Yves Rocher: Pure Camille odličovač a tonikum 2v1

Yves Rocher: Pure Camille odličovač a tonikum 2v1

Ja keď vidím univerzálny produkt, tak som celá nesvoja. Najmenej verím produktom, ktoré chcú pleť čistiť i tonizovať. Väčšinou v nich rovno začnem hľadať alkohol a bojím sa ich používať na odličovanie. Je však jeden produkt, ktorého sa nebojím a to je práve tento kamilkový odličovač od Yves Rocher Pure Camille.


Aby som bola konkrétna, toto je produkt, ktorý som už v minulosti používala. Vtedy sa predával v priesvitnej fľaštičke rovnakého tvaru, len obrázok na ňom bol iný. A mal taký šialený vrchnáčik, ktorý mi po asi desiatich otvoreniach ostal v ruke. Ale spomínam si, že obsah nádherne voňal a dobre odličoval. Takže som si ho kúpila opäť pre prípady, že by som sa niekedy chcela odlíčiť niečím, čo nemá vodovú a ani gélovú formu. Napríklad vtedy, keď mám suchú pokožku okolo očí. Vtedy vyhľadávam hutnejšie produkty.

Aký je Pure Camille odličovač a tonikum?

Odličovač a tonikum Pure Camille dostanete vo vysokej fľaštičke so zaklápacím vrchnáčikom. U tej predošlej verzie vŕšok dobre nedržal a balenie sa mi niekedy prevrhlo. Táto nová fľaštička sa mi vidí pevnejšia, má odolnejšie zatváranie a tiež lepšiu stabilitu.

Čo sa však týka tej propagovanej prírodnosti a jednoduchosti, v tomto veľmi nesúhlasím. Dať BIO rumanček a kombinovať ho s parabénom, to mi až také prírodné nepríde. 

Mlieko veľmi pekne vonia. Cítim v ňom kamilku a vôňa je taká prirodzená kvetinková. Parfum ale odličovač obsahuje a nevieme, či je prírodný a ani to, či ho bude tolerovať každý. Nedá sa o ňom povedať, že by to bolo vyslovene mlieko, ale ako odličovacie mlieko sa správa. Pokožku hydratuje, zjemňuje a zvláčňuje. Ostáva po ňom mäkká, ako keď použijete krém a trošku aj oživená, ako býva po tonikách. Póry však nie sú stiahnuté, pretože toto tonikum nie je adstringentné. Nemá zúžiť póry pleti, pleť by však mala dostať zdravšiu farbu a mala by byť používaním naozaj zdravá.

Nemôžem tvrdiť, že by tento odličovač nejako extra tonizoval moju pleť. Tonizovaná pleť je ružovejšia a dobre prekrvená. S výživou na tom nie je bohvieako dobre. Zrejme látok na podporu prekrvenia tonikum veľa nepobralo. Mne to však vynahradila tá jemnosť a mäkkosť pokožky. Tá mi stačila.

Čo sa týka odličovania, ide mu to dobre. Poradí si s mejkapmi so silikónovým i polymérovými mejkapmi. Neštípe ani v očiach. Dá sa ním odlíčiť riasenka. Ak máte však odolnejšiu riasenku, ako napríklad oranžovú Scandal Eyes od Rimmel London (táto je ozaj odolná a s ňou testujem odličovače), tú neodstráni úplne. Na trvácnejšie mejkapy a riasenky použite radšej micelárnu vodu alebo odličovač na vodeodolný mejkap. Ja nedám dopustiť na ružovú micelárnu vodu Sensibio H2O od Biodermy. Na hĺbkovejšie odlíčenie potom použijem nejaký gél a pleť ešte raz dočistím Pure Camille. Tento odličovač naozaj nie je stavaný na hĺbkové čistenie. Jednak sa nezmýva a jednak nedokáže poraziť všetky druhy mejkapu. Ani kožný maz.

Moje hodnotenie odličovača a tonika:

Hustota: gélovo-mliečny roztok hustejšej konzistencie, podobnej pleťovému mlieku, nelepí
Okamžitý čistiaci účinok: 3 / 4 - dobre odličuje, nenecháva žiadnu mastnotu, neodlíči však všetko
Účinok z dlhodobého hľadiska: 3 - OK pre dámy, ktoré sa často nelíčia. Ak sa líčite a nevykonáte hĺbkové čistenie po odolnejšom mejkape, môžete si uhnať akné
Hydratácia: 5
Výživa: 3
Vôňa: 4 - vonia kvetinovo ako kamilky, prírodná vôňa a príjemná, ale na odličovač trošku silná
Celková spokojnosť: 7
Cena:  bežná cena by mala byť okolo 5 EUR za 200ml, ja som ho získala v akcii so 40% zľavou

celkové hodnotenie - slovom

VEĽMI DOBRÝ

obal / prezentácia výrobku
okamžitý efekt - pocitovo
efekt z dlhodobého hľadiska
hydratácia vs. výživa
tonizačný efekthttp://nd06.jxs.cz/113/293/47d145e50c_92820931_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Mám rada tento odličovač. Býva položený na mojom toaletnom stolíku pri líčidlách, aby som ho mala v čase potreby po ruke. Keď potrebujem pokožku ešte dočistiť alebo hydratovať pred líčením, použijem Pure Camille. 

Na čistenie do hĺbky predtým, než zaľahnem do postele, ho však nepoužívam. Na noc fakt nie. Len vtedy, keď som sa cez deň nelíčila a keď mám suchšiu pleť. Koho zaujíma dôvod, nech číta ďalej o zložení produktu. Koho zaujíma len skúsenosť, tomu ďakujem za prečítanie a teším sa na vašu budúcu návštevu.

Obsahové ingrediencie Pure Camille

Odličovač a tonikum 2v1 údajne obsahuje čistý organický kamilkový extrakt (CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT) získaný extrakciou za čerstvého stavu. Zachová si takto všetky účinné látky a neznehodnocuje sa v kozmetickom produkte. Rumanček kamilkový má skvelé účinky na pokožku. Upokojuje ju, zmäkčuje a bráni pokožke strácať svoju vlhkosť. Má v sebe liečivý azulén a ten pôsobí dobre aj proti zápalom. Zrejme ho tam však nebude dosť. Je na konci zoznamu zložiek hneď vedľa limonénu (LIMONENE) a citronelolu (CITRONELLOL), čo sú éterické látky, ktoré sa používajú v nízkej koncentrácii. Tých vonných látok tam máme dosť. Možno aj priveľa na môj vkus. Dávajú síce mlieku dobrú vôňu, ale z dlhodobého hľadiska nie je dobrým riešením natierať svoju tvár parfumovanými produktami. Parfumy sú látky, ktoré v organizme kumulujú (hromadia sa).

Čo na pokožku pôsobí dobre, to je určite ten rumanček a alantoín (ALLANTOIN), ktorý som už spomínala v predošlom článku. Pomáha pleti regenerovať sa, zachovávať jej pružnosť a upokojuje ju. 

Na hydratáciu a prienik látok do pokožky pomáha propylén glykol (PROPYLENE GLYCOL). Viac by som ocenila, keby polovicu jeho miesta zaberal glycerín. A hodil by sa možno nejaký lepší detergent. OLETH-20 sa dal nahradiť betaínom z brezových listov alebo gaštanov. Skrátka to mohlo byť aj niečo prírodné a účinnejšie, čo sa týka čistenia.

Produkt je konzervovaný metylparabénom (METHYLPARABEN) a kyselinou sorbovou (SORBIC ACID) v nie zanedbateľnej dávke. Ak by sa zmýval, ako peeling, parabén by nevadil. No keď berieme do úvahy, že by sme ho používali po vyčistení pleti a teda by na nej ostával, to až taká bomba nie je. Takže ak ho chcete použiť občas, je to OK, no ako jediné a dlhodobé riešenie na čistenie pleti sa nehodí.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Používala som tento produkt jeden čas a celkom mi vyhovoval. Ďakujem za vysvetlenie zloženia. S týmto vždy bojujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mala som ho v zime a bol tak skvelý, tá vôňa, odličovanie a hlavne dal sa použiť aj miesto krému, moju mastnú pleť vôbec nezaťažil, ale cítila som, že je vyživená, najlepší odličovač na svete, plus ten skvelý obal, fakt niet čo dodať, neexistuje nič lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za komentáre, dámy. Viac menej máme rovnaký názor. V niečom nám vyhovuje, v niečom nie. Ale má krásnu vôňu a aj super cenu, pre ktorú sa ho oplatí občas kúpiť a prestriedať to, čo aktuálne používame.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes