Catrice: kreativita, ktorá pobaví

Brožúra s prehľadom sortimentu kozmetiky Catrice - vec, ktorú som si viac menej zo zvedavosti a slušnosti vzala spolu s dokladom o zaplatení z drogérie, lebo mi ju ponúkli. Mienila som ju len prelistovať, pozrieť si obrázky a hneď na to by skončila v kôpke papiera do zberu. No namiesto toho skončila v skeneri. Toto musíte vidieť.



Túto značku poznám a okolo regálov s výrobkami chodím takmer stále, ale nikdy mi nenapadlo otočiť si ich hore dnom a prečítať názvy. Niekto si dal na tom riadne záležať, hoci nemusel. Jasné, vždy sa to dá urobiť jednoducho. Môžeme odtiene pomenovať tak, ako každý iný výrobca... beige, emerald, rose, violet, navy blue... Má to tiež svoje pozitíva. Aj keby ste jakživ nevideli tie výrobky a niekto by vám o nich rozprával, viete si ich predstaviť. Ale niekto v Catrice dostal iný nápad hodný ocenenia.

Už dávno som leták nejakej značky nečítala s takým záujmom. A pri niektorých pomenovaniach som sa aj zasmiala. Vezmime si napríklad taký quattro očný tieň Mud Spencer & Coralle Hill. Je nám jasné, že výrobca sa inšpiroval menami známej  a našimi otcami milovanej hereckej dvojice.

Okrem krásnych farieb som sa zamilovala aj do názvov mono očných tieňov. Na pesničkách "Wind of Change" (ktorú som mala ako zvonenie na svojho milovaného) a "I Like to Move It", ako aj hudbe Pet Shop Boys a Paula Mac Cartneyho sa síce zvykli na diskotékach jašiť generácie narodené o niečo skôr ako ja, no táto hudba mi je dosť blízka. A aj ten názov Inglorious Mustards je mi povedomý. Ešte nedávno som na tom bola v kine. :-) Pekných (a vtipných) odtieňov by sa medzi nimi našlo aj viac, no týchto 5 sa mi páčili najviac a máme medzi nimi aj tri novinky. Zaujímavé sú aj farby a názvy dlhotrvácnych očných tieňov. Ak sú aj také dobré, ako pozornosť pútajúce, potom ich chcem mať.



Očné tiene Wet & Dry v základnej ponuke ma farebne až tak neoslovili, no tieto novinky, to je už iná liga. Štyri nové odtiene sú nielen pekné na pohľad a viem si ich do jedného predstaviť vo svojej kozmetickej výbave, ale majú aj originálne názvy. Ako... korytnačky Ninja spojiť s kozmetickým výrobkom na oči vo fialovej farbe a Dr. Doolittla s modrým by sa mi neprisnilo ani v tom najbláznivejšom sne. :-) Klobúk dolu pred tým, kto má až takú bujnú fantáziu.



Zábavné sú aj názvy lakov. Spomeniem aspoň zopár: Will You Berry Me?!, Robert's Red Ford, George Blueney, Denim Moore. Myslím, že tieto názvy hravo priradíte k obrázku aj bez toho, aby som vám ich označila číslami alebo farebnými kolieskami.




Čo sa mi tak páči na týchto výmysloch? Majú všetko to, čo bežné pomenovania nemajú. Majú vtip, sú originálne a k tomu všetkému aj tak vystihujú to, čo obal ukrýva vo vnútri. Pri predstave maliny či červeného Forda mám vo všetkom jasno a to ani nemusím čítať nejaký nudný, no všetko hovoriaci názov. 

Palec hore si zaslúži aj výber farieb. Takúto širokú ponuku má na Slovensku len málo značiek. Nabudúce už neprejdem okolo stojanu len tak, bez povšimnutia. A až raz budem zasa zháňať lak k nejakej novej kabelke, už viem, kam mám ísť.

Čo z noviniek by ešte stálo za úvahu? V brožúre som našla minimálne dve vecičky, ktoré sa mi páčia. Veľmi pekná je napríklad táto paletka nude tieňov. Sú medzi nimi trblietavé, matné i metalické tiene, čiže dosť šikovná paletka, s ktorou sa nalíčite na každú príležitosť.


Zaujala ma aj táto podkladová báza pod očné tiene. Takéto podklady v tégliku som mala asi 4 a najviac sa mi osvedčila báza od Pupa Milano, ale než príde nejaká akcia, v ktorej by som ju mohla zohnať za rozumnejšiu cenu, dala by som pokojne šancu aj tejto báze. Cena je viac ako fajn. Určite si ju pôjdem minimálne mrknúť a ak mi padne do očka, bude aj recenzia. :-)
Zdroj obrázkov: brožúrka Catrice - Jar/leto 2013

Ak máte niekto skúsenosti s týmito výrobkami, budem rada, keď sa o ne s nami ostatnými podelíte v diskusii k článku.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Tu paletku s hnědýma stínama bych brala hned!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nude paletka je super. No napriek tomu, že je na obale napísané, že obsahuje aj matné tiene, nie je to pravda. Všetky sú trblietavé.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Presne tak, nude palette su vsetky trblietave tiene, ale za to krasne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes