Yves Rocher: toaletná voda Lilas Mauve

Cesta z práce dlho predlho nebola taká príjemná ako bývala tieto mesiace. Rozkvitli prvosienky, potom fialky, hneď po nich aj nezábudky a všetky tie farby sa pomiešali s bielymi a ružovými tónmi rozkvitnutých ovocných stromov. Celé to korunoval orgován - farebnosťou i svojou vôňou najviac dominantný šperk všetkých záhrad. Jeho sezóna končí, no ja naň budem mať milú spomienku.

Milujem prechádzky a tak prirodzene namiesto MHD využívam služby svojich nôh. Veď načo chodiť autobusom, keď je vonku tak príjemne? Predstava blížiaceho sa leta vo mne vyvoláva všelijaké, len nie príjemné pocity. Už čoskoro sa budem potiť ako somár v kufri a svoju pokožku budem musieť natierať krémom s vysokým ochranným faktorom, aby som vôbec mohla kráčať po vonku. Ale než sa tak stane, užijem si tieto chladnejšie dni na maximum. Teraz je ten správny čas na starostlivosť o svoje telo i rôzne vône. Slnečné lúče nie sú také silné, aby po použití niektorých prípravkov vypálili na mojej pokožke dieru.  Poteším svoje zmysly preto kvetinovými vôňami, ktoré by som v najhorúcejšie dni používať nemohla a súčasne zaspomínam na kvietky, ktorých opojné vône už čoskoro počas túlania sa mestom neucítim. 

Priznám sa, že po letmom vzhliadnutí májovej ponuky značky Yves Rocher sa môj povestný nákupný ošiaľ nedostavil. Zaujalo ma tam zopár vecí, okrem iného aj toaletné vody voňajúce po konvalinke, fialovom orgováne i ruži, ale nejako ma neopantala túžba okamžite ich mať. Neviem prečo, ale premkol ma taký ten známy pocit všednosti. Však také vône tu boli v deväťdesiatych rokoch. Kolínske vody stáli 20 korún slovenských a chlapci ich používali na veľkú noc ako voňavky. Neznášala som ich. Tá ich silná vôňa ma prinútila okamžite opustiť daný priestor, lebo ma z nich bolela hlava. Vlastne ani nemali také realistické vône, no čo by ste chceli za 20 korún? Avšak predvčerom ma moje neposlušné nohy zavliekli do Auparku a keď už som prechádzala okolo predajne Yves Rocher, pristavila som sa a pričuchla. Poviem vám, tak ma nadchli, že bolo pre mňa neskutočne ťažké vybrať si z  jednu z týchto vôni. Mama mi hovorila, aby som si kúpila konvalinkovú. Konvalinky mám rada a bola to dokonca novinka. Ale mne sa pozdával aj orgován a ruža. Čo som urobila? Nastriekala som si z každej trošku, šla si vyvetrať hlavu a po hodine som sa vrátila s jasným víťazom. A tu ho máme. Orgován.


Vonia presne tak, ako ten tmavo fialový orgován. Ale úplne, úplne, úplne presne napodobňuje jeho vôňu. Ale pozor, lebo ono sú vraj tri odtiene, ako skonštatovala sesternica. Ale však ich poznáme všetci. Orgován biely, svetlý fialový (taká lila farba) a potom tmavý. A kúsok z toho prostredného spomínaného sa ukryl aj do flakónu mojej novej toaletnej vody, aby mi mohol najbližších 11 mesiacov pripomínať toto pekné rozkvitnuté obdobie.

Flakón mi príde taký obyčajný. Klasický tvar, vygravírované logo celej tejto rady, jemný rozprašovač a parádny objem. 100ml mi teda vystačí na pekne dlhú dobu, čomu sa teším. Na internete som sa dočítala, že v USA ho môžeme zohnať aj v cestovnom balení po 20ml. Ja som si v obchodíku nič také nevšimla, no nie je vylúčené, že boli skladom aj tie. A ak neboli, tak určite čoskoro budú. 


Priznám sa, totálne ma zaslepil pohľad na tie krásne škatuľky. Obal mojej toaletnej vody som pre vás odfotila, ostatné vidíte aspoň na obrázkoch. Až ich vzhliadnete na vlastné oči, určite uznáte, že na tých sa dizajnér naozaj vybláznil. Sú fenomenálne.
Zdroj: oficiálne stránky Yves Rocher v Kanade, USA a Veľkej Británii
Vône vystihujú živé kvetiny tak verne, že vy a ani vaše okolie to nebude chápať. Ako som včera sedela v kancelárii, prišla za mnou jedna kolegyňa poradiť sa v jednej pracovnej záležitosti. Bolo to čerstvo po mojom príchode a moja pokožka ešte stále voňala po orgováne. Popri reči som podchvíľou sledovala tvár kolegynky a ona vyzerala, akoby niečo vetrila, lebo v jednom kuse poťahovala nosom a ešte sa aj stále vrtela ako šidlo. Odpoveď na otázku, či má alergickú nádchu, alebo či sa jej zle dýcha ma rozosmiala. Povedala mi, že sa obzerá po kancelárii a hľadá ten orgován, ktorý mi tam tak krásne vonia. Zhodou okolností som mala flakón pri sebe (mala som cestovať k rodičom, tak som ho pre istotu zbalila do kabely, že ho doma ukážem mame). Keď privoňala, uznanlivo pokývala hlavou a opýtala sa na cenu, že si ho aj ona pôjde kúpiť. 

Vlastnosti toaletnej vody

Po aplíkácii som ucítila alkohol, ktorý dosť prebil vôňu. Tri obľúbené vône... to je ozaj silná káva. Aj preto som radšej šla na vzduch (jednak vyvetrať hlavu a jednak si všetko dobre premyslieť), aby to nejako neovplyvnilo moje vnímanie. Takto testujem všetky voňavky. Po rýchlom odparení alkoholu bolo všetko v maximálnom poriadku. Len čistá vôňa kvetov neskreslená žiadnymi nežiadúcimi vplyvmi.

Výrobca uvádza, že vôňa je púdrová a mne to nešlo do hlavy. Na internete som sa dočítala, že existujú aj mydlové a krémové vône. Predpokladám, že prívlastok dostáva vôňa nie podľa pocitu, ktorý vyvolá na pokožke, ale podľa toho, či naozaj pripomína vôňou mydlo, púder či krém (i keď neviem, aký krém, ale to hádam zistím časom). Ak by som sa mala na toaletnú vodu pozrieť z tohoto uhla pohľadu, naozaj vo mne evokuje detský púder alebo taký ten suchý šampón na vlasy. Čiže áno, v tomto ohľade je taká púdrová. Pokiaľ niekto z vás rozumie týmto pojmom a ja sa mýlim, určite ma poučte. Budem vám vďačná.

Popri používaní som postrehla aj ďalšiu zaujímavosť. Táto orgovánová vôňa nielenže nespôsobuje bolesti hlavy, ale ich dokonca potláča. Po tieto dni som si ich teda užila viac než dosť, takže viem, o čom píšem. Sranda bola, že po nastriekaní pokožky toaletnou vodou a privoňaní bolesť hlavy do pár minút prešla. Nie, nie, nedala som si žiadnu tabletku (tabletky neužívam), ani som sa nenapila vody. Naozaj to prešlo samo od seba. Najskôr som si tento malý zázrak nespájala s voňavkou, ale tesne pred dopísaním tohoto článku mi do oka padla reakcia jednej ženy na amerických stránkach a tá mala rovnakú skúsenosť. Dokonca niekde vypátrala informáciu, že v 19. storočí ženy bežne používali vodu z orgovánu na utíšenie bolestí hlavy. Na túto informáciu som narazila, keď som na internete zháňala dizajn škatuliek. (V katalógu vyobrazené neboli, v obchode som ich nevyfotila a nechcela som vás pripraviť o tento pohľad.) Takže potvrdzujem, že u mňa to bolo taktiež presne takto. Bolesť pominula.

Čo sa týka trvanlivosti vône, tam už musím byť kritickejšia. Táto orgovánová dlho nevydrží, respektíve je to kratší čas, než u konvalinkovej alebo ružovej. V obchodíku som bola o piatej podvečer. Ružičky som cítila ešte aj večer o jedenástej, keď som šla spať. Konvalinky o máličko kratšie, no po orgováne už po nejakých 4 - 5 hodinách nebolo ani pamiatky. Ale mne osobne to nevadí. Ja to tejto voňavke pokojne odpustím, lebo sa stávam od nej závislá. :-) Ak by som si k nej zakúpila aj sprchový gél, zrejme by to bolo o niečo lepšie. Je teda dosť možné, že do obchodu v krátkom čase ešte zavítam.

Ďalšie možnosti

V konečnom hodnotení vône si môžete všimnúť novú kategóriu pomenovanú ako "doplnkové výrobky". Podľa mňa je veľká výhoda, ak si k vôni môžeme zakúpiť výrobky, ktoré podporujú jej účinok a predlžujú výdrž. Takáto možnosť nikdy nie je na škodu, ale len na osoh. Mnou posledne hodnotená sada bol set Glamour od Moschino, kde som si to mohla vyskúšať na vlastnej koži. Je niečo iné nastriekať sa voňavkou a niečo iné je okúpať sa v nej, potrieť ňou celé telo a ešte sa ňou aj dodatočne nastriekať. Počet motýlikov sa zvyšuje s množstvom iných výrobkov v danej rade, pretože čím viac ich máte, tým dlhšie vám vôňa bude robiť radosť.

Pri jednom z posledných nákupov som dostala miniatúru sprchového gélu s vôňou ruže a ešte aj ten má takú vernú a intenzívnu vôňu ako toaletná voda. Keby ste teda chceli, v obchodíku si môžete zakúpiť aj tieto výrobky. V akcii je gél i telové mlieko (obsah 200ml). Na amerických stránkach (a možno aj u nás) sú k zakúpeniu aj soli do kúpeľa a vonné sviečky.

Moje hodnotenie toaletnej vody:

Výdrž: u orgovánovej priemerná (4 hodiny), u ostatných dobrá (5 - 6 hodín)
Vôňa: verná kópia orgovánových kvetov, svieža, príjemná
Celková spokojnosť: 8 (dva body stratila len pre tú výdrž)
Cena: 22 EUR za 100ml, cena v aktuálnej akcii 17,60 EUR

Grafické znázornenie hodnotenia podľa novej stupnice:

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCA

obal / prezentácia výrobku
efekt tesne po aplikácii
efekt v dlhodobom horizonte
vôňa
doplnkové výrobky
výdrž
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie
 
Na záver prikladám ešte zopár obrázkov z katalógu, aby ste vedeli ceny. Akcia platí do konca mesiaca, preto nepremeškajte túto príležitosť.  Len na toaletnej vode ušetríte vyše 4 EUR, čo nie je málo.

Zdroj: katalóg Yves Rocher s ponukou na mesiac máj (opäť mierne upravený a orezaný obrázok)
Zdroj: katalóg Yves Rocher s ponukou na mesiac máj (mierne upravený a orezaný obrázok)
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Mám ji také. Šeříkovou. A jsem mocmocmoc spokojená. I jsem si koupila tělové mléko (také šeřík)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes