Balea, Alverde a moje voňavé týždne



Určite vám neuniklo, že moje predošlé tri týždne boli krušné. Čo mi čas spríjemnilo, bola táto voňavá kozmetika z DM drogérie. Tak vám o nej teda niečo prezradím.


Tie tri týždne na nemocenskej boli ako za trest. Menší úraz spojený s nepríjemnými komplikáciami skončil tak, že som nemohla sedieť, ležať na chrbte a ani chodiť. Nedali sa mi ani len písať články, lebo pri práci s počítačom si človek potrebuje sadnúť, nemôžete pri tom ležať na boku. Jedine, že by ste ich chceli písať jedným prstom a bez diakritiky... Keď som natočila video, zistila som, že ho poležiačky neviem zostrihať a dať do nejakej publikovateľnej formy. Takže čo som mohla? Akurát tak pozerať filmy a seriály, čítať knihy, časopisy, vyfarbovať omaľovánky a z času na čas niečo na seba natrieť, nech aspoň tá pokožka netrpí rovnako ako ja. Aké šťastie, že jedna DM drogéria má dobrú stratefickú polohu rovno po ceste medzi bytom a nemocicou, kam som chodila každý deň na výmeny obväzov. Aj keď sa telu veľmi nechcelo chodiť domov obkľukou, už toľko medzi regály ma tie moje nešťastné nohy (a čerti) doniesli. ;-) A toto moje ruky odniesli. Okrem iného...

Balea hydratačná pleťová maska s extraktom z papáje


Keďže moja pokožka zvyknutá na dlhšie pobyty na vzduchu v byte trpela, chcela som jej dopriať poriadnu hydratáciu, lebo na krémy akosi nereagovala. Stále bola akási drsná. Krátky pohľad medzi masky a bolo jasné, čo mi treba. Papája (CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT) a bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), spomínané ako hlavné ingrediencie, obsahujú látky, ktoré dokážu pomôcť pokožke vyhladiť povrch a dodať potrebnú výživu, najmä vitamín E. Keby nestačilo, na obale nespomenutý slnečnicový olej už túto robotu dokončí

Maska obsahuje aj ďalšie potrebné vitamíny ako napríklad vitamín C a vitamín B3. Podporujú zdravú komunikáciu buniek a regeneráciu. Za zacelenie povrchu ale môže aj niečo iné. Medzi ďalšie podstatné ingrediencie sa nám zaradil aj gél z aloe (ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE), ktorý robí mojej pokožke mimoriadne dobre. Gél pokožku hydratuje, chladí a upokojuje. Spomeňme ale ešte inositol (INOSITOL) - ďalšieho bojovníka proti vráskam a dehydratácii pleti, kyselinu mliečnu (LACTIC ACID), glycerín (GLYCERIN) a močovinu (UREA). Tieto zložky vlhkosť priťahujú ako magnet. 

Bezprostredne po nanesení masky bola moja pokožka trošku v nepohode. Niečo ju mierne dráždilo. Myslím, že to mohli byť kyslé látky - kyselina citrónová a ten vitamín C. Neskôr ale prišla úľava od svrbenia, pnutia, pleť dostala dodávku vlhkosti a čo vyzeralo, že sa bude lúpať, je odrazu v poriadku. Ono to poštípkavanie nikdy nie je na škodu, pretože pokožka ostane potom úplne hladká a drsná koža zlezie. Aj moja pleť sa spamätalaMaska príjemne vonia a na jednu dávku jej bolo teda požehnane. Na zmiešanej pleti možno až príliš. Mala som čo zotierať z pokožky a z mastnejších partií som musela aj zmyť. Hydratácia nemala síce celodenné trvanie na mojom suchom čele, ale keď sa doplní denným krémom, môže to byť v pohode.

Moje hodnotenie masky s papájou a aloe:

Textúra: krémová, mierne mastná, ako výživnejší pleťový krém, ale rozotiera sa výborne, horšie je zotieranie prebytkov, miniete asi veľa papiera...
Hydratácia: 4, pre mierne suchú pleť stačí, pre veľmi suché partie treba ešte niečo viac
Výživa a premastenie pleti: 5
Regenerácia: 5 (cítiť i vidieť, najmä pocítite úľavu)
Vôňa: príjemná, smotanovo - ovocná
Zmývateľnosť: 3 - maska sa nezmýva, zotiera sa - nejde to však úplne ľahko, lebo je mastnejšia a vždy niekde nejaký kúsok z nej ostane

Celková spokojnosť: 8 (keď odmyslím záťaž mastnej pleti a zotieranie)
Cena: 1 EUR za 2 x 8 ml

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
efekt z dlhodobého hľadiskahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hydratácia vs. výživahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
regenerácia a zlepšenie 
elasticity pleti
zmývateľnosť / zotierateľnosťhttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Problém s maskou by mohla mať jedine prehnane citlivá a alergická pleť na sorbáty a benzoáty (málo sa vyskytujúci typ alergie) a mastná pleť. Tá bambucké maslo, najmä jeho ochranu až tak nemusí. Ani alkohol, ten bol ale použitý len ako technická pomocná látka v evidentne malom množstve, ktoré neuškodí. Ak by však na mastnej pokožke ostala príliš silná obranná bariéra, niektoré pomocné látky by mohli nachytať nečistoty a usadiť sa v póroch. Kto má veľmi mastnú pleť, mal by prebytky masky zmývať teplou (nie horúcou) vodou. Inak si myslím, že ju môže používať každý a špeciálne by si ju mohli skúsiť dámy so zrelou pleťou náchylnou k tvorbe vrások. 

Balea pleťová penová maska levanduľa 


Túto masku som už predtým dostala na otestovanie. Ten prvýkrát som ju minula a kým som pristúpila k recenzii, aj som zabudla, aká vlastne bola. Takže som si kúpila novú a zverejňujem závery, kým je v obchodoch, lebo ide o limitku. 

Levanduľová maska má konzistenciu jemnej peny a mala by pleť ošetrovať. Je úplne možné, že to naozaj robí, lebo levanduľa je dobrá aj po bodnutí hmyzom a na spáleniny, len v tomto prípade by som sa asi bála dať ju na čisto slnkom ohorenú pleť. Čo sa týka pomocných látok, je na tom podobne ako papájová maska. Môže to poštipkávať. to ale menej dráždila moju pleť než maska s papájou. Asi bude lepší pomer ingrediencií.

Tak isto ošetruje pantenol (PANTHENOL) - provitamín B5, ktorý priťahuje vlhkosť a zaceľuje prasklinky na pokožke (tiež vitamín C, ktorý je aj konzervantom). Ja ale nič nepotrebujem hojiť, takže u mňa to bolo hlavne ošetrenie mojich nervov z toho, že sa nudím. Vôňa levanduľového oleja (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL) pôsobí mimoriadne relaxačne a kto nosí levanduľové parfumy, ten na ľudí pôsobí ako pokojná a dôveryhodná osoba, čo by mohlo byť dobré pre biznis. Ak ste obchodník/obchodníčka, pouvažujte nad tým, že pridáte levanduľovú voňavku do svojej výbavy.


Ako základ či nosič bol použitý mandľový olej. Práve tento druh oleja sa hodí aj pre mastnú pokožku. Je to jeden z najviac hydratujúcich a najmenej pleť zaťažujúcich olejov. To už ale neplatí pre bambucké maslo. Bambucké maslo ostáva na povrchu, čo mastná pleť nepotrebuje, ale na veľmi suchú pleť to zasa nestačí. Inak všetky zložky robia maske príjemnú štruktúru. Maska naberá objem, je naozaj príjemná na dotyk i rozotieranie, má krásnu sviežu vôňu a pokiaľ máte suchšiu pokožku, tak sa aj celkom dobre vstrebe. Ani táto by sa totiž nemala zmývať.

Moje hodnotenie levanduľovej masky:

Textúra: jemná a dobre rozotierateľná pena - hladká štruktúra, príjemná na dotyk
Hydratácia: 3 - dobrá
Výživa: 4, na suchú pleť treba viac
Regenerácia: 4 - celkom fajn
Vôňa: príjemná, kvetinová, presne ako levanduľa, ktorú maska obsahuje
Zmývateľnosť: 4, v pohode, o čosi lepšie nežpájová maska
Celková spokojnosť: 8 (hydratovala menej, než by som potrebovala, než by som chcela)
Cena: 1 EUR za 2 x 8 ml
  
celkové hodnotenie - slovomVÝBORNÁ
obal / prezentácia výrobku
efekt z dlhodobého hľadiskahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
výživa vs. hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
regenerácia a zlepšenie 
elasticity pleti
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť / zotierateľnosťhttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg

Dúfam, že sa táto limitka bude vyrábať dlhšie. Či už áno alebo nie, pre istotu si kúpim aspoň ďalšie dve na leto. Aj vy by ste si mohli, pretože získate prostriedok na podráždenú pleť a zároveň aj repelent. Hmyz levanduľu neznáša a bude sa od vás držať ďaleko. To sa v lete hodí. Aj pri tejto maske ale platí to čo pri papájovej. Ak máte mastnú pleť, nadbytky omyte teplou vodou. 

Update 22. 2. 2016

Dôležité upozornenie!

Nakoľko obsahujú pleťové masky Balea vitamín C, kyselinu mliečnu alebo kyselinu citrónovú, citlivejšia a jemnejšia pleť môže pri aplikácii pociťovať mierne mravčenie alebo pichanie, ktoré však po chvíľke ustúpi. Pokiaľ by ale tieto pocity trvali dlhšie, alebo by boli pre Vás nepríjemné, potom sa radšej používaniu masiek Balea vyvarujte. Tieto zložky sú totiž súčasťou väčšiny z nich a slúžia ako konzervačné látky.

Alverde. osviežujúca soľ do kúpeľa pomaranč a vanilka 


Posledná tretia vec je soľ, ktorá by sa mala sypať do vane. Ja som sa ale kvôli rane kúpať nemohla, tak som z nej spravila kúpeľovú osviežujúcu a nervy upokojujúcu soľ na kúpeľ nôh.  Mali by ste vidieť tú polohu, v akej som si máčala nohy. Hlava a polovica chrbta na gauči, spodná časť chrbta a zadok vo vzduchu, stehná na taburetke a nohy vo vode. :-) No ale o nohy sa treba starať, nie? Za odmenu, keď ma už dovliekli do toho obchodu... A tiež o psychiku, lebo vanilka a pomaranč na mňa účinkujú ako antidepresívum a liek proti pesimizmu. No však neviem, kto by bol optimista v mojej koži.

Soľ Alverde je natrieskaná výživou. V prvom rade je to morská soľ (MARIS SAL), čiže minerály v tuhej forme. Na regeneráciu poslúžil vitamín E a palmitát vitamínu C (ASCORBYL PALMITATE). Soľ vonia citrusmi a vanilkou, ktorú dodali vonné látky získané z esenciálnych olejov, ale tiež extrakty z dužiny sladkého pomaranča (CITRUS AURANTIUM DULCIS EXTRACT) a drene vanilky (VANILLA PLANIFOLIA FRUIT EXTRACT). Celá voňavá kompozícia tak vyznieva úplne prirodzene. Žiadne umelé citrusy ani presladená vanilka. Toto nie je limonáda plná chémie. Je to prírodná kozmetika a extrakty okrem vône liečia aj pokožku. Pomaranč je čistiaci a dezinfekčný, vanilka vyhladzuje a chráni pokožku. Aby sa pokožka v slanom kúpeli nevysušovala ani najmenej, pridaný bol aj olivový a slnečnivový olej a dosť veľký podiel, takže po rozpustení soli som nohy namáčala do niečoho príjemného. Ani po kúpeli neboli také suché, ako obvykle bývajú, keď ich máčam v kúpeli z bežnej morskej soli.


Moje hodnotenie soli Alverde: 
Konzistencia: stredne veľké a malé kryštáliky zafarbené len po extraktoch a oleji
Použitie: veľmi jednoduché, soľ sa dobre rozpúšťa aj v teplej vode, netreba horúcu
Obsah farbív: žiadne
Vôňa: 3 (pekná, ale dosť nevýrazná, mohli tam dať viac pomarančového extraktu)
Čistiaci efekt: 5 (výborný)
Celková spokojnosť: 9 (výborná soľ, len trošku málo voňavá) 
Cena: 1,19 EUR za 80g



celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
obsah farbív (žiadne)
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
účinok pre zmysly (vôňa, textúra)
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
účinok zdravotný
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
čistiaci efekt
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
 
Žiaľ, práve preto, že ide o prírodnú kozmetiku, soľ aj slabšie vonia. Čakala som, že ma tá vôňa zrazí z gauča a ono ju ani nebolo veľmi cítiť. Viac než na kúpeľ som teda soľ používala na "fetovanie". :-) Nie samozrejme doslova. Mala som ju otvorenú na stole, nech mi trošku prevonia obývačku a odstráni zlú energiu, lebo aj to morská soľ robí, ak vám niečo hovoria zásady feng shui. Ak ale nepotrebujete silne voňavý kúpeľ, potom si ju môžete zadovážiť. Účinkami je fajn. :-)


Ďalší pomocníci


Čo ma ešte dostávalo do pohody a harmónie? Rozhodne vôňa a účinky čajov Das gesunde PLUS. Ten prvý som pila cez deň pre pohodu a ten druhý na večer, aby som vôbec zaspala, lebo poloha na bruchu až taká príjemná nie je a spať na boku celú noc tiež nemôžete. Keby som nemala čaj, tak som vďačná aj za úder doskou po hlave, len nech spím. :-) Ak vás zaujíma zloženie čajov a efekt, dajte mi vedieť v komentároch a môžem o nich niekedy napísať článok. Aj tieto čajíky zoženiete v DM drogérii a každý stojí 1,49 EUR.


Máte tip na niečo dobré z Alverde, Balea alebo nejaký dobrý čaj? Napíšte. :-)
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Nie som síce veľkým fanúšikom týchto jednorázových masiek (pohodlnosť na prvom mieste a lepšie sa mi manipuluje s maskou v klasickej tube alebo kelímku :) ), no levanduľová maska ma zaujala ihneď! A navyše tá cena... Možno si po ňu zajtra po práci skočím :)

    Skoré uzdravenie Veronika!

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som tú levanduľovú, tešila som sa na ňu jak oné a za mňa sklamanie :( Po chvíľke mi bola na pleti strašne nepríjemná, ešte ma aj sušila, musela som ju zmývať dole. Takže v konečnom dôsledku som tú druhú polovicu aj vyhodila, to sa mi ešte pri maske nestalo :D
      Ale tá aplikácia bola fajn :)
      ANTIgiveaway 2

      Odstrániť
    2. Sušila? Fíha. A to je ako možné? Musela si mať reakciu na niektorú z tých látok. Tipujem, že za tým mohlo byť presne to, čo som spomínala - tie kyseliny ako konzervačné látky. Tiež som cítila také mravčenie pár sekúnd. Tebe asi všeobecne tieto baleácke masky nebudú sedieť. Sú tuším v každej. Skúšala si hydratačné duo masky s gomážou Yves Rocher? To by ti možno pasovalo viac.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes