Bioderma: Photoderm - slnečná ochrana pre deti


Deti a opaľovacia kozmetika. O tom by sa dali napísať celé romány, ale tento môj článok sa vám posnažím skrátiť, aby ste pochopili len to podstatné. Zhodnotím v ňom opaľovaciu kozmetiku z radu Bioderma Photoderm KID a Photoderm MINERAL, ktorá je vhodná nielen pre citlivú detskú pleť a ktorá poskytuje dostatočnú úroveň ochrany. 


Trhá mi srdce, keď vidím malé detičky, ktoré sa sotva naučili chodiť a behať, ako hrajú v piesku, čľapkajú sa v mori / bazéne, alebo sa len hrajú v záhrade. Holé telíčko, žiadny slnečník, žiadny klobúčik, žiadne tričko či nohavice. A už som veru videla rodinné fotky aj s deťmi, ktoré mali sotva pol roka. Čo je na tom zlé?

U detí do 10 rokov by ste opaľovaciu kozmetiku nemali považovať za OPAĽOVACIU. Ak si všimnete, ani značka Bioderma ju takto neoznačuje. Je to kozmetika OCHRANNÁ, pretože DETI DO 10 ROKOV SA OPAĽOVAŤ NESMÚ! Deti v tomto nízkom veku môžu byť vonku, hrať sa, mať krásne detstvo, ale nesmú sa vystavovať slnku cielene, aby sa opaľovali. A deti do 6 mesiacov sa nesmú slnku vystaviť vôbec! Ani na chvíľku. 

Pokožka má svoju vlastnú pamäť. Dieťa do 10 rokov sa nesmie ani raz spáliť a nemalo by ani zčervenať, pretože červeň je jasný príznak, že došlo k podráždeniu pleti. Od počtu takýto podráždení bude závisieť percento pravdepodobnosti, že sa u človeka v dospelosti vyvinie melanóm, množstvo znamienok a rôzne poruchy pigmentácie. 

Vy, ako dospelá osoba, by ste deťom mali byť príkladom, alebo im to aspoň rozumne vysvetliť, pretože deti túžia opakovať po svojich rodičoch a dospelých. Zabudnite na dieťatko hnedé ako čokoláda. Obranyschopnosť pokožky rastie spolu s dieťaťom. Až vo veku 10 rokov dosahuje imunita svoj plný potenciál a je schopná na citlivých partiách ako tak využiť ochranu z opaľovacieho produktu. AAP (The American Academy of Pediatrics = Americká akadémia pediatrov)  uvádza, že ochranný produkt sa smie aplikovať na pokožku takto malého dieťaťa len vtedy, ak nie je k dispozícii žiadny adekvátny ochranný prostriedok ako tieň alebo oblečenie. Mladá detská pokožka má totiž nulovú toleranciu voči slnku. Niekoľko výskumov preukázalo, že práve ten rozhodný prvý krok ktorý viedol k mutácii buniek a vývinu rakoviny kože, bol v drvivej väčšine prípadov uskutočnený cez vystavenie dieťaťa slnku v rannom detstve. Práve pre pamäť, ktorú má pokožka, musí byť dieťa chránené pred poškodením bunkovej DNA v podstate od svojho narodenia. 

Zabudnite na opaľovacie krémy pre deti s SPF nižším ako je hodnota 50. Ak ste také kúpili, hoďte ich do koša, alebo ich spotrebujte vy. U detí treba investovať do kvality a pamätajte... žiadny holý zadok, ramená, ale oblečenie z kvalitnej bavlny a všetky vystavené časti poctivo natierať. A aj tak by som uprednostnila radšej minerálne filtre či kombináciu minerálnych s chemickými filtrami. SPF 50 je samozrejmosť. 

Pena BIODERMA Photoderm KID SPF50 +

Vychádzajme z toho, že ste zodpovedný rodič, dieťa sa vám kúpe v bazéne pod slnečníkom, vy ho chcete ochrániť na čas, keď vylezie z vody alebo pred tým malým množstvom UV lúčov, ktoré preniknú aj cez slnečník a potrebujete dobrý produkt. Neraz som bola svedkom scény, kde sa mamička snažila pridržiavať svoju malú ratolesť a niečím ju natrieť. Zadržať dieťa, ktoré sa chce hrať, je priam nadľudské úsilie. Však prečo by malo postáť ešte dve minúty, kým ho mamička natrie, keď ono chce skočiť do vody hneď teraz... Alebo máte väčšie dieťa, ktoré by sa aj natrelo, ale má nervy, keď sa má dlho babrať s krémom či mliekom, mať pár minút bielu pokožku a potom ešte umývať ruky... Poznáme to. :-) Riešenie je zábavná aplikácia a produkt, ktorý rozotriete pár ťahmi. Presne takým produktom je Bioderma Photoderm KID opaľovacia pena SPF50+.

Penu som podarovala 12-ročnému synovcovi môjho priateľa, ktorý je veľký plavec a turista. Produkt výborne obstál v skúške a pena Photoderm ochránila jeho pokožku na dostatočne dlhú dobu. Je totiž vodeodolná, odolná potu a jej ochranné vlastnosti sa behom pobytu na slnku nemenia, čiže i fotostabilná. Ak teda dodržíte rady a dieťa sa bude natierať tak, ako treba, nehrozí mu žiadne nebezpečenstvo.

Mám za to, že penové produkty tohto typu poskytujú mamičkám i deťom, ktoré už majú nejaký pocit zodpovednosti, veľa výhod. V prvom rade sa neskutočne dobre rozotierajú. Photoderm KID opaľovacia pena je sprej, z ktorého vám stačí nastriekať do dlane malý kopček a presne ako pri Hydrabio pene  i tento kopček zväčší svoj objem a bohate postačí aj na veľkú čas pokožky. Penu rozotriete šmahom ruky a do pokožky sa vpije bez toho, aby nechala mastný film. Nevonia, preto nespôsobí žiadnu alergiu na parfum. Sprej nie je ťažký do tašky, je celkom spratný a 150 ml balenie vydrží pomerne dlho. Negatíva som tomuto produktu nenašla žiadne. Jeho odporúčaná cena je 14,90 EUR.

Ak penou natierate malé dieťa, môžete vtipkovať, že ho idete natrieť šľahačkou ako tortu, vyrábať mu na pokožke rôzne tvary, alebo napodobňovať ústami zvuk vychádzajúcej peny. Fantázii sa medze nekladú. Hlavné je, aby sa zasmialo a ochotne počkalo s hraním, kým bude natreté. 

BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej

Tento sprej je dobrý pre lajdákov, ako som ja. Nie som lajdáčka, čo sa týka ochrany, ale keď idem na výlet mávam problém vychystať sa z domu včas tak, aby som chytila autobus / vlak. V tomto sme s priateľom rovnakí. Lenže produkty ochrany, ktoré ja zvyknem používať, sú na báze chemických filtrov, alebo používam kombinácie a tie by sa mali aplikovať aspoň 30 minút predtým, ako vyleziem z budovy. Keď vidím, že nestíham, mám nejaký kožný problém, alebo nechcem so sebou brať zbytočne veľa produktov, chmatnem sprej Photoderm MINERAL. Na tvár si celé leto nosím so sebou aj tyčinku na tvár a pery Photoderm. Tú z tašky ani nevyberám. 

BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej a jeho obal
BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej
BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej pokryje pokožku oxidom zinočnatým (ZINC OXIDE) a dioxidom titánia (TITANIUM DIOXIDE), čiže ide o slnečné clony minerálneho pôvodu, ktoré nepotrebujú čas na reakciu s pokožkou, neprenikajú do pokožky a neumožnia to ani lúčom. Poskytujú pokožke ochranu od momentu ich aplikácie. Minerály sa nachádzajú v základe na báze glyceridov a oleátov. Nie je to nič extra mastného. Cítite akurát jemný minerálny poprašok a na slnku ho aj vidíte. Budete mať na pokožke milióny drobných trblietavých častíc a prvé minúty budete aj bieli, ale to mne osobne ani trošku neprekáža. Každý minerálny produkt to robí.

BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej aplikovaný na pokožku aj s jeho bielym povlakom
BIODERMA Photoderm MINERAL SPF 50+ sprej aplikovaný na pokožku
Sprej sa môže používať aj u najmenších detí a bez obáv si ho môžete aplikovať aj na tvár. Nie je parfumovaný a hoci vonia trošku "technicky", neobsahuje žiadne drastické konzervačné látky. Minerály to totiž nepotrebujú. Ja na tvár predsa len potrebujem ešte niečo menej mastné ( napríklad tie produkty Photoderm MAX Aquafluid, ktoré vidíte na titulnom obrázku ako prvý a druhý a o ktorých bude ďalší článok), no v čase núdze obstojí aj tento sprej. Už pár krát som sa ním natrela celá a nevidela som zhoršenie stavu mojej problematickej pokožky.

Až budete produkt aplikovať, tak radím vyjsť niekde, kde ním nepostriekate aj niekoho iného a trošku ho pretrepte. Nestriekajte z veľkej diaľky, alebo začnite väčšou plochou - napr. bruškom. Minerály sú nepodarené a niekedy vedia upchať trysku, takže vám sprej môže vystrieknuť so zvláštnym rozptylom aj tam, kde by ste nechceli. To by bola asi jediná výčitka voči tomuto spreju. Ja som hneď pri prvom použití pokrstila priateľovi ruksak. :-) Odvtedy ho aplikujem do dlane a až potom natieram. Rozotieranie je samozrejme o čosi komplikovanejšie, pretože to nie je hladučká pena, ale sprej necháva spomínané zafarbenie. Presne vidíte, kde ste lajdáčili a nedali, čo ja beriem tiež ako výhodu. Sprej má 100g, čiže do ruksaka je úplne parádny. Nezaberie vám žiadny priestor. Vláčila som ho aj s tyčinkou celé leto. Odporúčam. Jeho odporúčaná cena je 20,70 EUR.

Vziať svoje dieťatko na dovolenku k moru a vystavovať ho slnku nahé, to by malo byť trestné. Taktiež by malo byť trestné nepoučiť svoje dieťa o tom, čo slniečko robí s jeho pleťou. Ak máte deti, ktoré sa nenechajú natrieť a musíte ich k tomu nútiť, zvážte radšej zmenu produktu. Pre mňa je Bioderma možnosťou číslo 1, pretože forma produktov je riešená dobra. Ak si všimnete, v ponuke nie sú žiadne ochranné prípravky s nižším faktorom a ich pomer ochrany UVA k UVB je úctyhodný. Konkurenčné značky nevedia vyrobiť prípravky, ktoré by mali takú vysokú ochranu pred UVA lúčmi a práve tie sú pritom najnebezpečnejšie. V laboratóriu Bioderma neberú ochranu na ľahkú váhu a šíria aj patričnú osvetu. Skočte na stránku Photoderm.sk a uvidíte.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes