Balea: gél na holenie pre citlivú pleť Caribbean Dreams

Balea: gél na holenie pre citlivú pleť Caribbean Dreams

Našli, rádcové moji, našli, našli? Takto som sa pýtala priateľov, známych a dokonca i moja ženská lekárka dostala podobnú otázku, len inak formulovanú. A možno si i vy kladiete otázku, čím sa máte oholiť. 
Už čoskoro príde sezóna, kedy sa ukážete v plavkách. Ak nechcete nosiť tankiny,  potom by sa patrilo predísť červeným vyrážkam, ktorých prítomnosť nás možno v iných obdobiach až tak netrápi.

Len si predstavím holenie, potom jeden deň príšerné pocity, ako keď vás niečo páli, šteklí, svrbí a potom niekoľkotýždňové hojenie a je mi z toho nevoľno. Verte, že sa mi to zle píše, ale v takéto momenty je žena šťastná, ak je nezadaná, nechodí plávať a nemusí túto procedúru podstupovať tak často, ako musia iné ženy. Ja už som bola istú dobu rezignovaná, lebo sa mi nedarilo nájsť riešenie, takže som to len ticho trpela a do holenia sa nútila. Vosk a ani epilátor nepripadal do úvahy. Prebehlo asi 10 pokusov, keď som s pinzetou v ruke zamýšľala skúsiť vytrhnúť jeden chĺpok, že či by som prežila aj hromadnejšie trhanie a ani k tomu som sa nedokopala. No... sraľo ako vyšitý. :-) Takže som šla kozmetickou cestou. Desiatky gélov, pien, krémov na holenie, holiacich strojčekov. Skúšala som aj produkty, ktoré sa na holenie nepoužívajú ako napríklad prípravky do sprchy. Keď nepomohlo, šla som do pleťovej kozmetiky. Niekto poradil Hydrabio penu od Biodermy, nezabralo. Potom som skúsila Sensibio DS+ Moussant, však keď potlačí svrbenie podráždenej pokožky... pri holení mi to však nebolo nič platné. Ženská lekárka sa pýtala iných pacientiek a niektoré hovorili, že sa holia s mydlom na intímnu hygienu. Dávalo to logiku, skúsila som, no ani to mi nepomohlo.

Moje skúsenosti s penou Balea Carribean Dreams

Pár mesiacov dozadu sesternica vyrukovala so správou, že ona používa gél na holenie Balea. Ten pre citlivú pokožku. Pýtala som sa: "Čože? Však som ich mala už hádam päť a ani na jednom nie je napísané, že je pre citlivú pokožku!" a ona mi ukázala šiesty. :-) Presne tento. :-) Používam príjemný, podobne ladený dezodorant Balea. Takže som si povedala, že už len zo zvedavosti na vôňu si kúpim i gél na holenie.


 
Už ste videli hodnotenia sesternice Janky na mojom blogu (novinka od Atoderm a Weleda olej) a viete, že Janka je dôveryhodný zdroj informácií. Navyše vyhodiť 2 EURá  mi nepríde také strašné. Už som poslala do kanála ďaleko viac peňazí počas môjho pátrania. Smrteľne vážne, ani moja ženská lekárka nevypátrala spôsob, ako zabrániť tomu, aby som na každú preventívnu prehliadku (a aj mimo nich) chodila posiata vyrážkami v inkriminovaných partiách. Keby o mne nevedela, že sa kozmetikou zaoberám a v záujme hladkej pokožky som schopná obrátiť obchody hore nohami, tak by si možno pomyslela, že sa azda neumývam, alebo používam tupé žiletky. Veď aké iné vysvetlenie vás napadne, keby ste videli dámu, ktorá má v okolí bikín vyrážky s hlavičkami plnými hnisu? Uff, to je silná káva o tom vôbec písať.

Gél Balea Caribbean Dreams samotný tvorí hustú a bohatú penu, ktorá dobre prilieha k pokožke a po ktorej dobre kĺže strojček. To sa o niektorých iných produktoch povedať nedá. Iné peny by ste dali dole aj prstom a to práve nie je dobré. Pena musí byť dostatočne hustá, aby držala, ale tiež dostatočne klzká, aby ju neodstránil jednoduchý pohyb, ale naozaj len čepeľ strojčeka. Tento problém som mala pri pene Hydrabio na čistenie pokožky. Nemala až takú hustotu a preto ju môžem používať naozaj len na čistenie. To ale nebol gél, to bola pena, preto tak dobre nedrží. Pena tohto gélu je dostatočne hustá, no keď potrebujete zmyť prebytok, tiež sa dobre zmáča a zmyje. Umyť vaňu nebude problém. 

Pena gélu Caribbean Dreams nedráždi, má príjemnú konzistenciu a neskutočne super vôňu kokosu. Ukazovať kôpku peny nejdem, však všetci viete, ako vyzerajú peny. Na to, že ide o kozmetický produkt, mi to nepríde vôbec ako nejaká syntetická vôňa. Vonia mi ako Rafaelo. Sladko, tropicky, kokosovo. Zrejme práve kvôli tomu karibskému názvu som gél nešla skúšať, no dnes mám chuť sa za to vyfackať. Už by som ho azda kupovala aj čisto kvôli tej vôni. Taká sladká, že Viki by isto neodolala a chcela okoštovať, keby som jej to samozrejme dovolila. Sníva si svoj karibský sen na mojom vankúši. :-)



Do testu som šla trošku skepticky. Plná obáv. To ma práve čakal víkend v Tatrách a wellness, kde som mala mať plavky a kde by moja ďalšia chyba zamrzela stonásobne.  A samozrejme som spravila poriadnu hlúposť. Na umývadle už nachystaný nový nepoužitý brit do strojčeka (však ako vždy!) a či som v záchvate stresu nepoužila ten už raz použitý? Druhý deň som teda aj napriek novej pene očakávala zaslúžený trest a predstavte si, nič také sa nedostavilo. Jedna či dve malé vyrážky a to bolo všetko. Hovorím si: "Nie je možné, to musím ešte vyskúšať." a tak som sprobovala predvčerom opäť. Tentokrát s novým britom a vyrážky žiadne. Takže konečne mám niečo, čo funguje sesternici, kamarátkam, mne a možno bude aj vám. Produkt s úplne optimálnymi vlastnosťami, ktorý na 100% splnil svoju úlohu a navyše je super lacný. Vyskúšajte.

Moje hodnotenie peny/gélu Caribbean Dreams:

Textúra: krémová, gél tvorí hladkú a hustú, no jemnú penu, ktorá sa tiež dobre zmýva
Výživa a hydratácia: nebudem hodnotiť číselne, keďže je to produkt na holenie, no nedráždi a necháva jemnú pokožku
Priľnavosť k pokožke: 5 (krásne drží, neopadáva)
Kĺzavosť: pri holení necítim každý ťah, jej "mazľavosť" pre kĺzanie strojčeka je optimálna
Vôňa: príjemná, vonia sladko ako kokosový zákusok
Celková spokojnosť:
 10
Cena: necelé 2 EURá za 150ml, to je ako zadarmo!

celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
efekt na pokožku 
po oholení
kĺzavosť/hustota
priľnavosť k pokožke
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Prečo tento článok píšem tak narýchlo a už po druhej skúške produktu? A čo sa stalo, že píšem dva články po sebe po takej dlhej odmlke? Mám na to viac dôvodov. Momentálne ma trápi menší zdravotný problém, takže výnimočne netrávim všetok čas vonku. Chcela som tie hodiny, čo mám voľné, venovať vám a napísať článok, lebo holenie a vyrážky, to bude teraz asi aktuálna téma. Ešte sa mi v živote nestalo, že by som po holení nemala vyrážky hneď na druhý deň, takže som si istá, že keď neprišli doteraz (tentokrát ani jedna) a nemám podráždenú pokožku, už sa ani neobjavia. Navyše má DM drogéria akciu typu 2+1, na ktorú už máte len tri dni (vrátane dnešného). 
Ja som do obchodu vletela ako meluzína a okamžite kúpila tri tieto peny. :-) A tiež dezodoranty a mydlá na ruky, lebo sú fantastické. A ešte Vikinke chutné tyčinky na čistenie zubov, lebo ich má rada, len som ich zabudla odfotiť. Ak chcete, môžem o nich nabudúce napísať, až budem mať viac času.

Ako vojaci, alebo môj "Balea úlovok" z DM drogérie :-)
Obsahové ingrediencie

Zloženie peny nejdem výnimočne rozoberať do podrobností. Ono ani nie je čo. Je to predsa - technicky vzaté - funkčný produkt, ktorý má účinkovať mechanicky, nie sa o pokožku extra starať.  Sú v ňom len peniče a kĺzavé látky, nič špeciálne. Možno jediné, proti čomu som pôvodne mala výhradu, bola zásaditá mydlová látka trietanolamín (TRIETHANOLAMINE). No keď sa tak pozerám na peny, čo mám na poličke, tak je celkom možné, že to práve táto látka zabránila podráždeniu kože čepeľou a napadnutiu baktériami spôsobujúcimi zápal. Baktérie ju netolerujú a určite dopomohla aj konzistencii. Takže nemám ďalšie frfľanie. :-)

Keby ste chceli podrobnejšiu analýzu gélu, v takom prípade dajte vedieť a ja vám ho tu napíšem a rozoberiem do poslednej zložky. 
 
A tu je ešte výber z letáku DM drogérie, nech ste v obraze, aké ceny má Balea, keby ste už náhodou nevedeli. Akciové ceny platia do 31. 5. 2015.




Je to fakt pre mňa milé prekvapenie, že ďalší produkt Balea a taký dobrý. Ak Caribbean Dreams gél na holenie zaberie aj vám, čo si myslím, že zaberie, poďakujte sa aspoň v duchu Janke a šírte túto novinu všade. Nech sa predávajú milióny kusov denne a nech nikoho v továrni Balea ani na sekundu nenapadne ukončiť výrobu. Lebo to sklamanie by som neprežila. Mohlo by mi prepnúť a mohol by sa zo mňa stať masový vrah. :-) 

BTW: Ešte mám v pláne zopár článkov. Dúfam, že ma zasa nezdrapne tvorivá kríza, ale to už hádam nie. Rozoberať sa bude nedávno kúpená kozmetika Ziaja, super novinky od Rimmelu a aj slávny EOS balzam, takže sa máte na čo tešiť.
ZDIEĽAJTE:

8 komentárov :

  1. Presne tieto akcie som využila :) Balea má výborné peny a keďže mám ten istý problém ako ty, hľadám len produkty na citlivú pokožku. Našla som, kúpila som, ušetrila som :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škoda, že už túto akciu nestíham využiť.. :( ja našťastie nemám problémy s podráždenou pokožkou pri holení, takže pohoda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. 1. aj nezadane zeny, co nechodia plavat sa pravidelne holia. aj v zime. teda..nohy netreba, to je iba neesteticke, ale intimne miesta a pazuchy... to je nechutne a neprijemne

    2. ja gely nepouzivam (v istych partiach) z jedneho dovodu. ked sa holim a chcem aby to bolo skutocne hladke, tak si potrebujem kozu natiahnut. ked je na nej gel, tak nenatiahnem, lebo sa smyka. jedine na nohach natahovat nepotrebujem a tam pouzivam kondicioner na vlasy. je to lepsie ako gely/peny, lebo po geloch/penach ostane po oplachnuti pokozka drsna ako po pouziti klasickeho tuheho mydla. a ked zistim, ze este holit treba, este tam nieco ostalo, tak musim aplikovat gel/penu znova. po oplachnuti po kondicioneri je pokozka stale klzka (zvlast po tych silikonovych) a tak nemusim aplikovat kondicioner znova, lebo koza je klzka od predchadzajuceho pouzitia.

    moje skusenosti a rady ako zabranit vyrazkam a problemom:

    1. ak si nachylna na vyrazky po holeni, tak vosk ani epilator v ziadnom pripade neskusaj. tesne po pouziti by si mala pocit, ze v pohode, ale v case ked to zacne rast, tak sa vyrazky spravia tisickrat horsie ako holeni. chlpy sa pod kozou krutia a zapaluju.

    1. ziletka musi byt ostra. ale skutocne ostra. bohuzial 90% ziletiek, co sa u nas predava je tupych uz ako novych. ako iste, oni mozno blondynam, co maju jeden jenmucky tenucky chlpok na kilometri stvrorcovom stacia, ale beznym zenam nie. v tomto pripade sa skratka musis riadne slahnut po vrecku a kupovat jedine z tych fakt drahych ziletiek. najlepsia je podla venus embrace. ma sice trosku vacsiu hlavicu a blbo sa nou manevruje v niektorych miestach, ale je superostra. pri holeni mas pocit, ze sa len lahucko hladis, nie ze si kozu skrabes ako v pripadne lacnych ziletiek. a pritom sa nemusis bat, ze sa porezes.

    2. ziletku treba po dvoch-troch razoch vyhodit/kupit novu hlavicu. (jedine spomenuta embrace vydrzi dlhsie). poznam zeny, co pouzivaju jednorazovu ziletku aj pol roka.

    3. chlpky pri holeni musia mat tie 3 mm. bez podrazdenia holit kratsie sa asi neda. (resp. da, ale len elektrickym strojcekom - inak mozno dobry tip pre teba. mam kamaratku, ktora trpela podrazdenim po kazdom holeni a odkedy ma kvalitny elektricky holiaci strojcek - pozor, holiaci, nie vytrhavaci, tak nema problem. problem je ked zijes s rodicmi, alebo nieco podobne... predsa len zena moze mat problem ked je z kupelne pocut, ze jej tam vrci holiaci strojcek.

    4. po holeni - natriet kokosovym olejom a nasledne ked sa vsiakne tak sudokremom. (toto naozaj velmi pomaha)

    5. naplanovat holenie tak, aby si mala moznost zhruba 12 hodin po holeni byt "naostro". idealne - oholit rano a vecer ked to zacne "vyrastat", ked je to vo faze, kedy vznika najvacsie podrazenie, tak pod pyzamo nic! ziadne spodne pradlo.

    6. ked uz mas nejaku zapalenu vyrazku - chlp z nej pinzetou (su specialne spicate, ktore ti umoznia vytrhnut aj velmi, velmi kratky chlp) vytrhnut. nasledne dezinfikovat alpou, alebo natrieti sudocremom. prakticky okamzite sa to zacne hojit. toho vytrhnutia sa fakt nemusis bat, vobec to nie je bolestive. (ta nasledna dezinfekcia vie vsak stipat riadne. ale tych par sekund to vydrzis). tak isto...ak vidis, ze nejaky chlpok zarasta... presvita pod kozou, ale je zle nasmerovany a nejde von - treba mu pomoct vydezinfikovanou ihlou. opat nic brutalne, ani bolestive

    ...a samozrejme, pred holenim treba spravit peeling (kavou, alebo krystalovym cukrom) a holene miesto vycistit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za rady. Tento postup som viac menej dodržiavala, akurát v piatom bode som nikdy nechodila naostro. Ja však tak či tak nesmiem nosiť nič z umelého vlákna, len čistú a vzdušnú bavlnu, takže v tom by u mňa až taký problém nebol. Sudokrém som neskúšala a kokosový olej nesmiem. Mám naň alergiu. Dávala som však inú podobnú zinkovú masť od značky Bubchen a olej mám s arnikou, ale Sudokrém si kúpim. Čítala som, že je dobrý na kadečo. Žiletky si práve kupujem od Gillette, tiež tie Venus, nie však Embrace. Máš pravdu, Venus je dobrá značka a brity držia dlho ostré. Iné nekupujem. Mám tie klasické modré a na intímne partie ich používam práve pre moju citlivú pokožku max. raz. Potom už nimi radšej holím len podpazušie. Nohy epilujem strojčekom, zato som uvažovala, že by som to skúsila strojčekom, ale neodvážila som sa. :-). A ako čítam, tak som dobre spravila. Podpazušie mi nikdy na holenie nereagovalo, ale s týmto jediným bol problém vždy. Jasné, že sa holím, ale celé roky sa do toho nútim len so zaťatými zubami a skúšam jedno riešenie za druhým. Niektoré pokusy sa ukázali ako čiastočne úspešné, ale žiadny nebol na 100%. No ale s týmto gélom bol hneď ten prvý pokus lepší než tých 99,9% pred ním a to som sa pomýlila a použila už raz použitú hlavicu. Aj ja sama som prekvapená, že to neskončilo zle. A druhý pokus, tentokrát s novou čepieľkou, už dopadol tip-top. Ani jedna vyrážka. Som veľmi spokojná a najvtipnejšie na tom je, že ani netuším, čím mi tento gél tak pomáha. :-) Ale to už nie je až také podstatné. Hlavná vec, že pomohol a nielen mne. :-)

      Odstrániť
    2. ja prakticky okrem istych dni chodim vzdy pod pyzamo naostro. (je to inak zdrave aj s gynelokogickych dovodov) a je to znacny rozdiel, skratka kraj latky (cize presne na triesle, alebo sa ta cast nazyva) tesne na kozi vie podrazdit cerstvo oholenu pokozku. a taktiez pouzivam len bavlnu. sudokrem je super vec, len je treba pred nim pouzit olej, (kludne aj iny ako kokosovy) lebo pri pouziti bez neho je pokozka velmi vysusena. ale tak super, ze si nasla nieco tak skvelo fungujuce, to vie cloveka potesit :)

      Odstrániť
    3. a inak..sudocrem je vyborny aj na akne :)

      Odstrániť
  4. ale inak tymto gelom si ma celkom ispirovala, mozno ze ho predsalen vyskusam, aj ked gely/peny nepouzivam. chcem vediet, ci je to fakt taky zazrak :)

    a este by som dodala k predchadzajucemu komentaru - ze holit (ziletkou) az ked je koza "rozmocena", teda az ked som uz v sprche nejaku chvilu. a olej po holeni moze byt aj olivovovy, ale kokosovy je lepsi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super, ze znovu pises recenzie ☺

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes