Yves Saint Laurent: Very YSL Make-up Palette

 Yves Saint Laurent: Very YSL Make-zp Palette

Verte či neverte, táto paletka mi priniesla neskutočné utrpenie. Chcela som ju od momentu, čo sa prvý krát objavila ako novinka v sekcii produktov Yves Saint Laurent na Elnino.sk. Dostala sa mi do hlavy a nie a nie z nej von.


Už len tá cena mi pripadala ako sen. Veď paletky očných tieňov YSL stávajú okolo 40 EUR! Táto stála len 25 EUR, zrejme nejaká limitka a ešte mala k tomu aj očné tiene a tvárenku! Nedalo mi to spať! Trikrát som ju mala v nákupnom košíku a trikrát som radšej zaklapla laptop so slovami, že či mi už načisto šibe. Aby ste chápali, ružových a fialových očných tieňov mám doma po milú Jarmilu. To sú totiž moje farby. Dokonca mám dve paletky Pupa Milano, kde podobné tiene mám, však viete, že som na tiene zaťažená. Ale táto mi pripadala iná. Nie preto, že je to Yves Saint Laurent. Kašľať na značku. Mne skrátka pripadala strašne praktická a sympatická, geniálne farebne namiešaná a ešte aj s nádherným obalom. Presne ten typ, pre aké mám slabosť.

Odolávala som jej takmer celý týždeň. Každý večer som s tŕpnutím chodila pozerať, koľko paletiek je ešte skladom a s úľavou zaspávala, že je ich viac ako 10ks, keby som si to náhodou rozmyslela a kúpila. :-p A ráno som sa na ňu musela ísť opäť pozrieť. Dokonca som si v prehliadači spravila pre ňu záložku. :-D Naposledy som takto odolávala paletke By My Bear od Pupa Milano. Viď obrázok. 


paletka Be My Bear ako predmet mojej túžby, zdroj: www.pupa.it
Aj tú som šialene chcela, lebo sa mi neskutočne páčil obal, ale značka mi uľahčila odolávanie obsahom paletky. Je v nej veľa leskov na pery, ktoré ja od Pupa Milano nemám rada. Uvítala by som rúž, nie lesky. Bod k dobru by bol korektor, keby na mňa nebol pritmavý. Potom bola v paletke ešte krémová a púdrová tvárenka + primer. Lenže paletka je veľká, objemná a na nosenie v kabelke nepraktická. Takže to bolo dosť argumentov k tomu, aby som si ju nekúpila. A úplne najzávažnejší argument boli farby. Pupa Milano posledné roky vyrába paletky na jedno kopyto, keď už to tak musím napísať. Nedáva do nich žiadne nové odtiene. Všetky tieto farby už doma mám. Aj keď tí medvedíci vyzerajú úžasne, štvrtú paletku v totožných tónoch s leskami na pery mi netreba. Chcela som rúže.



Záležitosť s paletkou YSL ma fakt mučila. Táto paletka YSL presne zapadá do môjho konceptu. Veľkosť akurát do ruky, je v nej všetko a dokonca tak namiešané, ako chcem. Prešla som kvôli nej celý YouTube a možno 30 blogov, aby som našla dostatok dôvodov, prečo ju (NE)MUSÍM mať. Dôvodov bolo veľa, ale nie zasa úplne rozumné. :-) Keď prišla nedeľa večer, tak si hovorím: "Veronika, nájdi ten argument, inak nebudeš v noci spať a ráno ťa nechcem vidieť v zrkadle, lebo budeš vyzerať ako mátoha!" Blížil sa Valentín a ja som mala pár dní dozadu meniny, takže som sa ešte postavila na váhu a uvidela úbytok na váhe. A heuréka, bol dôvod! Paletka bude odmena za schudnutie. :-) Doslova som soipovedala, nech nežeriem... ;-)Toľko rozprava ženy závislej na očných tieňoch. :-D

Farebný obsah paletky a moje dojmy: 

Keď mi paletka prišla, otvárala som ju ako pyrotechnik. Ešte to by chýbalo, aby som si ju hneď poškriabala či nejako zničila, keď ma stála toľko nervov. No poviem vám, bola to úľava, lebo na blogoch vyzerala paletka veľmi veľmi podobne ako tá od Pupa Milano a dve farbičky (ružová a fialová) sa podobajú dosť, ale tie ďalšie dve, to sú úžasné odtiene, aké vo svojej zbierke nemám. S odtieňmi som spokojná veľmi. Presne takto mi to vyhovuje. Najtmavšie farby nepôsobia ani veľmi teplo, ale ani vyslovene studeno. 

Pupa Milano vs Yves Saint Laurent
Všetky moje paletky Pupa (a aj od iných značiek) majú len lesky a večne mám od nich zašpinené zrkadielko. Ach jaj, to ma tak štve... V paletke YSL mám konečne rúže a nie lesky. Farby sú cool a budú mi pasovať, zrkadielko nemažú. Teším sa, odtiene som trafila.

Farby očných tieňov sa dajú vrstviť a tým sa dá krásne stupňovať efekt. Na prvý krát sa vám môžu zdať veľmi utlačené, ale keď povolia, pigmentujú dobre.


Tieto prerušované čiary na obrázku, to boli pokusy o vrstvenie tieňov, aby som videla, či sa farba stáva ďalšou vrstvou tmavšia a stáva sa. :-)

Je tam tiež tvárenka, ktorú však ja môžem používať skôr ako púder, lebo na mne táto farba trošku zaniká, čo naznačuje ten ohraničený kosoštvorec na chrbte ruky ako miesto, kam som tvárenku naniesla. To mňa však ešte viac teší. Púder sa mi zíde oveľa viac. Vždy som chcela všetko jednoduché. Schmatnúť paletku, riasenku, vypadnúť s nimi von a nemusieť vliecť so sebou nič iné. Žiadny púder, ceruzky a ani rúže. Konečne to mám. Som zamilovaná. :-) 

Paletka Pupa by tiež zodpovedala konceptu aspoň čiastočne, no nenosím ju práve kvôli tomu, že s ňou tak nejako neviem nájsť komplexné líčenie. Šedé a strieborné tiene momentálne nevyužívam, lebo som bledá ako cmar. Zišiel by sa mi tam jeden tón viac do béžova či hneda a rúž. Farebné lesky Pupa Milano s trblietkami ma viac štvú ako tešia. Však ste videli, aké sú rozbabrané a to som ich naberala naozaj opatrne. Takže YSL vedie.

Aplikátory:



Štetec na tvárenku (v mojom prípade púder) je v pohode a dá sa ním celkom v pohode namaľovať. Možno nepraktické je to, že si vždy naprášite do rúžu, ale to zasa nie je až taká vada. To je problém takmer každej paletky. Aplikátor na rúž je jemný a má aj vŕšok, ktorý sa však nenasadzuje príliš ľahko. Trafiť ho tak, aby nepokrčil vlákna štetca, to je teda umenie. Možno to ani nebolo myslené ako vŕšok. Možno sa to dáva len do nových paletiek a má sa vyhodiť... ťažko povedať. Jedna výhrada voči tejto paletke je aplikátor na očné tiene. Prečo nie je obojstranný? Mám 4 tiene, ktoré naň chytajú výborne. Keď budem po každom tieni aplikátor čistiť, do pol roka ho zoderiem. Takže ja som to vyriešila šalamúnsky. Šup do paletky jeden aplikátor z inej paletky. :-) Budem mať väčšie pohodlie pri líčení. 

No keď sa chcem nalíčiť naozaj pohodlne, tak si vezmem ešte týchto troch pomocníkov.


Za predpokladu, že by som mala pleť svojej obvyklej kvality (a nie takú hroznú, ako mám teraz), by som si len s pomocou tejto paletky vedela vyčariť v momente líčenie. Takže zabudnite, že som momentálne použila korektor a tvárenku, aby som odpútala pozornosť od toho, čo tieto líčidlá ukrývajú. Všimnite si pery, oči a jas pleti. To všetko je z tejto paletky. Korektory vám ukážem v budúcom článku.



Postup líčenia: Na celé horné viečko až po obočie som natrela lila odtieň. Na toto je lepšie použiť štetec. Ja používam buď ten tieňovací Makeup Revolution alebo ten druhý. Potom som horné pohyblivé viečko natrela dymovou šedohnedou farbou a nechala tieto dva odtiene splynúť. Toto už zvládne lepšie originál aplikátor z paletky. 

Naniesla som na hrot skoseného štetca MRL tmavo fialovú farbu, privrela som oko a vonkajší kútik a horný okraj viečka ňou obtiahla, pričom som farbu rozotierala dohora smerom k obočiu. Táto tmavá falová je perfektná na tieňovanie aj na smokey-eyes (teda dymové líčenie), pretože sa vynikajúco rozotiera. Najlepšie z celej paletky. Pre zjemnenie efektu som potom od vonkajšieho kútika až po obočie naniesla ružovú farbu a rozotrela prechody medzi tmavou fialovou a touto ružovou, ale ružovú len v jemnej vrstve na rozjasnenie pohľadu.

Teraz som špicatým aplikátorom z inej paletky (zvládol by to však aj ten originálny) naniesla najtmavší tieň okolo rias horného viečka namiesto linky a tiež pozdĺž dolných rias, no len zhruba do troch tretín oka. Od tretej tretiny až po vnútorný kútik už pokračovala linka namaľovaná ružovým tieňom a prechod som zotrela, aby nebol vidieť.

Pery som natrela s pomocou originálneho štetca z paletky tým svetlejším rúžom. Tvár som potom jemne poprášila púdrom za pomoci môjho mini-kabuki štetca. Šlo by to aj originálnym samozrejme.

Moje hodnotenie paletky:

Neviem, ako do tohto hodnotenia zapracovať motýliky, keďže ide o multi-líčidlo. Takže hodnotiť budem všeobecne, ale jednotlivé časti teda popíšem pod tabuľkou aspoň slovne. Napriek môjmu nadšeniu a veľkej láske k paletke (ktorá asi tak skoro neprejde :-p) do hodnotenia píšem úplne všetko. Objektivita musí byť.


Textúra: ľahká až veľmi ľahká, svetlé tiene sú ľahké, rúže ľahké a tmavé tiene i púder veľmi ľahké
Schopnosť priľnúť: 4 pre svetlé tiene, 5 pre tmavé tiene, rúže a tvárenku
Aplikácia: primeraná náročnosť, niekde to ide lepšie štetcom, ale originál výbava stačí
Farebná sýtosť: 3 pre svetlé tiene, 4 pre tvárenku, 5 pre tmavé tiene a rúže
Výdrž: tiene - výborná (9 > hodín, tie tmavšie som registrovala dokonca 18 hodín), rúže - výborná (5 > hodín), tvárenka - dobrá (7 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 9 dojem kazia momentálne svetlé tiene a ten aplikátor, ale inak super, pretože je veľmi praktická a má všetko, čo by mala mať a kvalita splnila moje očakávania
Cena setu: ja som ju kúpila za 25,39 EUR na Elnino.sk 


celkové hodnotenie - slovom
  VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
aplikácia
okamžitý efekt
výdrž
zmývateľnosť
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Paletka obsahuje 4x očný tieň 1,3g; 2x rúž na pery 1,4g a tvárenku 4,8g; spolu 12,8g, takže celkom dosť toho je v nej. Obal aj s obsahom váži 138g a veľkosťou aj hmotnosťou zodpovedá smartfónu. Ešte tak aj vyzerá. Takže s prenášaním naozaj žiadny problém. Je to šikovná paletka do kabelky.

Paletka má nádherný obal. Moje srdce plesá nad ním, akurát som takmer dostala po ňufáku. :-) Nevydrží otvorená v pravom uhle, hneď ju koženka ťahá a ona sa tak tresnutím dokáže zavrieť. Musí byť aspoň v 130-stupňovom uhle, aby ako tak držala a aj pri takom náklone je to zo začiatku dosť otázne, čo som nevedela a tak mi dala hneď baňu do nosa. :-) Dávajte na to pozor, kým je nová. Nie som si istá, či by sa zrkadielko nerozbilo, lebo magnetické zatváranie ešte znásobí náraz. Kým je nová a koženka pružná, nehrozí, aby som si ju niekde položila, nahla sa k nej a líčila. Lepšie držať v ruke, aby sa nezavrela. Ale tá koženka neskôr určite povolí, takže toho by som sa nebála. Obalu som teda vzala bodík aj pre tie nedoriešené aplikátory.

Rúžu stačí jemná vrstva, lebo rúže majú vynikajúcu výdrž a znesú i jedlo a pitie dokonca. Isteže sa aj trošku otláčajú, ale povrch pier je taký mierne voskový až jemne púdrový. Drží dosť dobre. Farba ako jedlo nevonia, nechutí, neobťažuje a nenúti ma trieť si o seba pery. Ani neviem, že nejaký rúž mám. Dovolím si tvrdiť, že toto je zatiaľ asi najmenej obťažujúci rúž, aký som kedy mala na perách a aj jeho výdrž je najlepšia. Zloženie možno nie je oproti iným značkám až tak špeciálne, no všimla som si v základe makadamiový olej a pomery zložiek sa mi pozdávajú. Myslím, že práve ten pomer a olej robí ten rozdiel oproti konkurenčným rúžom. Pokiaľ sú aj iné rúže Yves Saint Laurent také dobré, potom isto ešte do nejakého zainvestujem. Rúžom by som vo všetkých kategóriach udelila plný počet bodov.

Tiene... najskôr som bola mierne šokovaná, že svetlé tiene ako keby ani nepigmentovali, ale ony nepigmentujú, keď do nich leziem prstom. Na štetec a aplikátor chytajú inak. Nie síce tak silno, ako by som čakala, ale ďaleko lepšie. Viac sa osvedčil tvrdší štetec. Na druhej strane, bol to asi zámer. Majú to byť jemné farby a majú zvýrazňovať, nemajú na mne kričať. A keby som tak strašne chcela, dajú sa vrstviť, čím sa intenzita stupňuje, takže žiadny problém. Šedohnedý tieň pigmentuje o čosi lepšie a najlepší je tmavý fialový. A ten je aj mojim miláčikom. Myslím, že teraz by som ich asi nezaradila do kategórie 40-eurových, už tých 25 EUR mi príde primeranejších na túto kvalitu. Možno s tými svetlými budem na začiatku bojovať (preto som za pigmentáciu dala o jeden bod menej), než ich rozpoužívam, ale ja si už poradím. Farby sa mi veľmi veľmi páčia, výborne držia a už ich vidím v rôznych líčeniach. 

Tvárenka krásne splýva s mojou pokožkou a nie je ani príliš do ružova, ale ani do žlta. Je to niečo medzi broskyňovou a marhuľovou farbou a presne ten podtón, ktorý potrebujem, keď nechcem vyzerať smrteľne bledá. Ako tvárenka sa neosvedčil, lebo ho na mne nevidieť, však nemôže každá paletka sadnúť každému podtónu, ale ako púder je super. Nie je trblietavý, takže ja ho určite znosím ako púder.

Údajne existuje aj v čiernom prevedení a zlato-bielom, kde sú odtiene namiešané inak, ale tie žiaľ nedostať. Mne osobne sa tá moja páči najviac z trojice, no keby ste strašne chceli, na Ebay by sa mohli dať zohnať i tieto pri troške snahy.


Čierna a zlato-biela paletka, zdroj: http://www.heinemann-dutyfree.com
Ako sa vám páčia takéto multi-líčidlá? Podstúpili by ste riziko, že vám nesadnú odtiene?
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Bez hanby priznám, že na tejto paletke sa mi najviac páči obal :D Ten je fakt dokonalý, ale tie odtiene nie sú tak celkom moja šálka kávy /skôr by som uvítala tú "čiernu" verziu!/ a tie aplikátory sú podľa mňa už na prvý pohľad hrozné.
    Celkovo tieto multifunkčné paletky až tak nemusím, ale s tým rúžom by som si asi dala povedať ;).
    Jo a líčenie je pekné :).
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A ešte som zabudla, ten medvedíkovitý obal paletky od Pupa je úžasný!!!!!! :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes