Rimmel: penový mejkap Stay Matte

Máme tu už tretí krát upgradovanú verziu Stay Matte. Možno ich bolo aj viac ako 4, no ja za seba spomínam na jeden mejkap, ktorý následne prešiel troma výraznými zmenami. Teraz vám o tom prinášam podrobnú reportáž, veď to by mohol lepšie zhodnotiť ten pokrok, ak nie človek, ktorý mal tú česť ich odskúšať všetky?

Čas bol k Stay Matte milostivý. Každá verzia prišla vo svojom čase na trh sťa splnený sen. Chcete vedieť dôvod? Rimmel len reagoval na požiadavky danej doby. Vždy vymyslel také vylepšenia, ktoré uchlácholili zákazníčky a keď to prestalo stačiť, prišiel s niečím novším, poprípade rozšíril ponuku o také mejkapy, ktoré rešpektovali danosti aj iných typov pleti. My sa však dnes budeme baviť o Stay Matte, tak si ich postupne predstavme pekne postupne. Na obrázku ich očíslované nemám, ale pôjdem v poradí od toho naľavo.



Môj prvý Stay Matte mejkap


Nuž nebol to veru zlý mejkap na tie roky. V tej dobe som v obchode narážala len na také dvojzložkové mejkapy, u ktorých bolo zázrakom, ak sa olejová zložka neoddeľovala od vodnej. Vždy ich musel človek poriadne pretrepať a až potom nanášať. Inak mu z tuby vyšiel olej, či niečo oleju podobné (vtedy som to tak neštudovala) a potom vytlačil farebnú zložku. Tento Stay Matte nemal taký problém. Bol stabilizovaný lepšie než niektoré konkurenčné mejkapy a cenou tiež vyhrával na plnej čiare. Jeho nevýhodou bolo, že viac pripomínal tónovací krém než mejkap. Mal slabšiu kryciu schopnosť. Zato pekne vyrovnával farebný tón pleti. Na mojej sesternici s olivovou pleťou vyzeral priam božsky. Kúpila som dva a používali sme ho naraz, len ona dostala tmavší a ja som si nechala svetlejší odtieň.

Prvý upgrade od kolegyne na výlete

Neviem, či sa táto druhá vecička dostala aj na Slovensko, v tom vážne nemám takú istotu, lebo ma to ani nezaujímalo. Tento mejkap som dostala len na dopoužívanie od kamarátky a kolegyne v jednej osobe, ktorej až tak nesedel. Oproti tomu predošlému mejkapu mal zásadnú výhodu. Ľudia prestali chcieť mastnejšie mejkapy, požadovali väčšie krytie a tento mejkap im to splnil. Z časti bolo fajn, že Rimmel prestal robiť mejkapy ako keby "dvojfázové" a viac zapracoval na textúre. Tento mejkap sa dal pokojne nariediť kvapkou vody bez ujmy. Aj to krytie bolo fajn. Kryciu schopnosť by som hodnotila na úrovni stredného krytia. Horšie to bolo so zmatnením pokožky. Mejkapy starších typov od niektorých konkurenčných značiek boli síce ťažké (a niekedy aj na úkor priedušnosti), no cez tento mejkap po 2 - 3 hodinách začal maz prechádzať a pleť sa zasa leskla. Kto mal pleť suchšiu, tomu tento mejkap pre zmenu vytvoril na pokožke doslova brizolit. Dozrel teda čas na zmenu, ale to som sa práve stala Rimmel agentkou a novinka mi prišla domov sama od seba v obáločke.

Druhý upgrade s bylinkami a iné vychytávky

Rimmel fotoblog
Tak tento tretí mejkap konečne začal poriadne kryť. Oproti predošlým verziám obsahoval viac oxidu zinočnatého a aby sa mastná pokožka neleskla a poradila si aj s nadmernou tvorbou mazu (hlavne tá mladá pleť, keďže sa už aj mladé dievčatá na základných školách začali vo veľkom líčiť), Rimmel si to poistil aj rastlinnými extraktmi. Uhorka a rumanček upokojili podráždenie, kyselina salicylová sa postarala o reguláciu mazu a uvoľnenie pórov a napokon výťažok z bavlny pohlcoval nadbytočný maz. Mne sa tento mejkap páčil, ale len dovtedy, kým som mala mastnú pleť. Potom už začal vytvárať na suchších častiach tváre hrudky ako ten jeho predošlý kamarát. Rimmel myslel i na to a priniesol penový mejkap Stay Matte, ktorý sa na pokožke lepšie rozlial a nezvýrazňoval šupinky, no k tomu som sa už nedostala. Z toho som odskúšala len vzorku.

Poznámka: Môjmu bledému ksichtíku vtedy lepšie zapasovala horúca novinka - rad Match Perfection, do ktorého postupne pribúdali výrobky ako púder, korektor i gélový mejkap. Všetky doteraz používam a čochvíľa začnem plakať, lebo ten gélový sa už prestal vyrábať. Zatiaľ mám zásobu, ale sa mi pomaly míňa...

Najnovší odľahčený upgrade bez byliniek

Novinka čoskoro na Rimmel webe
V tieto posledné mesiace už Rimmel zrejme pochopil, že nemá zmysel orientovať sa na mladšie ročníky a tak si vzal na mušku svoju pôvodnú klientelu. Časy sa menia a ľudia tiež. Školáčky dostávajú vyššie vreckové (zrejme poznajú lepšie vynucovacie metódy a úspešne ich praktizujú na rodičoch) a pomaly si tieto mladé žabky začínajú kupovať kozmetiku, ktorá je svojou cenou na ďaleko vyššej hladine ako Rimmel, čím prekvapujú nás - do páce chodiace a rodiny živiace ženy. Ale je to ich škoda, lebo často aj to lacné býva lepšie než drahé a táto verzia Stay Matte je toho príkladom. Marketingové aktivity sú teda viac nasmerované na bloggerky v rôznych vekových hraniciach, ktoré svojimi postrehmi spravia značke lepšiu reklamu než tínejdžerky. Ich informácie sa dostanú ku všetkým vrstvám a ženám každého veku. Možno je to zdanie, ale som toho názoru, že projekt Rimmel agentky trvá len vďaka tomu, že väčšina agentiek je súčasne bloggerkami, ale túto tému nechám na svoj druhý blog. Poďme už rovno k tým priaznivým zmenám.


Dôkaz zmeny uvažovania značky Rimmel spočíva v týchto faktoch:
  • Z nového mejkapu Rimmel odstránil kyselinu salicylovú. Je síce dobrá, ale skôr na tú mastnejšiu pleť. Navyše nie každý človek ju znesie. Existujú alergie na túto kyselinu.
  • Už tá tretia verzia bola bez parabénov (Rimmel predsa sleduje pokrok), no boli v nej látky ako propylén glykol, butylén glykol a také tie "alkoholoidné" konzervanty. Tie mejkap zbytočne robili ťažším a navyše ani v rebríčku bezpečnosti (s dôrazom na výskyt alergií) si tieto látky momentálne nevedú príliš dobre. Štvrtá verzia už neobsahuje ani jednu z týchto látok a vsadil na bezpečnejšie spôsoby, ako mejkap ochrániť pred oxidáciou a oddeľovaním zložiek.
  • Mejkap je vylepšený aj vysadením oxidu zinočnatého a jeho nahradením mastencom (TALC), s ktorým mal Rimmel úspech pri rade Match Pefection. Som rada, že sa takto inšpiroval. Zinok má síce protizápalové účinky a na pokožke drží ako ďas, ale je veľmi ťažké zabrániť mu vytvárať hrudky. Však isto si spomínate, ako ste si detské kiahne natierali tekutým púdrom a ako ten zinok zvýraznil každé suché miestečko, každú vyrážku a ako doslova opadával po kusoch.
  • Už to nie je taká hutná suspenzia, ale sa viac blíži k pene, za čo mejkap vďačí polymérom. Tie majú fajn priľnavosť, sú pružné (odolajú tak mimickým pohybom a dlho držia) a hlavne sú ľahké. Na dobré krytie a odolnosť už nepotrebujete silnú vrstvu mejkapu. Nemusíte sa toľko báť ani zvýrazňovania šupín suchšej pokožky, lebo tieto látky lepšie vyrovnávajú nerovné povrchy. Aj vyrážky. Ešte síce nie je pre tie najsuchšie partie, ale je to omnoho lepšie než bolo.
Ľahšie rozotieranie, ľahšie vytláčanie, penovejšia konzistencia
  • Našlo sa miesto aj pre zlúčeniny kremíka, ktoré pohlcujú maz účinnejšie ako bavlna, sú ľahšie a majú jemnejšiu štruktúru, teda ten mejkap nie je taký "omietkový".
  • Rimmel pridal vitamín E, ktorý je dobrý pre ženy každého veku, vrátane tých mladých. Tým sa vážne nemá čo pokaziť, lebo vitamín sa využíva ako antioxidant a svoj význam má aj v liečbe akné. Takže dve muchy jednou ranou.
Aj ten obal je krajší a pre svoju štíhlosť taký spratnejší. Lepšie sa mi nosí v kozmetickej taštičke než ten plochý. Všetky tieto zmeny pri zachovaní skvelej ceny hodnotím veľmi kladne a hovorím, že sú rozumné. Však prečo by ste sa mali uspokojiť s pokrytím dopytu skupiny A, keď môžete mať aj B, C a D. Načo robiť kozmetiku pre detičky, keď ňou môžete zaujať aj slečny, mamičky a babičky? Palec hore týmto zmenám, lebo vďaka ním mejkap na mne funguje lepšie, či už mám pleť mastnú alebo suchšiu, o čom sa môžete presvedčiť na vlastné oči o riadok nižšie.
Prvý obrázok ukazuje čerstvo nalíčenú 
tvár, na druhom vidíte aj denný mejkap 
a ten posledný ilustruje účinok mejkapu 
po 8 hodinách. Lesk sa už síce objavil, 
no krytie stále ako tak trvá. Lesk dokáže 
mejkap bez podkladu a púdra potlačiť 
na zhruba 4 hodiny. S pomocníkmi 
však vydrží aj celých 8 hodín.

Moje hodnotenie nového mejkapu Stay Matte:
Textúra: krémovo-penová, hladká
Výdrž: dobrá (cca 3 - 4 hodiny bez lesku, 8 hodín bez odhalenia nedokonalostí)
Krycia schopnosť: 4 (taký naozaj lepší priemer blížiaci sa k dokonalosti)
Celková spokojnosť: 8 
Cena: cca 5 EUR za 30ml by to malo byť na stránkach Rimmel.sk (novinka sa objaví v e-shope budúci mesiac), v drogérii to môže stáť o nejaké euro viac

celkové hodnotenie - slovom

VÝBORNÝ

obal / prezentácia výrobku
krycia schopnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
http://nd06.jxs.cz/113/293/47d145e50c_92820931_o2.jpg
zmývateľnosť pri odličovaní
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Na mojich fotkách môžete vidieť, čoho je mejkap schopný. Myslím si, že keby sa ešte trošku priblížil k gélovému mejkapu, lepšie by hydratoval, získal by možno o niečo lepšie krytie a lepšie by sadol na suchšie partie. To je však už len malý krôčik k dokonalosti a ako poznám Rimmel, určite zasa príde s novinkou obohacujúcou rad Stay Matte (alebo rad Match Perfection ako náhrada za ten gélový mejkap). Uznajte, že na tú cenu je dosť dobrý a dostupný pre všetkých ľudí.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes