Kozmetický súboj: vojna ruží (sprchovacie gély)

Ružový regeneračný sprchovací gél značky Panier des Sens, ďalej Yves Rocher a jeho gél z kolekcie Un Matin au Jardin a napokon je tu Nivea s gélom Harmony time s vôňou bielej ruže. Toľko k nominovaným gélom ako adeptom na kozmetického oskara. Čo myslíte, ktorý z nich bude najúspešnejší?

Ako ste už pochopili z úvodu, dnes sa budú rozdávať pomyselné ceny za účinky troch sprchovacích (alebo typickejší slovenský výraz "sprchovacích") gélov. Gélom som určila kategórie, v ktorých budú súťažiť o moju priazeň a v každej z nich si môže jeden gél odniesť oskara za hlavnú úlohu a jeden ho dostane za vedľajšiu rolu. Hlavná rola dostane dva body a tá vedľajšia bod jeden. Aby to moje hodnotenie nevyzeralo ako "od brucha" a aby som mu dodala viac transparentnosti, víťazstvo vždy doložím argumentami.


Pozor, celý článok je o ružiach a teda hlavné slovo bude patriť účinkom, aké očakávame od ruže, teda to bude o peknej vôni, hydratácii, upokojení pleti a regenerácii.

Oskar za vôňu najviac blížiacu sa skutočnej vôni ruží

2 body: Panier des Sens (z obchodu BioBeauty)
Ako jediný z gélov obsahuje okrem parfému (zrejme na zvýraznenie vône) aj skutočný ružový olej. A verte tomu, že ak ste niekedy mali pravý ružový olej či vodu, tak toto hravo spoznáte. Ruža je úžasná taká, aká je. Väčšina z nás tento kvet pestuje aj vo svojej záhradke a vie, že v jej vôni sa odráža vôňa nášho rodného kraja, vôňa kvapiek dažďa i rannej rosy, vôňa jej listov i trávy naokolo, proste taká nie celkom dokonalá zmes a práve tá robí ružu takou jedinečnou. Takže toto je presne ono. Ruža so všetkým, čo k nej patrí.

1 bod: Yves Rocher
 Tento gél neobsahuje ružové extrakty, ale ten parfém sa celkom podobá na ruže. Nie je to úplne ono, ale tá zmes iných prírodných vonných látok a ich efektu umocneného alantoínom na moje zmysly funguje.

Oskar za trvanlivosť vône

2 body: Panier des Sens
Ružový olej je ružový olej. Tá jeho intenzívna vôňa sa vstrebe a dostane sa vám pod kožu lepšie než nejaké prchavé éterické oleje ako citronelol a limonén.

1 bod: Nivea
Tu už sa nedá hovoriť o trvanlivosti ružovej vône gélu, lebo jeho aróma nie je ružiam veľmi blízka (je to len parfém),  ale mandľové mlieko má peknú sladkastú vôňu, dobre nesie iné aromatické látky a tiež sa dobre vstrebáva.

Oskar za tlmenie začervenania

2 body: Panier des Sens
Neexistuje nič účinnejšie na žily, než naozajstný extrakt z ruže. Pre svoj vysoký obsah rutínu spevňuje cievy a žily, zabráni ich praskaniu a teda okrem neskoršej liečby aj predchádza problémom.

1 bod: Yves Rocher
Tento gél funguje hlavne vďaka skvelým hojivým účinkom alantoínu, ale už viac liečebne než preventívne.

Oskar za starostlivosť o citlivú či podráždenú pokožku

2 body: Panier des Sens
Vďaka olejovému obsahu (okrem ružového oleja aj bambucké maslo) pokožku príliš nevysušuje a obe zložky majú navyše pre ľudskú kožu jednak funkciu obranného štítu a jednak účinne tlmia pocity pnutia.

1 bod: Nivea
Olejový obsah (mandľové mlieko) vhodne doplnil prášok z listov aloe, ktorý burcuje imunitu a to je presne to, čo citlivá pleť potrebuje a nemá vlastné. Citlivá pokožka má však tendenciu červenať, čo by mohol byť aj problém so žilami a prekrvením, preto gél od Biobeauty s ružovým olejom získal v tejto kategórii o bod viac. Gél od Yves Rocher sa do tejto kategórie nehodí pre obsah kyseliny salicylovej, ktorú citlivá pokožka moc nemusí.

Oskar za starostlivosť o suchú pokožku

2 body: Nivea
Gél je hutnejší a viac pripomína mlieko, teda určite lepšie premastí suchšiu pleť a aloe v tej pokožke dlhodobo udrží aj vodu, čím sa pokožka stáva lepšie hydratovanou.

1 bod: Panier des Sens
Ani bambucké maslo v premastení nezaostáva, no medzi ingredienciami je niekde pri konci a gél je priehľadný. Ten podiel mastných zložiek teda nebude až taký výrazný ako u gélu značky Nivea.

Oskar za starostlivosť o normálnu pokožku

2 body: Panier des Sens
Normálnu pokožku nevysuší ani príliš nepremastí, suchú pokožku nevysuší ešte viac. Tento gél má všestranné využitie.

1 bod: Yves Rocher
Bodík som ubrala pre obsah kyseliny salicylovej. Tá nie je pre každého. Na druhej strane však máme alantoín a aloe. Obe látky pokožke prospievajú a pritom pokožku nerobia mastnou (čo mandľový olej veru robí a preto vylučuje Niveu).

Oskar za hydratáciu

2 body: Yves Rocher
Aloe a alantoín v kombinácii s glycerínom účinnejšie a rýchlejšie prinavrátia pokožke hydratáciu než gély s obsahom olejov.

1 bod: Panier des Sens
Hydratačný účinok tejto kombinácie postrehnete až pri dlhšom používaní, ale predsa. Bonus navyše je aj glycerín spomínaný aj pri Yves Rocher. Keď však gél bráni stratám vody, potom si ten bod určite zaslúži.

Oskar za čistiaci účinok a zjednotenie farby pleti

2 body: Yves Rocher
Niektoré oleje paradoxne lepšie odstraňujú nečistoty ako prípravky na báze vody a glycerínu, ale tu nám čistenie umocňuje práve tá diskutovaná kyselina salicylová. Pôsobí na mŕtve bunky a okrem protizápalovému efektu vás teda aj vyhladí a farebne zjednotí.

1 bod: Panier des Sens
Tu to zjednotenie nie je až také markantné (azda tým spevnením žíl a odstránením červenania sa vyrovná aspoň tá farba), no čistenie bude vďaka gélovej a penivejšej konzistencii účinnejšie než u gélu Nivea.

Výsledky

Tak si to teda spočítajme a vyhodnoťme.

Počet oskarov za hlavnú úlohu:
Najviac oskarov v tejto kategórii (5) získal sprchovací gél od značky Panier des Sens.
Dva oskary si vzal Yves Rocher a jedného Nivea.

Počet oskarov za vedľajšiu úlohu:
Najviac oskarov za vedľajšiu rolu (po 3) pobrali dvaja kandidáti - Panier des Sens a Yves Rocher a dvoch získala značka Nivea.

Počet bodov v bodovom hodnotení:
Prirodzene, v počte bodov to máme rovnako.

1. Suverénnym víťazom sa stáva Panier des Sens s počtom bodov 13.
2. Na peknom druhom mieste sa umiestnil gél od Yves Rocher, ktorý získal 7 bodov.
3. Tretie miesto obsadil gél Nivea do 4 bodmi. To je však kvôli tomu, že tento gél má síce pekné účinky, ale tie nepripomínajú efekt, aký majú vykazovať účinky extraktov z ruže, respektíve nie sú v porovnaní s víťazmi až také výrazné.

Všetkých účastníkov súboja si môžete voľne zakúpiť na slovenskom trhu. Víťaz je dostupný na internete v obchodíku BioBeauty. Strieborného víťaza nájdete v obchodíkoch Yves Rocher v každom väčšom meste. Je súčasťou rodinky skvele voňajúcich kozmetických výrobkov, ktoré som recenzovala v tomto článku. Bronzový gél má v predaji každá dobrá drogéria a viac mojich postrehov o tomto produkte nájdete v článku o produkte Nivea Harmony Time. Verím, že vás niektorý z nich osloví.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes