Balea: intenzívne mlieko do kúpeľa na nohy

Mlieko, ktoré Vám teraz predstavím, sa včera večer postaralo o moje dobré pobavenie. Inak ide samozrejme o kozmetický produkt, podotýkam, že dobrý kozmetický produkt a môj prvý kúpeľový produkt na nohy. Nie je to džin ukrytý vo fľaštičke ani klaun, ktorý rozosmieva ľudí. Ale teraz už vážne.


Mliečko mám doma už vyše mesiaca. Používam ho vždy, keď prídem z vonku, kde dobre vymrznem. Inak to nebolo ani včera. Moje ľadové nohy sa už tešili na lavór s teplou vodou a moji dvaja hafani sa tešili z vychádzky. Opäť si dobre pobehali. Takže beriem lavór, nalievam vodu, tri vrchnáčiky mlieka do nej, ako obvykle, keď pribehli tí dvaja loptoši a nedajboh ich dostať preč. Jeden aj druhý si chceli z môjho kúpeľa uchlipnúť. Niežeby im chýbala v miske voda. Vždy majú plnú misku. Ich však nezaujímali ich misky, ale ich lákal kúpeľ. Keď som privoňala, pochopila som, že mlieko nevonia tak dobre len v koncentrovanom stave, ale i v rozriedené vo vode. Sladučko. Preto chceli vodu piť. :-)

Loptoš Endy a loptoška Vikinka
Moje skúsenosti s mliekom na nohy Balea

Mliečko naozaj dobre vonia. Rozhodne v ňom cítim oriešky. Identifikujem makadamiový (hoci som ich jedla len raz, dobre si pamätám tú vôňu), cítim i kokosový a mandľový orech, hoci sa kokos na obale nespomína. Ďalej v tom cítim mlieko. Vonia sladko a orieškovo ako nejaký orechový likér so smotanou.

Dávkovanie v počte 2 - 3 vrchnáčiky bohate stačí. Mám menší lavór a dávam doňho tak 3 - 4 litre teplej vody. Nohy sú po kúpeli dobre oddýchnuté, pokožka vláčna. Po takomto ošetrení ich už ani netreba špeciálne natierať. Na moje nohy je to dosť. Efekt hladkých nôh pretrváva až do rána. Ak sa však rozhodnem ich ešte nejako upravovať (brúsiť, lakovať nechty a pod.), niekedy ich natriem kokosovým olejom, krémom na nohy s ureou (tiež Balea), inokedy kakaovým maslom Cien z Lidlu, alebo najnovšie mám Balea krém na ruky s makadamiovým olejom, ktorý k tomu mlieku pasuje. Bežne si krémy na ruky šanujem len na ruky, no ak mám s nohami nejaký problém (ako napríklad teraz, keď sa mi na klenbe urobili také šupinky a pokožka sa dosť bolestivo lúpala po lúčoch), vtedy nohám doprajem aj trošku krém na ruky. Všetko sa rýchlo zahojí. Nevylučujem však, že si skočím kúpiť i krém na nohy z tohto radu, až pomíňam tie maslá. 

Raz som mlieko použila i namiesto krému na nohy. Nebolo to zlé, ale na takéto použitie sa veľmi nehodí. Naozaj je lepšie v kúpeli, lebo aj keď sa vo finále vstrebe, na koži v nezriedenom stave je spočiatku trochu lepkavé. Ale v čase núdze ako prvá pomoc... prečo nie?

Proti jeho obalu nemám žiadne výhrady. Vyzerá pekne, grafický dizajn fajn, je na ňom etiketa so slovenským prekladom i krátkym predstavením mlieka. Na základe týchto informácií by som si ho určite kúpila. Uzáver drží bezpečne, lebo je šraubovací. V taške som ho prenášala už minimálne 4x, keď som si ho niesla k rodičom. Ani kvapka nevytiekla.

Mlieko do kúpeľa na nohy je dvojfázové. Ide o emulziu, ktorú pred použitím musíte pretrepať, aby sa fázy zmiešali a až potom dávkujete. Je to na jednej strane výhoda. Radšej miešam, než by som mala mať vo fľaštičke kopu emulgátorov. No až budete mať mlieka vo fľaštičke menej, miešajte opatrne, inak narobíte zbytočne veľa peny a to už je otrava. Tu som vám to chcela odfotiť. Ako vidíte, ani nevidieť hladinu, čo je tam toľko peny.

Moje hodnotenie mlieka Balea

Nemám ho zatiaľ s čím porovnávať, takže ho zhodnotím ako prípravok do kúpeľa, čím fakticky je.

Konzistencia: mliečna tekutina hustoty smotany na varenie, ani mlieko, ale ani tuhá šľahačka
Rozpustnosť: bezproblémová, dobre sa zmieša a nevytvára mastné oká na povrchu
Použitie: jednoduché, nalejete a premiešate rukou
Obsah farbív: 5 (žiadne farbivá, čiže dostáva maximálnu známku)
Vôňa: 5 (vynikajúca a veľmi prirodzená ako mlieko a orechy)
Zvláčnenie pokožky: 4 (na veľmi suchú pokožku by to nestačilo, na mňa stačí)
Čistiaci účinok: 5 (výborný)
Celková spokojnosť: 9, nemám žiadne vážnejšie výhrady
Cena: 2,49 EUR za 150ml


celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCE
obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
účinok zdravotný (výživa)http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
farbivá vs. ostatné pomocné látkyhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
účinok pre zmysly (vôňa, textúra)http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
efekt z dlhodobého hľadiskahttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
čistiaci efekthttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Ak vás zaujíma zloženie, môžete článok čítať ďalej. Ak nie, potom ďakujem za prečítanie a budem sa na vás tešiť niekedy nabudúce.

Obsahové ingrediencie

Mlieko neobsahuje žiadne farbivá a použité konzervačné látky považujem za nerizikové. Benzoát sodný (SODIUM BENZOATE), kyselina benzoová (BENZOIC ACID), sorbát draselný (POTASSIUM SORBATE), kyselina dehydrooctová (DEHYDROACETIC ACID), nič, čo by sa nedalo prijať i v strave. Chápem, je ich dosť na jedno mlieko, ibaže pri tomto pomere olejov voči vode a ostatným zložkám je to nutné. Buď by výrobca použil parabény vo vyššej koncentrácii alebo tieto slabšie látky, no v kombinácii a vyššom počte. Toto je podľa mňa ten lepší variant.

Konzervovať bolo treba oleje. Drahý makadamiový olej (MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL) a mandľový olej (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL), ktoré zvlhčujú, vyživujú a zvláčňujú pokožku. Dodávajú jej vitamíny a esenciálne mastné kyseliny, aby sa dobre regenerovala. Ak by šlo o kúpeľový olej, čiže niečo mastné, stačilo by menej konzervantov. Ibaže toto je mlieko vo forme emulzie, ktoré má aj čistiť a oleje boli zmiešané s vodnou fázou, glycerínom + bola pridaná kyselina mliečna (LACTIC ACID) a kyselina z kokosového oleja (COCONUT ACID), ktoré majú zmäkčovať kožu. K tomu máme tri detergenty - peniče: náš známy SLS (SODIUM LAURETH SULFATE), betaín (COCAMIDOPROPYL BETAINE) a LAURETH-4 kvôli čistiacej schopnosti. V takomto zložení by nám baktérie produkt s menším množstvom konzervantov rozložili raz dva. 

Ak nemáte radi tie farbené kúpeľové soli a peny, potom investujte do tohto mlieka. Ak vám však vadia aj peniče, potom si kúpte radšej čistú kúpeľovú soľ bez prísad. Ja si myslím, že v pomere k olejom, ktoré toto mlieko obsahuje a čo má mlieko robiť, je zloženie optimálne zvolené. Asi by som ho výraznejšie nemenila, dala by som len menej peničov. Tá pena nebola až takou nutnosťou, ale OK, môže byť. Kúpim si aj ďalšie balenie a asi aj ten krém, ak bude mať aspoň z polovice také dobré zloženie. Ja som teda s mliekom spokojná.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Vyzerá veľmi zaujímavo a občas po ňom hádžem očkom v DMku, ale ja si nohy močím málokedy... Žeby som začala? :)
    Naše dvorové mačky majú tiež vždy čistú vodu v miske a najradšej pijú tú z jazierka :).
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je neuveritelne ako sa vyznas do zlozenia produktov :) poslednu dobu ma to zacalo zaujimat.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes