L'Oréal Paris: očné tiene Color Mineral

V jednom z predošlých článok som načrtla, že v rade mejkapov existuje aj chameleón, ktorý sa nedá nazvať ani púdrom, ani mejkapom, pretože dokáže zastúpiť oba výrobky. Podobného "živočícha" by sme mohli nájsť aj medzi očnými tieňmi a sú to očné tiene Color Mineral od L'Oréal Paris, ktoré mám veľmi rada.


Z kvalitatívneho hľadiska je veľký rozdiel medzi očným tieňom a tieňom s prívlastkom "minerálny". V prvom rade vieme odlíšiť zložku, ktorá dodáva farbu. Klasické očné tiene zvyknú obsahovať chemické farbivá. Ako už vyplýva z názvu, minerálnym tieňom dodáva farbičku minerál. Obsiahnutá sľuda dáva striebristé odtiene, po zinku sú tiene belasté, perleť farbí tieniky ružovo a tak ďalej.

L’oréal: Color Minerals

Minerálny tieň je čistý, ľahký a preto prakticky vôbec nezaťažuje pokožku. Veľmi dobre priľne k pokožke, no práve pre svoju ľahkosť a slabšiu intenzitu ho príliš nevyhľadávajú ženy, ktoré uprednostnia výrazné líčenie.

Staro-nový tieň Color Minerals od L'oréal Paris je obohatený o ochranu pred UV žiarením a to vďaka minerálnej zložke, ktorá sa štandardne pridáva aj do krémov na opaľovanie (titanium dioxide = súčasť kvalitných prípravkov na minerálnej báze). Tienik je bez parfemácie a vysoko odolný, preto je vhodný aj na dlhodobejšie nosenie. Ideálny pre citlivé oči a nositeľky kontaktných šošoviek. Obsahuje až 95% minerálov. Výhodou je možné vrstvenie, vďaka ktorému si prispôsobíš intenzitu farby podľa seba, no napriek tomu nebude pôsobiť príliš výstredne.

L’oréal: Color Minerals
L’oréal: On The Loose Shimmering Powder
















Jeho predchodcom je On The Loose Shimmering Powder, ktorý mi kamarát doviezol z Ameriky. Pravdu povediac, pri pohľade pod mikroskopom vyzerajú takmer identicky a aj viečka farbia úplne rovnako. Vidieť to aj na obrázkoch uvedených vyššie. Výrobca neuvádza, že by mal predošlý tieň vyslovene minerálne zloženie, ale je pravda, že ani pri dôkladnom pátraní som sa nedostala k skutočnému zloženiu výrobku.

On The Loose Shimmering Powder














Výhodou predošlej verzie je akurát menší a spratnejší obal, ktorý však nie je príliš praktický. Prí líčení som nesmela kýchnuť a ani výraznejšie dýchať, inak som poprášila celé svoje okolie. Nová verzia - Color Minerals - obsahuje štetec, ktorým sa tieň oveľa lepšie nanáša a ktorý prináša aj istú úsporu prášku, čo je z hľadiska dlhodobejšieho používania výrobku dobrá správa. Štetec totiž možno odklepať, čím sa nadbytok prášku vráti späť do obalu a nie pod oči, na odev, a podobne.

Mínus: So štetcom sa dobre manipuluje, horšie sa vystihuje množstvo. Buď si púdru trošku vytrasieme cez malé dierky a nanesieme len to, čo sa vytriaslo, alebo balenie otvoríme úplne a štetec ponoríme. Tá druhá možnosť ale naberá viac prášku, než by sme si mohli želať.

Celkové hodnotenie (hodnotím len Color Minerals, lebo predchodca sa už nevyrába):

Textúra: veľmi ľahká
Schopnosť priľnúť: 4
Aplikácia: priemerná (človek si musí na to nájsť svoj systém)
Farebná sýtosť: 3 - farbí skôr slabšie, svetlé odtiene takmer vôbec nevidno, ale krásne sa ligocú na svetle
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín) s podkladom vydrží aj viac
Celková spokojnosť: 7 - vadila mi akurát tá slabá sýtosť farieb, lebo ja sa líčim skôr výraznejšie
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes