Pupa Milano: mejkap No Transfer Foundation

 Pupa Milano a mejkap No Transfer Foundation

Napriek tomu, čo o svojej pokožke viem a čo o nej viete vy (však ste ma mali možnosť vidieť bez mejkapu), existuje jeden produkt, s ktorým pôsobím ako nenalíčená. Je to mejkap No Transfer Foundation, ktorý sa v taliančine nazýva Fondontinta Antitraccia. Šialený no vskutku sympatický názov, že? :-) 


Mne je však mejkap sympatický nielen kvôli názvu. Už dlhšie sme priatelia. Tento rok som si konečne kúpila jeho druhú fľaštičku, lebo nie som taká bledá ako po iné roky.

Dopredu hovorím, že ak sa nechcete lesknúť, tento mejkap si nekupujte. Ak chcete 100% krytie, tak tiež ho radšej nechajte v obchode. Podľa mňa neexistuje vysoko krycí mejkap, ktorý by vás zbavil lesku a ešte by vyzeral 100% prirodzene. Ja vám teraz ukážem inú stratégiu. Nedostatky prekrývam korektorom, pleť jednotím stredne krycím mejkapom a uvidíte, že to úplne stačí. Aspoň mne určite.

Moje skúsenosti s mejkapom

Mejkap No Transfer Foundation sa hodí hlavne na jeseň a zimu, keď sa človek nepotí. V lete by ste museli dať z názvu preč slovko "No", lebo to utieranie potu mu nesvedčí, ale inak drží veľmi dobre. Hoci som svetlá a tento mejkap je predsa len o jeden ten odtieň tmavší a viac by mi sedel v lete, v tomto chladnom období som chcela niečo iné. Čím je tento mejkap iný a čím zapadá do môjho konceptu? 

Poskytuje najmä viac ochrany pred zimou, viac vitamínov. Chcela som tiež čosi aspoň trošku odolnejšie, aby mi farba neostávala na šáloch a najmä niečo prirodzené, pretože práve také držia na pokožke najdlhšie a nevšimnete si, keď začnú miznúť. Nikdy tak nevynikne nedokonalosť a prechody, ako keď vonku napadne sneh. V tej belostnej žiare sa ukazujú krycie mejkapy ako cement. Ale tento vyzerá úplne normálne, čo uvidíte.


mejkap No Transfer Foundation od Pupa Milano - obal

Balenie mejkapu nepatrí práve k praktickým. Nie je to fľaštička, ktorú zbalíte do kozmetickej taštičky a vezmete so sebou. Jej materiálom je sklo a to dosť hrubé a ťažké. Vrchnáčik má síce z plastu, ale ešte i ten je hrubý a nie ľahký. Mejkap bude zrejme ostávať doma. Kto by ho vláčil... Ja to však riešim malým téglikom od vzorky krému. Tam si vždy natlačím, koľko mi treba a téglik môžem nosiť so sebou hocikde. Aj k rodičom na víkend. Praktická vec je jeho pumpička. Aspoň doma máte aplikáciu vždy hygienickú, pretože krém dávkujete stláčaním pumpičky. Dávkuje sa výborne, pretože nejde o krém v pravom slova zmysle, ale emulziu, ktorej množstvo odhadnete, čiže sa zaobídete bez toho, aby ste to prehnali a urobili zo seba strašidlo.

Balenie obsahuje len 30ml, ale v zime aj tak veľa mejkapu neminiem. Dobre sa totiž rozotiera a k dobrému zjednoteniu pleti ho stačí aj menej. Calvin Klein kedysi povedal, že žeby by mali vyzerať prirodzene, ale k prirodzenosti dopomáhajú práve mejkapy. Tak to asi hovoril o tomto.

Mejkap je vhodný pre normálnu, suchšiu i dehydratovanú pleť. Nevypína, takže na vrásky nebude, ale zrelú pleť dostatočne vyživuje a hydratuje. Neporadí si s extrémne suchou pleťou. Ak takú máte, potom budete potrebovať buď ešte niečím vyhladiť alebo použiť dobrý liečebný krém ako podklad. 

Moja pokožka je zmiešaná. V T-zóne sa niekedy zaleskne, takže tam si dopomôžem púdrom. Mejkap jej však svojou hydratáciou a vitamínmi robí dobre. Je nekomedónny, pretože netvorí nepriedušnú omietku a ani nezalieza do pórov. Aspoň ja som si nevšimla, že by sa mi po ňom tvorili čierne bodky alebo akné a to mám už druhé balenie. Výdrž mejkapu je cca 8 hodín. Za normálnej izbovej teploty (t.j. 20 stupňov, nie prekúrených 25) vydrží aj 12. Odličuje sa úplne normálne, čiže bez problémov.

Aj keď ma bude teraz zopár ľudí možno kritizovať, že ako som sa opovážila dať sem fotku bez mejkapu (:-p), dávam ju sem, aby ste videli, čo všetko potrebujem mejkapom zmeniť a čo aj zmením. Inak asi nebudete vedieť, čo si predstavujem pod pojmom stredná krycia schopnosť.


ja bez mejkapu

Čo by som rada ponechala a čo zmenila? Chcem na mojej tvári ponechať červeň, ale samozrejme len tú na líčkach, lebo tá nevyzerá najhoršie. Nos budem zakrývať korektorom a aj tú jednu nepodarenú vyrážku na brade. :-) Ďalej potrebujem zamaskovať škvrny na brade a jazvičky po akné, ktoré robia moju bradu o odtieň tmavšiu (ale pracuje sa usilovne na zosvetľovaní) a zjednotiť líca i bradu so svetlou pokožkou pod očami. Takže nech sa páči, tu je výsledok.


Ja s mejkapom No Transfer Foundation od Pupa Milano

Líčka ostali ružové, fľaky až tak nevidieť, pokožka sa naďalej zdravo leskne. Korektor pomohol nosu a vyrážke. Nie je to žiadna neprirodzená maska. S výsledkom som spokojná. Keby som sa počas dňa zaleskla o čosi viac, alebo sa chystala robiť nejaké líčenia a fotografovať ich vo veľkom, použijem buď púder Match Perfection alebo fixačný púder od Dermacolu. Oba si s mejkapom rozumejú vynikajúco, pretože majú jemné zrno.

Takto jedno z líčení dopadlo s fixačným púdrom Dermacol. 


No Transfer Foundation od Pupa Milano + líčenie s Dermacol Fixing Powder

A takto vyzeralo líčenie s púdrom Match Perfection od Rimmelu.


No Transfer Foundation od Pupa Milano + líčenie s Match Perfection od Rimmel London

Okrem týchto pomocníkov som si dopomohla korektorom a mejkapom Dermacol Make-up Cover a pri druhom líčení som "zmizíkovala" aj kruhy pod očami korektorom Match Perfection a tu je môj ďalší arzenál:


linka Scandal Eyes Jumbo od Rimmel London
riasenka Wonder'Full od Rimmel London (krátke info tu, dlhšie chýba - nepoznám zložky)
rúž Astor Soft Sensation (staršia verzia)
očné tiene Rimmel London Glam Eyes 5 PAN, ktoré teraz používam asi najviac
béžová očná linka Scandal Eyes
ceruzka na obočie Professional Eyebrow Pencil od Rimmel London 

Boli časy, keď som od každého mejkapu očakávala len krytie. Ako sa neskôr ukázalo, krycie mejkapy síce krásne prekryjú nedostatky a absorbujú kožný maz, ale tiež môžu vysušovať pleť v partiách, ktoré až toľko toho mazu nemajú. To práve robia tie pevné častice. A beda, ak máte niekde suchšiu pleť. Denný krém to spraví, no až sa vpije, povrch pokožky potom vyzerá ako mesačná krajina. Každý pór, každá šupinka, všetko je vidieť. Neviem ako vám, ale mne sa nechce natierať si tvár dvoma druhmi mejkapu. Preto viac nestojím o vysoko krycie mejkapy a už vôbec nechcem neprirodzene matnú pleť. Ja sa chcem lesknúť zdravo a ako normálna žena, nie pogumovaná Barbie. Mejkap teda nosím často aj bez púdru. Ten si dávam len keď idem do umelého alebo príliš silného svetla. 


Moje hodnotenie mejkapu No Transfer Foundation:

Textúra: dobre roztierateľná a hladká emulzia so semi-matným finišom, nie matným!
Výdrž: výborná (cca 8 hodín), no...  mohlo by to byť aj viac
Hydratácia vs. výživa: 5 - fakt výborná, nevysušuje a vyživuje
Krycia schopnosť: 3 - 4 (stredne krycí)
Výsledný efekt: ak trafíte odtieň, tak krásne prirodzený
Celková spokojnosť: 9 (nebyť výdrže, dala by som maximum) 
Cena: trošku je drahší, ja som čakala na narodeniny a kúpila ho v rámci narodeninovej zľavy za 7 EUR, ale tuším stojí bežne okolo 15 EUR za 30ml

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
krycia schopnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť pri odličovaní
výsledný efekt
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ak nie ste zvedaví na zloženie, ďakujem za pozornosť a budem rada, keď prídete aj nabudúce. Koho to zaujíma, nech sa páči, môžete čítať ďalej.

Obsahové ingrediencie mejkapu

Tento mejkap nie je robený ako štandardné mejkapy, na aké ste možno zvyknutí. Okolo prírody ani nešiel, ale to som od neho ani nechcela. Nie je to žiadna "prírodná mňamka", hydratačná klasika, ani mejkap typu krém > púder. Púdrový matný finiš nečakajte, pretože pevných práškových častíc obsahuje mejkap minimum. Mastenec (TALC) nie je na treťom ani štvrtom mieste, ale až po uhľovodíku zvanom izohexadekán (ISOHEXADECANE), silikónoch, polyméroch. Izohexadekán nájdete ako súčasť každej lepšej podkladovej bázy (vrátane mojej niekdajšej už nedovážanej bázy pod očný tieň od Pupa Milano). Tieto látky vskutku dobre vyhladia pleť, čo vyústi v prirodzený výsledok a dobrú priľnavosť mejkapu. 

Zástancov prírody nepotešia ani parabény, parfumácia a glykoly. Parabény sú kvôli bezpečnosti a hneď zistíte, prečo.

Druhá tretina pokračuje účinnými látkami. Nie sú teda na konci v najnižšej koncentrácii, čo je len a len dobré. Začneme proteínom zvaným serín (SERINE), ktorý zanecháva pokožku hodvábne jemnú a hladučkú. Proteíny sú dobrou výživou pre bunky, ktorá navyše prináša pokožke pevnosť. Takže ďalšie plus k prirodzenosti. Proteín i ďalšie nie práve stále antioxidanty by sa nám bez konzervácie zničili a nemali by žiadny účinok, preto tie parabény. Ďalej spomiem vitamín E v acetátovej i klasickej verzii (TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL), upravený vitamín C (ASCORBYL PALMITATE), zjemňujúci, hydratujúci lecitín (LECITHIN), ktorý je súčasne aj antioxidantom spolu s predošlými vitamínmi.

Celý produkt nám ustáľuje i zahusťuje včelí vosk - CERA ALBA (BEESWAX) a guma z akácie senegálskej (ACACIA SENEGAL GUM). Vďaka nim i tým ostatným pomocným látkam spomínaným na začiatku mejkap vydrží bežnú mimiku. Vytvorí na pokožke akoby druhú kožu, drží si svoju vlhkosť a počas dňa nebude po šupinkách opadávať. Tým pádom sa dá tiež kedykoľvek napraviť bez rizika farebných prechodov. 

Ja ho mám rada a hovorím mu svoje ÁNO. Inak by som si ho nekúpila už druhý krát.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ja som Ta za fotky bez make-upu nekritizovala, ale skor obdivovala, ze mas na to odvahu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skvelé...priznám sa, že po tomto mejkape dosť pokukujem,... budem mať nad čím rozmýšľať na narodky, keď mám 50% zľavu na dve veci :-) ťažko vybrať dve! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Velmi pekná recenzia :-) krásne fotky spravené pred aj po ukazuju čo make up dokáže :-) určite si ho raz zadovážim, ked miniem tie, čo mám doma :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes