Balea: tekuté mydlo a krém na ruky z novej limitovanej edície

Bola to láska na prvý pohľad. Môj krém na ruky vonia ako malina a citrónová tráva. Moje mydlo zasa ako divá ruža s dulou. Ja tieto tóny milujem. Takže ako by sa mi mohlo nepáčiť to, čo mám skúšať? Je mi dokonca cťou, že vám ich môžem teraz ospevovať a prvá hlásiť, že tie vône sú vydarené.


Dulu som v živote nejedla a ani nevoňala, ale v predstave mám, že by mohla voňať ako hruška nashi. Mierne kyslasto, trochu po hruške a trochu po jablku. Neviem prečo, ale myslím si to bez ohľadu na to, o čom je vôňa mydla. Keď vidím, ako podobne plod vyzerá, utvorila som si o ňom takýto obraz. Ak sa mýlim, vyveďte ma prosím z omylu, ale teraz by som asi mala viesť tento článok tak, ako obvykle, zložením. 

Obsahové látky

Tekuté mydlo vo forme gélu na umývanie rúk sa v ničom nelíši od bežných mydiel. Sú v ňom peniče, detergenty uľahčujúce zmáčanie špiny a ako bonus bol pridaný glycerín, kvôli lepšej hydratácii a menšiemu vysušovaniu rúk mydlom. Je dokonca na štvrtom mieste, čo znamená, že sa ním nešetrilo. Celkom sa teším, že mydielko obsahuje sorbát draselný a glutamát sodný, čo je pre mňa dobrá voľba. Osobne nemám rada metylparabén a podobné veci v mydlách na ruky, ktorými sa umývam každú chvíľku.


Krém na ruky je na hodnotné ingrediencie pochopiteľne bohatší. V základe z vody a glycerínu našlo svoje miesto bambucké maslo (SHEA BUTTER). Myslím, že som nevidela v žiadnom inom mlieku ani kréme, že by bolo na štvrtom mieste. Ani masielkom sa teda nešetrilo. Bambucké maslo patrí medzi najlepšie emolienciá. Rýchlo sa vstrebáva, krásne zmäkčuje a hydratuje pokožku. Ja osobne ho odporúčam každému, koho pleť si nedokáže udržať vodu. K hydratácii výborne dopomáha aj provitamín B5 - pantenol (PANTHENOL). Pantenol zaceľuje poškodenú pokožku a zrýchľuje regeneráciu, čím sa opäť zvyšuje pravdepodobnosť, že vlhkosť zanesená do pokožky v nej aj ostane. 

Urea (UREA) je ďalšia látka, ktorej prislúcha táto hydratačná funkcia. Urea (alebo inak močovina) sa stará o veľa vecí a myslím, že na tomto blogu som o nej zatiaľ nepísala, takže dnes prišiel jej čas. Je to všestranne využiteľná látka, pretože pôsobí nielen sťahujúco na póry (adstringentne), ale pomáha tiež urýchľovať obnovu buniek a to princípom exfoliácie, čiže pokožka sa s jej pomocou zbavuje odumretých buniek. Pôsobí antistaticky, čo sa veľmi hodí aj v prípade, že máte lupiny a nechcú sa Vás pustiť za živý svet. K tomuto však urea potrebuje vyššiu koncentráciu, zhruba okolo 10 - 20%, čo nie je práve prípad tohto krému na ruky. Pri menšej koncentrácii sa môže táto zložka pochváliť upokojovaním podráždenej pleti náchylnej na rýchle vysýchanie. Výrobcovia kozmetiky i liečivých prípravkov s ňou rátajú nielen pri zvýšenej potrebe hydratácie pokožky, ale pridávajú ju aj do krémov, v ktorých sa koži pomáha vytvárať ochranná bariéra ako taká, čiže obstojí aj v mastnejších krémoch. Len v nich musí byť dostatok vody, pretože táto látka sa rozpúšťa jedine vo vodnom prostredí. Ak nemá dosť vody, kryštalizuje. Ale to však našťastie nie je prípad tohto krému. Tento pomer vody voči mastným zložkám je vyvážený a bude výborne fungovať nielen na ruky, ale i na nohy. Bude ich pekne chrániť.

Aby sa zachoval pomer hydratačných látok voči lipidom a aby sa v kréme mohli rozpustiť látky, ktoré potrebujú olejové prostredie (napríklad vitamín E, ktorý je taktiež súčasťou), krém bol vylepšený olivovým olejom upraveným hydrogenáciou (HYDROGENATED OLIVE OIL). Takýto olej je tuhší a teda i stálejší za izbovej teploty. Z oleja sa týmto procesom stáva plnohodnotný masťový základ, ktorý si stále zachováva svoj vzácny obsah výživných látok, len je o niečo lepšie využiteľný pri výrobe kozmetiky. V takejto margarínovej štruktúre je príjemnejší na dotyk.

Kvôli vôni boli pridané vonné látky získané z éterických olejov a okrem iného som si medzi zložkami všimla aj naozajstný éterický pomarančový olej (CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL). To znamená, že by ste si krémik pekne mali nechať doma či v práci rovno veľa mydla a používať ho pekne v interiéri. Na potulky autom po svete sa hodiť nebude. Ale on na to i tak ani nie je stavaný. Vo fľaštičke máte až 300ml. Nebude sa vám ju chcieť nosiť so sebou.

Moje skúsenosti s mydlom

Mydlo pení a čistí ruky ako bežné tekuté mydlá. Možno by som povedala, že o trošku lepšie si poradilo so špinou zo záhrady. Zrejme preto, lebo je v ňom aj kyselina citrónová a tá dobre čistí a tiež absorbuje pachy (od rýb, cibule, hliny a pod.).

Nádherne, opakujem nádherne, vonia po ružiach. Ja som z neho úplne hotová, lebo divé ruže sú mojou srdcovkou. Nikto ich u nás v záhradke nemá, ani ja, ale jedna chalupa v centre našej obce má nimi porastený celý plot. Vždy, keď idem okolo, tak sa pri nich zabudnem. Vedela by som tam stráviť aj pol hodiny, keby som sa nebála, že mi zdrhne autobus. Už si ma minule všimol domáci gazda, ako tam stojím a pchám do nich nos. :-D Takže áno, toto je presne ono. Presne taká čajová vôňa, ako majú aj tie ruže. A tie hruškovo-jablkové tóny na osvieženie, (alebo ak chcete, tak nech je dulová) mi v mydle ani trošku neprekážajú. Naopak, veľmi k tomu celému pasujú. Až odkvitnú ruže, budem oňuchávať mydlo. No... niežeby som to už teraz nerobila. :-p

Textúra: stredná (ani tuhé, ani príliš tekuté, ktoré by ste rozlievali po celom umývadle)
Hydratácia:
 3 (na mydlo vcelku fajn)
Čistiaci efekt:
 5 (výborný)
Vôňa:
 dula + ruža, veľmi verná vôňa, prirodzená a príjemná
Celková spokojnosť:
 10 zatiaľ asi najpríjemnejšie mydlo, ktoré navyše aj dobre čistí
Cena: 1,35 EUR za 300ml, výborná cena

celkové hodnotenie - slovomVYNIKAJÚCE
obal / prezentácia výrobku
čistiaca schopnosť
zloženiehttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
zmývateľnosť
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Moje skúsenosti s krémom na ruky

Tento rok bol dobrý na černice, ale neurodili sa mi žiadne maliny. Môžem si ich pripomínať aspoň týmto krémom. Neviem, či v nemčine slovo "handlotion" neznamená skôr mlieko, ale neriešim to. Tekutina, ktorá vychádza z fľaštičky je tuhšia, ako mlieka, ale redšia než krémy. Povedala by som, že je to niečo medzi tým a mne táto konzistencia ako zlatá stredná cesta vyhovuje maximálne. Tuhé krémy nemám moc rada.


Ak by malinová aróma ostala bez spoločníčky, možno by tá výsledná vôňa bola príliš sladká a nepasovala by k mydlu, ale tón citrónovej trávy pridal náznak kyslosti. Vôňa malín už nie je až taká prirodzená ako vôňa ruží v mydle, príde mi mierne syntetická, ale na malinu, respektíve malinový koktail krém sa svojou vôňou stále podobá, takže OK, beriem a ďakujem. Nie je to ten typ krému, po ktorého použití nesmiete minimálne hodinu chytiť do ruky pohár ani žiadnu potravinu. Vôňu budete cítiť z pokožky, ale inde žiadne stopy nezanechá. Za to má veľké plus.

Textúra: stredne hustý, nemastný, ľahký, vstrebe sa v momente, nelepí ani trošku
Hydratácia: 5 (výborný krém aj na ruky, aj na nohy)
Výživa a premastenie pleti: 4, na jemne suchú pokožku stačí, na veľmi suchú už nie
Vôňa: malinová a výraznejšia než je vôňa mydla, ale na krém na ruky je stále v norme, len pripadá trošku synteticky, inak by bola dokonalá
Celková spokojnosť: 9 (dojem pokazili tie vonné látky so závanom syntetiky, ale inak OK)
Cena: len 1,95 EUR za 300ml

celkové hodnotenie - slovomVÝNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
rýchlosť vstrebávania a pocit
po aplikácii
zloženie
hydratácia
výživa pre suchšiu pleť
vôňahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg

Keď sa vône zmiešajú spolu, ucítite babie leto. Mne sa táto kombinácia náramne páči a až nabudúce vyjde takáto či podobná limitka, nezaváham ani minútu. Za takú cenu by som nešla kupovať nejaké predražené mydlá a krémy, keď už teraz viem o týchto dvoch zázrakoch. Mňa teda presvedčili. Máte skúsenosti aj s inými krémami a mydlami na ruky od tejto značky?

Ešte by som mala dodať k obalom, že na nálepkách so slovenským prekladom nechýba žiadna podstatná informácia, pumpička je veľké plus a ako vidíte, aj ten dizajn obalu je jednoducho úžasný. Ak človeku niečo spraví chuť na piknik v záhrade, bude to presne toto duo. Prekvapte svoje kamarátky či rodinu. Budete mať krásny darček. Limitka by už mala byť v predaji.
ZDIEĽAJTE:

5 komentárov :

  1. Aj ja som obe veci skúšala s skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mam neprijemnu skusenost so sprchovym gelom Balea, s ktorym som bola spočiatku nadšená a po čase som zistila, ze vysusuje plet. Ako dlho pouzivas tieto vyrobky, aby som si vedela vytvorit nazor?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky produkty skúšam tak dlho, aby sa zvykli prejaviť príjemné i nepríjemné (pokiaľ sú) účinky. Každá časť tela reaguje inak rýchlo. Mydlá a sprchovacie gély používam aspoň 2 - 3 týždne, krémy na ruky tiež tak nejako, krémy na tvár mesiac až dva, prípravky na vlasy aj dlhšie. Aj preto som pri hromadnejších testovačkách obvykle tá posledná bloggerka, ktorá napíše o niečom článok. :-)

      So sprchovými gélmi Balea zatiaľ nemám negatívne skúsenosti, ale faktom je, že moja pokožka nie je suchá. Čo som naposledy skúšala Alverde, tak z toho mám druhú fľaštičku a nič (zatiaľ). Pokiaľ sa ti pokožka rýchlejšie vysušuje, potom by si mala namiesto gélových produktov uprednostniť krémové mydlá, sprchovacie krémy a mlieka. Je v nich menej laurylsultátu sodného a podobných látok, lebo tam sa nekladie taký dôraz na vytváranie peny. Len nechoď do ničoho s perlovým extraktom, ak smiem poradiť. Ak sa s gélmi nevieš rozlúčiť, skús ešte Balea mlieko do sprchy. Je vynikajúce a na rozdiel od mlieka Nivea (to klasické modré a biele) nie je vôbec mastné.

      Odstrániť
    2. Moja pokozka sa nevysuje vobec. Vseobecne mozem pouzivat akykolvek sprchovy gel a pokozku nepotrebujem vobec kremovat telovymi mliekami. Preto ma prekvapilo, ze sprchovy gel Balea mi plet vysusil.

      Odstrániť
  3. Ten krémik si určite zaobstarám do práce, mám telové mlieko s touto vôňou a aj keď sa trošku horšie vstrebáva, vôňa je super... No a na to mydlo si ma tiež navnadila.
    Biela Mačka: Ja Balea sprcháče používam už dlho a nevysušoval ma žiadny, ale možno to bude aj tým, že sa stále krémujem ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes