali. Tvrdohlavý Kenzo však nepočúval. Kvôli svojmu snu bol ochotný urobiť čokoľvek. Neváhal presťahovať sa až do ďalekého Francúzska, kde ľudí očaril svojimi modelmi inšpirovanými jeho rodnou krajinou a multi-kulturalizmom, ktorý je v Paríži ako doma. To mu ale nestačilo, preto sa začal pohrávať s myšlienkou, že by začal tvoriť parfumy. Tak aj spravil a bol to dobrý počin.

Keďže sú parfumy značky Kenzo veľmi obľúbené skúsim Vám priblížiť 4 najslávnejšie, ktoré vlastním v podobe miniatúr.

Kenzo Amour


Začínam tým najlepším, ktorý sa mi od Kenza páči najviac. Ako hovorí ľúbivý názov Kenzo Amour, parfum je inšpirovaný pocitmi milencov. Ja by som povedala, že ide o tajný sobáš gejše s mužom jej srdca. Parfum patrí k sladkým vôňam z rodinky vanilkových orientálnych vôní a nejako sa mi k nemu tá gejša hodí. Farebne i štýlovo.

 
Nemôžem si pomôcť, ale keď sa ma niekto pýta, že ako Kenzo Amour vonia, vždy mi napadne ryžový puding ozdobený čerstvými kvetinkami čerešne sakury a strukom vanilky. Prečo puding? Pretože puding je z mlieka, ktoré je telu veľmi blízke ako pižmo, ktoré je súčasťou tejto vône. Ak sa budete sústrediť, ucítite aj slabý závan ryže, samozreme krémovú vanilku a kvet. Kvet je dominannou časťou srdca vône a rozvinie sa trošku neskôr, ale jednoznačne ho identifikujete. Je to kvet presne toho stromu, pod ktorým všetky ženy, vrátane mňa, chcú dostať na prvého mája pusu. :-)

Oficiálny popis vône Kenzo Amour uvádza taktiež iné tóny, ako napríklad kadidlo a biely čaj. Na čaj sa ale netešte, iba odľahčil vôňu, aby nedávala okoliu sladké facky. A kadidla sa nebojte. Ono až tak výrazné nie je, že by z kompozície vyčnievalo. Ozve sa až v samotnom závere, kedy vôňa pomaly prchá ako dym z dohárajúcej obradnej vonnej tyčinky. Tú silnú časť má už dávno za sebou a ostáva len ako pamiatka na lásku, ktorou bola izba naplnená, keď si tí dvaja povedali svoje ÁNO

Môj verdikt: Tento parfum ma oslovil a rozhodne si kúpim jeho veľké balenie. Nič lepšie na chladné dni a večery vo dvojici si neviem na sebe predstaviť. Krása.
   
Kenzo Flower by Kenzo


Dúfam, že sa nenahneváte, keď preskočím druhý flakónik a prehodím mu poradie s tretím. Táto legendárna orientálno - kvetinová ňa totiž prišla na trh skôr a ja by som v tej náboženskej obradnej téme rada pokračovala. Ak bola Kenzo Amour sladká ako láska, Kenzo Flower by Kenzo nechce byť prvoplánovo o láske. Ale nehovorím, že k láske neinklinuje. Veď uvidíte. :-)


Orientálna a tentokrát púdrová vanilka, vôňa živice a erotickým nábojom nabitý jazmín sa nám zmiešali s kvetom bulharskej ruže a parmskej fialky. Elegancia, romantika, intimita a neha pekne jedno s druhým. A všetkého primerane, aby sa docielil obraz ženy dokonalej v každom zmysle. Ženy zdanlivo neprístupnej, odolnej, ale súčasne veľmi žiadanej a krehkej. Presne ako ten vlčí mak, čo vám priťahuje oko vždy, keď prechádzate autom okolo polí, kde tieto kvety rastú. Nie nadarmo je ním ozdobený flakónik.

Maky sú fascinujúce kvety. Poľnohospodári hromžia, lebo sa ich nevedia zbaviť. My sa ale kocháme ich krehkou, čistou krásou a máme chuť ich trhať. Sú divé, ale prídu nám také elegantné... Presne ako parfum Kenzo Flower. Mne sa ale spája Flower s inými asociáciami. Je to vôňa na telo - púdrová, elegantná, decentná, nepozná vekové ohraničenie a je aj zdanlivo nevinná. Ako mladá Parížanka, ktorá kráča po Boulevard de Clichy. Ale nevinná bude len do chvíle, kým neskončí v šatni "červeného mlynu", kde zhodí šaty a navlečie na seba krajkový outfit. Mala by na toto odvahu každá žena? NIE. Niektoré by do korzetov v štýle Moulin Rouge nešli ani v svadobnú noc. Ani do zvodných fialkových parfumov ako je tento. Má tuhý korienok (výdrž ozaj skvelá) a nikdy nekričí. Žiadna z jeho zložiek neudiera do nosa, nepatrí k bolehlavom, ale je veľmi osobitý.

Môj verdikt: Táto vôňa sa mi páči, ale nie je môj štýl a do veľkého balenia by som konkrétne ja nešla. Moje kreatívne cítenie viac oslovujú fialky v gurmánskych vôňach. Také ako má kompozícia Issey Miyake v Pleats Please (2013). Ale keď zhodnotím celkový dojem a to sexy vyžarovanie, nepoviem na parfum škaredého slova. Veľa žien si ho zamilovalo. Dá sa nosiť po celý rok, na každú príležitosť. Môže po ňom stiahuť mladá i zrelá dáma. Úplne chápem, prečo je Flower by Kenzo bestseller. Ženy milujú vlčie maky, eleganciu a pocit, že sú ako nedobytné pevnosti.
 
Kenzo Flower in the Air EdP


Čo si budeme hovoriť, táto vôňa mi dlho zamestnávala hlavu. Vždy mi bolo záhadou, prečo je pri skúšaní na mne raz sladká a raz svieža. Kým som nezačala pracovať v parfumérii, tak som nevedela, že táto vôňa sladkej ruže zbavenej ostatných púdrových zložiek parfumu Flower existuje v dvoch koncentráciach a flakóny sú si podobné ako vajce vajcu. :-) Obidve vône mi sedeli, lebo spojenie kvetu s pižmom je u mňa väčšinou istá výhra.V každom prípade vedzte, že sa dá kúpiť toaletná i parfumovaná voda.



Ak Vám nesadli orientálne krásky zmienené vyššie, voľte jednu z kvetinových Flower in the Air. Absolútne nič s nimi  nepokazíte. Ale pozor, lebo EdP a EdT sú naozaj rozdielne. Mne viac sedí sladšia parfumovaná voda, ale pre milovníčky sviežosti môže byť naopak vhodnejšia toaletná voda. Obidve sa štýlovo hodia na jar, leto i jeseň. Pokiaľ by ste ich chceli spoznať bližšie, dosť podrobný článok na túto tému a porovnanie oboch vôní s ikonickou Flower som napísala na blogu Selfino: Story, ako parfuméri kvetiny do vzduchu vyhodili.

Môj verdikt: Túto vôňu zatiaľ kupovať nejdem.
Vôňu podobnú toaletke Flower in the Air už od Kenza mám vo veľkom balení a volá sa Jeu d'Amour (recenzia niekedy nabudúce). Nákup parfumovanej vody zvážim. Tiež mám doma čosi trošku podobné od Givenchy.

Kenzo L´eau par Kenzo


Kvetinovo – akvatická vôňa Kenzo L´eau par Kenzo dáva žene chladivú energiu vody a nehu kvetov v lúčoch slnka. V darčekovej sade je to najsviežejšia vôňa.



Od kvitnúcich čerešní, poľa s vlčími makmi a záhrady s ružami sa presunieme do parku s jazerom uprostred. Voda v ňom je studená, pretože kríky orgovánu a lekna tvoria clonu. Nedovolia vode ako takej a ani len hladine zahriať sa úplne. Ale zasa Vám pri tom jazere nebude ani zima, lebo už je jar a vo vzduchu to poznať. Mätová vodnatá sviežosť musí ustúpiť vyššiemu dobru a vôňa rozkvitne na pokožke jemne pohladenej broskyňovo - vanilkovým nádychom, ktorý utvoril akýsi podklad, z ktorého ide teplo. Ani chladná a ani vyslovene teplá mladistvá vôňa Kenzo L´eau par Kenzo sa počas dňa nejako extra nemení. Dáva prísľub večnej mladosti a šíri slniečko, no stále ostáva svieža. Na jar i leto to bude ideálna voľba.

Môj verdikt: Ja osobne nie som milovníčkou akvatických vôní, pretože väčšina z nich mojej pokožke nesedí a úplne najmenej ma nadchýňajú "svieženky". Vôňa Kenzo L´eau par Kenzo by odo mňa nikdy takéto nepekné označenie nedostala. Kombinácia kvetov so zeleňou je proste geniálna a originálna. Až uvidím dobrú akciu, vôňu si kúpim.

Set týchto miniatúr som zakúpila v obchode Elnino.sk, kde sa z času na čas dajú kúpiť vskutku zaujímavé kolekcie vôní (teraz je tam napríklad pár setov značiek ako Cartier, Chloe, Guerlain...). Miniatúry sú fajn. Dávajú možnosť si vôňu poriadne skúsiť a ak sadne, aspoň viete, že si môžete kúpiť veľké balenie. Kto hľadá pre niekoho pekný darček, má teraz tip. :-) Konkrétne tento set ma vyšiel na 22,92 EUR a už sa objednať nedá. Je však len otázkou času, kedy sa v ponuke darčekových kaziet objaví iný úžasný mix a teda sa oplatí ju sledovať.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes