Radox: krémový sprchovací gél Splash Milk & Vitamin

Pozdvihnite si náladu s krémovým sprchovacím gélom Radox Splash, zažeňte únavu a naštartujte myslenie. Oranžový vrchnáčik reprezentuje dobrú energiu, zelené lístočky v grafickom dizajne zasa osvieženie mysle bylinkami. A samozrejme ide nielen o reprezentáciu, ale aj o reálny efekt.



O oranžovej farbe sa vie toho veľa. V pohostinstve sa spolu s červenou i žltou využíva na povzbudzovanie dobrej nálady a apetítu. Akoby aj náhľad produktov schválne grafici kolorovali viac smerom k oranžovej. Tak už viete, prečo vo fast-foodoch toľko toho "zožerieme"? :-D Oranžová spája fyzickú energiu s kreatívnymi duševnými predpokladmi. O ľuďoch, ktorí majú radi túto farbu, hovoríme, že sú to priateľsky naladení a tvoriví ľudia plní radosti a vo farbách oranžovej, zelenej i žltej sa často maľujú aj steny školských zariadení. Prečo? Žiakom a študentom to s nimi lepšie páli a aj pri tej najväčšej uspávačke hadov (tak sme my v škole volali niektoré učiteľky) im neklesá hlava. Že vám tieto farby pripomínajú ovocie - konkrétne pomaranče, limetky a citróny?  Ale áno, citrusy sa považujú za jeden z najlepších nástrojov povzbudzujúcich a stimulujúcich mozgové vlny. Také pomaranče nielenže spĺňajú kritéria pre dokonalé energizujúce farby, ale ešte aj tie vône a chute robia s nami svoje. Olej z pomaranča sa pridáva ako príchuť do liekov proti nechutenstve a na trávenie. Jeho arómu údajne rozprašujú v Japonsku v hale burzy cenných papierov. Vraj tam robí živšie prostredie. A to sme začali len s pomarančom, ktorý je v prípravku zastúpený olejom z jeho oplodia (CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL).

Materina dúška má sviežu mentolovú vôňu s drevitým nádychom - vôňu zlepšujúcu fyzický výkon a zvyšujúcu bdelosť i koncentráciu.Týmto sa opäť dostávame k študujúcim a duševne pracujúcim ľuďom, pre ktorých sa ona mimoriadne hodí. Má však aj iné účinky. Keď sa váš harddisk v hlave otáča na plné obrátky už od rána, raz dva vás z toho rozbolí hlava, chytí vás depresia, alebo minimálne sa vám pohnú nervy. A to je čas pre extrakt z kvetov a listov materinej dúšky (THYMUS VULGARIS FLOWER / LEAF EXTRACT), ktorá takéto stavy zvláda. To všetko nájdete v jednej fľaštičke.

Okrem nálady tento krémový sprchovací gél taktiež obohatí pokožku o vitamín krásy - vitamín E a upokojí ju pantenolom (provitamínom B5). To sú však celkom bežné prídavky v kvalitnej kozmetike. Každý dobrý gél do sprchy by mal pokožke prispieť dávkou výživy a o tomto to teda platí určite. Vitamín E zvláčňuje a pantenol hojí. Ostatné látky sú peniče, čistiace látky, zopár vonných látok a tak ďalej. Nič, čím by sme sa mali zaoberať a čo sme tu už nerozoberali. Azda niektorých z vás ešte poteším správou, že v zozname nie sú toľko obávané parabény

Čo však bude pre vás na tomto blogu novinka, je mliečna substancia označená ako SINE ADIPE LAC. Niečo napovedá už obrázok na obale gélu a niečo hovorí aj tá mliečna farba - ide o klasické mlieko, konkrétne mlieko zbavené tuku, čiže odtučnené. Mlieko hydratuje a upokojuje podráždenú pokožku. Obsahuje cenné proteíny, ktoré pleti prinavrátia pevnosť a hebkosť na dotyk. Ako aj ten serín, o ktorom bola reč predvčerom (voda pre intolerantnú pleť Avéne). 


Moje dojmy z testovania:

Obal gélu bol navrhnutý prakticky, dizajn je nádherný, ale má malé chyby. Páči sa mi, že zatváranie dizajnér umiestnil na spodok fľašky, čiže gél pokladáte vrchnáčikom nadol. Obsah je vždy pripravený na použitie, lebo nemusíte čakať, až sa zleje po stenách fľašky až k ústiu otvoru a ani ho netreba vytláčať. To sa bude hodiť hlavne vtedy, keď vám ostane posledných pár mililitrov. Do inej fľaštičky by ste museli naliať vodu, aby ste z nej dostali aj posledné kvapky, alebo by ste ju museli tak či tak postaviť na vrchnáčik (ak by vôbec stála), u tejto to riešiť nemusíte. No ak by sa zatváranie (aj napriek tomu, že vyzerá pevne) nejakým činom poškodilo, potom netuším, ako by som gél skladovala. Opačne stáť nebude. Ale to je nepodstatný detail.

Stále opakujem, že ja citrusy nemusím a tri články po sebe sú o citrusových vôňach. :-)  Aby ste ma nemali za blázna, prezradím, že vôňa gélu nie je typická pomarančová, ale zdedila sladkosť od mlieka. Pomaranč je jasný už z obalu, no niečo nám ho evidentne brzdí. Vy už viete z úvodu článku, že je to materina duška, no na obale o nej nenachádzam jedinú zmienku. Kebyže nepoznám latinské názvoslovie byliniek ani INCI (INCI = The International Nomenclature of Cosmetic Ingredients - medzinárodne používaný systém na označovanie ingrediencií produktov využívajúci ich vedecké názvoslovie vyjadrené anglickými a latinskými slovami) a neprečítam si zloženie, vôbec neidentifikujem pôvodcu tej tretej vône. Takže to je ešte moja druhá výčitka smerom k tvorcom etikety. Na webe MôjRadox.sk v popise produktu síce táto informácia figuruje, ale kto by už len išiel pátrať na internete alebo vyberal produkt podľa webu? Prídem do obchodu, prečítam etiketu, čo sa mi pozdáva, to ovoniam a buď sa mi to páči, alebo nie.

Je škoda, že sa dúška nespomína. Mohla by byť jedným z argumentov ZA kúpu produktu, ak by o nej každý vedel. Dáva gélu nielen liečivý efekt, ale aj drevitý a jemne mentolový akcent. Prítomnosť mentolu sa prejavuje tak, že v nose ucítite chladný závan pri vdýchnutí, ale to bude asi všetko, čo mentol pocitovo spraví. Materina dúška nie je bohatá na mentol. Jej hlavnou voňavou substanciou je tymol a ten je aj drevito-korenistý s dôrazom na drevitosť. Asi kvôli tomu by každý, kto by gél privoňal, identifikoval pomaranč, ale nevedel by, čo ďalšie tam cíti. Určite by ste netipovali dúšku. :-) 

Tento krémový gél by som nedoporučovala alergikom na citrusy, no okrem prehnane reaktívnej a prehnane suchej pleti ho môže používať úplne každý. Príjemne hydratuje, zvláčňuje, nevysušuje, robí jemnú penu (nepení priveľmi) a tiež dobre čistí, no tá výživa nie je na dlhšie, takže to je dôvod, prečo by si ľudia so suchou pokožkou mali dopriať nejakú doplnkovú starostlivosť. Zmýva sa ľahko, lebo nie je olejový a ani obzvlášť ťažký. Páči sa mi, že pri umývaní necítim pomocné látky. U krémových gélov sa dosť často stáva, že v rámci vytvorenia krémovej konzistencie trpí vôňa produktu, no tu sa nič také nestalo. Vdychujem éterický olej a nič mi dobrý výsledný dojem neruší.
 
Moje hodnotenie gélu:

Textúra: gélovo-krémová a stredne hustá, mliečna tekutina
Hydratácia: 5 (super)
Výživa a premastenie pleti: 4 (
nebude akurát pre pomerne suchú pleť)
Čistiaci účinok: 4 (dosť dobrý)
Vôňa: 5 (vynikajúca)
Celková spokojnosť: 9
Cena: do 3 EUR za 250ml, okolo 4,50 EUR za 500ml


celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hydratácia vs. výživa
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
 
Materinej dúške a pomaranču s mliekom v podobe sprchovacieho gélu Splash nachádzam hneď niekoľko uplatnení.

Aj keď vám váš šéf asi nedovolí nosiť kostým oranžovej farby ani kúpiť oranžové kreslo (až toľko pochopenia a kreativity sa od väčšiny konzervatívnych šéfov čakať nedá), doprajte si ráno osviežujúcu sprchu s gélom Splash. Naštartujte tvorivosť a zažeňte negatívne pocity. Dopomôcť si môžete aj čajom z materinej dúšky. Bude sa čudovať, kde sa to vo vás vzalo.

Po preflámovanej noci alebo noci s učebnicou či notebookom sa tiež bude hodiť takýto budíček. S týmto sprchovacím gélom je bolesť hlavy ihneď preč. A je úplne jedno, či vás bolí hlava z klesajúceho promile, ťažkého štúdia / práce, alebo z toho tvrdého obalu knihy / notebooku, na ktorom ste v noci spali. :-P Sprcha, jeden pohár pomarančového džúsu (ideálne bez vodky) a bolesť zažehnaná.

Ak vás v práci či škole niekto poriadne vytočí, neposielajte ho do ... teplých krajín. Skrátka ho nepošlite tam, kam posielame nepohodlných ľudí. Radšej vyčkajte a doma sa rovno odlifrujte do sprchy. Potom to môžete zajesť nejakou čokoládou, ako moja bývalá kolegyňa. Splash a čokoláda vám zdvihnú náladu dnes, zajtra a hocikedy inokedy.
Gél sa dá zohnať aj v pol litrovom balení a to vám na nejakú dobu vystačí.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes