L'Oréal Paris: Star Secret Quad Pro očné tiene

Aké je tajomstvo líčenia slávnych hviezd? Ja by som povedala, že táto otázka by mala byť položená trošku inak. Je skôr na mieste otázka, kto je za tým líčením a odpoveď by bola prostá. Vizážistka. Neverím, že sa všetky hviezdy svetového formátu vedia tak dobre zmachliť. :-) No nech už je pravda akákoľvek, určite im k peknému výzoru pomáha kvalitná kozmetika.


Bola to akcia ako hrom. To sa nedalo len tak obísť a nechať tak. Samozrejme som medzi tie regále zasa zapadla a z nákupnej mánie vyšla moja peňaženka ľahšia o niekoľko peniažkov. Mám novú paletku tieňov, lebo ako som nedávno zistila, takéto farbičky aj napriek tomu všetkému, čo už doma skladujem, vo svojej zbierke nemám. A podľa popisu na zadnej strane by sa práve tieto mali hodiť k šedým či šedo-zeleným očiam.


Moc som si ich na sebe nevedela predstaviť, ale keď sa to tam tak písalo, tak som si chcela všetko overiť aj na vlastnej koži. Predsa sú tí dizajnéri nejakí odborníci, ktorí by už mohli vedieť viac než ja - amatérka - čo ženám pristane a čo nie. A veru sa nemýlili ani tentokrát. Farby sa mi hodia.

 

Paletka obsahuje tri práškové a jeden krémový tieň. Krémový tieň je akýsi zvýrazňovač, ktorý sa natrie priamo na tieňmi pokryté viečka a zvýrazní nanesenú farbu svojim leskom. Vyzerá pekne a viem si ho predstaviť aj na zvýraznenie úzkej pery.

Každé farebné políčko tiež dostalo číslo. Načo? L'Oréal myslí aj na ženy, ktoré neutrácajú ťažké peniaze za profesionálnych vizážistov a musia si vystačiť s jediným párom (svojich) rúk. Otočia obal hore dnom a nájdu tam jednoduchý obrázok oka, ktoré je vytieňované rôznymi farbami a každé farebné pole je označené jedným z týchto 4 čísel. S takým návodom to zvládne aj žena, ktorá sa bežne nelíči.

Ak by sme chceli dodržiavať striktne inštrukcie, samotné líčenie by vyzeralo asi takto:



Najsvetlejšia farba (3) je tesne pod obočím a vo vnútornom kútiku očí. Farbu označená jednotkou vidíme vo vonkajších kútikoch. Odtieň číslo dva pokryl takmer celé pohyblivé viečka a trošku sa ušlo aj na tie spodné. Celý výsledok korunoval lesklý zvýrazňovač a ten vidíte vo vnútorných kútikoch oka.

Ale to nie je celé líčenie. Na obrázkoch vyššie ste videli len očný tieň. Celý výsledok môžete vidieť na tejto druhej fotografii.


Zoznam použitých produktov:

ceruzka Scandal Eyes od Rimmelu (hnedá)
riasenka Lash Lengthening Mascara od Mary Kay (bude aj článok)
lesk na zväčšenie pier od Yves Rocher (bude článok)
BB krém Ideália od Vichy
púder True Match od L'Oréal Paris (článok o ňom ešte napíšem, aj keď ho už mám takmer minutý), ktorý ešte dnes môžete kúpiť za super cenu na Parfums.sk
ceruzka na obočie Couleur Nature od Yves Rocher
a napokon táto paletka tieňov Star Secret Quad Pro od L'Oréal Paris

Skúška pigmentácie a priľnavosti
Tiene majú výrazný perleťový lesk a ulahodia aj hlboko posadeným či vpadnutým očiam. Pigmentácia je taktiež super. Odtiene sú presne také intenzívne,  ako sa javia byť v obale. Zo štetca opadávajú trošku viac než z priloženého penového aplikátora, no akonáhle sa dostanú na viečko, začnú držať ako prikované.

Skúška súdržnosti
 
Tieniky neznesú drsné zaobchádzanie. Naopak, treba byť na ne jemný. Výrobca vymyslel pásikavý dizajn a zatiaľ čo u tieňov Color Appeal sme si zvykli, že každý odtieň dostal samostatnú mištičku, tu sa nám tri farby ocitli v jednej a nič ich od seba neoddeľuje. Nebol to až taký dobrý nápad. Vyzerá to síce krásne, no neopatrnejším pohybom ľahko naberiete aj takú farbu, ktorú ste momentálne nepotrebovali a ešte si môžete tieniky na paletke nechtiac zababrať jeden od druhého. Štetcom či aplikátorom sa preto musíte vždy presne trafiť do daného pásika. Je tam aj ďalšia nevýhoda takéhoto rozloženia. Až by ste začali míňať jeden odtieň viac ako druhý, budete mať možno problém. Určite nepôjde spotrebovať povedzme odtieň číslo 1 a 3 bez toho, aby ste používali aj číslo 2, pretože dvojka vám z paletky bude odchádzať sama. Nič ju na paletke neudrží. Pri nanášaní štetcom sa z nich práši viac, ako keď pracujete s priloženým aplikátorom, no oboje sa používať dá. Aplikátor bude lepšou voľbou, pretože ním tienik na viečku lepšie "utlačíte". Materiál to nie je bohviejaký prevratný ani jemný, už som videla aj lepšie aplikátory u L'Oréal Paris, no dúfajme, že tento tiež niečo vydrží. Je to vcelku kvalitná vecička. Páči sa mi tiež jeho dômyselne navrhnutý tvar. Jeho zašpicatenou stranou pokojne nakreslíte linku a aj sa vám bude lepšie triafať do pásikov v zúženej časti políčka.
 čť


Na fotke tiene vyzerajú ešte trblietavejšie a ešte žiarivejšie. Moja pokožka taktiež, ale to už nie je až taký želaný jav. :-p Aby nedošlo k omylu, tiene sa takto isto trblietali aj ráno (vidno to na fotografii celej tváre), len ráno som mala na fotenie iné svetlo. V každom prípade, líčenie mi v takmer pôvodnom stave (až na tú napoly zmiznutú očnú linku) prežilo úctyhodných 14 hodín. Je to pre mňa veľké prekvapenie, pretože ani tentokrát som nepoužila podkladovú bázu, teda by som ani v najlepšom sne neočakávala, že by so mnou nejaký tieň mohol prežiť celý deň. Micelárna voda líčenie bez problémov odstránila, takže výdrž nie je na úkor zmývateľnosti, čo je super.
Moje hodnotenie:

Textúra: veľmi ľahká
Schopnosť priľnúť:5
Aplikácia: veľmi jednoduchá, výhrady mám len voči uloženiu farbičiek v jednom políčku
Farebná sýtosť: od 5 (najvyššia - farby sú presne také intenzívne, ako vyzerajú v obale)
Výdrž: aj bez podkladu vynikajúca (12 > hodín)
Celková spokojnosť: 10
Cena celého setu: cca 9 EUR, mne sa podarilo kúpiť is so zľavou 50%

celkové hodnotenie - slovom
  NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
aplikátor (klasika)
okamžitý efekt
výdrž
zmývateľnosť
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie
Jedného motýlika som tieňom strhla len za to nepraktické usporiadanie farieb v pásikoch, bez tejto chyby na funkčnosti by bol obal úplne dokonalý. Pol motýlika zobral pre mňa trošku drsnejší aplikátor, inak sú to bez pochýb zatiaľ najkvalitnejšie tiene, aké som kedy mala. S týmito tieňmi vám ukážem ešte jedno líčenie, ktoré by som možno nazvala aj vydarenejším, než je toto, ale o tom už nabudúce.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Mne sa tieto tiene zapáčili, keď im kedysi dávno robila promo misska Marína Georgievová, ktorá s nimi vyzerala nádherne. Vždy som ich chcela skúsiť - konkrétne fialové s Evou Longoriou alebo zelenkavé s Ashwaraiou Ray. Vtedy to však boli moje študentské časy a cena s ami zdala dosť vysoká. Ak vravíš, že držia dobre, asi do toho nakoniec pôjdem... vďaka za recenziu! :)
    http://beautykutik.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U tieňov tejto značky už ani nečakám iné ako skvelú výdrž. Obzvlášť perleťové tiene sa L'Oréalu už celé roky veľmi daria. Neviem, čo také ten výrobca do nich pridáva, ale sú to azda jediné tiene, ktoré som si s pokojom hodným Angličana vzala aj na celodennú športovú akciu. O tretej ráno a stále nalíčená... Teraz aj trošku ľutujem, že som si nekúpila aj iné odtiene. Mali aj modré a fialové. Bola to ozaj dobrá akcia.

      Odstrániť
  2. Tiež túto paletku mám a používam ju, keď chcem denné perleťové líčenie, na to je podľa mňa ideálna :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes