ECCE VITA Dr. Frej: zubná pasta Neem a Tarika Akné prášok


Ajurvéda už dávno pozná riešenia na mnohé problémy. Táto medicína je stará tisícročia, no tieto staré receptúry evidentne mali niečo do seba, pretože vnímajú telo ako celok, nesnažia sa ho kúskovať na jednotlivé orgány. Môže však pomôcť prášok proti akné a zubná pasta niekomu, kto sa rokmi pod vplyvom okolností transformoval a v prenesenom význame sám "rozkúskoval" svoje telo? Odpoveď sa dozviete v tomto článku.

Povedala by som, že východné vedy sa málokedy mýlia. Ich teória piatich prvkov, teória troch energií, alebo teória dvoch princípov, všetky sa zakladajú na naozaj dlhých pozorovaniach. A nečudujem sa, že to sedí. Nech naše telo a jeho funkcie rozdelíme na 2, 3, 5, alebo dokonca viac celkov, stále sa zhodneme v tom, že musia byť v harmónii. Len to, čo je v rovnováhe, môže byť zdravé. Akné a zapálené ďasná určite na dobrý zdravotný stav a harmóniu nepoukazujú. Ako teda učinkujú zázraky ajurvédy ECCE VITA Dr. Frej?

ECCE VITA Dr. Frej Tarika Akné prášok

Odskúšať prášok Tarika Akné bola pre mňa tak trošku výzva. Akné som kedysi mávala, no teraz už ani tak nie. To však neznamená, že sa moja pleť občas nevzbúri a neukáže minimálne upchaté a široké póry. Nechať to tak, potom naozaj zasa riešim akné. Prášok teda našiel svoje využitie.



Ak ste čítali môj článok o Ajurvéde na NewBridget blogu, potom už tušíte, že najviac má prejavy znečistenia a uhrovitosť na svedomí nadbytok  energie Kapha. Ani s energiou Pitta to nemusí byť vždy ružové, no v jej prípade ide skôr o akné rosaceového typu - čiže podráždenie a nutná reakcia. Pokožka Kapha je chladná a často nemá zdravú farbu, pretože nevie dobre odvádzať toxíny a ani sa zbavovať toho, čo nepotrebuje (odumretá koža, kožný maz). Tým pádom buď nečistoty z okolia nachytá, alebo má dosť vlastných, len ich pre nedobrý obeh krvi a lymfy nedokáže ukočírovať. Takže logika nepustí - podporenie odbúrania toxínov a zbavenia sa nečistôt bude riešenie. 

Aspoň v skratke preletím zloženie prášku Tarika Akné, aby ste vedeli, ako bol navrhnutý. ACORUS CALAMUS (iným názvom Vacha alebo myrtová tráva) sa zúčastňuje v procese čistenia pleti lepším prekrvením. To isté robí aj tis obyčajný (TAXUS BACCATA), myrobalán (TERMINALIA CHEBULA), muškátovník (MYRISTICA OFFICINALIS) a nepravé čierne korenie (EMBELIA RIBES). Problém týchto zložiek je, že u niektorých ľudí môžu vyvolávať mierne začervenanie a podráždenie pleti. Pomáhajú totiž energii Vata a balancovaním s energiou Kapha zahrievajú. 

Už miernejšími látkami na prečistenie je kurkuma (CURCUMA AROMATICA), ktorá prepožičala zmesi žltkastú farbu a silnú vôňu. Tá už dokáže vyrovnávať všetky tri energie a svojou horúčosťou nepodporuje suchosť. Obsiahnutý biely santal (SANTALUM ALBUM) dokonca pokožku naopak chladí. Aj ony eliminujú toxíny, ale súčasne prispievajú k povzbudenie toku lymfy pri navodení pocitu pohody. Tieto látky sa k môjmu typu pleti hodia.

Na upokojenie a likvidáciu baktérií bol pridaný egreš (EMBELICA OFFICINALIS) , zvláštny druh trávy či trstiny, ktorú nazývajú aj javskou trávou (CYPERUS ROTUNDUS) a dráč indický (BERBERIS ARISTATA). Tieto údajne organizmus neprehrievajú až toľko ako látky zmienené v prvej skupine. Ak by sa kombinovali s kurkumou a santalom, prášok Tarika Akné by bol pre mňa ideálnym produktom. Pleť vyčistí výborne a pomôže zbaviť sa aj čiernych bodiek staršieho data. Prečo ideálnym nie je?

Moje skúsenosti s práškom Tarika Akné

Prášok Tarika je balený v uzatvárateľnom vrecúšku a to je vložené v papierovom sáčku s návodom na použitie. Trošku si odsypete, zmiešate ho s vodou na kašičku, tá sa aplikuje na pleť a nechá pôsobiť aspoň pol hodiny. Potom ju zmyjete. Postup sa opakuje každý deň. Také sú odporúčania. Mne však bohate stačilo použitie 1x za týždeň. 



Po aplikácii masky som bola červená ako rak a cítila nepríjemné pocity pnutia. Pri prvých použitiach som zo zúfalstva striekala na seba termálnu vodu, len nech maska nedráždi. Pri opakovaných pokusoch bolo dráždenie miernejšie.

Z mojej reakcie vyplýva, že Tarika Akné prášok by bol vhodnejší pre pleť, ktorá nemá až taký aktívny krvný obeh ako má tá moja. Moju pleť privedie k červeni i malé množstvo tepla či skonzumovaného korenia. Ak by som však bola mladou adolescentkou, netrpela horúčosťou a mala pleť len zanesenú kožným mazom, potom by mi slabšie zahriatie nevadilo ani najmenej. Teplo pomáha uvoľniť póry a bežná znečistená pleť s uhrami (bez sklonov k začervenaniu a praskaniu ciev) s tým problém nemá.



Ak mám hodnotiť výsledok čistenia pleti, ten za to stál. Pleť bola po použití masky čistá, póry bez bodiek a na moju radosť bola kúpeľňa čistá tiež. Čo mám doma bahennú masku, od tej mám špinavé všetko, maska z prášku Tarika šla z tváre preč oveľa ľahšie. Stačila mi vlažná voda. Po vyčistení som vždy šetrne vysušila pleť uteráčikom. Nakoľko iná kozmetika môže znižovať účinnosť masky a pleť bolo potrebné nakrémovať, volila som kozmetiku bez obsahu silikónov.

Balenie 20g vystačí pri dávkovaní 1/3 čajovej lyžičky (cca 1g) na 20 použití. Kúpite ho za 4,90 EUR, pričom väčšie balenie 50g stojí v e-shope Babičkina záhrada 9,90 EUR.

Zubná pasta ECCE VITA Dr. Frej s Neem

V kozmetickej škatuľke prekvapení (článok o škatuľke) som našla vzorku zubnej pasty Neem. Najskôr som pastu nemohla odskúšať. Mohol to byť posledný kus na linke. Tým pádom sa mu neušlo dosť obsahu na otestovanie. Nebola to však chyba obchodu ale výrobcu. Obchod nemá ako poznať, že je tuba so vzorkou prázdna, kým ju zákazník neotvorí a nezistí to sám. Neskôr som si z obchodu Babičkina záhrada objednala medíky (a iné dobroty) a pani Miriam na mňa myslela. Pridala mi do balíčka novú vzorku a tentokrát bolo všetko v poriadku.



Bylinná zubná pasta Neem neobsahuje fluorid, ktorý je dosť diskutovanou a v Kanade dokonca zakázanou zložkou v zubných pastách. Pasta sladená sacharínom bola vyrobená tak, aby osviežovala dych, chránila zuby pred povlakom, z ktorého sa tvorí kaz a starala sa o zdravie ďasien. Až na SLS potrebný na vytváranie peny a zmáčanie nečistôt neobsahuje pasta nič, s čím by mohol mať ktokoľvek problémy. Ani nejako prehnane nepení, keď ju porovnávam s bežnými pastami.

Extrakt z nymbovníka (NEEM EXTRACT) čistí zuby dôsledne a olej z klinčekov, mäty a mentol zasa osviežujú. Klinčekový olej (CLOVE OIL) dokonca disponuje protizápalovými účinkami. Ak máte v ústach afty alebo vás začína škriabať v hrdle, mohol by tieto problémy potlačiť. Ja si ale pastu žiaľ práve pre jeho prítomnosť kúpiť nemôžem. Mne by pasta z dôvodu precitlivelosti na mentol a klinčekový olej pri pravidelnom používaní vypálila do podnebia dieru. Nemôžem až také silné pasty používať.



Pasta Neem je vskutku aromatická, ale myslím, že by sa vám mohla páčiť. Zvážim, že ju kúpim priateľovi. On práve také zubné pasty rád. Jej svieža vôňa je schopná prebiť aj pach upírov vraždiaceho pokrmu s cesnakom a čistenie zubov s ňou je účinné. Nemám proti nej žiadne objektívne námietky. 

Kto by mal záujem, balenie 100ml môže zakúpiť za cenu 4 EUR, čo nie je na pastu tak veľa. Nech vás nezmenie iná farba škatuľky. Zubná pasta Neem má totiž nový modrý obal.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. Tarika patrí medzi moje obľúbené masky na pleť a siaham po nej vždy, keď sa mi pleť nejak výraznejšie zhorší. A na neem pastu mám už nejaký čas zálusk :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby moc nehriala, vyhovovala by mi viac, ale máš pravdu, že na výrazne upchaté póry a pleť zanesenú toxínmi naozaj nemá chyby. Kvôli tomuto účinku som schopná pretrpieť aj prípadnú červeň.

      Odstrániť
  2. Ahoj, kde dostat bezne kupit tento prasok prosim? Celkom ma to zaujalo. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Takéto prírodné veci rada nakupujem v e-shope Babičkina záhrada. Obchod, ktorého banner mám vystavený na stránke v menu v pravo - ten krásny pestrý banner. Majú veľa perfektných prírodných produktov a aj ceny sú fajn.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes