Rimmel: vodeodolná ceruzka ScandalEyes

Rozmazaná očná linka nie je práve dobrou vizitkou úspešnej ženy. Ako sa dá skĺbiť práca a dokonalý vzhľad so životom úplne obyčajnej šedej myšky? Jednoducho. Buďte rafinovaná a namiešajte si dvojitú dávku koktailu, ktorý akoby ukradol všetok jas hviezdam na nočnej oblohe a ktorý s vami ostane v dobrom i zlom. Reč je o novej vodeodolnej ceruzke ScandalEyes, novom prírastku do rodiny, ktorá nesie ten istý názov.

Prečo sa Rimmel rozhodol začať vyrábať vodeodolné ceruzky a priviesť ich k nám na Slovensko a do Čiech až na začiatku jesene, keď ich už nikto tak nutne nepotrebuje? Ťaťko povedať. Môj názor na ňu je taký, že novinka nie je až taká vodeodolná, ako by ste si mohli myslieť.


Keď sa niekde spomenie pojem "vodeodolná riasenka", všetci vieme, čo sa od takej riasenky očakáva. Vleziete s ňou do vody pri bežnom kúpaní a ona vydrží. A keď ju chcete večer odlíčiť normálnym odličovačom, nedostanete ju z rias ani za pána... Taká však nie je vodeodolná linka. Môžem vás ubezpečiť, že keď si zmáčanú tvár utriete do uteráčika, očná linka pôjde dolu spolu s mejkapom (pokiaľ pravda nie je vodeodolný aj mejkap). Prečo teda tento zdanlivo zavádzajúci názov?

V prvom rade preto, lebo ceruzka sa aplikuje na kožu. Povrch kože nie je jednoliaty, nie je bez pohybu a už vôbec nie je taký suchý, ako ľudský vlas, chĺpok, či riasa. Ani pri najlepšej vôli nie je možné čakať, že ceruzka odolá pohybom vatového tampónika navlhčeného odličovačom, alebo dotykom prstov. Pri takýchto ceruzkách ide o dosiahnutie súvislého a hlavne súdržného nánosu farbiva, ktoré vydrží miernu vlhkosť (slznú tekutinu, ktorá zvláčňuje a chráni naše oči pred vysušením, mierny dážď, pot) i bežný pohyb viečok. A takto si ja predstavujem jednoliaty povrch (viď obrázok)...


Predáva sa v 7 farbičkách, z toho dve sú metalické.
Matné: čierna 001, hnedá (003), béžová (004), smaragdovo-zelená (009), fialová (013)
Metalické: trblietavá čierna (moja testovaná 002 je na obrázku vyššid) a strieborná (010)

Moje skúsenosti sú také, že táto linka s prehľadom prekonala všetky doteraz odskúšané linky od Rimmelu (Extreme Definition, Soft Kohl Kajal) a zaujímavosťou sú už spomínané trblietky, ktoré obsahujú dva z jej odtieňov. Také trblietavé a tak intenzívne farbiace ceruzky som doposiaľ u Rimmelu nevidela. Na viečkach mi v neporušenom stave zotrvala až do večerného odlíčenia (11,5 hodiny), čím prekonala rekord, ktorého držiteľkou bola ešte donedávna jej vodeodolná sestra - vysúvacia ceruzka Exaggerate (8 - 10 hodín).

Na prvom obrázku je zachytený lesk ceruzky, na druhom linky po 11,5 hod. (tieň i vnútorná linka upravené, vonkajšie držia)

Tuha je mäkká, krémová, ľahko kĺže, nevynecháva a preto vytvorí úplne dokonalú linku o takej šírke, ako si len budete želať. Táto moja metalická čierna nie je až taká výrazná (to ani nie je nutné, keďže obsahuje trblietky, no záleží, ako na ňu pritlačíte. Sú stúpajúcim tlakom stúpa aj intenzita farby. Videla som, ako farbia aj tie ostatné a musím uznať, že sú to krásne a žiarivé farby. To je veľká výhoda, keďže pri viacerých ceruzkách nikdy nedosiahnete dostatočne intenzívne farby.

Ako veľký kontrast k mäkkosti tuhy vnímam tvrdosť materiálu, z ktorého je ceruzka vyrobená. Zrejme to nebude klasické drevo, pretože sa veľmi ťažko strúha. K zastrúhaniu potrebujete buď poriadne ostré strúhadlo, alebo nejaký dobrý fígeľ. Tým môže byť aj môj malý trik. Aby sa vám tuha nelámala, dajte ceruzku pred ostrúhaním aspoň na 15 - 20 minút do chladničky. Potom si s ňou hravo poradíte.

Moje hodnotenie:

Textúra: ľahká
Aplikácia: veľmi jednoduchá
Farebná sýtosť: u odtieň 002 je to 4 a ostatné odtiene by som hodnotila 5
Výdrž: výborná 10 a viac hodín
Celková spokojnosť: 10
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes