L'Oréal Paris: Studio Secrets pigment pre mejkap

 L'Oréal Paris: Studio Secrets pigment pre mejkap


Produkt od značky L'Oréal Paris - Studio Secrets Universal Colour Drops (alebo pigment pre mejkap) je údajne vcelku úspešný produkt v USA. Prirodzene sa dostal časom aj do Európy, kde si už možno našiel nejaké svoje obľúbenkyne, len o nich neviem. Ja sa teda priznám, že keď mi o ňom povedala moja kamarátka Miriam, bola to pre mňa novinka. Nikde som o tom nečítala a ani nepočula. Takže som dostala za úlohu zistiť, či sa vôbec niečo takéto dá v našich podmienkach a zemepisnej šírke používať. 

Mohla som si pravda niečo o ňom zistiť a overiť, čo si myslia iní, ale povedala som si, že radšej ostanem neovplyvnená inými blogmi a spravím si vlastný názor. O čo ide?

L'Oréal Paris a Studio Secrets pigment pre mejkap podľa popisu dodáva dokonalý a prirodzený vzhľad Vašej pleti. Vraj stačí zmiešať 1 - 2 kvapky s obľúbeným denným krémom alebo mejkapom a získate odtieň, ktorý k vám bude pasovať lepšie. Nuž... až také jednoduché to nebude, ako sa píše. Tak poďme teda bod za bodom a ja vám predvediem to, ako sa to nerobí i ako sa to robiť má, lebo tento produkt má toľko múch ako býk v maštali a určite nie je pre každého.

1. Nominatív - kto, čo

Tento pigment je, ako si čoskoro všimnete, v teplom hnedom odtieni. Kto by si ho mohol kúpiť? Ak ho bude používať niekto s ružovým studeným podtónom pleti, bude to katastrofa. Z ružovolícej devy sa stane pomaranč. Takže ak už ho má niekto používať, bude to buď niekto, kto je neutrálny béžový (ako som ja), alebo niekto so zlatistým podtónom pleti. A aj ja ho môžem použiť len za tých podmienok, že ho zmiešam s produktom, ktorý je podfarbený na ružovo, pretože ružová + hnedá = neutrálnejšia broskyňová farba.

2. Genitív - koho, čoho

Rozhodne bez chýb. Takže keď sa už rozhodnete poslúchať návod a kvapkať pigment do krému, nerobte to tak, ako som to robila ja. Takto sa to určite nerobí, že si vezmete nejaký mejkap, naberiete svoje obvyklé množstvo do dlane a skrátka to rovno doprostred plesnete. Niekomu z vás by to možno aj prešlo, ale je to riadna blbosť, pretože miešanie odtieňov je citlivá záležitosť. Recepty typu "pridaj dve kvapky" sú asi také presné, ako keď do citrónovej polevy na koláč nadrbkáte kopu citrónovej šťavy a potom sa čudujete, že vám to na tom koláči nedrží. Nie, takto sa to nerobí. 

Robí sa to inak. Dáte si kvapku niekde bokom, naberiete na prst a pomaličky si to pridávate do mejkapu v potrebnej dávke. Tu som to len skúšala na malých množstvách mejkapu, nech vidím odtiene, ale takto nejako by ste to mali realizovať aj pri vašej obvyklej dávke. Bez rozumu to fakt nepôjde.


3. Datív - komu, čomu

V postupe sa spomína denný krém a mejkap, ale v podstate môžete dať pigment aj ku BB krému, tónovaciemu či opaľovaciemu krému. Šlo by to aj s korektorom. Hlavne dodržte tie zásady z bodu 1. Ja som použila BB krém Ideália od Vichy, ktorý je teraz na mňa naozaj svetlý a som s ním bledá ako majiteľka vápenky.


4. Akuzatív - koho, čo

Čo som videla za efekt? Nuž to teraz uvidíte aj vy. Najskôr vám ukážem tvár bez toho BB krému, nech vidíte podtón. Neviem prečo, ale vždy som bola v tom, že mám chladný ružový podtón, čo je blbosť. Až taký chladný teda nie je, ale skôr neutrálny. Keď mi začervená frňák, nie je to studená ružová farba, ale skôr broskyňová, takže pán Lukáš Kimlička mal svätú pravdu, že vyslovene studené farby mi nepasujú. Vidím, že som potom bledá ako hruškové... však viete čo. :-p Hnedá v podklade líčenia očí je u mňa vcelku OK a keď zmiešam ružovú ideáliu s hnedým pigmentom, bude to super.


A teraz ukážem, ako vyzeral rozdiel farieb. Na ľavej strane je BB krém bez pigmentu, na pravej s pigmentom. BB krém vyzerá pri aplikácii tmavšie, ale on sa prispôsobí a v mojom prípade zosvetlie. Ach jaj... vyzerám ako smrtka. Už len kosu do ruky a môžem úradovať.


Ospravedlňujem sa za kvalitu, nemala som dobré svetlo na fotenie. Ale urobila som aspoň jednu fotku po premene s bleskom, kde to vidieť ešte viac. Porovnajte si môj krk a tvár a vidíte, že tá ružová na tvári s béžovým krkom naozaj vyzerá desivo. 


5. Lokál  - (o) kom, (o) čom

Až budete skúšať pigment, bude to určite o odvahe. Napríklad taký tónovací krém, ktorý s ním zmiešate, sa môže javiť tmavý. Lenže denné a tónovacie krémy sa vstrebávajú do pokožky. Neostávajú na povrchu, ako mejkapy. Zmiešajte pigment s tým, čo tie krémy obsahujú a nosič krému ho zapracuje do vnútra. Aj Ideália od Vichy sa čiastočne vstrebáva do pokožky, obsahuje trblietavé čiastočky a častice, ktoré robia prispôsobivosť tónu. Pozrite, ako šialene som vyzerala pri tom procese. Toto ani nevyzerá, že by sa malo prispôsobiť a videli ste. Farba sa zmenila. No... možno som mohla ten BB krém ešte svetlejší namiešať, uznávam, ale to bol len prvý pokus. 


6. Inštrumentál - (s) kým, (s) čím

S trpezlivosťou. Jedine s ňou do toho choďte. Pigment nie je totiž až tak super zamiešaný. Toto čudo obsahuje silikóny, nejaké pigmenty, polyméry, no aj tak z času na čas nejaká tá zložka z neho vyrazí von skôr ako tie ostatné. Hneď druhá fotografia procesu, ako sa to nemá robiť, ukazuje kvapku pigmentu, ktorá pláva na čomsi. Tubu preto pred použitím trepte, trieskajte ňou o stôl, o koleno... hocičo robte, len nech sa to zmieša. Inak budete mať ten pigment čoraz tmavší, keď z neho takto vylejete všetku tekutinu.  


Takže rekapitulujem:

Kvapky pigmentu môžete zapracovať do čohokoľvek. Ak ich dáte do krému, ktorý neostáva na pokožke, získate tónovací krém, ak do mejkapu, budete mať tmavší mejkap. Pigment dávkujte s rozumom, poriadne premiešaný a len po troške ho pridávajte. Pigment nepoužívajte, ak máte ružový podtón pleti. K takému podtónu sa naozaj nehodí. 

Textúra pigmentu je krémová a ak si nedáte pozor a nepremiešate, budete mať textúry dve a na tvár si dáte prevažne silikón, nie farbu. Vôňu pigment nemá a jeho krytie je minimálne. On len farbí, nekryje. Najlepšie sa zmieša s krémovým alebo fluidným mejkapom. S penovými ani gélovými sa asi ľúbiť nebude (hádam podľa zložiek), ale nemám to ako vyskúšať, lebo momentálne žiadny taký mejkap nemám. Jeho výdrž určuje to, s čím ho zmiešate. Takže ak ho pomiešate s niečím dobrým, získate tak skvelého pomocníka v čase, keď budete potrebovať tónovať pokožku tmavšími tónmi (napríklad v lete, keď sa opálite).

Cena? Momentálne vidím tento pigment na Elnino.sk a cena je 6,02 EUR za 15ml.

Už ste niekedy niečo takéhoto vyskúšali? Ak nie, mali by ste na to odvahu?
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Nepocula som o nom, ale urcite by som rano pred odchodom do prace nemala cas na taketo hokusy-pokusy. Takze ja nie som cielova kategoria. Paci sa mi styl pisania recenzie podla padov :-)
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skvelá recenzia! Pozerala som na ten pigment v e-shope a rozmýšľala som, či by som ho využila. Teraz viem, že nie :-) Ale perfektne si to popísala ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super recenzia! Ešte som o tomto výrobku nepočula.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Parádne napísaná recenzia :). Ale priznám sa, tiež asi nie som moc cieľová skupina tejto vecičky, na mňa je to priveľa námahy :D...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes