Bioderma: Sensibio očný gél - krém

 Bioderma: Sensibio očný gél-krém


Určite ste si všimli na viacerých fotkách, že mám niečo pod okom. Respektíve som ešte donedávna mala. V jedno ráno som sa skrátka zobudila, pozrela do zrkadla a pod okom našla navretú hrču. Neskôr sa mi vriedok síce vstrebal, no jeho povrch nie a nie sa zahojiť. Až kým... to sa dozviete v článku.

Nebolo to nič príjemné. Okolie vriedka bolo podráždené, pokožka suchá, na dotyk drsná a keďže bolo toto miesto v tesnej blízkosti oka, netrúfla som si naň aplikovať hocijaký krém. Dokonca ani ten, čo sa používa okolo očí. Ak máte podobný problém, ani vy to neskúšajte s čímkoľvek. Smie to byť jedine taký krém, ktorý sa dáva aj na očné viečka, nielen okolo nich, takže pozorne čítajte etikety. Ja som si preto zvolila krém gélový krém Sensibio, ktorý mi bol poslaný v rámci spolupráce. 

Už o mne viete, že produkty Sensibio ja kupujem pravidelne. Niektoré som mala príležitosť prvý krát odskúšať vďaka spolupráci, iné som poznala už predtým, no nech to bolo tak či onak, po prvom teste som už pri nich ostala. Tento rad je priam stvorený pre moju citlivú pleť so začervenaním a rosaceou.

Moje skúsenosti s očným gél - krémom Sensibio

Krém Sensibio na oči a okolie očí je ľahký podobne ako krém Sensibio AR a BB krém. Narozdiel od nich, tento i príjemne chladí. Má nepriehľadnú farbu, ale ľahkú a nemastnú textúru. Keď ho natriete, hneď viete, že ide o gélový krém. Gélová štruktúra bola zvolená zámerne. Jednak nealergizuje a jednak nezamastí viečko a preto sa nemusíte obávať, že by vám počas dňa nedržal očný mejkap. 

Určite však nepoužívajte krém tesne predtým, ako sa nalíčite. Hoci sa vstrebáva dobre, potrebujete čas, než na viečko nanesiete líčidlo. Nepochopte ma zle, určite nebude slúžiť ako podkladová báza. Nie je v ňom nič, čo by uchytilo a zafixovalo pigmenty líčidiel (najmä tých práškových), možno im akurát zdôrazní farebnosť, ale ako podkladový očný krém je v pohode. Dajte mu aspoň 10 minút, než sa nalíčite.


Očný krém Sensibio dostanete v tube so zašpicateným koncom, ktorý chráni obsah pred prístupom vzduchu a znehodnotením. Neobsahuje totiž žiadne konzervačné látky a ani parfum, musí byť teda maximálne zabezpečený. Predáva sa v škatuľke, ktorá má typický dizajn ako celý rad Sensibio a nechýba na nej žiadna informácia. Po otvorení krém nešanujte. Spotrebujte ho do šiestich mesiacov, kým má efekt a ak vás trápia večne opuchnuté oči, môžete ho držať i v chladničke. Ak ju pravda nemáte nastavenú na veľmi nízku teplotu. Mal by vám v nej zamrznúť, tak ho tam radšej nedávajte.

Ako sa používa? Urobte si okolo oka malé bodky a bruškami prstov ho potom jemne rozotierajte, pričom budete odrazu robiť aj jemný poklep. V zložení sú látky, ktoré by ste natieraním akurát zlupovali z pleti ako gumu. 


Práve vklepkávaním sa vlhkosť dobre dostáva do pokožky a krém môže pleti výborne prospievať svojou hydratáciou. Tú hydratáciu cítim výrazne. Pokožka bez krému bola napnutá a na dotyk drsná. Vydrží takto cca 8 - 12 hodín (podľa stavu pleti). S krémom nepríjemné pocity nie sú a je vidieť, že pokožka je o dosť hladšia. Že sa ranka zahojila, to vidíte na tejto fotografii.



Krém zvyšuje obranyschopnosť pokožke, čím urýchľuje hojenie a znižuje prekrvenie v mieste aplikácie. Pod očami to znamená stiahnutie cievok, čo stlmí modré podfarbenie tmavých kruhov a odstráni i prípadný opuch. Či už je Váš problém s očami zdravotného rázu, alebo ste sa len nedobre vyspali, môžem potvrdiť, že tento chladivý gél-krém si poradí. Po každej dlhšej práci s počítačom si natriem okolie očí a ráno ani neviem, že som predošlý deň dlho pracovala.

Ak sa vám už začínajú tvoriť vrásky, čo nie je práve môj problém, kúpte si tento krém. Vrásky síce nemám, no ochabnutá pleť sa ma už týka a vždy, keď krém použijem, ráno mám pokožku nielen hladšiu, ale je i pružnejšia a nezdá sa taká tenká. Keď dokáže posilniť vrstvu kože, určite dokáže posilniť pokožku aj na miestach, kde sa už začína prepadať a vyplniť menšie vrásky. Ale na hlboké vrásky by to už chcelo určite iný krém.

Krém nedráždi a ani nezhoršuje moje začervenanie. Skôr naopak. Neštípe a ešte aj stlmil červeň a svrbenie začervenaného miesta. Dovtedy sa ranka stále zapaľovala, vďaka krému sa konečne začala hojiť a nedostatok zmizol.


Moje hodnotenie gélového krému Sensibio:

Textúra: hladká, gélová, nemastná, pomerne rýchlo sa vstrebáva a zasychá. Môže slúžiť ako podklad pod líčenie, ale potrebujete aspoň 10 minút, inak sa mi po ňom pigment kĺzal
Vôňa: žiadna, čo je výhoda, lebo krém aj lieči a parfum by bol na škodu
Hydratácia: 5
Výživa a premastenie pleti: 4 (nepremasťuje veľmi suchú pokožku, nie je mastný)
Celková spokojnosť: 10
Cena: okolo 16 EUR za 15ml, čo sa mi zdá trošku veľa, ale v zľave alebo nejakom balíčku si ho určite ešte kúpim


celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
funkčnosť ako podklad
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
upokojenie pokožky, tlmenie červene
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Bioderma máva veľmi často rôzne akcie, v rámci ktorých získavate druhý produkt za polovičnú cenu alebo aj zadarmo. Pri produktoch Sensibio bývajú tieto akcie časté. Využiť môžete tiež vernostný program Bioderma, kde si za 6 zakúpených produktov môžete vziať siedmy zadarmo. Ak nakupujete produkty tejto značky v lekárni, vypýtajte si kartu Bioderma zákazníka a zbierajte bločky.

Pokiaľ vás zaujíma aj zloženie, čítajte ďalej. Ak nie, budem rada, keď tento blog navštívite aj v budúcnosti a prečítate si aj ďalšie články.

Obsahové ingrediencie očného gél - krému Sensibio

Základ tohto produktu tvorí etylcelulóza (ETHYLCELLULOSE - látka, ktorá v kombinácii s vodou vytvára gél), glycerín (GLYCERIN), druh silikónu (DIMETHICONE), polyetylén (POLYEHTYLENE) a jemu podobné látky, aby bol produkt ľahký, dobre držal na pokožke a bol čo najmenej mastný. Tiež sa tým sleduje to, aby produkt nespôsoboval alergie. Na tieto látky totiž nebývajú ľudia alergickí, takže si ním môže poliečiť a hydratovať okolie očí naozaj každý. Aj človek, ktorého pokožka netoleruje veľa kozmetických produktov.

Vstrebávanie účinných látok a hydratáciu okrem glycerínu podporujú aj glykoly, ku ktorým sa pridáva aj hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE). Hyaluronát je dobrý vo vytváraní komunikačných mostíkov medzi bunkami a viaže na seba veľa vody, ktorú fixuje v pokožke. Kde je hyaluronát, tam je vynikajúca hydratácia.

Nezabudnime na osvedčenú kombináciu látok zo skupiny cukrov (FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE). Cukry ako zdroje energie dodávajú pokožke silu bojovať s problémom a navyše na seba viažu vodu, čím pomáhajú hyaluronátu bojovať proti dehydratácii. Pokožka má v čase hojenia vysoké nároky na hydratáciu a výživu, preto tieto látky sú v produkte vítané. Sú to tiež antioxidanty rovnako ako kyselina získaná zo sladkého drievka (GLYCYRRHETINIC ACID). Kyselina bráni pigmentu zásobovať problematickú partiu v nadmernom množstve a potláča tiež zápaly. To je dôvod, prečo mi po vriedku neostala žiadna jazva a ani viac pigmentované miesto. Mne fľaky ostávajú vždy a fľak pod okom by ma veľmi mrzel. Našťastie  nič také nebolo.

Prirodzenú obranyschopnosť pokožky obnovuje extrakt zo zlatej riasy (LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT) používaný vo všetkých produktoch Sensibio. Nejdem ho ďalší krát rozoberať, radšej prejdime na poslednú dôležitú látku v produkte, ktorou je kofeín (CAFFEINE). Kofeín je všeobecne považovaný za látku, ktorá stimuluje metabolizmus buniek a podporuje účinok tých ostatných látok. Tak isto by sme mohli brať aj hyaluronát. Avšak kofeín pracuje s cievami. Zužuje ich steny, čím sa redukuje opuch a tiež klesá intenzita modrej farby pod očami - tmavých kruhov pod očami. Všetky krémy s kofeínom pracujú na tomto princípe a za seba môžem povedať, že aj fungujú. Mala som ich viac.

Tento gélovo - krémový produkt u mňa zafungoval a aj naďalej bráni mojim očiam vyzerať zle, aj keď dlhšie pracujem s počítačom. Napriek vyššej cene sa mi páči a ak príde nejaká akcia a BB krémom, krémom Sensibio AR, alebo bude v dobrej cene spolu s niektorým z mojich ostatných obľúbených Sensibio produktov, určite si ho kúpim.
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

  1. Odpovede
    1. O moju rosaceu sa v prvom rade postarali kožní lekári. Neustále mi predpisovali na akné prípravky s liehom (salicylový lieh, RSB, rôzne antibiotické vodičky). Potom som to zhoršila ja tým, že som sa nechala nahovoriť na HAK kvôli poruchám cyklu. Kebyže viem, koľko škôd tým narobím, nikdy si to nenechám napísať. Vďaka HAK som prišla tiež ku kŕčovým žilám, ktoré nikto v rodine nemá (okrem mňa). A tretia príčina bola moja práca - nútený pobyt v klimatizovanom prostredí (klimatizácia je nepriateľ číslo 1), večný stres a maskovanie prvých príznakov mejkapmi. Keby som vtedy vedela, že ostanem trvalo červená, začnem rovno s kozmetikou na začervenanie. Až bola červeň trvalá, bolo neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Preto stále prízvukujem každému človeku, aby nepodceňoval tieto faktory. Nechcem, aby ženy dopadli tak ako ja. Ale môžem povedať, že dnes som na tom práve vďaka Sensibio krémom z radu AR lepšie. Mala som ďaleko ďaleko horšiu tvár. Pravda, mohla by som ísť na IPL alebo laser, ale ja k týmto metódam nemám dôveru.

      Odstrániť
    2. Moja zlatá, konečne normálna baba, čo priznáva takto verejne, že HAK je jedno veľké svinstvo!!! Tlieskam a snímam klobúk Veronika ;-)

      Odstrániť
    3. Ja sa to nebojím priznať. Napísala som na túto tému celý článok (http://newbridget.blog.cz/1304/antikoncepcia-jed-dnesnej-doby). HAK je svinstvo. Je pravda, že mi k ostatným zdravotným problémom dopomohol aj stres z lásky a práce, ale faktom ostáva, že kým som nezačala užívať HAK, bola som relatívne zdravý mladý človek. Mohla som sa opaľovať, nemala som ani zďaleka takú citlivú pleť, nemala som rosaceu, kŕčové žily, neopúchali mi nohy a neužívala som jedinú tabletku. Jediné, čo ma štvalo, boli poruchy cyklu a občas nejaké to akné, ktoré je vo veku 18 - 20 rokov celkom normálne. S tým by mi bola pomohla aj príroda. Dodnes ľutujem, že som sa nechala nahovoriť. Istú dobu som si už pripadala ako dôchodca. Tabletky, tabletky a tabletky... Ale už nikdy viac. Na blog NewBridget budem stále dávať články, kde budem útočiť na nedobré liečebné a kozmetické postupy i návyky.

      Odstrániť
    4. Super, držím Ti palce, si uvedomela baba, čo sa snaží prezentované veci pochopiť do hĺbky a zakladá ich na odborných poznatkoch a to si veľmi vážim... Ja sama som kúsok od fachu -biológia, genetika, takže si dovolím tvrdiť, že viem posúdiť, čo je relevantné a to teda tvoje informácie sú!!! Joooj, toto by bol dobrý debat pri káve a koláčiku ;-)

      Odstrániť
  2. Tento krém som mala aj ja, tuším som mu na blogu aj pár slov venovala... Mňa až tak veľmi nenadchol, účinok na mne som nejako nepobadala... Mala som síce už dve balenia, ale za plnú cenu by som do neho určite nešla, rovnakú službu mi urobilo aj kozie mlieko od Ziaja za nejaké 3 éčka...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes