Vichy: Ideália BB krém

Zbavte sa predsudkov a prestaňte sa báť všetkého, čo sa leskne. Vygumujte vrásky a kruhy pod očami a nechajte doznieť posledné zapískanie v zápase s zašednutou pleťou. Nech sa páči, predstavujem vám krém od Vichy - Ideália BB cream. Krém, ktorý vás zbaví šedi.

Je krémik naozaj taký ideálny, ako naznačuje reklama? Jeho "to-do list" je celkom obsiahly. Dať si toľko úloh a nesplniť ich by bolo dosť trúfalé. Hlavne od takej značky, ako je Vichy, by sme niečo také vidieť nechceli. Takže poďme pekne poporiadku a poriadne si naň posvieťme, nech vieme, aká je realita.

hydratovať

Voda z prameňa Vichy, ktorej som venovala dosť dobrú časť posledného článku, dodá pleti vlhkosť, správnu výživu i farbu.  Svoju dôležitú úlohu taktiež zohráva spomínaný glycerín. Aj keď som skončila s opakovaným vychvaľovaním účinkov tejto dvojky a nachválila som sa ich viac ako dosť, s hydratačnými látkami a ich chválou nekončíme. Hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE), známy aj ako kyselina hyaluronová, je jednou z najdôležitejších zložiek krému a bez neho by sa nezaobišlo ani ľudské telo. Nachádza sa v mazive, ktoré poťahuje naše kĺby a udržiava ich v pohyblivom stave, v chrupavke a tiež v pokožke, kde navodzuje tvorbu kolagénu (ako NMF - prirodzený hydratačný faktor). O NMF si môžete prečítať v mojom článku na blogu NewBridget. Takže už vieme, že prvá úloha je splnená do poslednej bodky. Pokožka dostala svoju dávku hydratácie a nie je napnutá.

viditeľne vyhladiť vrásky

Vráťme sa ešte k predošlej spomínanej látke. Vekom produkcia kyseliny hyaluronovej klesá a bunkám chýba ich prirodzená vlhkosť. Aj preto sú naše kĺby i pokožka bez patričnej údržby v takom zlom stave. Robia z vás vrásky zamračenú? Pomôžte si. HA (skratka označujúca túto kyselinu) má mnohonásobné použitie nielen v kozmetike a medicíne (pridáva sa do nosných sprejov, aby napomáhala zvlhčovať nosnú sliznicu, lieči sa ňou artritída). S úspešnosťou sa využíva aj v estetickej chirurgii na vyrovnávanie vrások a korekciu pier. Vy si ju však nemusíte za každú cenu nechávať vpraviť do pokožky prostredníctvom ihiel. Už poznáte aj príjemnejší spôsob aplikácie - BB krém. A ešte tu máme vitamín krásy - vitamín E (TOCOPHERYL ACETATE), a fermentovaný extrakt z čierneho čaju (SACCHAROMYCES / XILINUM / BLACK TEA FERMENT) - významné antioxidanty redukujúce viditeľnosť vrások. Každému je jasné, čo je to vitamín E, ale extrakt z čaju takto komplikovane pomenovaný vám možno nebude hovoriť nič. Dám teda nápovedu. Poznáte ho aj pod pojmom "Kombucha". Učí našu pokožku spomaliť starnutie. Bez toho, aby sme jej dali všetko doslova servírované na zlatom podnose. Proces regenerácie buniek a vyhladenia vrások si pokožka naštartuje úplne samostatne.

rozžiariť pleť

My ako zdravo vyzerajúce, ružovo-líce devy? Ale áno, je to celkom reálna úloha. Dúfala som, že v kréme bude viac červenej ako žltej. Ak by to bolo naopak, krém by môjmu ružovému podtónu vôbec nesadol. BB krém Ideália presne splnil moje predstavy. Obsiahnuté pigmenty sú ale namiešané v pre mňa dobrom pomere. Ako taký je bledý a zjednocuje farbu, ale nezrovná ju s bledým krkom. Akoby si vybral tú najružovejšiu partiu a podľa nej vyvážil to ostatné. Je to ozaj prvý BB krém, pri ktorom nebolo treba riešiť, či som krém dobre rozotrela a nemám nikde farebné prechody. Alebo vy nejaké vidíte?


Test farebnosti

Na druhom obrázku sú vzorky dvoch rôznych krémov vo verzii Light (Ideália je napravo). Ako vidíte, nie je Light ako Light. Experti z laboratória Vichy na nás bleduľky mysleli a bledá je naozaj bledá slonovinová, nie medová, piesková ani žiadna iná teplá farba. 

Vpravo rozotretá vzorka BB krému Ideália od Vichy, naľavo Sensibio AR BB krém od Biodermy

zjemniť textúru pleti

O zjemnenie sa stará všetko, čo pokožku spraví vláčnou a vytvorí na jej povrchu ochrannú bariéru. Kozmetický priemysel nazýva tieto látky "emolienciá". Aj Ideália BB krém ich obsahuje a nie málo, no nejdem vás zaťažovať podrobnejšími popismi, keďže všetky pôsobia viac menej rovnako. Správne majú urobiť pokožku jemnou, vláčnou, poddajnou, elastickou. Mám presne takú skúsenosti. Moja tvár ostala hladká a v tomto stave vydržala celé hodiny.

redukovať čierne bodky

Krém nemá vysokú kryciu schopnosť, takú ale ideálna pleť nepotrebuje. Výrobca nemal najmenší dôvod očakávať, že si tento krém budú kupovať ženy s akné a zmiešanou pleťou. Keď idete vyrábať nejaký univerzálny výrobok, skôr navrhnete krém pre suchú, citlivú, normálnu a zrelú pokožku. Majú podobné nároky. Horšie je to so zmiešanou pleťou a akné. Na tie treba ísť úplne inak. To ale nie je tento prípad, čo sami teraz uvidíte hneď v ďalšom teste.

Test krytia
 
Na fotke nižšie som absolútne bez mejkapu. Lesk, ktorý vidíte, nie je lesk nečistej pleti, hoci to tak môže vyzerať. To robí podkladový krém obsahujúci mikropigmenty a môj "super" fotoaparát. :-) Po očistení a ošetrení pleti sa na normálnom svetle neligocem. Mojim najväčším problémom sú červené rozšírené žilky a občas nejaké to akné na brade, ale to je z fotky evidentné.

Bez mejkapu
Krém nie je primárne určený na každý typ pokožky. Keby ste však napriek tomu chceli, pokojne ho môžete skúsiť aj na zmiešanú pleť, ako mám momentálne ja (i keď sa po krôčikoch stále blížim k tomu normálu). Určite vás milo prekvapí svojimi vlastnosťami.

Ak sa rozhodnete nasledovať môj príklad, prekrytie všetkých nedokonalostí nečakajte. Avšak na pigmentové škvrny, rozšírené póry a rozšírené žilky je celkom dobrý. Určite ich nekryje na jednotku s hviezdičkou, no pripomínam, že to nebol účel, na ktorý bol BB krém navrhnutý. BB krémy majú farebne zjednotiť pleť a minimalizovať viditeľnosť nedokonalostí, nie ich prekryť ako mejkapy. Na fotke vidieť, že môj inak červený nos nie je až taký červený a tých fľakov na pokožke mám taktiež menej. Pri tom bledom odtieni krému by ste čakali mŕtvolne bledú farbu pleti, ale ako vidíte, tvár mám stále ružovú, teda nič také.
Len BB krém
Keby som mala pleť bez intenzívnejších fľakov a bez vyrážky, s krémom by som bola úplne spokojná. Lesk pleti tentokrát spôsobil BB krém, lebo obsahuje pigmenty, ktoré odrážajú svetlo. Mohli ste to vidieť aj na fotke, kde som porovnávala Ideáliu s krémom Sensibio. Vyhovujú mi oba krémy, len textúra Sensibio je matná a Ideália sa ligoce ako pokožka hrdinov z Twilight Ságy. Nebojte sa, je to zámer. Máte sa trblietať. Odrazené svetlo minimalizuje vrásky, rozšírené póry a oživuje pokožku. Tá nevyzerá mdlo a nezdravo, ale žiarivo a mladistvo. Krémy tohoto typu milujem a som rada, že budem mať konečne jeden BB krém aj na obdobie zimy, kedy som úplne bledá. Pigmenty mi pomôžu vyzerať ako živá žena z mäsa a kostí, nie zombie. :-)

Ja viem, že sa aj v rade žien s normálnou pleťou nájdu také, ktorým lesklé pigmenty budú vadiť. Ak by ste sa s tým leskom nevedeli vysporiadať, použite púder. Za bežných okolností by som púder nedávala, stačil by korektor, no chcela som pre vás urobiť aj fotku s púdrom. A tu ju máte.
BB krém, korektor + púder

chrániť pleť pred UVA/UVB 

Áno, svätá pravda. Má chrániť a aj chráni. Hneď viackrát, lebo máme nie jeden sunscreen, ale rovno 4 (OCTOCRYLENE, HOMOSALATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, TITANIUM DIOXIDE). Prvé tri sunscreeny ultrafialové lúče absorbujú, posledný ich odráža, čiže ide o kombináciu chemických filtrov s minerálnym. Skvelé spojenie pre väčšiu istotu a lepšiu ochranu, vďaka ktorému môže BB krém používať aj žena s citlivou pokožkou. Donedávna nám stačil SPF 10, no dnešné bojové podmienky nás nútia toto číslo zvyšovať. Ak ste si mysleli opak, tak vás vyvediem z omylu. Do mesta si dnes nevystačíte s desiatkou a aj dvadsiatka je na horúce dni v našich zemepisných končinách a hlavne v tých našich betóno-sklenených džungliach, kde sa to všetko od všadiaľ odráža, pomaly primálo. Ideália ponúka optimálnu ochranu - SPF 25.

Áno či nie?

Celé rozprávanie teraz ukončím zhrnutím výsledkov pozorovania. Krém sa rozotiera ľahko. Nie je riedky, ale nemá skupenstvo a krytie, na aké sme zvyknuté u mejkapov. Kryje asi tak na 50% a povedala by som, že je na krém veľmi ľahký. Niekoho možno poteší fakt, že neobsahuje žiadne parabény a veľmi pekne vonia.

Obal hodnotím pozitívne. Tubička ja dlhá, štíhla a otvor, z ktorého krém vychádza, na konci zúžený. Dobrý nápad, lebo toto umožňuje citlivejšie dávkovanie pri ktorom nikdy nevytlačíte z tuby príliš veľa obsahu naraz a ostáva chránený aj pred vzdušnou vlhkosťou.

Krém síce vyzerá veľmi bledo, ale keďže nie je stopercentne krycí, nespraví z vás bleduľu. Trbliece sa, takže je lepšie nanášať ho nejakou hubkou, alebo si potom dobre umyte ruky, inak sa budete trblietať celá. :-) Neviem ako ten tmavší odtieň, no tento nezanechával farebné prechody.

Vyhladenie pokožky bolo neuveriteľné. Stále som mala chuť sa jej dotýkať a ťažko sa tomu odolávalo (ale som musela, keďže v práci celý deň robím s počítačom, ktorého klávesnica je raj pre baktérie).
Moje hodnotenie:
Textúra: vodová, tekutá
Hydratácia:
5
Výdrž: dobrá (cca 6 a viac hodín - štandard u BB krémov)

Vôňa: príjemná, vonia sviežo a parfém veľmi necítiť, čo môže byť výhoda pre alergikov
Celková spokojnosť:
10
Cena: 19 -22 EUR za 40ml

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
zmývateľnosť pri odličovaní
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Čakala som, že pocit úžasne hladkej pokožky zmizne hneď po tom, ako sa na mojej tvári objavia kropaje potu. Ráno som si nechcene trošku zabehala, lebo som podriemala o niečo dlhšie, než bolo vhodné. Krém to prežil (a ja tiež xD). Farba po takomto športovom výkone vydržala len cca 4 hodiny, no hladká pokožka mi ostala po celý deň. Bez ranného behu krém vydrží o dve až tri hodiny dlhšie. Takže keby som mala odpovedať na otázku položenú predtým (Áno či nie?), povedala by som ÁNO.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Toto BBčko som skúšala zo vzorky a dosť sa mi pozdávalo, už dlhšie si naň robím zálusk, len zatiaľ som nejak neprekonala svoju lakomosť ;)
    A tá vôňa je fakt úžasná, malinová :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veroniq myslis, ze bude vhodny aj do tepla, kedy je predpoklad, ze sa mi spoti tvar?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lucka. Tento krém je super, ale do tepla sa s veľkou istotou nehodí. Má až príliš krémovú štruktúru a v teple ti stečie. Do tepla by som dala skôr nejaký matný BB krém. Trebárs od Rimmelu BB krém vo verzii Matte. Ja ho v lete používam s bázou Stay Matte. S takým kombom môžem ísť s tým aj na hodinu tanca a spotiť sa celá. Nič mi nezlieza. Tu som o tom aj písala: http://awards4beauty.blogspot.sk/2014/08/rimmel-podkladova-baza-stay-matte-primer.html

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes