Topvet: pena na nohy pre suchú pokožku


Pena, ktorú vám dnes predstavím, bola vyvinutá v spolupráci s ľuďmi, ktorí sa kráse nôh už nejaký ten čas venujú a obchod Sirael Cosmetics ju dostane domov k vám. Ste zvedaví? Viac sa dozviete v tejto recenzii.

aktuálny katalóg Sirael Cosmetics
katalóg Sirael Cosmetics, zdroj
Topvet je pôvodom česká značka kozmetiky vyrábaná v Brne. So spoločnosťou Topvet spolupracuje firma Sirael Cosmetics, ktorá produkty predáva a u nás na Slovensku pôsobí už tretím rokom. Keď si prezriete aktuálny katalóg, nájdete v ňom veľa kozmetiky za ceny, s akými budú bežné kamenné obchody len ťažko súperiť. No pokiaľ sa stanete registrovaným členom a budete kozmetiku nakupovať pre seba, blízkych, alebo ju dokonca ďalej ponúkať a tým aj zarábať, katalógové ceny sa výrazne znížia o ďalšie zľavy. Ak sa vám už tie katalógové zdajú nízke, na ceny pre spolupracujúcich členov budete vypliešťať oči. Tie netromfne nikto. Viac informácií o registrácií i produktoch Vám ochotne poskytne pani Mária na svojom webe.

Mňa značka Topvet zaujala. Už som sa s jej produktmi stretla, ešte v Čechách, ale bolo to dávno. Neoznačila by som jej kozmetiku za čisto prírodnú, pretože aj napriek množstvu prírodných ingrediencií sa v nej predsa nájde aj nejaká tá chémia. Je to však iba nutná dávka pomocných látok pre našu bezpečnosť. V prípravkoch najväčší podiel zastáva príroda. Žiadne stopové množstva extraktov a olejov ako má bežná drogériová kozmetika.

Aby výrobca obstál v konkurenčnom boji, vsádza na spoluprácu s odborníkmi. Salón Nohy v nebi, ktorý pomáhal pri vývoji peny, bol časopisom Elle zaradený medzi najlepších 10 pedikérskych salónov na území Čiech i Slovenska a na názory jeho ľudí sa rozhodne spoľahnúť dá. Preto som si túto penu na svoje večne suché nohy vybrala na testovanie. Prípravok som dostala od pani Márie.

Pena a nohy pre suchú pokožku Topvet od Sirael Cosmetics pre nohy ako v bavlnke
Pena a nohy pre suchú pokožku od Sirael Cosmetics pre nohy ako v bavlnke

Skúsenosti s penou na nohy Topvet

Vymenujem jej plusy, medzi ktoré patrí zloženie. Okrem vody a močoviny (UREA) známej svojou schopnosťou viazať v pokožke vlhkosť a ochladzovať je zloženie silno regeneračné a kožu zvláčňujúce. Vítam prítomnosť olejov v esterovej úprave. Úprava im dáva lepšiu životnosť, vstrebateľnosť i roztierateľnosť. Olej z palmy Babassu (BABASSU OIL GLYCERETH-8 ESTERS) a sladkej mandle (SODIUM SWEETALMOND AMPHOACETATE, ) rozhodne nepatrí k tým ťažkým, ktoré by sa do pokožky nedokázali bleskovo vstrebať. Podporené pantenolom (PANTHENOL) a glycerínom (GLYCERIN) majú dobrú schopnosť zmäkčovať, hydratovať a regenerovať suché, popraskané päty a iné problémové partie na nohách. 

Podobné účinky má konopný olej (CANNABIS SATIVA SEED OIL GLYCERETH-8 ESTERS). Ten však ostáva viac na povrchu, udržuje pokožku celistvú a zbavuje ju šupín. S úspechom sa používa pri liečbe extrémnej suchosti a preto si táto pena poradí aj s dlhodobo suchou pokožkou, akú majú diabetici a ľudia s ekzémom.

Aby ste ten vyhladzujúci efekt zaznamenali okamžite a nie až vtedy, keď oleje úplne zahoja praskliny, pridaný bol syntetický polymér PEG-12 DIMETHICONE. Pravda, nie je to príroda, ale vôbec mi tu nevadí. Nerovný povrch chodidla je lepšie vyrovnať a šupinky zahladiť, aby vzniknuté trenie z oblečenia nedráždilo už aj tak poranenú pokožku a nespomaľovalo hojenie. 
Na nohu potrebujete množstvo peny rovnajúce sa lyžičke. Zhruba toľko Vám však dômyselný dávkovač vytlačí. Pena na nohy sa teda výborne dávkuje a trošku aj chladí a upokojuje.

množstvo peny vytlačené jediným stlačením pumpičky
Medzi mínusy radím lepkavý povrch, ktorý po pene ostáva značný čas a to, že nedokáže až tak dlho vyhladzovať pokožku. Ja teda vydržím nejakú dobu sedieť a čakať na vstrebanie, ale keď ma niečo prinúti po pár minútach naťahovať ponožky ísť si umyť ruky, niečo nie je v poriadku. Pre potreby salónov to môže byť OK, isto nohy ešte niečím natrú, ale z užívateľského hľadiska nie. V tomto by sa mal produkt zlepšiť.

Aby pena zarovnala povrch, chcelo by to viac emoliencií. Viac silikónu alebo triglyceridy. Oleje žiaľ nestačia. Ako som spomínala, zarovnanie je u šupinatej a popraskanej pokožky drsnej na dotyk základnou podmienkou pri hojení. Nie je nič, čo by mi tak prekážalo, ako keď sa mi popraskané nohy zadrhávajú o tkaninu ponožiek alebo posteľnej plachty. Až také suché vedia byť aj napriek opatere moje chodidlá a pena žiaľ na toto nestačí. Pokožku chvíľku vyhladí a hojivý efekt i hydratácia pretrváva ďalej, čo vnímam dotykom kože (na dotyk je stále relatívne mäkká), ale šupinky sa po pár hodinách objavia zasa. Čakala som predsa len máličko viac.

Čo od prípravku na nohy potrebujem, je vyhladenie + zmäkčenie, hydratácia + premastenie a regenerácia. Prípravok môže chladiť, no pokiaľ nie sú splnené všetky tri hlavné podmienky, nikdy ho neoznačím za vynikajúci a nedám mu vysokú známku spokojnosti. Doteraz najvyššiu známku dostal krém Balea s ureou. Prekonal ho tento produkt v niečom?

Moje hodnotenie peny na nohy:
Textúra: pena, ktorá sa výborne dávkuje - jedno stlačenie stačí na celé chodidlo
Hydratácia:
 5 (výborná)
Premastenie pokožky: 4 (dobré aj pre suchú pokožku)
Účinok zmäkčujúci a vyhladzujúci: 3 - pokožka je pružná, ale málo hladká a vydrží to krátko
Účinok hojivý: 5 (vynikajúci)
Vôňa: neutrálna, taká lekárenská so stopou alkoholu, neoslní ale ani neurazí
Celková spokojnosť:
 8 - hydratačný a liečebný účinok je fajn, no pena necháva lepkavý povrch, málo vyhladzuje a trvanie efektu by mohlo byť dlhšie
Cena: 6,90 EUR za 200 ml a zoženiete ho v Sirael Cosmetics


celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÁ
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
zmäkčenie a vyhadenie pokožkyhttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
chladivý vs. hrejivý efekthttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia vs. premasteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
protizápalový a regeneračný
účinok
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
vôňahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg

Žiaľ, pena tak úplne neporazila môj obľúbený krém, ale dosť sa mu známkami priblížila. Dôvodom výčitiek nie je zvláštna alkoholová vôňa (alkohol je tu v malom množstve ako pomocná látka), ale lepivý povrch, ktorý po pene ostáva a trvácnosť efektu.

Moje dva obľúbené produkty inak v podstate hydratujú i regenerujú rovnako, no krém s lepším povrchovým efektom mi chodidlá vyhladí na dlhší čas než pena a nelepí. V lete však bude pena isto lepšia než mastné krémy a opäť po nej siahnem. Už ako registrovaný člen Sirael Cosmetics. Vo väčšine hodnotení totiž obstála dobre.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes