Alverde: darčekový set telových masiel

 Alverde: darčekový set telových masiel

Prírodné telové maslá sú super vec. Nedávate pokožke nič, čo by jej nebolo prirodzené. Pokožka po nich krásne vonia, dostane svoju hydratáciu a bude na dotyk jemná. Tento darčekový set telových masiel Alverde mi prišiel ako darček od DM drogérie v rámci celoročnej spolupráce. Aké masielka sú a ako ich hodnotím? To sa teraz dozviete.

Telové maslo s vanilkovo - škoricovou vôňou

Toto maslo je ako jediné z trojice tuhšie. Nemá takú krémovú štruktúru ako tie zvyšné dve. Má z masielok najmenej výraznú vôňu, z ktorej viac cítiť vanilku než škoricu, zato dosť dlho drží, je mastnejšie a výživnejšie. Prírodný vanilkový extrakt dáva masielku sladkú a veľmi autentickú vanilkovú vôňu, škorica korenistosť a zemitosť. Oba extrakty patria k látkam, ktoré sú stálejšie svojou vôňou a parfuméri nimi veľmi radi fixujú aj svoje parfumy. 

K tomuto masielku veľmi rada používam sladký sprchovací gél Pupa Milano Miss Milkie, ktorý vonia podobne ako maslo. Telové mlieko do sprchy Balea s vanilkovou vôňou vonia vanilkovo, ale cítiť v ňom aj tlmený smotanový nádych. Táto vôňa sladkosť masla trošku stlmí. Spoločne tvoria úžasnú trojicu.

Telové maslo s brusnicami a čokoládovou vôňou

Čokoládový podtón v tomto masielku tvorí kakaové maslo. Spočiatku nemá vôňu, ktorá by sa na brusnice podobala a na privoňanie sa mi bohvieako nepáči. Vôňa je prírodná, ale to kakao mi tam nepasuje. Až sa však kakaové maslo vstrebe, tóny začínajú pôsobiť zohratejšie a vôňa sa viac začína podobať na brusnicovú. Od kakaa nechytí horkosť, naopak, rozloží sa na pokožke a stane sa sladšou. Začne mierne pripomínať malinu.

Čo sa týka textúry, je krémovejšia a mastná je stredne. Mastnejšia ako u citrusového, ale menej mastná ako pri vanilkovo - škoricovom. Trvácnosť má vôňa tohto masielka taktiež strednú. Výborne hydratuje, je ľahké a oživuje farbu pokožky. Pokožka pri ňom vyzerá zdravšie. Brusnice i kakao totiž patria medzi vynikajúce antioxidanty. Ja osobne ich mám veľmi rada a obľúbila som si i toto masielko, hoci sa mi pôvodne páčilo zo všetkých najmenej.

Najradšej ho používam so sprchovacím gélom z Tesca (na obrázku vľavo). Sprchovací gél vonia po šípkach a granátovom jablku. S brusnicou sa vynikajúco dopĺňajú. Mlieko mi však už netreba. Škoda nechať prebiť tú brusnicu, no nie?
Telové maslo z červeného pomaranča

Aj toto maslo vonia veľmi realisticky. V tégliku ani veľmi nie, ale na pokožke sa rozvonia. V popise sa to nepíše, no v zložení sa uvádza tiež mango a aj ho tam cítim. Maslo nevonia tak kyslasto a nahorkasto, akoby v ňom mali byť len tie citrusy, jeho vôňa je sladšia. Zo všetkých troch je toto tretie maslo najľahšie, ale jeho vôňa tiež najrýchlejšie prchá. Citrusové vône nepatria k tým, ktoré by mali najdlhšiu výdrž. 

K tomuto masielku veľmi rada používam telový sprej Alverde, ktorému som doteraz nevidela až také využitie. Samotný som ho nepoužívala, lebo vadil psíkovi. Vikina neznáša realistické vône citrusov. Začne sa vždy váľať po koberci a prskať ako mačka. Sprej s vôňou citrusov a medovky s masielkom ladí. Ak chcem vôňu zafixovať ešte na dlhší čas, natriem sa po osprchovaní rakytníkovým olejom od značky Weleda. Aj ten obsahuje éterické oleje z citrusového ovocia. Keď sa tieto tri veci spoja, voňajú nádherne.


Hodnotenie darčekového setu masiel:

Textúra: tuhšia krémová, ale stále vynikajúco roztierateľná, vanilkové sa rozotiera najťažšie, ale vôňa tiež najdlhšie vydrží
Hydratácia:
 4 (dosť dobrá)
Výživa: 5 (ochrana super, zvláčnenie pokožky tiež)
Vôňa: popísala som vyššie, ale musím súhlasiť, že všetky voňajú prirodzene a pekne
Celková spokojnosť: 10 - set je praktický, masielka si so sebou môžete kamkoľvek vziať a perfektne plnia svoje úlohy, možno by mohli len dlhšie voňať, no také sú už úskalia prírodných vôní. Vždy ich treba niečím poistiť, preto používam sprchovacie gély a oleje
Cena: takéto sety zvyknú stáť len okolo 3 EUR za 3x 50ml - kúpite v DM drogérii 

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCE

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Hydratácia a výživa i trvácnosť tohto efektu je na túto cenu neuveriteľná. Za tri eurá sa masielka určite oplatia a keď sa vhodne zafixuje ich vôňa, vôňa vydrží veľmi dlho. Nemám jedinej výhrady.

Obsahové ingrediencie

Spoločnými zložkami masiel je základ so sójovým olejom (GLYCINE SOJA OIL), glycerínom (GLYCERIN), bambuckým maslom (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER). Okrem pomarančového masla obsahujú tie zvyšné dve aj slnečnicový olej (HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL) a olivový olej (OLEA EUROPAEA FRUIT OIL). Masielka výborne hydratujú a vyživujú pokožku. 

Na pomoc týmto látkam a rastlinným extraktom z rady antioxidantov (tam patria aj citrusy) prichádza vitamín E (TOCOPHEROL) a vitamín C palmitát (ASCORBYL PALMITATE). Pomôžu Vašej pokožke udržať si svoje zdravie a prirodzený jas. Sú vhodné aj pre zrelú a suchšiu pleť. Ako jasné, dali by sa do nich popridávať ešte kadejaké lahôdky, ale podľa mňa im nič podstatného nechýba. Je to výborný produkt za výbornú cenu.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tieto masielka som si bohužiaľ tak nejak dobrovoľne nechala ujsť a teraz samozrejme ľutujem! :D
    Super nápad spojiť recenziu s odporúčaniami na iné výrobky, to sa mi moooc páči ;).
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes