Bioderma: Hydrabio Mousse čistiaca pena

Hydrabio Mousse čistiaca pena od značky Bioderma
Ten pocit, keď prídete po náročnom dni do kúpeľne a konečne zmyjete zo seba všetko. Pokožke sa uľaví. Ale je vždy príjemný pocit to, čo príde po čistení? Tiež uvažujete, čím tú očistu uskutočniť najlepšie, pleť starostlivo vyčistiť a nevysušiť? A čo takto príjemné čistenie jemnou penou?


Mejkap by sa mal z pokožky rozhodne spláchnuť, aby to čistenie pleti bolo dôsledné. Drvivá väčšina čistiacich gélov však obsahuje látky, ktoré zbavujú pokožku mazu a odmastia ju až príliš. Čo s tým? Riešenie má Bioderma v rade, v ktorej je tiež hydratačná pleťová maska Hydrabio, ktorú som vám toľko vychvaľovala. Je to pena Hydrabio Mousse, ktorá nielen čistí a zbavuje pokožku mejkapu, ale tiež stimuluje schopnosť pokožky udržať si vlhkosť a získať tak vytúžený rovnovážny stav.

Ingrediencie Hydrabio Mousse


Hydrabio Mousse čistiaca pena a jej obal
Zloženie je v podstate takmer rovnaké, ako u hydratačnej masky. V pene sa nenachádza akurát extrakt zo zlatej riasy. Bolo by zbytočné dávať riasu do tejto peny, ktorá sa zdrží na pokožke minútu a už sa zmýva. Rovnako nemáme silikóny. Pena má predsa slúžiť na čistenie pleti a zmýva sa, takže silikóny by boli na závadu, nie na osoh. Navyše máme len konzervačné látky stabilizujúce produkt, ktoré v maske neboli, ale museli byť pridané kvôli tej ostatnej skladbe. Takže to zloženie aspoň v skratke zhrňme. 

Medzi pomocnými látkami sú látky uľahčujúce zmáčanie špiny a tým pádom podporia aj jej odstránenie. Poteší vás, že nejde o sulfáty, ale glukosidy (SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSID). Tie sa vyrábajú prevažne z kokosového a kukuričného oleja a sú menej dráždivou náhradou za laurylsulfát a lauretsulfát sodný. Aj penič zvaný kokoamfoacetát sodný (SODIUM COCOAMPHOACETATE) je získaný z kokosového oleja, takže ak je vaša pokožka citlivá na sulfáty a nebudete mať problém s parfumom, potom sa tento produkt hodí pre vás vynikajúco. Upozorňujem však tých, ktorí majú zmiešanú pleť a veľmi sa im zanášajú póry, že s nadbytkom kožného mazu a bielymi ani čiernymi bodkami si až tak dobre neporadí. Na to si radšej vezmite Sébium Moussant.

V pene je glycerín (GLYCERIN) na lepšiu hydratáciu, ďalej jabĺčko - PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT -a ešte je tam forma vitamínu B3 -niacín amid (NIACINAMIDE) kvôli vyhladeniu vyčistenej pleti, regenerácii, obnove pružnosti a na zabránenie vysušovaniu pleti. O všetkých týchto látkach sa dočítate v článku o maske Hydrabio.


Hydrabio Mousse čistiaca pena, ktorá na dlani zväčšila svoj objem


Moje skúsenosti s penou


Hydrabio Mousse a aplikátor
Pena Hydrabio Mousse sa aplikuje ako šľahačka na tortu a aj vyzerá ako šľahačka. Stačí máličko, ona poriadne zväčší svoj objem. Ešte i samotná trubička, z ktorej pena vychádza, má výrezy, takže do dlane nastriekate ozdobnú čiapočku z peny. Kedysi dávno môj ex naučil môjho psíka na šľahačku v spreji. Dlho trvalo, kým som Vikinke vysvetlila, že táto pena sa nepapá. :-) Má nádhernú vôňu (rovnako ako maska a celý rad Hydrabio), cítim v nej jabĺčko a ešte možno nejaký kvet. Ani sa jej nečudujem, že ju chcela zbaštiť. Pozor, sprej musíte otočiť hore dnom, ako keď zdobíte tortu. V opačnom prípade predčasne sa vám stane to isté, čo so šľahačkou. Miniete hnací plyn a neminiete celý obsah. Takže pekne umyť ruky, nastaviť dlaň a do nej nastriekať penu.

Túto penu som pôvodne chcela používať na holenie nôh pred operáciou kŕčových žíl, od ktorej ma nakoniec iný lekár odhovoril. Neskôr som sa pokúsila použiť ju pri holení podpazušia (nohy už len depilujem), ale na tento účel sa mi veľmi neosvedčila. Nie je dosť mastná a ani dostatočne neprilieha, aby po nej žiletka dobre kĺzala. Stále mám pocit, že idem so strojčekom nasucho. Takže na holenie rozhodne nie. 

Na čo pena rozhodne neposlúži, to je čistenie mastnej a zmiešanej pleti. Bodkám nepredídete, pretože toto nie je hĺbkovo čistiaca pena. A samotná na mejkap nestačí. Ten treba najskôr odstrániť tampónikom (vždy). Moja pleť je však problematická tak po 15% dní v roku. Vtedy potrebuje silnejšie detergenty na dokončenie čistenia. Tých zvyšných 85% môžem penu s prehľadom využívať na zmytie mejkapu pri dočisťovaní pleti. Mojej citlivej pleti ani trošku nevadí. Naopak, veľmi jej vyhovuje.

Po tom, ako micelárnou vodou a vatičkou odstránim mejkap z očí a tváre, penou navlhčenú tvár jemne dočistím a všetko spláchnem. Po chvíľke sa môžem nakrémovať. Rozdiel je výrazný. Pena Hydrabio Mousse nečistí pleť tak agresívne, ako to robia iné komerčné gély a peny. Pleť po nej ostáva jemnučká a hladká. Bez akýchkoľvek pocitov napnutia. A po dlhú dobu. To, že nádherne vonia, je tiež príjemný bonus. 


Moje hodnotenie peny:

Textúra: krémová, asi ako jemný tvaroh, je hladká a jemná
Výživa a hydratácia: 5 (na čistiaci produkt až nadštandardne dobrý výsledok)
Čistiaci efekt: 3 (neporadí si s odolnejšími mejkapmi ani zmiešanou pleťou)
Vôňa: príjemná, vonia sviežo a nevtieravo
Celková spokojnosť:
 10
Cena: 11,96 za 150ml

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCA
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosťhttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Hoci som pôvodne nevedela nájsť jej využitie, napokon som si penu Hydrabio Mousse obľúbila pre jej ľahkosť a dobrý pocit po čistení s ňou. Určite si ju ešte kúpim.
ZDIEĽAJTE:

7 komentárov :

  1. Prekvapila ma Tvoja cistiaca rutina (najskor micelarka a potom pena). Ja pouzivam najskor cistiaci gel/penu a az potom micelarku. Ak by som zacinala micelarkou, tak by som jej minula asi neskutocne vela.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto to odporúčajú profesionálne kozmetičky v Anglicku i iných krajinách, takže čistím pleť týmto spôsobom. Zatiaľ sa mi to vypláca. Hovoria, že začínať sa má vždy hrubým odlíčením pleti a to nie je dobré robiť gélom. S tým súhlasím, lebo väčšina gélov totiž neodlíči odolnejší mejkap. Nie sú na to stavané. Ani táto pena to nezvládne. Dnes sú navyše všetky mejkapy so silikónom, takže naozaj treba začať odličovačom alebo micelárnou vodou. Čiastočky mejkapu sa tak rozpustia a tie najhrubšie ostanú na tampóne. Druhý krok je zmytie mejkapu a hĺbkové čistenie a to sa robí gélom alebo penou. V treťom kroku pretriem tampónikom pleť ešte raz. Množstvo minutej vody ma netrápi. Vždy využijem akciu 500ml + 500ml zdarma, to Bioderma máva často, takže je to zanedbateľná čiastka oproti tomu, čo robím pre svoju pleť. :-) Odporúčam sledovať, keď začína akcia, alebo pozrieť aj menšie lekárne. Vždy sa dá niekde vypátrať to dvojbalenie.

      Odstrániť
    2. ja tiež vždy požijem najskôr micelárku a až následne umývací gél....príde mi to oveľa pohodolnejšie a pokožky mi potom príde fakt vyčistená...čo som bola pred pár mesicmi veľmi prekvapená bol fakt, že som sa dočítala, že micelárka by sa mala zmývať a nemala by ostať na tvári...nepamätám si už presne tie dôvody...len som si pomyslela, že tak to robím asi fajn a ďalej som sa už nezamýšľala....a inak šľahačku mám veľmi rada hoci viac uprednostňujem práve hĺbkovo čistiace gély, tak proste tejto pene sa nedalo odolať...to umývanie bolo delikátne jemné:)

      Odstrániť
  2. Musím povedať, že máme dosť podobné kachličky v kúpeľni :-) Inak pekná recenzia, tiež používam vždy najprv micelárku a potom zvyšok. Túto penu som neskúšala, mám z nej pocit, že by skôr sedela suchším typom, presne ako si písala - so zmiešanou pleťou si nesadne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ona práve nie je mastná, Katka. Je úplne super aj na zmiešanú pleť. Len to čistenie upchatých pórov je s ňou trošku komplikovanejšie. Na kožný maz nestačí. Treba k tomu aspoň Sébium micelárnu vodu, aby bola mastná pleť skutočne čistá. Gél Sébium čistil póry lepšie. Má v sebe laurylsulfát sodný, ten je na mastnotu silnejší.

      Odstrániť
  3. Zhodou okolností som si v piatok túto penu kúpila /trt, žiadne okolnosti, ale akcia 2+1 :D/, takže sa teším, že som si o nej mohla prečítať niečo odborné ;)...
    Inak moje mačky milujú vitamínové pasty v tube a tiež mám problém hlavne jednému kocúrovi vysvetliť, že zubná pasta sa neje! :)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes