Ziaja: osviežujúci sprej na tvár, telo a vlasy


Keď nám je teplo, potrebujeme sa osviežiť a máme smäd, napijeme sa vody. Kiežby to isté mohla spraviť naša pokožka. Ona sa zväčša ohlási až napnutosťou a nepeknou farbou. To sú vyhrotené situácie, ku ktorým by po správnosti dochádzať nemalo. Ako svoju pokožku chladím a osviežujem ja? Používam buď čistú vodu, termálne a dermálne vody, alebo nový osviežujúci sprej od značky Ziaja.
 
Keď idem na túru, vždy si so sebou beriem dostatok tekutín. Nepijem ochutené vody. So sebou si nosím zásadne čistú vodu, ktorou si môžem osviežiť aj tvár. Alebo si beriem osviežujúci sprej s vôňou kvetín, byliniek a citrusov od výrobcu Ziaja. Ostatné termálne a dermálne vody vedia len osviežiť, tento sprej nielen okamžite zaženie horúčosť a osvieži, ale tiež na chvíľku prevonia tvár. To v horkách, kedy chodíme s mokrými čelami a mastnými T-zónami, ocení nejedna dáma.

termálna voda Avéne, Vichy, dermálna voda Bioderma a osviežujúci sprej Ziaja
Možno sa vám bude zdať, že s článkom prichádzam príliš neskoro, veď už máme koniec  leta, no ja tento sprej využívam aj pri práci. Aj so žalúziami zastretým oknom, ktoré ako tak dokážu izolovať miestnosť od lúčov slnka, je vzduch v miestnosti, v ktorej pracujem, veľmi suchý. Pridajte k tomu horúci vzduch, ktorý vyfukuje môj notebook pri práci a už je to pre pleť zlé. Sprej preto môže byť pomocou i v takýchto podmienkach a viac sa hodí na používanie v interiéri. Príčiny vysvetlím v podrobnej recenzii.

Ziaja osviežujúci sprej na tvár, telo a vlasy

 
Tento "chladivý sprej s mentolom a vitamínom C" má podľa tvrdení výrobcu obsahovať látky, ktoré hydratujú, chladia a tonizujú pleť. Má voniať tamarindom, zeleným čajom a mentolom. Sprej je preto vhodný na osvieženie na cestách, na túrach, v miestnostiach so suchým vzduchom (v klimatizovaných a prekúrených tým dupľom), ale i po cvičení a údajne aj po opaľovaní. 

To všetko je super, ibaže ja som si chladivý mentolový sprej nevybrala. Ja som chcela osviežujúci sprej, ktorý mal podľa propagačných materiálov voniať po kvetoch, bylinkách a citrusoch. A ten podľa všetkého aj mám, pretože v zložení nie je žiadny mentol, produkt vonia kvetinami a bylinkami a na obale sa píše, že je to "Orzeźwiająca mgiełka zapachowa". Už podľa toho prvého slova i obrázku mi je jasné, že nemám chladivý sprej, ale sprej osviežujúci a nálepka s prekladom na zadnej strane patrí inému produktu. 

Ziaja osviežujúci sprej na tvár, telo a vlasy
Inak je vizuál (ako vždy) celkom pekný a rozprašovač kvalitný. Proti baleniu produktu nemám väčšie výhrady. Je praktické aj na cesty. Obsah fľaštičky je 100ml.

Ziaja osviežujúci sprej a jeho zloženie


S tvrdeniami na nesprávnej nálepke ale môžem viac menej súhlasiť. Vitamín C (ASCORBIC ACIT) tonizuje, glycerín (GLYCEROL) a propylén glykol (PROPYLENE GLYCOL) hydratujú a pantenol (PANTHENOL) s pridanými vôňami naozaj budí dojem sviežosti. Pantenol dokáže pleť výrazne upokojiť. No čo sa týka starostlivosti po opaľovaní, z tej by som ho určite vynechala. Sprej je parfumovaný a parfumáciu vonnými tónmi kvetov pokožka podráždená slnením rozhodne nepotrebuje. Nie hneď po opaľovaní.

Nepotrebuje ani obsiahnutý DMDM hydantoín a benzoát sodný, ktoré slúžia ako konzervačné látky. Jedine, že by ste chceli sprejom trošku osviežiť mierne zapotené telo a zabrániť rozkladu potu. Myslím, že tento účel by sprej Ziaja splnil a perfektne. Je to i dôvod, prečo si ho tak rada beriem na túry a cesty. V tieni sa ním bez problémov nastriekam aj celá. Momentálne je to jediný voňavý produkt, ktorý sa nebojím použiť okrem tela i na tvár a vlasy. Ak cestujete, vôbec sa s ním nemusíte schovávať. Nemá vôňu, s ktorou by ste niekoho obťažovali. Sprej tvár schladí, jemne hydratuje a vlasy pekne prevonia - nezamastí. Pozor akurát na oči a na citlivú pleť.

Prečo spomínam tieň? Je to kvôli vitamínu C a parfumácii. Môj sprej neobsahuje žiadny mentol a ani náhodou nevonia tamarindom a zeleným pomarančom. No ani keby sprej obsahoval naozajstný mentol, nemalo by sa s ním chodiť na priame slnko. Už samotný vitamín C nemá slnko rád. Môže spôsobiť fľaky.

Použitie osviežujúceho spreja


Sprej má vonnú koncentráciu, ktorá sa približuje hmle, je to tzv. mist a nízka koncentrácia vonných látok dáva vôni jemnú intenzitu i slabú výdrž. Ako som písala, je to pár minút, ktoré postačujú na neutralizáciu telesného zápachu, osvieženie a jemné prevoňanie. Nebudete ho cítiť celé hodiny. Ale on sa ani nepredáva ako parfum, takže je to v poriadku.

Ziaja osviežujúci sprej na tvár, telo a vlasy nie je majstrom v hydratácii, ale len takým malým pomocníkom za fajn cenu.  Podobne ako dermálna voda Hydrabio od Biodermy i tento sprej presne napĺňa podstatu dermálnych vôd, ktoré som už na tomto blogu rozoberala. Je to vlastne voňavá dermálna voda určená na hydratáciu i osvieženie a táto aj na prevoňanie.  Nakoľko je však voda voňavá a rozstrekovač púšťa celkom veľkorysé množstvo kvapiek, určite by som ju nepoužívala na fixáciu líčenia priamym nástrekom na tvár. Keď, tak striekajte z väčšej diaľky než bežné dermálne vody. Alebo sa pri použití vonku postavte v protismere vetra. Ja tak zvyknem robiť a je to fajn.

rozptyl po stlačení rozprašovača
Na obrázku môžete vidieť, ako dobre sa sprej rozprašuje. Kvalitný rozprašovač naraz pokryje vodou veľkú plochu a vlhkosť sa odparí behom pár sekúnd. Vlastne... ako každá voda. Stačí jej prirodzené teplo tela.

K zakúpeniu je osviežujúci sprej v kamenných predajňach Ziaja  - Shopping park Aupark Košice, Obchodné centrum FORUM Poprad, Nákupné centrum CITY ARENA Trnava a OD PRIOR Trenčín. Jeho odporúčaná cena je 1,23 EUR.

Už ste ho vyskúšali, alebo používate iné spreje? Ak poznáte nejaký dobrý, trebárs aj voňavý, môžete dať tip. :-)
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes