Balea: telové mlieko so zlatým leskom Golden Shine

Mám ja ale šťastie na telové mlieka. Ešte takto pred rokom by ste ma nevideli natrieť sa niečím. Možno tak po dlhšom pobyte vo vani, alebo po práci vonku. Ale teraz som vzorná gazdiná, čo sa týka starostlivosti o chrám, v ktorom prebýva moja duša. :-) Natieram sa od hlavy až po päty. Testujem a testujem, takže vlastne musím, no pomaly sa moje MUSÍM začína meniť na CHCEM. 


Aby ste tomu rozumeli, čo ja tu vlastne píšem, mne sa nejako extra natierať ani nebolo treba. Nadmerne sa nepotím, opaľovať sa nechodím, vo vani sa dlho nevyvaľujem, na wellness ja veľmi nie som, plávam ako sekera (kebyže ma hodíte do jazera, vrátim sa po dne), takže ani voda a plávanie ma nevysuší, moja pokožka na tele je viac menej normálna a niekedy už viac mastná, suchá bola len pri alergii, takže načo mazadlá? Ale keď už tie mlieka doma mám a dostala som za úlohu prejaviť svoje názory, tak sa teda mažem a už som si na to pomaly zvykla. 

Ale tak toto mlieko z limitovanej edície bola pre mňa opäť nová skúsenosť. V živote by mi nenapadlo, že sa natriem niečím lesklým a ešte sa mi to aj bude páčiť. Na trblietavú dekoratívnu kozmetiku (púdre, mejkapy) nefrflem. Také ligotanie mi vyhovuje, ale povedzte, na akú príležitosť by som sa už len mohla "natrblietať" telovým mliekom? Nič mi nenapadá. Na diskotéky nechodím, na koncerty tiež nie, frajera nemám, ktorému by som sa ligotavá ako Bella Swan z Twilight ságy mohla páčiť a ani nie som nejako extra opálená, že by som takto chcela pri nákupe v supermarkete pútať pozornosť (nie že by som o nejaký hurhaj okolo seba stála). Jedine, že by som sa natrela, než sa vonku postavím ku grilu, ale naši by sa asi čudovali. Odkladala som si to mliečko, reku hádam raz niekam pôjdem, ale nechodím. A tak sa natieram len tak. Idem spať, tak sa natriem. Sedím pri počítači a píšem článok, tak sa natriem zasa. Prečo? Hneď zistíte.


Obsahové látky

Toto mliečko, na rozdiel od iných, doteraz rozoberaných produktov, k preborníkom v zložení rozhodne nepatrí. Nie je to žiadne "výživné WOW", pre čo by ste okamžite mali utekať do obchodu. Preto som vytvorila novú kategóriu prípravkov, ktorú som pomenovala názvom "pre efekt". Tam budem dávať všetko, čo nie je dekoratívna kozmetika, je určené na telo / pleť, ale nemá žiadne uplatnenie v praktickom živote. Skrátka je to len také pekné a toť všetko. Mlieko obsahuje zopár emoliencií, ktoré by mali trošku zvláčniť kožu: stearáty (ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERYL STEARATE), potom jemne hydratujúce kakaové a rýchlo sa vstrebávajúce maslo (THEOBROMA CACAO SEED BUTTER) plné antioxidantov a vitamínov a menej mastnú hybridnú verziu slnečnicového oleja (HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL). O hybridoch som už hovorila. Obsahujú úplne iné podiely mastných kyselín, než býva bežne, čo im zlepšuje vstrebateľnosť. A ešte spomeniem stokrát menovaný glycerín (GLYCERIN), nealergizujúci silikón dimetikón (DIMETHICONE), ktorý nie je vo vysokej koncentrácii, čo je len fajn a napokon vodu. To je z účinných látok všetko.

Okrem týchto látok mlieko pojalo farbičky a trblietky. Hnedú farbu mu dodáva karamel (CARAMEL). Máme v ňom aj slnečnú clonu (CI 77981 - dioxid titánia), avšak jej podiel je veľmi nízky na to, aby urobila slnečnú ochranu. Výška SPF nie je uvedená na obale, lebo clona je využitá ako pomocná látka - dáva mliečku viac nepriehľadnosti. A napokon je to naša známa mica - sľuda (MICA). Pomletý prášok z nej je jemnučký, dobre priľne na koži a my sa potom trblieceme. Po sľude by sme sa leskli skôr strieborno, takže značka pridala ešte hnedý pigment (CI 77491). Z tohto všetkého sme po natretí mliečkom akoby pozlátení.

Keď sme už pri tom SPF, to by nás malo varovať, hoci sa jedná o mlieko pre efekt. Takže:
a) áno, toto mlieko zvýrazní opálenie, ale noste ho len keď sa pohybujete v budovách
b) natrite sa ním, až sa večer pôjdete niekam baviť, lebo budete za hviezdu
c) v žiadnom prípade sa s ním nepremávajte po pláži, záhrade, čiže žiadne priame slnko

Mlieko obsahuje vonné látky, ktoré sú síce (prevažne) vyrábané z rastlinných éterických olejov a to nie hociaké, ale rovno tie najmenej odporúčané pre kontakt s UV-žiarením. Je pri nich vysoké riziko slnečnej alergie. Toľko k zložkám.

Môj dojem:

Proti obalu nemám absolútne nič. Je pekný, praktický, upúta dizajnom, ako všetky Balea produkty. Značka si na tom dáva záležať. Ide o priemerne hydratujúce mlieko svetlej hnedej až zlatistej farby, stredne hustej konzistencie, ktoré sa ľahko natiera a vpije sa do pokožky v priebehu pár sekúnd. 


Nezanecháva žiadny mastný film a keby nevoňalo, ani neviete, že ho máte. Nemusíte sa báť chytiť do ruky papier. Nezamastíte ho. Ani nemusíte umývať ruky. Môžete v pohode fungovať. Dokonca i ja teraz fungujem s notebookom a to som sa 5 minút dozadu natrela. Jediný rozdiel, vďaka ktorému poznáte, že je to pre efekt, sú obsiahnuté trblietky.


Trošku silnejšie, ale veľmi príjemne vonia. Vôňu má ako nejaký parfum, nie ako mlieko a tá vôňa aj čosi vydrží. Nevyparí sa tak rýchlo. Aj lesk na pokožke sa mi páči. Kebyže mám o 10 rokov a 50 kíl menej, tak ho na seba "nalejem a bežím na disku". 

Ja tvrdím, že v hydratácii je vcelku slušné na tú cenu a ako mliečko pre efekt ho hodnotím vyššou známkou. Nepatrí k tým "trbličom", s ktorými môžete ísť jedine na karneval, lebo na parkete hádžete odlesky ako diskoguľa. To sú úplne jemné čiastočky a ten lesk je taký diskrétny. Nič okázalé. Viem si celkom dobre predstaviť toto mlieko aj na nejakej plážovej či záhradnej party s hudbou. Keď je žena (hoci i v mojom veku) štíhla, krásne opálená a potom sa týmto natrie, musí s tým zlatistým nádychom vyzerať božsky. 

Ja sa radšej ukazovať nejdem. :-) Ukážem Vám ho na ruke,  nech vidíte, ako sa leskne. Asi na štyridsiatypiaty krát pri uhle číslo 24 sa mi tie trblietky podarilo zachytiť. :-) Ale kebyže chcem odfotiť celé telo, musela by som na slnko, aby to bolo vidieť. A nie som si istá, či by moja mama - technický antitalent - nerobila 10x viac fotografií, kým by ma vôbec vzala aspoň do záberu. ;-)


Body budem mliečku brať jedine za tú zbytočnú rizikovú voňavku. Tá fakt nemusela byť. Ešte ten limonén (LIMONENE) ako tak, no s kumarínom (COUMARIN) a geraniolom (GERANIOL) naozaj na slniečko nechoďte. Nedopadlo by to dobre. Aj keď možno nedostanete alergiu okamžite, časom vám to pokožka zráta aj s úrokmi. Kdekoľvek vo svojej kozmetike budete vidieť tieto látky, spomeňte si na moje slová. 

Moje hodnotenie:

Textúra: stredne husté, nemastné, ľahké, vstrebe sa v momente, nelepí
Hydratácia: 3 (lepší priemer)
Výživa a premastenie pleti: 3, na jemne suchú pokožku stačí, na veľmi suchú už nie
Efekt: maximum - 5 bodov - naozaj pekný
Vôňa: silnejšia, skôr ako nejaký parfumovaný krém, ale stále tak akurát, aby nebolela hlava
Celková spokojnosť: 9
Cena: len 1,99 EUR za 200ml v DM drogérii, to je priam zadarmo

celkové hodnotenie - slovomVÝBORNÉ
obal / prezentácia výrobku
svetelné efekty
zloženiehttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
hydratáciahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
výživa pre suchšiu pleťhttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
vôňahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
celkové hodnotenie

Mňa mlieko nejako extra nenadchlo, ale budem aj tak objektívna. Je to len preto, že nemám príležitosti ho nosiť pre ten efekt. Ako darček však nikoho neurazí. Za ten peniaz určite také dobré mliečko nenájdete. Ak chcete zažiariť so svojim letným bronzom a nepôjdete na slnko, alebo ho chcete fakt nosiť na tie diskotéky, odporúčam kúpiť. A hneď, kým ešte je.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Mala som podobné minulý rok /asi zasa nejaký limitkový obal a obsah ten istý :)/ a bola som s ním spokojná.
    Medzi nami, neligotal sa skôr Edward? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno majú iné vône. Ťažko povedať, lebo to minulé som nemala. Ale v každom prípade súhlasím s tebou, že to bude asi to isté obsahom, Však značky menia prebaly stále. Edward sa ligoval preto, lebo bol upír a tým sa stala aj Bella neskôr. Tak som to myslela. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes