Bioderma: porovnanie krémov Sébium (pokračovanie)

Milé dievčatá a žienky. Ako som vám sľúbila, prinášam vám kompletný prehľad liečebných krémov z rady Sébium. Je veľký rozdiel, či sa pokožka len miestami leskne, alebo sa leskne celá, či máte rozšírené póry, alebo už máte čierne bodky, prípadne dokonca aj akné. Preto som, vychádzajúc zo svojich skúseností i pohľadu na zloženie tých neodskúšaných, pre vás spravila jednu veľkú tabuľku.


V predošlom článku som spomínala tri krémy, ktoré som pre vás porovnala. Teraz ich zaradím medzi všetky ostatné krémy, aby ste sa v nich vedeli zorientovať a vybrať si pre seba ten správny.



Sébium MAT (odskúšaný)
 
Sébium MAT Tónovací
Je zmatňujúci krém pre lesknúcu sa mastnú či zmiešanú pokožku bez výraznejšie rozšírených pórov a bez akné. Nadbytočný maz a vlhkosť pohlcujú jemne rozpráškované minerály, ktoré taktiež opticky korigujú pleť. Pleť je udržiavaná v suchu a menej sa leskne.

Krém má ľahkú, gélovo-krémovú textúru a preto sa hodí ako podklad pre gélové alebo krémové mejkapy. Môže sa aplikovať na celú tvár, oči nedráždi.
Je krém podobný krému Sébiu MAT, ktorý ale obsahuje navyše farebné pigmenty. Vhodný pre lesknúcu sa mastnú či zmiešanú a farebne nejednotnú pokožku.

Aj tento krém má ľahkú, gélovo-krémovú textúru, preto by sa v prípade potreby mohol dať kombinovať aj s korektorom. Mejkap v prípade absencie iných nedokonalostí nie je nutný. Môže sa aplikovať na celú tvár, ani tento krém neobsahuje kyseliny.
Odporúčaná cena: 14,79 €
Odporúčaná cena: 17,89 €
Sébium AI
Sébium AI korektor (odskúšaný)
Koncentrovaný krém je vhodný pre lesknúcu sa mastnú či zmiešanú pokožku s akné alebo sklonmi k vzniku akné. Minimalizuje totiž už samotné riziko tvorby čiernych bodiek tým, že ničí baktérie, ktoré rozkladajú maz a upchávajú póry. Pôsobí upokojujúco, zmierňuje začervenanie v problematických partiách a upravuje zloženie mazu. V procese hojenia vyrážky eliminuje tvorbu jaziev a strupov, ktoré spôsobujú to, že je akné vidieť aj v tých posledných fázach. 

Krém má ľahkú, krémovú textúru a znesie sa s krémovými mejkapmi a gélovými mejkapmi. Pozor, nemal by sa dostať do okolia očí. Dávala by som ho len na T-zóny.
Krém je vhodný pre lesknúcu sa mastnú či zmiešanú pokožku so sklonmi k akné. Minimalizuje totiž už samotné riziko tvorby čiernych bodiek tým, že ničí baktérie. Upravuje zloženie mazu, potláča zápal, pôsobí upokojujúco, zmierňuje začervenanie a tónuje pleť. Eliminuje tvorbu jaziev a strupov počas hojenia už vzniknutého akné. 

Krém vďaka kompaktu ukrytému vo vrchnáčiku prekrýva vyrážky a nepotrebuje mejkap. Textúra je však jemná, takže sa v prípade potreby znesie s gélovým, fluidným i krémovým mejkapom. Nevadí mu ani tuhší mejkap s pastovou konzistenciou a minerálne mejkapy. Pozor na oči!
Odporúčaná cena: 11,69 €
Odporúčaná cena: 17,90 €
Sébium AKN krém
Sébium AKN fluid (odskúšaný)
Čistiaci a vyhladzujúci krém určený pre problematickú zmiešanú pokožku s akné alebo sklonmi k vzniku akné. Trošku podobný krému Sébium AI, len v menej koncentrovanom zložení a určený aj pre väčšie plochy. 

Komedóm neodstráni, no urýchli hojenie. Odporúčam ho teda používať až po dôkladnom očistení pleti moussantom a micelárnou vodou, poprípade na upokojenie pokožky po čistení sérom. Vhodný je ako prevencia, ale aj ako doliečenie problematických miest, pretože ovplyvňuje kvalitu zloženia kožného mazu a pokožku ošetrí. Hlavne keď je tá pokožka skôr zmiešaná a na niektorých miestach suchšia.

Znesie sa s krémovými a gélovými mejkapmi, nesmie sa aplikovať okolo očí.
Prečisťujúci krém určený pre problematickú mastnú až zmiešanú pokožku s akné alebo sklonmi k vzniku akné, ktorý vďaka fluidnej štruktúre preniká do hlbších vrstiev pokožky.

Odporúčam ho používať po dôkladnom očistení pleti micelárnou vodou (moussant stačí raz za čas), poprípade na doplnenie už skvelých účinkov séra. Vhodný je ako prevencia, ale aj ako doliečenie problematických miest, pretože ovplyvňuje kvalitu zloženia kožného mazu, pokožku ošetrí a má skvelé protizápalové účinky. Aj keď komedóm neodstráni, aspoň urýchli hojenie. V tejto fluidnej verzii nájde svoje využitie aj pri liečbe extrémne mastnej pokožky.
Najlepšie sa znáša s gélovými mejkapmi, opäť pozor na okolie očí. Aj tento krém obsahuje kyselinu salicylovú.
Odporúčaná cena: 15,79 €
Odporúčaná cena: 15,79 €
Sébium Global (odskúšaný)
Sébium Hydra
Intenzívny krém ako preventívna starostlivosť určená pre problematickú zmiešanú pokožku s akné alebo sklonmi k vzniku akné, ktorého sa dlhodobo neviete zbaviť. Uplatní sa aj pri liečbe dlhodobo mastnej pokožky bez akné, keďže podstatným spôsobom ovplyvňuje kvalitu mazu. Alebo napraví aj liečbou silno vysušenej pokožky. Predchádza vzniku jaziev a strupov.

Odporúčam ho používať až po dôkladnom očistení pleti moussantom, poprípade na upokojenie pokožky po čistení sérom, pretože s akné v komedónnom štádiu si už neporadí. Zato celkom dobre pomôže vo fáze, keď je rozšírený pór a treba zabrániť zápalu.

Znesie sa s krémovými a gélovými mejkapmi, neradím ho aplikovať okolo očí.
Krém na intenzívnu hydratáciu kompenzujúci suchosť spôsobenú dlhodobým podávaním medikamentóznej liečby a nevhodnou starostlivosťou o zmiešanú, mastnú či aknóznu pleť (napr. vysušovanie liehom a rôznymi pastami). Je primárne určený na mastnú alebo zmiešanú pokožku, ale hodí sa prakticky pre všetky typy pleti. 

Nepotláča tvorbu akné, no tlmí akékoľvek začervenanie smerujúce k ekzématickým stavom a výrazne upokojuje i hydratuje pokožku. Môže sa aplikovať na celú tvár.

Nespôsobuje tvorbu komedónov, ale pod mejkap by som ho nedávala. Odporúčila by som ho ako ošetrenie po čistení pleti peelingovým sérom. Zniesol by sa možno s nejakým iným hydratačným mejkapom.
Odporúčaná cena: 15,79 €
Odporúčaná cena: 12,39 €
Sébium Pore refiner (odskúšaný)

Sébium Sérum (odskúšané)
Je aktívne sérum ľahkej textúry na okamžité stiahnutie a zneviditeľnenie kožných pórov, čím sa pokožka vyhladí a vyzerá zdravšie. Obsahuje antioxidanty, ktoré spomaľujú starnutie a tiež sa postarajú o kožný maz, ktorý neoxiduje a neupcháva póry. Zabraňuje lesku pleti a je to vynikajúci podklad pod mejkap na problematických partiách podobne ako Sébium MAT.

Znesie sa s krémovými a gélovými mejkapmi, no do očí nech sa vám radšej nedostane. Ak nemáte rozšírené póry, kúpte si radšej Sébium MAT.
Nie je krém, ale peelingové sérum s obsahom kyselín. Poradí si s akné v ktoromkoľvek štádiu a je vhodný aj na občasné hĺbkové prečistenie mastnej i zmiešanej pleti. Učinkuje ako chemický peeling. Krásne vyhladí, zjemní, prejasní pleť a hlavne uvoľní upchaté ústia mazových žliaz, preto ho vnímam ako taký zázrak a prvú pomoc pri problémoch s akné. Skvele si poradí aj s pigmentovými škvrnami, ak je ich pôvodcom zhojené akné. Pozor, ako iné peelingy, ani tento neradím používať pri silnejšie rozbehnutých zápaloch. V žiadnom prípade ho nepoužívajte cez deň, ak sa plánujete zdržiavať na slniečku. Je lepšie ho aplikovať večer a ráno zmyť.
Odporúčaná cena: 14,79 €
Odporúčaná cena: 14,89 €


Iné odskúšané prípravky z rady Sébium, ktoré by vás mohli zaujímať:


Teraz mi ešte dovoľte na záver zhodnotiť krémy, ktoré som spomínala v predošlom článku. Ako vidíte na obrázku, vzhľad tejto trojice krémov je podobný. Ich textúra je hladká a dobre rozotierateľná. Sébium Global a AKN sú viac fluidné ako krémové, Pore refiner je viac krémový.

Sébium AKN Fluid som používala som vždy v kombinácii so sérom, micelárnou vodou a čistiacim gélom Sébium. Krémik som nanášala každý večer a ráno na očistenú pleť po dobu dvoch mesiacov. Spočiatku sa nič výrazné nedialo, no musím povedať, že akné, ktoré sa predtým hojilo aj 5 dní skrátilo dobu hojenia na 3 dni, čo je viac ako fajn.  
Tento krém mi vyhovoval svojou jemnou štruktúrou. Nebola príliš mastná, ale ani vodnatá. Presne ako stvorený pre mňa. Aj keď mi jeho vôňa nebola dvakrát príjemná, nejako som ju neriešila. Úplne najpodstatnejší bol pre mňa výsledný efekt pôsobenia tejto 4-kombinácie po jednom mesiaci. Akné takmer úplne zmizlo a pokožka sa prestala tak šialene mastiť. Teraz už nie je mastná, ale normálna. Možno sa občas trošku zaleskne na nose a lícach.

Moje hodnotenie:
Textúra: fluidná, hladká
Hydratácia:
Účinok proti akné: 4, treba ešte čistiacu masku, gél alebo sérum
Vôňa: silnejšia a nie moc príjemná, no ešte stále v rámci normy, aby sa dala vydržať
Celková spokojnosť:
9
Cena: 15,80 EUR za 30ml

celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
krátkodobá účinnosť(akné)
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
hydratácia
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
 
Sébium Pore refiner mi vyhovoval ako podklad. Až sa mi normalizovala pleť, mala som istú dobu rozšírené póry v T-zónach. Pleť nebola mastná, no ešte nevyzerala tak úplne tip-top. Páči sa mi jeho jemnučká parfemácia. Nepobije sa so žiadnym mejkapom.
Nemôžem tvrdiť, že sa tie póry okamžite v danej sekunde stiahli na neviditeľnú veľkosť (to možno urobili neskôr, čo som už pod mejkapom nevidela), no pokožka ostala hladká, čím som podstatne znížila spotrebu mejkapu, ktorý sa tiež lepšie nanášal a dlhšie vydržal v neporušenom stave. Svojou textúrou mi krém pripomína bežné komerčné podkladové bázy, akurát s luxusnejším a pre mňa zdravotne výhodnejším zložením.

Moje hodnotenie:
Textúra: hladká, viac krémová, dobre roztierateľná
Hydratácia:
4
Účinok proti rozšíreným pórom: 3
Vôňa: veľmi príjemná, neprekáža a nebije sa s mejkapmi
Celková spokojnosť:
7 - nie zlý krém - na tie póry až tak silno nezaberal, zato pekne vyhladil pleť
Cena: 14,80 EUR za 30ml

celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
krátkodobá účinnosť
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hydratácia
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
 
Sébium Global je super krém na prevenciu, ale ako liečba už veru až tak dobrý nie je. Keď som si na čierne bodky naniesla Sébium AKN (po dobrom vyčistení pleti gélom), občas som zažehnala prúser, no Sébium Global si už s touto fázou vzniku akné neporadil. Keď však hodnotím dlhodobý efekt, to je už iná pesnička. Tam mu dávam vysokú známku. Póry fungujú lepšie ako po Sébium AKN a po Sébium Pore refiner už nesiaham tak často.
Jeho vôňa je príjemnejšia ako vôňa Sébium AKN, no na mňa je trošku silná a rušivá. Na to, že má byť aj na zmiešanú pleť, hydratuje menej. Na deň to vcelku stačilo, no na noc si moja pokožka ešte pýtala nejaký iný krém (dávam si Matriciane Sérium).

Moje hodnotenie:
Textúra: viac fluidná ako krémová, hladká
Hydratácia:
3, priemer a čakala by som trošku viac
Účinok proti akné: 3 za krátkodobú účinnosť, no z dlhodobého hľadiska sa dá hodnotiť vyššie
Vôňa: silná - mne moc nesedí, ale niekomu sa môže páčiť
Celková spokojnosť:
8
Cena: 15,80 EUR za 30ml

celkové hodnotenie - slovom
VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
krátkodobá účinnosť
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
účinnosť v dlhodobom horizonte
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
hydratácia
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
S krémami Sébium som bola spokojná. U niektorých mi nesedela akurát silnejšia parfemácia a niektorým trvalo dlhšie, než zabrali, no všetky napokon splnili, čo sľubovali. Pre mňa najvhodnejší sa ukázal byť Sébium AKN Fluid.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Super príspevok! V súčasnosti používam Global každý večer, AI lokálne podľa potreby a Pore Refiner každé ráno pred nanesením podkladu a následne mejkapu a neviem si tento postup vynachváliť! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes