Yves Rocher: sprchovacie gély z radu BIO Culture


Keď už sme naposledy začali s prírodnou kozmetikou, už v tejto téme ostaneme. Dnes prejdeme od slovenského výrobcu k Francúzom a predstavím sprchovacie gély, ktoré ste možno v obchodoch Yves Rocher videli, no nenapadlo vám ich kúpiť.

Prečo si myslím, že práve tieto gély nepatria k najpredávanejším? Myslím si to preto, lebo ich parfumácia je veľmi jemná. Ak ich porovnávame s bežnými sprchovacími gélmi Yves Rocher, väčšine ľudí neprídu dosť voňavé. No napriek tomu sú niečím jedinečné a ja vám ich tajomstvá prezradím.

Zvláčňujúci sprchovací gél s medom a a bio müsli

Keď sa pozriete na tento zlatistý sprchovací gél, hneď sa vám pripomenie med. A vážne, aj na ovoňanie bude po mede jemná stopa. Gél vonia sladko. Niekto môže mať pred očami (nepresladenú) baklavu alebo müsli tyčinku, ja vidím svoje medové cookies, ktoré tak rada pečiem.  Po novom už nedávam do nich orechy. Iba ak pečiem pre rodinu. Keď ich kuchtím pre seba, nahrádzam orechy a značné množstvo čokolády zmesou müsli. Potom dám aj trošku menej špaldovej múky, časť medu nahradím javorovým sirupom a aby boli sušienky chutné, niekedy pridám aj trošku nastrúhanej citrónovej alebo pomarančovej kôry. A presne takéto je zloženie i tohto sprchovacieho gélu. Dobrá náhoda, že?


Najväčší podiel sprchovacieho gélu s medom a müsli tvorí práve javorový sirup - ACER SACCHARUM (MAPLE SUGAR) EXTRACT - a voda. Ďalej sú tam nejaké peniče, spomínaný med (MEL), kyselina citrónová, extrakt z ovsených vločiek - AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, olej z pomarančovej kôry   (CITRUS AURANTIUM (ORANGE) PEEL OIL). Ako jediný nedávam do sušienok karamel (CARAMEL) a extrakt z gaštanov - CASTANEA SATIVA (CHESTNUT) SEED EXTRACT. A prirodzene ani detergenty nie. :-D I keď... nabudúce by som mohla skúsiť pridať gaštanové pyré a trošku karamelu. ;-) A lyžičku slnečnicového oleja, ktorý sa tiež spomína. Uvidíme, čo z toho cesta vzíde. 

To, čo dávam aj do cookies, dáva šušienkam (i ľudským sušienkam ako ja :-p ) vláčnosť. Karamel, ten bude asi hlavne kvôli vôni a farbe, aby výrobca nemusel použiť farbivá. A možno tiež pre trošku lepšiu hydratáciu. Cukor predsa viaže vodu. Gaštany sú zasa na zlepšenie pružnosti pokožky a lepšie prekrvenie. Zasa nečakajte účinky telového mlieka, určite sa treba natrieť, no na sprchovací gél je to vážne dobré. Nepoletíte po to mlieko hneď.

Tento sprchovací gél pokožku prirodzene zjemňuje, dobre hydratuje a zvládne aj suchšiu pleť náchylnú na ekzém / atopický, či ekzém alergického pôvodu. Pokiaľ nemáte alergiu na citrusy, ktoré tam tak či tak nehrajú veľkú rolu, nevidím nič, čo by mohlo vašu pokožku podráždiť. Tých 0,6% látok syntetických určite nie. 

Moje hodnotenie gélu s medom a müsli

Textúra: gélová a stredne hustá,pena je jemná
Hydratácia: 5 (výborná, to fakt cítite)
Výživa a premastenie pleti: 5 (paráda, úplne stačí na sprcháč, pleť je hebká)
Čistiaci účinok: 4 (nečistí moc do hĺbky, ale dostatočne a aj sa ľahko zmýva)
Vôňa: 5 (hypoalergénna, ak nemáte alergiu na citrusy, inak úplne fajn)
Celková spokojnosť:  10, žiadne výhrady, veľmi dobrý gél za dobrú cenu
Cena: odporúčaná cena je 2,79 EUR za 200 ml

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť - zvláčnenie
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť vs. čistenie pleti
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie
 
Ja som okamžite kúpila dva kusy tohto gélu a jeden podarovala sesternici Janke, ktorá pre vás so mnou hodnotila aj produkty Atoderm. My totiž obidve máme sklony k vysušovaniu pokožky. Ja hlavne na nohách, Janka na celom tele. Ak máte suchšiu pokožku, zvážte, že tento gél vyskúšate namiesto tých voňavých. Je naozaj príjemný. Ak ho budete kombinovať s dobrým telovým mliekom, suchosť, napínanie kože a šupiny môžete dostať pod kontrolu.

Yves Rocher sprchovací gel s bio aloe vera

Tento gél som si kúpila ako z núdze cnosť. Už som fakt nevedela, čo si dať na hlavu, aby nesrbela. Vtedy som ešte nepoznala šampón Ziaja MED proti svrbeniu. Podobný problém mám niekedy s nohami. Aj teraz sa škriabem ostošesť na lýtkach. Lenže čistý gél z aloe vera nie je vždy tou najlepšou voľbou, ak sa niekam chystáte. Zaschne a začne sa zlupovať po šupinkách. Pokiaľ niekam idem, skrotím svoje záchvaty škriabania týmto gélom. Ako som spomínala, už som si ním aj vlasy umývala a bolo to fajn. 

Efekt nevydrží po dlhú dobu, to by ste potrebovali ešte minimálne nejaké telové mlieko, ale keby ste chceli, tak k tomu vyššie spomínanému sprchovaciemu gélu sa práve telové mlieko s medom a müsli vyrába a dobre poslúži.


Sprchovací gél s bio aloe vera vôbec nie je voňavý a ani farebný. Na obale sa síce spomína parfum, ale je zrejme vyrobený z aloe, ktoré zastáva spolu s vodou najvyšší podiel, pretože na tomto sprcháči nevonia nič inak než aloe vera. Ani citrusy, ani zeleň, skrátka nič len aloe. Niekomu možno nebude voňať vôbec. Výrobca údajne zbiera listy ručne. Nenabehne na pole so žiadnym kombajnom ani sekáčom. Vyberá len také, v ktorých je naozaj dosť dužiny a sú dosť veľké, pretože len ony obsahujú dosť hydratačných látok.

A môžem potvrdiť, že tento gél naozaj nevysušuje vôbec. Zatiaľ čo každý iný šampón a sprchovací gél by moje svrbenie rozškriabanej pokožky zhoršil, tento nezhoršuje nič. Pravda, poštípka trošku. Je v ňom kyselina salicylová aj citrónová, ale aspoň zo mňa zlezú všetky šupiny a z kapra je zasa normálna žena.  Škoda len, že v ňom nie je žiadny olej. Trošku olivového oleja alebo oleja z ovsených vločiek či kukurice a gél je úplne dokonalý.

Moje hodnotenie sprchového gélu s bio aloe:

Textúra:
gélová, redšia než olej, hustejšia ako voda, nemastná, bohatá pena
Hydratácia: 5 (výborná)  
Výživa a premastenie pleti: 3 (na veľmi suchú pokožku to nestačilo)
Čistiaci účinok: 5 (bez problémov a aj sa veľmi ľahko zmýva)
Upokojujúci účinok: 4 - po chvíľke štipkania príde úľava, len keby trvala dlhšie
Vôňa: 5 (hypoalergénna, prírodná)
Celková spokojnosť: 8, keby výrobca pridal ešte nejaký olej, bolo by to lepšie, inak OK  
Cena: odporúčaná cena je 2,79 EUR za 200 ml
celkové hodnotenie - slovomVÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť - upokojeniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia vs. výživahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť vs. čistenie pleti
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
 
Tento gél zmizol z domácnosti mojich rodičov veľmi rýchlo. Obľúbil si ho otec a celý mi ho minul. :-) Možno práve vďaka tomu, že nemá nejakú výraznú vôňu a je takpovediac unisex. Chystám sa ho dokúpiť. Mám takú kupónovú knižku, vďaka ktorej tento mesiac získam v obchodoch akciu 2+1, takže kupón určite využijem. Kúpim si obidva gély. A ešte jeden, o ktorom bude reč nabudúce. :-)

Dodatočné informácie k obsahu a obalu

Percento ingrediencií prírodného pôvodu je vysoké. Prírodné látky tvoria až 99,4%, z toho 10% sú látky z organického poľnohospodárstva. Už mi tu chýba len vratný sklenený obal a bola by som úplne spokojná. Priznám sa, že tieto odklápacie vŕšky nemám moc rada. Vždy si na nich idem vylámať nechty. Preto som gélom ubrala pol motýlika za balenie. Ale vrchnáky držia a gél sa mi v kozmetickej taštičke pri prenášaní nevyleje. Sú zasa bezpečné.

Obidva sprchovacie gély zakúpite v obchodoch Yves Rocher alebo cez internet na stránke Yves Rocher.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Od Yves Rocher toho veľa nekupujem, no mohla by som začať práve so sprchovými gélmi. Hlavne ten medový znie dobre, a teda že je vhodný aj na pokožku s ekzémom. Ďakujem za tip. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mávam veľmi suché nohy občas a mne teda pokožku nepodráždil ani ešte viac nevysušil. :-) Myslím, že za túto cenu je to dobrý produkt. Ale ak máš vyslovene ekzém, môžem odporúčiť aj gél z aloe vera na upokojenie. A veľmi sa mi osvedčilo aj telové mlieko od Weledy. To bola rýchla úľava. Dávala som ho aj priateľovi na nohy. On tam mal až také červené šupinaté fľaky a rýchlo sa mu po ňom hojili.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes