Bioderma: Hydrabio Brume dermálna voda

Táto osviežujúca voda vám padne vhod možno už zajtra. Keď teploty na území Slovenska presiahnu miestami magickú tridsiatku. Čo ňou všetko urobíte? Osviežite sa, upokojíte pokožku, zafixujete mejkap a možno si ju pôjdete kúpiť z iných dôvodov. Všetky dôvody, prečo by ste mali chcieť dermálnu vodu Hydrabio Brume, sa dozviete v tomto článku.


Prvým dôvodom je, že ide o dermálnu vodu, nie termálnu. Aj keby mesiace nezapršalo, aj keby zem vytrvalo zmáčavali kyslé dažde, vonku vybuchovali sopky a mali by sa meniť pomery minerálov obsiahnutých v horninách a nerastoch, tejto vody sa to nijako nedotkne. Samozrejme, i termálne vody majú svoje výhody, ale pokiaľ niekto nezničí laboratórium značky Bioderma (čo sa dúfam nikdy nestane), táto voda bude vždy pripravená na mieru pokožke priamo v laboratórnych podmienkach. Nepodlieha teda žiadnym vrtochom prírody. Je v nej všetko to, čo potrebujete a v optimálnej dávke.

Druhotná motivácia pre kúpu je i malé šikovné balenie do kabelky, ktoré som u vody Sensibio nikdy kúpiť nevedela. Neviem teda, či niekedy reálne bolo, ale ja som vždy natrafila len na verziu po 150ml a raz som mala aj 250ml. To je na neustále prenášanie predsa len trošku ťažká záležitosť. K veľkému spreju s obsahom 300ml je tentokrát dostupný aj malý s obsahom 50ml. Konečne bude môcť so mnou aj cestovať. Jeho súrodenec Sensibio ostával vždy doma. Oba sú mimochodom balené pod tlakom v nádobke s dusíkom, takže komu leží na srdci dobro našej planéty, ten môže byť spokojný.

Obsahové látky

Aj u vody Hydrabio Brume zohráva veľkú úlohu manitol (MANITOL) a zinok, konkrétne sulfát zinočnatý (ZINC SULFATE), ktoré zmierňujú podráždenie a všetky prejavy súvisiace s týmto nedobrým stavom. S podráždením sa napríklad spája začervenanie, svrbenie. Môžu to byť následky príliš dlhého pobytu na slnku, ale v i v klimatizovanom prostredí. kde sa pleť poriadne vysušuje.

Xilitol (XILITOL), ramnóza (RHAMNOSE) a frukto-oligosacharidy (FRUCTOOLIGOSACHARIDES), to už je tradičné výživné trio, ktoré navráti farbu aj tej najzašednutejšej pokožke. Pomáha pokožke znášať oslabenie, ktoré jej neuváženým konaním a zlým životným štýlom spôsobujeme.

Minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka a draslíka spoločne s upokojujúcimi látkami navodzujú rovnováhu. Voda v pokožke sa tak ľahšie udrží a tá netrpí dehydratáciou.

Má to len jeden háčik. Budete sa ňou chcieť stále striekať, takže otázka je, či tej vody nebude až priveľa. ;-) Ja si napríklad zvyknem brať spreje so sebou na podujatia, ako sú športové firemné akcie, grilovačky a koncerty. V príhodnej chvíli vytiahnem fľaštičku a postriekam seba i prísediacich / okoloidúcich. Samozrejme to robím s ich vedomím a súhlasom. :-) Keď sa dusíte v sále plnej ľudí, alebo na vás pečie slnko niekde na otvorenom priestranstve, či sa potíte na ihrisku, takéto osvieženie padne každému vhod. Hlavne na tých koncertoch sa schladiť musím, lebo nejaké sladké popové hviezdičky mne nič nehovoria. Ja chodím na koncerty, kde sa skáče, blbne a v týchto aktivitách za ostatnými rozhodne nazaostávam. :-D

Aspoň podľa obsahových látok vnímam zloženie vody Hydrabio Brume rovnaké ako u vody Sensibio. Avšak na obale sa spomína práve tá hydratácia. Výrobca sa zmienil aj o použití po menších dermatologických zákrokoch, epilácii, holení a opaľovaní. Tie pomery solí voči stopovým prvkom môžu byť teda rozdielne. Aby sme zachovali nejakú konkrétnu predstavu o využití, vyčlením spoločné vlastnosti a rozdiely predpísané na obale týchto vôd.


Hydrabio Brume si dajte na osvieženie a bežné upokojenie po opaľovaní. Bude sa hodiť aj ako doplnková hydratačná starostlivosť po dráždivých podnetoch: holenie, epilácia a nadmerné "grilovanie" vlastnej kože na slnku. Hydrabio Brume môže mať vo svojej domácnosti a kabelke každý, kto nemáva vyslovene problémy, ale rád by proti všetkému zasahoval preventívne.  V čase núdze však zastúpi aj Sensibio. Podľa mňa je dosť dobrá.

Doporučená predajná cena 300ml vody Hydrabio Brume je 11,99 EUR a cena malého balenia (50ml) by mala byť 3,99 EUR.
Dermálnu vodu Sensibio môžeme používať pri vyslovenom diskomforte, keď pocítite pichanie a mravčenie, ktoré by mohlo smerovať až k alergickej reakcii, alebo minimálne k silnej červeni.  Dôvodom môže byť kontakt s alergénmi alebo prebiehajúca liečba dočasného / trvalého začervenania.  Ak viete, že ste po každom pobyte na slnku ružová sťa prasiatko a mávate takmer stále podráždenú pleť, neuvažujte a rovno si kúpte Sensibio.

Už si presne nespomínam, koľko stálo 250ml vody Sensibio, no tuším to bolo okolo 10 či 11 EUR. Odporúčaná  cena 150ml je 7,89 EUR.
  
A teraz to, čo ich spája, okrem toho, že sú aj na tú najcitlivejšiu pleť. Obe dermálne vody sa môžu použiť na:
  •      Fixáciu líčenia - nastriekajte trošku vody do vzduchu a potom vojdite do tohoto obláčika z kvapiek
  •    Osvieženie po športe, alebo akejkoľvek fyzickej námahe, počas cestovania i horúcich dňoch v práci / doma 
  •    Odstránenie zvyškov pleťovej masky alebo oplachovanie pokožky po čistení prípravkom čistiacej pleťovej kozmetiky

Vody budete ťažko hodnotiť na akejkoľvek hodnotiacej stupnici. Môžete len povedať, či vás ochladia a či skutočne upokoja pleť. To táto novinka určite splnila. Ja si ju budem hojne užívať v letnom období. 


Tiež ju použijem o chvíľku, kedy budem z tváre zmývať masku Sébium a budem chcieť v tejto neskorej nočnej hodine odstrániť jej zvyšky bez toho, aby som zažínaním svetla na chodbe a v kúpeľni zobudila všetkých v chalupe. Ostanem pekne v izbe a vystačím si s vodičkou v spreji. Za mňa teda určite ÁNO. Mne sa táto novinka páči, čo vidíte aj podľa spokojného výrazu tváre, ak ste sa ma nezľakli a predčasne neodišli z tejto stránky. ;-)

ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Milujem tvoje recenzie. :) Ale mňa nejako tieto termálne a dermálne vody neberú. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bohovská fotka!!! :D
    Ja tieto vodičky v spreji tiež môžem a hoci už som vyskúšala takmer všetky značky, Biodermu ku podivu nie. Tak to zrejme v dohľadnej dobe napravím ;)
    A super tip, s tým zmývaním masky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hydrabio brume som vyhrala 50ml flaska,,avsak niesom si istá či tak ,,užasne" fixuje make up....ale ako osviezenie potesí

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes