Balea: sprchovací peeling s vôňou mandarínky a pomaranča

Balea: sprchovací peeling s vôňou mandarínky a pomaranča pohľad zpredu
Pri kúpaní si rada spríjemňujem čas tým, že otváram tégliky a tuby a vdychujem tie vône. Samozrejme okrem toho, že si púšťam na mobile hudbu. Bez tej by to nebolo ono. Ale keď už ležím vo vani, väčšinou si na konci kúpania spravím i peeling. Môj najnovší peeling je od značky Balea.


Trošku sa mi pri ňom "parilo z hlavy", keď som bádala nad zložením. Nie a nie prísť na jednu zložku. :-) A tiež sa priznám, že ho mám doma už dlhšie a už dlhšie som chcela zverejniť tento článok. Ale keďže naposledy zopár ľudí vyjadrilo obavy zo sprchovacích produktov, dala som si na testovanie ešte viac času než obvykle. Predsa len, peeling nie je vec, ktorú človek používa každý deň a tak poľahky prehliadne kadečo. Tak teda čítajte, ako sa pozdával mne.

Zloženie peelingu

Nebudem klamať, že som v ňom očakávala nejaké oleje a tak ma veľmi prekvapilo, že tu nie sú. Tento produkt nebol zameraný na výživu, čo niekoho poteší a niekoho nie. Z výživných látok sú v ňom zastúpené obidve formy vitamínu E - klasický (TOCOPHEROL) i acetát (TOCOPHEROL ACETATE). Vďaka zaň, pretože moja pokožka rozhodne potrebuje a uvíta vitamín E. Je totiž problémová. Koniec zoznamu cennejších látok tvorí manitol (MANNITOL) zo skupiny cukrov, ktorý z môjho blogu taktiež poznáte. Priťahuje do pokožky vlhkosť, takže pomáha pleti s hydratáciou.

Na abráziu, čiže obrúsenie, Balea volí prášok z tŕnistého bambusu (BAMBUSA ARUNDINACEA STEM POWDER). Aj o tomto ste na mojom blogu čítali, avšak to bolo v inej súvislosti. Prášok z bambusu sa používa pri výrobe riaseniek (článok tu). Pri tomto procese sa využívajú listy (LEAF EXTRACT), pretože sa dajú rozdrobiť naozaj najemno a nezaťažia tak zbytočne riasy. Značka Rimmel po ňom s obľubou siahla aj pri vývoji najnovšieho BB krému (článok tu). Tam už nešlo o listy, ale o vetvičky a extrakt z nich (STEM EXTRACT). Predpokladajme, že používali len tie najmenšie, pretože mejkap taktiež neznesie hrubé zrno. Takže z oboch prípadov sme sa dozvedeli, že bambus výborne viaže vodu a pohlcuje maz. To viazanie vody by však v prípade peelingu nebolo bohviečo, takže veľkosť zrna tohto prášku bude najväčšia. Bambus bol pomletý nahrubo, mierne napučal, nasal vodu a preto tento peeling nepatrí k tým drastickým, ktoré z vás zoderú kožu.

Ale čo sú tie zelené zrniečka? Tak nad týmto som hútala pekne dlho a to je tá záhadná zložka, ktorú som videla v dlani, ale ju nevedela pomenovať. Môžem sa mýliť, ale podľa všetkého ide o látku označenú skratkou "CI 77289", čo je zelený pigment, nebudú to umelé vlákna nylonu ani nič podobné. Pigmentov máme viacero druhov a nemusia byť všetky jemnučké. Čiastočky sľudy tiež mávajú rôznu veľkosť. Niekde ich vidíte a niekde robia len jemný lesk. Pigmenty patria medzi tvrdšie látky. I tento má silnejšiu brúsnu schopnosť, ale zasa ho je v produkte len trošku, takže by to malo byť v poriadku.

Ostatné látky sú pomocné. Vytvárajú gélovú štruktúru, nedovolia bambusu sa priveľmi napiť a zahusťujú obsah, aby umožnili brúsnym čiastočkám sa poriadne rozptýliť. Ďalej sú tam peniče a konzervačné látky, proti ktorým nemám námietky, lebo ide o sorbáty a benzoáty, ktoré prijímame aj v strave, nie parabé. Azda by som mala varovať len pred benzyl alkoholom (BENZYL ALCOHOL). Ja nie som naň alergická, ale vraj sú také prípady.

Balea: sprchovací peeling s vôňou mandarínky a pomaranča z limitovanej edície


Moja skúsenosť s peelingom

Balea: sprchovací peeling a jeho čiastočky na brúsenie
Ako som už spomínala, v peelingu sú dvojaké zrniečka. Je tam prášok z bambusu, ktorý obrusuje jemne a robí niečo ako gomáž. A potom tam nájdete ešte pár zrniečok toho drsnejšieho pigmentu. V množstve na jedno umytie tela vám však vkĺznu do ruky tak 4 zrniečka, naozaj ho tam nie je veľa, takže sa nemáte čoho báť. Výsledok čistenia bude rovnaký, ako s akýmkoľvek iným peelingom.

Ja už keď volím peeling, tak buď nech je hustý a krémový, nie gélový. Alebo potom musí ísť o peeling typu cukor v oleji alebo soľ v oleji. Niekto používa píling najskôr a potom sa zmyje sprchovacím gélom. Ja naopak najskôr zmáčam hrubšie nečistoty gélom, potom riadne obrúsim pokožku a nesnažím sa peeling zmývať nejakým iným prípravkom, len vodou. Nejaké telové mlieko sa mi už používať nechce a preto v zásade volím výživnejšie peelingy.

Balea: sprchovací peeling a jeho pena
Tu ide o čisto produkt na obrúsenie odumretých buniek z povrchu tela, nie experta na výživu. Nemôžem ale povedať, že by mi prekážal. Má vyššiu hustotu než peelingové gély a tvorí penu, čím mi pripomína krémové peelingy. Ale na rozdiel od krémov, tento sa dá aspoň ľahšie zmyť. A to sa ani nesprchujem sa veľmi teplou vodou, pre mnohých by bola studená. Z pleti ide ľahko, nie je po ňom mastná vaňa. Nemám po ňom potrebu používať ešte pleťové mlieko, tie vitamíny mi stačia, ale keby ste mali suchšiu pleť, potom by ste mlieko určite potrebovali. Na suchú pleť to veľmi nebude. Ten, koho pleť má sklony k suchosti, mal by istotne používať telové mlieko.

Vôňa produktu je príjemná citrusová, ale nie úplne svieža. Cítim tam sladké tóny, čo zrejme bude robiť ten cukor. Ak by nebol peeling mandarínkový, veľmi by mi pripomínal sprchovací gél Alverde a ten milujem, takže sa mi prirodzene páči aj peeling. Hodia sa jeden k druhému, takže ich používam spoločne (spravila som si dobré zásoby, takže ešte mám :-p). Podobne ako Alverde, ani tento neprevonia pokožku. Prírodné vonné zložky miznú už pri masírovaní pleti. Až peeling začnete zmývať, už neucítite nič. A ak sa sprchujete veľmi teplou vodou, tak nečakajte ani toľko. Ale to je pre mňa výhoda. Ja nepotrebujem byť po sprchovaní voňavá, stačí, že som čistá a stačí, že produkt pekne vonia na začiatku. Radšej jedna a prírodná vôňa, než 10 syntetických a dlhotrvajúcich. 

Voči baleniu nemám námietky. Tento druh peelingu by rozhodne mal byť v tube postavenej hore dnom a nie v tégliku, aby sa neznehodnotil. Tým, že sa peeling dodáva v tube, balenie dobre chráni obsah. Aj na pohľad vyzerá sympaticky. Čo by sa aj dalo vyčítať pekným obrázkom šťavnatého ovocia, však? :-)

Moje výsledné hodnotenie:

Hydratácia: 4 (nie úplne super, ale stačí)
Výživa a premastenie pleti: 3 (na suchú pleť to nebude, na normálnu v pohode)
Čistiaci účinok: 4,5 fakt dosť dobrý, nad očakávania
Vôňa: 5 (pre mňa lahôdka)
Celková spokojnosť: 9 (trošku viac výživy a dostal by viac)
Cena: len 1,89 EUR za 200ml, pozor, je to limitovaná edícia

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Neviem teda, či sa peeling bude dať ešte zohnať, ale ja verím, že si DM drogéria urobila dobré zásoby. Aj môj milovaný gél Alverde ešte majú. Pokiaľ potrebujete oživiť pokožku, zbaviť ju nánosov zrohovatených buniek a chcete to urobiť šetrne, tak toto bude ten správny nástroj.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. kuk sem :)
    S peelingom plná spokojnosť a som rada, že som si prečítala niečo zmysluplné o jeho zložení ;)
    Chválim fotku :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes