Guerlain: rúž Kiss Kiss Shaping Cream Lip Colour


Poslednú dobu som sa dala hlavne na nosenie matných a semi-matných no silnejšie pigmentovaných rúžov. Na tie perleťové a lesklejšie akosi neprichádzal rad. Ale predsa som dostala chuť si jeden lesklý rúž kúpiť. High-end kozmetiku nekupujem veľmi často, ale tentokrát som sa zamilovala do farby a zloženia rúžu. A výpredaja. :-)


Keď sa pre niečo z drahšej kozmetiky rozhodnem, musím si byť istá. Aj keby bola neviem aká akcia, nebudem si kupovať drahý rúž, ak mi bude na figu. V prípade rúžu Guerlain Kiss Kiss Shaping Cream Lip Colour som mala informácie, že ide o hydratačný rúž, čo sa mi koncom zimy práve veľmi hodilo. Moje pery neboli extra suché, no keďže som veľa nosila matnejšie farby, dostali zabrať. Ale poďme pekne poporiadku.

Moje skúsenosti s rúžom Guerlain Kiss Kiss

Dizajn obalu rúžu Kiss Kiss od Guerlain sa mi veľmi páči. Váži síce dvojnásobok oproti iným mojim rúžom, no materiál obalu patrí k vysoko kvalitným a odolným. Hrany obalu sú dokonalo zaoblené, povrch vyleštený, na boku je embosovaný nadpis "Guerlain" a na zlatom vŕšku embosované logo značky.  

Sympatické je mi aj vnútro. Keď rúž vysuniete, privíta vás vyrytý nadpis "Kiss Kiss" a príjemná fialková vôňa. Nie vanilková potravinárska, ale typická kozmetická a ani trošku ťažká, čo mne vyhovuje veľmi. Výrobca si dal záležať na skvelom dojme.

 
Aby ste mali šajnu, ako kvalitný je obal, čosi prezradím. Priateľ mi v nedeľu bez môjho vedomia vložil na prechádzke do ruksaku pekné kamene, čo sme našli po ceste. Vedela som, že ich tam dáva, no nevedela, že práve do toho priečinka, kde mám aj rúž. A boli to 4 rôzne veľké a ťažké šutre. Pri ich vyberaní ma zalial ľadový pot, že čo asi nájdem. Mať v kabelke rúž za 20 - 27 EUR a vedľa neho veľké kamene, to nie je práve dobrý pocit. A viete čo? Jemu sa nestalo absolútne nič. Neotvoril sa, nezničil sa obsah a ani obal sa nepoškriabal. Je rovnako krásny ako bol. Leskne sa a nemá žiadne viditeľné ryhy. Trikrát WOW. Luxus.

štyria vinníci, ktorí ma takmer pripravili o nervy
O rúži som vedela, že jeho pigmentácia nepatrí k najsilnejším a nemá ani extra silnú výdrž. Možno záleží na odtieni, no potrebuje nejaký primer alebo fixáciu, ak má vydržať a viac vrstiev, ak vám ide o intenzitu. Keby ste chceli nepriestreľnú vrstvu farby, to už radšej kúpte rúž Guerlain Rouge Automatique Lipcolour. Alebo niektorý z Rouge G. To sú nezmary. Ale Kiss Kiss má krajšie farby a lepšie hydratuje. A preto ho mám. 

V zložení rúžu je hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE), ktorý na seba viaže vodu a dokáže napumpovať pery objemom i dlhodobým pocitom hydratácie bez vysušenia. Objem je aj vidieť. Hydratáciu zaisťujú taktiež látky zo skupiny glykolov, napr. butylén glykol (BUTYLENE GLYCOL), ale to už bokom. Zvyšok roboty odvádzajú skôr emolienciá poskytujúce perám obrannú bariéru, ktorá ich chráni pred odparovaním vody. Prevahu majú estery (napr. estery z jojobového oleja) a vosky rôzneho pôvodu, no nájdeme tu tiež drahšie maslo zo semien manga (MAGNIFERA INDICA (MANGO) SEED BUTTER). Dobre hydratuje a v lacnej kozmetike by sme ho hľadali márne. Skôr v tej drahšej.

Pristavila by som sa ešte pri špeciálnej zložke zvanej COMMIPHORA MUKUL RESIN EXTRACT. Je to živica zo stromov z druhu myrhovníka. Je lepkavá, gumovitá a používa sa skôr v ajurvéde než v kozmetike. Zaujímavá je hlavne pre obsah fytosterolov, ktoré sa už niekoľkokrát vynikajúco uplatnili pri tlmení príznakov súvisiacich so starnutím ako je vytváranie vrások, strata pevnosti, ovädznutie kontúr, citlivosť na podnety a slabá hydratácia. Keď sa tento efekt pridá ku hyaluronátu, dostávame celkom účinné obranné duo. Živica tiež nedáva šancu mikroorganizmom. Bránime teda rozvoju vírusových i baktériálnych ochorení (opary, kútiky) a podporujeme zdravie pokožky pier. 

Aby som stále nechválila, trošku skritizujem obsah konzervantov BHT, propyl galátu (PROPYL GALLATE) a obsahu parfumu, ale to sa asi pri rúži musí vždy tak trošku čakať. Kto si dá na pery niečo, čo smrdí alebo sa to môže rýchlo pokaziť? Zasa tá parfumácia nie  je extrémne silná.

Prečo som si nezobrala inú a lacnejšiu značku? Dôvodom je luxusný pocit na perách a aplikácia. Cítiť, že rúž Kiss Kiss naozaj hydratuje dlhodobo, dobre sa natiera, ale pre obsah voskov nie je mazľavý. To býva práve nevýhoda iných rúžov. Buď sú tvrdé voskové a musíte nimi tlačiť, alebo sa šmýkajú, čo sú také klzké, lebo sa rýchlo topia na teplej pokožke pier. A niektoré perleťové rúže pri otieraní o peru kvôli pigmentom aj drhnú, ako keby gumovali povrch. Tu je skrátka vidieť aj cítiť, že tento rúž dobre chytá na perách aj keď netlačíte, je ľahký, hodvábny, hladučký a vôbec nezaťažuje. A aj napriek svojej nižšej krycej schopnosti a hustote vydrží farba hodnú dobu. Nie ako iné rúže z tejto kategórie, kde mizme s trbietkami aj celá farba.

Aká je farba rúži Guerlain Kiss Kiss 324 Red Love? Opísala by som ju ako typickú ružovú farbu s chladným podtónom, ale nie vyslovene ľadovým modrým. Účinky intenzívnej ružovej farby a chladu zmierňujú trblietky najemnúčko rozomleté, ktorými je celý ružový pigment nepriehľadne posiaty. Tým sa leskne a asi aj preto ho treba vrstviť, ak chcete intenzitu. Na ďalších fotkách, ktoré uvidíte, je len jedna vrstva.

V intenzívnom svite slnka vonku

Keď sa pozeráte do svetla, pery odrážajú svetlo, lesknú sa trblietky dávajú perám plnosť hodnú 3D efektov, ale nikdy nebudete ako diskoguľa. Gýčové trblietanie to určite nie je.
 
 

Na tejto druhej fotke bolo vidieť, že stále ostávame pri niečom, čo je dosť decentné na každodenné nosenie a čo pekne zväčšuje pery.  Len sa mi to fakt nedá veľmi odfotiť. Fotím mobilným telefónom, lebo fotoaparát mi nečíta pamäťovú kartu. :-(


Do farby rúžu som šla tak trošku naslepo, len podľa obrázkov rúžu, ale lepšie som si vybrať ani nemohla. Táto farba mi príde univerzálna a pôjde väčšine žien s výnimkou tých, čo potrebujú tlmené a vyslovene teplé farby (napr. jesenné typy). Rúž sa dá vrstviť, takže o intenzite rozhodujete vy. Takto rada som nosila len rúž Easy Rouge od Pupa Milano, no ten nebol až taký luxusný na dotyk s perami a farba sa vedela pri nosení zhlukovať a premiestňovať doprostred pier. Kiss Kiss nič také nerobí. Drží

Dve fotky z mobilu nemám moc ostré, ale to hlavné - miznutie farby - na nich vidieť, takže ich sem dám, aby ste vedeli, ako dlho vydrží.

po dvoch hodinách (vrátane hodiny tanca, kde som vypila asi 2 litre vody a pila každých 5 minút)
po troch hodinách a ďalšom pol litri vody
po štyroch hodinách a večeri (už ostáva len slabý okraj a jemne zafarbená horná perá)
Keby som nejedla a nepila, vydrží 3 - 4 hodiny bez problémov. Inak mizne postupne, ako vidieť na fotkách. Skúsim nafotiť ešte test bez jedenia a pitia. A krajšie, ak sa podarí, lebo toto som fotila vonku.

Moje hodnotenie rúžu Guerlain Kiss Kiss:

Textúra: ľahúčka, hodvábna,pri styku s perami farba výborne chytá, nedrhne a ani sa nešmýka
Farebná sýtosť: 3 (zlatý stred, no na perleťový rúž postačujúca pigmentácia a dala by som 4 body), dá sa navyše vrstviť
Výdrž: výborná (3 a viac hodín)
Celková spokojnosť: 8, ak ho porovnávam s rúžmi celkovo, 9 - ak beriem do úvahy len perleťové, 1 bod beriem za pigmentáciu. Predsa len mohla byť trošku silnejšia.
Cena: okolo 20 - 27 EUR, ja ho mám však za 10,35 EUR, lebo bol z výpredaja, na Elnino.sk inak býva od 17 EUR. 

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku

efekt po nalíčení
účinnosť v dlhodobom horizonte
pigmentácia
pocit na perách
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

 
Ak sa rúž objaví za rozumnú cenu v nejakej akcii, pouvažujem o kúpe ďalšieho. Páči sa mi aj odtieň 303, 322, 323, 362, 364, 365... no, peňaženka by zaplakala, keby som ich všetky kúpila. Ale sú vážne krásne. Alebo pôjdem do rúžu Rouge Automatique, ktorý vraj tiež dobre hydratuje. Uvidíme.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ten obal je nádherný a v tomto prípade sa oplatí investovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nechápem, ako mi mohla táto recenzia ujsť :)
    Milujem tieto rúže, zatiaľ mám len jedného fešiho v odtieni Very Pink /ktorý čoskoro padne za vlasť/, ale rozhodne neplánujem ostať len pri ňom! Podobne ako Teba, aj mňa prekvapila najskôr slabšia pigmentácia /v porovnaní s matnými, ha ha/, ale s niekoľkoročným odstupom môžem skonštatovať, že je to najkomfortnejší rúž, aký som kedy vyskúšala a jeho výdrž a celkové užívateľské vlastnosti sú skvelé!!! Má už síce po rokoch zopár konkurentov, ale ak by som mala vybrať len jeden najlepší hydratačný rúž, tak to bude asi tento - ten luxusný pocit na perách je na nezaplatenie!
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes