Bioderma: sprchovací krémový gél Atoderm Créme Lavante

 Bioderma: sprchovací krémový gél Atoderm Créme Lavante

Atoderm rad od značky Bioderma sa neustále rozrastá. Len nedávno do rodinky pribudli telové krémy Atoderm Intensive a písala som o nich článok. Ale to nebolo všetko. Myslelo sa však aj na pôžitky v sprche. 


Rad Atoderm už produkty do sprchy mal. Ten prvý bol gélový sprchovací gél Atoderm Gel Douche a nebol krémový, takže niektorým dámam sa možno nezdal až taký WOW. Hoci bol ďalší produkt z radu - Atoderm Moussant - penový, ten zasa nebol parfumovaný. Tretím produktom je teda pochopiteľne niečo medzi týmito dvoma možnosťami - krémová lahôdka - sprchovací krémový gél.

Môj názor na krémový gél Atoderm Créme Lavante


Krémový gél je balený v 200 ml tube alebo vo fľaštičke s objemom 500 ml a dávkovačom. Ako je pri produktoch Bioderma štandard, informácie nechýbajú. Čo výrobca sľubuje na obale, to aj dodržal. Azda jediná nevýhoda tej tuby je krehkosť plastového materiálu. Neviem, či to len ja som mala taký problém a či sa mohol obal nejako poškodiť v balíčku, ale zvar tuby povolil a z obidvoch bokov unikajú kvapky obsahu. Stačí trošku stlačiť tubu a už sa to všetko hrnie von. Nemôžem s ním teda cestovať, ale ho musím mať len doma.

Novinka má navlas rovnakú parfumáciu ako Atoderm Gel Douche, no podobne ako u sprchovacieho gélu Pupa Milano Miss Milkie, aj tu cítiť technické pomocné látky, ktoré prerazia tú príjemnú vôňu a trošku nám ju pokazia. V tube produkt vonia pekne, no keď ho natriete na pokožku, prerazia akryláty. Nie je to hrôza, ale zasa ani také príjemné. Zbytočne to kazí celkový dojem z vône, ktorá je inak super. Ale údajne je táto vôňa hypoalergénna a vhodná aj pre batoľatá, takže aspoň nejaké plus.




Jeho farba nie je priehľadná ako má gél, ale mliečna. Textúra je gélovo - krémová, veľmi príjemná na dotyk a hlavne nemastná. Keby ste si ním len chceli umyť ruky, tak v pohode, neostanú vám mastné. Krémový gél jemne pení, dobre pokožku zvláčňuje a veľmi ľahko sa zmýva. Zmýva sa rovnako ľahko ako gél i moussant, no na rozdiel od moussantu, tento krémový gél na povrchu nezanecháva žiadny film. Po moussante som sa niekedy cítila ako "pogumovaná". Po tomto nie. Atoderm Créme Lavante necháva pleť hladkú, cítite ochranu, no tá vytvorená ochranná bariéra pocitovo neprekáža

Moja pokožka nebýva vyslovene suchá, je normálna a občas mám suchšie nohy, no tento krémový gél pleť ju nepremasťuje tak extrémne, že by som ho musela kvôli tomu odložiť, alebo používať len na nohy. Bez problémov si ním môžem umyť celé telo. Ten výborný pocit po osprchovaní mi napravil mienku o produkte. Pleť ostala hladučká, mäkká a na dotyk príjemná. Pocit hladkosti ostal až do druhého dňa, čo sa mi pri géloch a všeobecne po produktoch do sprchy (s výnimkou peelingov) ešte nikdy nestalo. Milo prekvapil.



Moje hodnotenie krémového gélu Atoderm:

Textúra: gélovo-krémová a stredne hustá, ľahko gél dostanete z tuby, ja teda aj bez otvárania :-)
Hydratácia: 5 (výborná, to fakt cítite)
Výživa a premastenie pleti: 5 (paráda, úplne stačí, pleť je hebká)
Čistiaci účinok: 5 (bez problémov a aj sa veľmi ľahko zmýva)
Vôňa: 3,5 (hypoalergénna, len škoda, že cítiť aj syntetiku)
Celková spokojnosť:  10, ak beriem do úvahy len efekt a odmyslím vôňu, inak 9
Cena: odporúčaná cena je 9,90 EUR za 200 ml, 14,49 EUR za 500 ml, v


celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť vs. čistenie pleti
vôňahttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ja som s týmto krémovým gélom veľmi spokojná. Aj napriek tej vôni a problému s obalom sa mi veľmi páči svojou funkčnosťou. Zrejme pouvažujem nad 500 ml balením. Ak by som mala opäť suchšiu pokožku na nohách, kúpim si ho celkom isto, lebo takú hladkú pleť, ako mám teraz, som nemala už dávno. Toto by človek nečakal od produktu do sprchy.

Ak vás zaujíma, čo gél obsahuje, pokračujte v čítaní a získate tak zaujímavé porovnanie s iným produktom z radu Atoderm. Pokiaľ vám tieto informácie stačili, budem rada, keď si zajtra prídete prečítať ďalší článok, ktorý na tento blog pribudne.

Obsahové ingrediencie Atoderm Créme Lavante

V zmývaní, konzistencii i v zložení sa krémový gél veľmi podobá na Gel Douche, preto si tieto dva produkty teraz porovnáme. 


FunkcieAtoderm Gel DoucheAtoderm Créme Lavante (NOVINKA)
zmäkčenie 
zvlhčenie
GLYCERIN
GLYCERYL OLEATE
MANNITOL
XYLITOL
RHAMNOSE
FRUCTOOLIGOSACCHARIDES
GLYCERIN
GLYCERYL OLEATE
MANNITOL
XYLITOL
RHAMNOSE
FRUCTOOLIGOSACCHARIDES
upokojenie
a ochrana
COPPER SULFATEZINC GLUCONATE
pomocné
látky 
(detergenty)
SODIUM LAURETH SULFATE
COCOBETAINE
SODIUM LAUROYL SARCOSINATE
COCOGLUCOSIDE
CAPRYLOYL GLYCINE
MAGNESIUM LAURETH SULFATE
SODIUM LAUROYL SARCOSINATE
SODIUM COCOAMPHOACETATE
COCO-GLUCOSIDE
LAURETH-2
PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE
účinné látky 
navyše
----------------
STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER
JOJOBA WAX PEG-120 ESTERS

Ako sa dá uhádnuť podľa tejto tabuľky, v zásade sú si tieto dva produkty podobné. Je tu ešte pár pomocných látok (guma, hydroxid sodný na úpravu pH a pod.), ktoré som neuvádzala, ale tie nie sú podstatné. 

Obidva produkty využívajú k zmäkčeniu a hydratovaniu pokožky rovnaké zložky. Glycerín na hydratáciu, glyceryl oleát na zmäkčenie ako emoliencium a zvyšné 4 látky slúžia ako energia pre bunky a pritiahnutie vlhkosti do pokožky.

Na upokojenie podráždenej pokožky slúžia sulfát medi (COPPER SULFATE) alebo glukonát zinku (ZINC GLUCONATE). Obidva chránia pokožku pred mikroorganizmami a prinášajú okamžitú úľavu od svŕbenia. Ak teda niekto trpí ekzémom, po osprchovaní by sa mu mohlo polepšiť, pretože tieto látky sú síce rozdielne, no účinok majú podobný.

Viac penivých látok obsahuje novinka. Je to hlavne tým, že na prvých troch pozíciach v zozname ingrediencií novinky sa ocitli detergenty, ktoré nemajú až taký silný účinok ako lauret-sulfát sodný. SLES sa v dnešku často nahrádza ďalšími látkami, pretože stúpa počet ľudí, ktorí ho netolerujú. Preto značka Bioderma rozhodla v novom produkte použiť inú kombináciu detergentov a SLES nahradiť. 

Najväčší rozdiel spočíva v dvojici látok, ktoré som uviedla na konci. Klasický srchovací gél nenechával na povrchu kože až takú silnú ochrannú bariéru ako moussant. Novinka ochranu vyriešila cez kopolymér (STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER). Kopolymér vytvára na povrchu pokožky hladký film. Používa sa i v dekoratívnej kozmetike. 

Zásadnou zložkou sú tiež vosky z jojobového oleja (JOJOBA WAX PEG-120 ESTERS). Ide o špeciálne upravený jojobový olej, ktorý pozná aj dekoratívna kozmetika. Upravený je technológiou, ktorá z neho urobila materiál rozpustný vo vode. Čo teda pokožka nepojme, to sa bez problémov zmyje. Olej si aj po úprave stále zachováva svoj efekt udržiavania pokožky chránenej, ale zároveň neovplyvňuje negatívnym spôsobom čistiaci efekt. Práve preto som bola s čistiacim účinkom produktu taká spokojná. 

U výživných krémových prípravkov nebýva čistiaca schopnosť prevratná, ale tento krémový gél čistil dobre a súčasne plnil funkciu telového mlieka. Žiadne natieranie mliekami. Pokožka ostala hladučká. Tvrdím, že novinky v rade Atoderm sú mimoriadne vydarené. Vrelo odporúčam tento krémový gél i telové krémy Atoderm Intensive.




ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes