Dermacol: spevňujúci lak s vápnikom

Kiežby som si mohla povedať, že si môžem dovoliť dať hocijaký lak na nechty a každý bude na nich vyzerať nádherne. Tie moje nechty... ako by som to povedala... majú vlastný život. Ešte nedávno sa z ich končekov odlupovali doslova celé pláty. Akoby to ani neboli nechty, ale len nahrubo navrstvený lak priesvitnej farby. Ale ja som im už konečne prešla cez rozum. :-)

Skúšala som veľa výživných lakov. Ako jeden z prvých som mala zopár kúskov lakov z kolekcie Four Seasons od španielskej značky Cedro. Nechtovú opravu s hodvábom, spevňovač nechtov aj lak s vápnikom. Bežne ich zoženiete v takmer každej lekárni či drogérii. Nie je to dražoba, ktorá by vás zruinovala, ale ani zázrak. Hlavne tie nepriehľadné laky na mojich nechtoch vyzerali príšerne (hoci sa mi pár ľudí dušovalo, že ich na nechtoch nevidno) a ani jeden z nich nepomohol nadlho. Potom mi bývalá kolegyňa poradila kúpiť si lak od Avonu s výťažkom z kaktusu Nail Expert. Tak ten už lacný teda nebol (v tom čase) a ešte musím podotknúť, že mi nepomohol vôbec. Až moja ďalšia investícia priniesla požadované ovocie. Šlo o 2-týždňovú Nail Rescue kúru od Rimmelu. Tá zabrala takmer okamžite. Malo i má to však jeden háčik. Kúra sa nesmie používať dlhodobo, pretože obsahuje formaldehyd, ktorý sa do organizmu vstrebáva z nechtov pomalšie než z pokožky, no predsa. Formaldehyd je pre človeka škodlivý. Všetkého priveľa škodí, ale na mňa to bolo možno málo. Keď som sa dozvedela, že budem čoskoro testovať lak na nechty, nedalo sa už nič robiť. Po tejto sérii úspešnejších i tých menej úspešných pokusoch som opäť zašla do drogérie. Nos som strčila azda do každého regálu a prečítala si zloženia uvedené na obaloch. Niektoré ingrediencie mi veľa toho nenahovorili, nie som predsa vševed, zložením sa mi však najviac pozdával lak zo stojanu Dermacol. A o ňom bude dnešný článok.


Čo ma na ňom upútalo? V podstate to bol jediný lak, v ktorom som videla vápenatú soľ kyseliny pantoténovej (známa ako panthenol). Trefa do čierneho. Pantenol plus vápnik v jednom a dokonca v tej mnou najuznávanejšej forme. Túto látku viacero štúdii prezentuje ako skvelú hydratačnú zložku, ktorá má navyše aj vynikajúcu posilňujúcu a hojivú schopnosť. Využíva sa v telových mliekach, šampónoch i rôznych mastiach. Určite poznáte kalciovú masť Calcium Pantothenicum, ktorá navracia pokožke prirodzenú obranyschopnosť a tlmí tiež alergické reakcie. Nájdete ju v pomaly každej domácnosti, pretože je to taký všeliek. A presne tak sa volá aj látka obsiahnutá v tomto laku.

Ďalej som si nemohla nevšimnúť ester vitamínu A - retinyl palmitát (RETINIL PALMITATE) fungujúci exfoliačne. Staré vrstvy sa odlúpia a rýchlejšie sa vytvoria vrstvy nových buniek, čím sa podstatne zlepšuje vzhľad nechtov.

A ešte spomeniem náš známy a vysoko hojivý TOCOPHERYLACETATE - vitamín E. Čo robí vitamín E s pokožkou, to vieme. Je to predsa vitamín krásy, vitamín s hydratačným účinkom a s efektom proti starnutiu, teda si všetci vieme domyslieť, načo ho obsahuje aj tento lak.

Čo by som tam ešte pridala? S touto kombináciou látok azda nič. Výrobca síce mohol dodať rastlinné výťažky, ale načo... Som toho názoru, že radšej tri a naozaj účinné zložky, než desať a na figu.


Na stránkach Dermacol vyzerá ružovo, no lak je inak priehľadný, hustý tak akurát a úplne bez farby, čo vnímam ako veľkú výhodu. Už ho ničím nemusím prekrývať a schovávať ako tie predošlé mliečne laky, pri ktorých bolo vidno každý ťah štetcom. Môžem ho použiť aj ako krycí lak, no na to ho je škoda. Ešte lepší je ako podklad.
Aké sú účinky tohoto laku v praxi?

Presne také, aké som čakala. Vynikajúce a navyše takmer okamžité. Už po prvom týždni sa stav mojich nechtov rapídne zlepšil. Už je to viac ako mesiac, čo ho používam a nechty sa zatiaľ držia v dobrom stave. Nechty dlhšie ako milimeter som už dávnejšie nemala. Končeky sa mi vždy prehýbali a ak aj boli pevné, nikdy nie tak dlho ako teraz. Až mi je to divné. Nepoznávam svoje nechty. :-)

Moje hodnotenie laku:
Textúra: ľahšia (čo je dobre, lebo aspoň ju tak skoro nenahlodá zub času)
Aplikácia: veľmi jednoduchá
Farebná sýtosť: 0 (nemá žiadnu farbu)
Výdrž: výborná (5 a možno aj viac dní, len u priehľadného laku to ťažko posúdite) a ide aj ľahko odstrániť. Lak dobre drží, no zato ho dá dolu aj bezacetónový odlakovač.
Celková spokojnosť: 10
Cena: do 4 EUR

celkové hodnotenie - slovom
  NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
jednoduchosť používania
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
okamžitý efekt
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
výdrž
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
odstrániteľnosť odlakovačom
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
obsahové látky
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita/cena
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
celkové hodnotenie
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg

Ak by som mala ísť na ďalší nákup, opäť mu poviem ÁNO. Už si iný podkladový lak ani nekúpim. U tohoto výrobku jednoznačne platí, že som dostala za málo peňazí veľa muziky a ešte aj niečo navyše. Preto odo mňa dostal maximálny počet motýlikov.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Super dakujem za radu.Mna teraz doma caka Miss Sporty.Ak bude nanic,vrhnem sa na tento.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počula som, že Miss Sporty je taktiež výborný. Chválila ho jedna kamarátka. Možno pomôže rovnako dobre, ako aj tento.

      Odstrániť
  2. tento lak je skutočne zázrak :) je perfektný...ja som si ho našla asi pred mesiacom na notine a raz do týždňa si ho dávam na nechty a myslím že sú krajšie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes