Rimmel: Jarné trendy a líčenia do školy


Líčenia do školy už nie sú ako bývali. Kedysi bolo vrcholom drzosti nalakovať si nechty a takýto priestupok bol učiteľmi aj patrične "ocenený". Odchodom do chemického labáku a odlakoním nechtov acetónom. Dnes sa smie nosiť nielen lak na nechty, ale aj kompletné líčenie.
Nie som za to, aby sa už jedenásťročné dievčatá líčili, ale musím uznať, že niektorým to ide veľmi dobre aj v takom mladom veku. My ako ženy sme už raz také. Či máme jedenásť alebo tridsať, chceme sa páčiť a preto sledujeme aktuálne trendy. Aby sme do nového dňa nevykročili nesprávnou nohou a aby ste boli vždy IN, prinášam prehľad trendov pre túto jar.



Móda sa zvykne opakovať. Čo tu bolo pred rokmi, to sa s veľkou pravdepodobnosťou raz vráti. Ani tento rok to nie je inak. Vrátili sa široké linky a to dokonca i v netradičných farbách. Opäť sa nosia rúže, po ktorých vyzerajú pery akoby zamrznuté. Pre zaneprázdnené ženy mám tiež dobré správy. Túto sezónu si nemusíte robiť ťažkú hlavu z úpravy obočia. Nosiť sa bude hladké, upravené obočie, i vyčesané mierne strapato vyzerajúce obočie.

Výrazná tyrkysová

Túto jar ide byť v kurze tyrkysová očná linka, ktorá sa objavila na módnej šou Nanette Lepore inšpirovaná detinskou nevinnosťou a hravosťou. Ale pozor, táto farba sa nie každému hodí. Hodí sa napríklad ženám s olivovou peťou, skrátka parádniciam, ktorým idú teplé farby.


Kto je taká bleduľka ako ja a má pleť s ružovým podtónom, nech tyrkysovú nahradí radšej zirkónovo - modrou alebo smaragdovo - zelenou farbou, ktorá sa tyrkysovej najviac blíži, no je to typická studená farba.

Linku (ja som použila smaragdovo - zelenú vodeodolnú linku Exaggerate) môžete použiť na obkreslenie očka, ale aj ako tieň, ktorý rozotriete a zladíte so strieborným tieňom.

Vhodným doplnkom k zelenkavej farbe je svetlá ružovkastá, ale aj oranžová by mohla byť, ak nebude príliš výrazná. Keďže nahé pery nikdy neboli, nie sú a nebudú IN ani túto jar, neostala som len pri očiach, ale som nalíčila i pery. Nude rúž z kolekcie Lasting Finish by Kate je to pravé, ak nechcete prestreliť a všetko nadmerne prekombinovať. Nie je to typická béžová farba, oveľa bližšie má k ružovej. Ak ho ešte nemáte, určite si ho kúpte. Nikdy nevyjde z módy a pasovať bude každej žene.

Rúž vyzerá podobne ako lak na nechty 60 Seconds v odtieni 510. Dajú sa spolu pekne nosiť.

Hrubšie linky

Nechcete jemnosť? Odvážte sa na "rockerské" líčenia. Presne takto nalíčené modelky sa objavili na New York Fashion Week v šou Erin Fetherston a Dior. Ide o hrubšie orámovanie oka, výrazné odtiene tmavej modrej až čiernej farby. Líčenie v tomto štýle nie je žiadna veda. Začnete linkou, pokračujete očným tieňom, ktorým spodnú linku pokojne môžete aj trošku poprášiť, aby získala lesk.


Hoci (súdiac podľa predpovedí) od jarného počasia nebudeme môcť očakávať veľa tepla, v kurze bude jemne opálená pleť. Nemusíte však kvôli tomu chodiť do solária a vedome si ničiť pokožku. Stačí vám bronzer, ktorým jemne pohladíte líčka, čelo, bradu i nos a výsledok bude vyzerať prirodzene. Bronzer Match Perfection kúpite v dvoch farebných prevedeniach - jedno pre ružový, jedno pre zlatisto - žltý podtón. Pozor, pri takomto líčení vynikne každá nedokonalosť, preto určite nezabudnite na korektor alebo mejkap. S Match Perfection bronzerom dokonalé duo vytvorí korektor rovnakého názvu. Pridajte už len rúž (najlepšie nejaký nude, alebo jemný ružový) a budete dokonalá.


Nežná ružová a fialová

Pre tie ženy a dievčatá, ktoré nemajú rady rúž, má Rimmel v ponuke aj lesky. Napríklad taký Vinyl Gloss sa vyrába v toľkých odtieňoch, že si nebudete vedieť vybrať. Túto jar však najlepšie bude "frčať" ružový, lebo je to taká prirodzená farba. Propri ružovej veľmi pekne ukáže fialová. Napríklad aj taká, akú nájdete v paletke Glam' Eyes Quad - Smokey Puple. Máte tam nie jeden, ale rovno dva odtiene fialovej v harmónii s dvoma ružovými farbičkami. Pre výrazný pohľad môže túto sezónu tienik aj značne presahovať hranicu vonkajšieho kútika, ako na svojej prehliadke prezentoval známy americký módny dizajnér Richard Chai.



Čiernej linky sa nebojte. Je stále moderná. Len by ste ju mali doplniť riasenkou a riasy dobre vytočiť dohora, inak si opticky zmenšíte očká. Na obrázku vidíte zelený obal riasenky Volume Flash The Max Bold Curves.

Výraznejšie pery, menej výrazné oči

Na obrázku nižšie môžete vidieť líčenie inšpirované prehliadkou Josepha Altuzarru z New York Fasion Week. Je to také celkom jednoduché a prirodzené líčenie, kde pleť dostala dávku tvárenky, aby mala zdravú farbu, oči majú tenkú linku, riasy sú namaľované objemovou riasenkou. Pery som zvýraznila fixkou 1000 Kisses Stay on Lips vo farbe Nothing but Nude (odtieň 700) a ako krycí mejkap som zvolila Lasting Finish 25H, lebo najdlhšie vydrží a najlepšie kryje.


Fixku 1000 Kisses môžete zakúpiť v 6 odtieňoch, ale k tomuto líčeniu a túto sezónu najlepšie vynosíte nude, ružovú, slivkovú a možno aj tú fialovkastú (210 Everlasting Mauve). Dájú sa vrstviť podľa potreby a chuti. Ja som dala na pery až dve vrstvy, ale vy si pokojne dajte jednu, pokiaľ sa vám to bude viac páčiť.

K výrazným perám sa dramaticky vyzerajúca linka ani ultra čierna riasenka nehodí. Namiesto tmavej modrej alebo ultra čiernej radšej siahnite po odtieňoch hnedej. Ak nemáte hnedú riasenku, použite klasickú čiernu. S bežnou čiernou riasenkou a hnedou linkou nikdy nič nepokazíte.

Viac obrázkov z módnych šou uvidíte aj na mojej nástenke Pinterest.


Ktoré líčenie sa vám najviac pozdáva?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes