Curaprox: zubná kefka z edície Copacabana

Niet nad staré dobré veci. Keď príde reč na odstraňovanie hrubých nečistôt, som za klasiku. Viem vám z hlavy vymenovať desiatky super ľahkých a neviem akých čistiacich potrieb z reklamy, ktoré sú v reáli nepoužiteľné. No ja som ich ako hlúpa skúšala a vyhadzovala za ne peniaze. A tak sa raz niečo vo mne zlomilo a odvtedy mi stačí klasická metla, handra a ryžiak. Do februára tohto roku som ten istý zločin páchala na svojich zuboch, ale už nebudem.

O mojich dôvodoch, prečo sa začínam venovať písaniu článkov o výrobkoch z dentálnej hygieny, som vás informovala už na svojom blogu NewBridget.blog.cz. Týmto nechcem robiť reklamu konkrétnym značkám a ani som od nikoho nič nedostala na odskúšanie a nemám teda povinnosť chváliť to na svojom blogu. Snažím sa len myslieť na vaše dobro a opísať výrobky, s ktorými mám vlastnú skúsenosť. Dnes to bude kefka, ktorej dizajn považujem za vychytaný. Bola to láska na prvý pohľad. Musela som ju mať.

Tieto ultra-mäkké kefky používam od začiatku roka. Mala som ich aj v minulosti, ale zblbnutá reklamami som sa pár krát dopustila akejsi kozmeticko-zdravotnej nevery a vybrala si iné, aby ma po tých rokoch jeden odborník opäť nasmeroval na túto cestu. Odvtedy mám o týchto kefkách len tú najlepšiu mienku.

Mojou úplne prvou bola kefka Super soft s počtom vlákien 3960. Vtedy som ešte nevedela, ktorú si mám kúpiť, tak som vzala tú. Neskôr mi zubár poradil používať kefku Ultra soft a tá má 5460 vlákien. Toto je ona. Teda nie tak celkom, lebo ešte vo februári som ju mala v oranžovom prevedení a kefky sa majú meniť zhruba každé 2 - 3 mesiace. Takže teraz mám prirodzene novú.


Ako sa líšia kefky z edície Copacabana od tých bežných? Odpoveď: Skvelým dizajnom. Jednu som si kúpila práve včera v stánku Curaprox v žilinskom Auparku. Účtenku som si zabudla v byte (som opäť u rodičov), ale tuším stála 3,50 EUR. Potom som ju videla aj v jednej drogérii za 3,80 EUR.

Už obal svedčí o tom, že je to limitka. Vo februári sa predávali kefky v pároch a po priložení k sebe štetinky vytvárali obraz srdca. Šlo o Valentínsku edíciu. Táto je typicky letná. Má svieže farby.


Ten dizajn je uletený a nádherný zároveň. Ako som tie kefky videla na Facebooku, hneď som chcela jednu mať. To ale bolo rozhodovanie... Okrem tejto modrej mali aj krásnu fialovú a ružovú. A teraz si ako nákupná maniačka vyber jednu jedinú, keď sa ti páčia všetky... Je celkom možné, že sa tam ešte zastavím aj pre tú ružovú. Či fialovú? OMG. To zasa bude váhanie... :-p


Kefky Curaprox sa vyrábajú vo Švajčiarsku a na Slovensko ich distribuuje spoločnosť Curaden Slovakia s.r.o. 

Ich vlastnosti sa nemenia. Stále je to rovnaký počet vlákien skrátených na rovnakú dĺžku. 

Kefky majú svoj ochranný kryt, vďaka ktorému s nimi môžete pohodlne cestovať. Už odzvonilo starým obalom, ktoré sa často roztvárali a obsah kozmetickej taštičky sa zmáčal od kefky a ktoré zaberali miesto. Napriek praktickosti krytu však radím nechávať kefku uschnúť na vzduchu, ak ju máte doma a používať ho len keď cestujete. Vlhkosť milujú baktérie.
Línia čistiacej plochy kefky je dokonale rovná. Nie sú vytočené do strán a všetky sú rovnakej tvrdosti. Keby ste nimi prešli po tvári, nepoškriabu vás, pretože sú mäkké a jemné. To je zámer. Jemnými vláknami nepoškriabete nielen tvár, ale ani ďasná. Zuby s nimi môžete doslova rozmaznávať.

Držadlo má 8-uholníkový tvar. Z bokov je skosené a ani to nie je na parádu. Má vás to navádzať, aby ste kefku držali v správnom uhle. A ten správny uhol nie je kolmý 90-stupňový, ale 45-stupňový, teda si ju pekne natočte bokom. Keby ste náhodou nevedeli, ako na to, mohlo by vám pomôcť toto video. Upozorňujem, že je v slovinskom jazyku, ale to nech vás neodradí. Ten postup čistenia tam predvádza istá mladá dáma priamo na svojich dokonalých zuboch a sú tam aj nákresy, ktoré vám to ozrejmia aj bez znalosti daného jazyka.



Dúfam, že vám bude video osožné. Zhliadnite a učte sa. Vaše zúbky vám to vrátia veľmi rýchlo.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Curaproxky pouzivam uz par rokov a za ine by som nemenila... Tiez som prvu mala super softku /mali krajsie farby ;)/, potom som presedlala na ultra softky a tym som verna dodnes, s inou kefkou si uz zuby ani umyt neviem :)... Pri troche stastia da sa kupit trojbalenie za cca 7 eur...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes