CelluBlue: pomôcka proti celulitíde

Celulitída... nočná mora každej ženy. Trápi vás? Ak mám byť úprimná, je kopa iných vecí, čo ma štve viac a celulitída bude niekde uprostred rebríčka. Napriek tomu vás prekvapím tým, že som pristala vyskúšať pomôcku na odstraňovanie celulitídy. Z čisto vedeckého dôvodu. Môcť si overiť to, čo si myslím a viem o celulitíde, aj v praxi.

Pomôcku som získala v rámci novej spolupráce a zaujal ma jej popis na webe spoločnosti, ktorá ju začína distribuovať aj na Slovensku a v Čechách. Moje pohnútky boli, ako som spomínala, čisto vedecké a nemali nič spoločné s tým, že by som chcela práve teraz likvidovať pomarančovú kožu. Aby ste si nemysleli, ja celulitídu mám a bohvieaký pohľad na môj zadok nie je. Ale mojou najlepšou liečbou by bolo momentálne skôr niečo, čo by každý deň na mňa zrevalo: "Cica, choď sa najesť ako normálny človek, prestaň sa stresovať a choď vonku za pohybom." Toto je moja smrteľná kombinácia. Stres, sedenie pri počítači (lebo v práci nestíham pre - paradoxne - svoj nový a rýchlejší laptop), nedostatok času na obed. Takže momentálne som rezignovaná na nedostatky krásy ako celulitída, lebo tá ma žerie menej než môj život. 

Ale aj tak... pomôcka nie ja ako kozmetika. Nezostarne. Nič mi nebráni ju poctivo odskúšať a až si dám do poriadku život, opäť sa k nej vrátiť. Dala som jej presne jeden mesiac a jeden týždeň, nech ukáže, čo vie. Misia splnená, ide sa ďalej.

Písanie o celulitíde ako takej je skôr téma pre môj blog NewBridget, článok o príčinách celulitídy som napísala súčasne s týmto, takže teraz sa vráťme k tej našej téme - CelluBlue.

Charakteristika pomôcky

Nemám veľmi čo rozoberať, keďže ide o jednoduchú vecičku. Bolo mi prezentované, že je to prístroj i keď by som to skôr nazvala pomôckou. CelluBlue je silikónový klobúčik s veľmi hrubými, pevnými stenami a veľkosťou tak do dlane. Základňa má širokú plochu, aby sa na pokožku vedela bezbolestne a dobre prichytiť a koniec je zaoblený. Nič viac, nič menej nečakajte. 

Klobúčik mi prišiel zabalený v peknom ľanovom vrecúšku so šnúrkou na stiahnutie a logom, ktoré ma zaujalo. Je pekné a vystihuje produkt. Viac napovedia fotky. Medicínsky silikón patrí k vďačným materiálom. S CelluBlue nehrozí alergická reakcia a pomôcka sa dobre čistí.


Princíp fungovania - bankovanie

Bankovanie je starý osvedčený, no pre aktivitu lekárov ako protivníkov alternatívnej medicíny tiež málo známy spôsob, akým sa dá vysporiadať s chorobou. Poznali ho už 3 000 rokov pred našim letopočtom. Odstraňovali ním zatvrdliny (rôzne hrčky), liečili bolesti a rad iných problémov. Aj celulitída je svojim spôsobom zatvrdlina, ale hrudky podobné celulitíde a rôznych veľkostí sa môžu vyskytnúť kdekoľvek. Na nohe, na ruke, na prsníku, pod pazuchou, na chrbte... Ak sa pýtate, či bankovanie na celulitídu pomáha, bez jedinej chvíle uvažovania odpovedám ÁNO. Prečo, to sa dovtípite, až si prečítate článok o príčinách celulitídy na mojom druhom blogu. Banky na každého pôsobia inak, no prírodné zákony sú prírodné zákony. Platia na každého tvora. Síce rôznou rýchlosťou a intenzitou, ale platia.

Túto metódu však donedávna používali len profesionáli. Využívali sa sklenené banky s nahriatym vzduchom (vsunulo sa do nich niečo, čo horelo, len na zohriatie toho vzduchu), ktoré sa prikladali na pokožku. Ako sa vzduch ochladzoval, vytvoril sa podtlak a tým sa banka pevne prisala na pokožku ako hubica od vysávača. Trošku problém bol v tom, že len terapeut vedel vystihnúť tú správnu mieru, aby vám s pomocou baniek pomohol a aby ste sa necítili nepríjemne. Bankovanie má totiž aj svoje temné stránky. Môžete mať z toho modriny a naozaj nie je pre každého. Miesto môže zmodrieť alebo začervenať, to je normálna vec, ale určite nemá bolieť. To už nie je dobrý príznak a predsa sa občas vyskytne. Vysvetlím.

Pri bankovaní sa vtiahne pokožka do vnútra, čiže je poriadne napnutá. Tento podtlak je schopný narušiť vlásočnicové cievky. Cez ich tenučké steny preniká krv do tkaniva a aj preto tkanivo často začervená alebo aj zmodrie. Modrina často vyzerá hrozivo, ale nebolí. Však nemali ste nikdy "cucflek"? To je presne to isté. V tkanive, ktoré ste bankovaním premasírovali, je teraz živo. Krv preteká v cievach a nesie so sebou kyslík, lymfa sa rozprúdila tiež, takže bunky sa hromadne zbavujú škodlivín a keď to všetko dostanete preč, budú môcť zasa normálne fungovať. Pokožka i svaly budú pracovať vo Váš prospech.

Na bankovanie sa používajú, ako som už spomínala, sklenené banky. S nimi to však nevie každý. Treba na to tréning, aby ste ich vedeli správne používať. Vhodným kompromisom, ako urobiť bankovanie, v domácom prostredí, je CelluBlue. Vysávač nie, lebo ten by ste zničili. ;-) CelluBlue vytvára podtlak princípom, akým funguje zvon, ktorým čistíte upchaté potrubie v umývadlách. Sila sa dá rozumne regulovať tým, ako silno stlačíte klobúčik a výsledok sa naučiť ovplyvniť tým, ako dobre pripravíte pokožku na bankovanie.

Moje skúsenosti s prístrojom a odporúčania

Spočiatku to nebolo bohviečo. Nevedela som nájsť ten správny prístup. V návode sa síce píše, že netreba žiadny tréning, ale toto tvrdenie berte s rezervou. Do testovania som sa našťastie nepustila zhurta. Najskôr som si pomôcku vyskúšala na viacerých partiách tela, pričom na každú som použila iný podklad na premastenie. Vedecký prístup... Na jednom boku som skúšala silnejšie stláčanie, čiže vyšší podtlak, na druhom slabšie. 

Ako sa ukázalo, bol to dobrý nápad, pretože nie každé mazadlo je dobré a aj keď ide o pomôcku na domáce používanie, treba ju používať uvážlivo. Na pravom boku mi po prvom pokuse ostali šialené modriny. Boleli až tak, že ma donútili u kamarátky na návšteve presadnúť si na inú stranu gauča, len aby som sa tým bokom ničoho nedotýkala. Ak budete pomôcku skúšať, urobte si tento pokus i vy. Ten týždeň to vydržíte a potom sa vám bude produkt používať dobre, rovnako ako mne.

Vhodné mazadlo nie je hydratačné mlieko, krém a ani gél. Vhodnejšie bude niečo mastnejšie, čo necháva na povrchu pokožky aspoň nejaký film. Nič, čo vaša pleť vpije ako pijavý papier. Zlepšuje to priľnavosť pomôcky CelluBlue. Keď už krém, tak nejaký s bambuckým maslom, kokosovým olejom, olivovým olejom a podobné. Vtedy dosiahnete s minimálnou námahou maximálny efekt. Ak smiem poradiť, určite bude vhodný ružový, kostihojový, nechtíkový, arnikový alebo podobný olej, alebo niečo s hesperidínom (HESPERIDIN) či escínom (AESCIN / ESCIN). Môže byť tiež výťažok z gaštanu (AESCULUS HIPPOCASTANUM) alebo hrozna (VITIS VINIFERA). Všetky tieto látky bránia poškodzovaniu žilových stien. Ak máte v rodine krčové žily, rozhodne si to s nimi skúste poistiť. Pružnosť a vláčnosť pokožky navodí aj alantoín (ALLANTOIN). Ak použijete dobrý produkt, nebudú vám ostávať žiadne fľaky. Ani mne po mojom pokuse neostávali a výsledok bol.

Nešvindľujte a nesnažte sa nič urýchľovať tým, že sa natriete celá a potom budete masírovať. Radšej si postihnutú plochu rozdeľte na menšie časti a vždy natierajte len tú, kde idete bankovať. Bankuje sa všetko, kde je celulitída, ale keby ste chceli, skúsiť to môžete i na chrbte. Dokonca i na tvári, ak vám nepraskajú žilky. V knižnici isto nájdete vhodnú literatúru a pomôcku využijete. Nikdy však nebankujte nasucho. To je najlepší spôsob, ako urobiť modriny, alebo i horšie. Ako sa to robí?


smer masáže, zdroj obrázku
Stlačíte klobúčik, zafixujete ho na naolejovanej pokožke a ťaháte odspodu nahor. Asi tri minúty. Ten smer je dôležitý kvôli toku lymfy, nikdy nechoďte naopak. V návode sa ďalej píše, že minútu máte robiť pohyby z pravej strany na ľavú, ale to asi nebude práve najlepšie popísané to to, čo s ňou máte naozaj robiť. Roznodne takto nemôžete postupovať na oboch stehnách a oboch bokoch. Keď už, tak na pravej strane isto. Stehná a boky sa masírujú správne vždy z vonkajšej strany smerom k vnútornej, čiže začnete na bokoch a idete smerom k slabinám. Akurát bruško sa masíruje smerom od pupka nadol. Ani minútové krúženie nebude až také super. Keď, tak radšej robte polo-oblúky. Od kolien k bokom a stočte pohyb smerom do vnútornej strany stehien.

Ak sa vám zdá klobúčik až priveľmi silno prisatý, vždy ho môžete odtiahnuť od pokožky a vpustiť trošku vzduchu, ale lepšie rovno nájsť takú silu, aká vám vyhovuje. Vpúšťaním vzduchu takmer vždy stratíte podtlak. Radšej kratšie ťahy a viac, než silno stabilne prisať a potom mať modriny. Poprípade môžete začať slabším prisatím a až si na pomôcku zvyknete, podtlak sa môže zvyšovať.

Po masáži sa odporúča vypiť aspoň pol litra vody. Vraj aby ste odstránili škodliviny a tuk. Škodliviny dostanete preč potom a močom, to je fakt. Musia sa však mať v čom rozpúšťať, čiže odporúčaný je dobrý pitný režim. Alebo si zájdite do fínskej sauny a nečistoty sa vyplavia ešte rýchlejšie - priamo cez póry pokožky - potom. Tuk asi nie. :-) Tuk neodplavíte. Tukové zásoby môžete jedine rovnomernejšie distribuovať a neskôr premeniť na energiu a to cvičením a pohybom. Bunky zasa nebudú až také nabudené, aby si ho spálili tým, že sa namasírujete a usadíte na gauč k telke.

Ak máte doma krém proti celulitíde, môžete ho hneď po masáži použiť. Zvýšite jeho účinnosť o 100%. Pokiaľ je dosť mastný, pokojne ho dajte aj pred masážou, ale ony väčšinou mastné nie sú kvôli pohodlnosti dám, ktoré takmer nikdy krém nechcú trpezlivo masírovať. Chcú natrieť a neriešiť. Pritom masáž je alfou i omegou zbavovania sa celulitídy. Takže pokiaľ váš krém nie je mastný, dajte ho na dobre premasírovanú a prekrvenú pokožku a uvidíte efekt ešte rýchlejšie. Výborne sa bude vstrebávať. Efekt však príde tak či tak. Aj bez neho.

Dnes výnimočne neprikladám fotografie, pohľad na mňa je určený pre blízku osobu (a pre Bohov + moje zdesenie :-D), ale poviem vám, že po mesiaci používania + týždni hókusov-pókusov som mala o dosť hladšiu pokožku. Hrudky minimálne. Takže áno, čo bolo sľúbené, to pomôcka splnila. Ak teda nie ste lenivá, môžete si ju kúpiť a pravidelne používať. 

Klady a zápory CelluBlue

Kladnú stránku produktu som popísala. Hlavné je to, že účinkuje. Pomôcka by možno mohla byť o čosi väčšia, no na druhej strane chápem, že je zrejme schválne taká veľká, aby bola bezpečná a aby netvorila príliš silný podtlak. Takže OK. Je tiež kvalitná. Za ten mesiac mi nejako nezmäkla. Materiál je teda evidentne dobrý a CelluBlue čosi vydrží.

K negatívnym stránkam patrí návod. Nepokladám ho za príliš presný. Najmä tie pohyby sa mi príliš nezdajú. No a rozhodne by malo byť v návode viac varovaní. Ja by som do návodu pridala aj odporúčania na mazadlá. V návode spomínaná pleťová voda nie je práve super rada. Veľa ľudí si pod tým pojmom predstaví kadečo a navyše veľa vôd obsahuje obsahuje alkohol, takže sa rýchlo vyparia a vôbec nepodporia elasticitu pokožky. Mohli by ste to skúsiť možno v sprche za predpokladu, že pokožku budete stále zvlhčovať.

Je tam napísané, aby ste CelluBlue neaplikovali na poranenú kožu ani kožu postihnutú kožnou chorobou. A ani pri chorobách obehového systému. To je OK, ale málo informácií. Ja teda ešte niečo doplním a upresním.

Ošetrovanie bankovaním by sa nemalo robiť (hlavne na bruchu) v čase menštruácie, pri menštruačných a iných kŕčoch v bruchu. Telo je opuchnuté a zavodnené.

Bankovanie je nevhodné pre osobu, ktorá má kŕčové žily, alebo jej praskajú žilky (ak napríklad často krvácate z nosa, tak ste kandidátom na praskanie žíl). Ak predsa chcete skúsiť, vyhnite sa postihnutým partiám a prízvukujem ten escín a hesperidín v podklade na namazanie.

Bankovanie nie je dobré ani pre ľudí, ktorí trpia vysokým krvným tlakom, ochorením srdca, hemofíliou (poruchou zrážania krvi) alebo nejakým nádorom, pretože bankovanie môže rakovinové bunky pomôcť aj rozšíriť lymfatickými cestami. Ak máte nejaký problém, radšej by ste sa mali poradiť, či to bude vaša cesta. Pre všetky zdravé ženy je to cesta, ako sa zbaviť účinne celulitídy a CelluBlue môžete použiť ako pomôcku na bankovanie prakticky všade, kde len chcete. Dobrá a prakticky nezničiteľná vec, ktorá príliš veľa nestojí a ktorú možno zdedia i Vaše deti. 
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. aj ja nieco podobne mam a skutocne to funguje :) len by som dodala...ze vobec nei je potrebne si kupovat tieto znackove zazraky, ked to iste sa da kupit na ebay-i, len bez znacky, ale pozoor, 20 nasobne lacnejsie. jednoducho 20€ je za kus odliateho silikonu extremne predrazena suma

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž ja som veľmi nepátrala, či to ešte existuje v nejakej podobe inde a netuším, či bude kvalita rovnaká, ale vďaka za tip. Dobre vedieť. ;-)

      Odstrániť
  2. A prečo Katka? Neverila si tomu, či? Mne síce tiež v prvej chvíli preblesklo hlavou, že čo za volovinu to bude, ale som stiahla návod zo stránky, prečítala a hneď mi napadlo, že by to mohlo byť na bankovanie. S tým skúsenosť mám a bola dobrá, takže nebolo o čom...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes