Body Basics: Chocolate Orange telová kozmetika


"Nechceš toto telové mlieko a sprchovací gel? Zmenil sa mi vkus a už mi to nevonia." povedala moja kolegynka a v ruke zvierala igelitku s voňavým obsahom. Nazrela som dovnútra a videla niečo čokoládové, na čom si pochutí moja pokožka, ale ja z toho nepriberiem ani gram. :-) Nadšene som prikývla. Taká voňavá ponuka sa neodmieta.

Kombinácia pomarančovej esencie s čokoládovou mi vôbec nevadí. Milujem také vône. Silne mi to pripomína jednu pochúťku, ktorú som si kúpila asi 7 rokov dozadu v Anglicku. Bola to taká čokoládová guľa od značky Terry's, ktorá sa po rozbalení rozpadla na kopu mesiačikov, ktoré chutili i voňali po pomarančoch. Volalo sa to "Chocolate orange" a tuším som to raz videla aj u nás. Pravda, takáto kombinácia nie je pre každého, ale pre mňa áno. Ja som fanatik do čokolády a keď sa ňou už nenapchám do prasknutia, nech si aspoň moje telo užije tú úžasnú vôňu. S čokoládovou vôňou mám telové maslo i balzam na pery a nedbala by som mať takú celú kozmetiku. Určite by sa mi nezunovala.

Toto duo je žiadny div sveta, čo sa týka zloženia a neviem, či by som investovala peniažky do jeho kúpy, ale na druhej strane musím uznať, že vonia naozaj intenzívne a pre mňa i pre moju psiu slečnu Vikinu nádherne. Jej to azda aj chutí. Vždy po sprche a natretí mliekom mi oblizuje ruky i nohy. Neviem, prečo to tí hafani robia. :-) Keď sa večer osprchujem gélom a natriem mliečkom, čokoládu a pomaranče cítim úplne v celom byte. V zložení som nenašla kakaový ani pomarančový olej. Budú to asi synteticky vyrobené esencie, čo však mne osobne neurobilo na pokožke žiadnu galibu.

Obal je klasický priesvitný s pekným obrázkom po obvode a praktickým uzáverom. Nie je to taká patka, ktorý musíte podpáčiť, vyklopiť a môžete si na nej nechty dolámať (niektoré prípravky sa otvárajú skutočne ťažko), ale tlačidlo. Asi poznáte ten princíp zatvárania na spôsob akejsi páky, ktorú na jednej strane zatlačíte a z druhej strany sa objaví otvor, cez ktorý nadávkujete prípravok. Tak presne takéto tlačidlo máme aj tu. Neviem si veľmi predstaviť, či je to praktické na cestách a či by vďaka tomu obsah neskončil niekde v batožine, ale keby som už mala cestovať, isto by som si zbalila niečo menšie ako štvrťlitrové fľaštičky. Predáva sa aj v balení po 50ml s bezpečným šraubovacím uzáverom. Praktické.

Sprchovací gél

O sprcháči by som povedala, že je to jemne penivý, dobre čistiaci gél. Mastnotu z kože zmýva dobre, nečistoty tiež. Tak ako aj iné gély. Má vyrovnané pH a mal by sa dať používať stále - tvrdí výrobca. Doma mám lakmusový papierik (už mi leží v skrinke dlho, ale verím, že predsa len ešte niečo dokáže) a nameral pH okolo 6, čo je mierne kyslé pH približujúce sa k prirodzenému pH pokožky. Koža má mierne kyslý povrch. Ak by stupnica ukázala 7 a viac, prípravok by mohol previdelným používaním narušovať prirodzenú kožnú bariéru a teda by sa nemohol používať denne. Čiže ani v tomto výrobca neklamal. Gél hydratuje a rozhodne nevysušuje, preto si ho pokojne doprajte každý deň, ak chcete.

Moje hodnotenie gélu:

Textúra: ľahšia (vytečie sám, netreba ho vyslovene vytláčať)
Hydratácia a výživa:
4 (lepší priemer)
Čistiaci efekt :
5
Vôňa:
krásna a intenzívna vôňa kakaa a pomarančov, za to by som mu dala maximálny počet bodov
Celková spokojnosť:
7
Cena: 7 EUR za 250ml a 2 EUR za 50ml

Telové mlieko

Mlieko má prívlastok "rich", čo hovorí o tom, že by malo byť výživné a teda sa hodí pre normálnu až suchšiu pleť. Doprajem si ho vždy po sprche. V obsahu dominuje voda a olivový olej (údajne panenský olivový olej z Grécka). Medzi ingredienciami som našla aj pantenol a derivát vitamínu E, čo je tiež červený bodík, pretože ukľudní podráždenú pokožku.

Moje hodnotenie mlieka:

Textúra: stredná
Hydratácia: 5 (výborná)
Výživa a premastenie pleti: 4 (na extra suchú pleť by nebol, no premastí celkom fajn)
Celková spokojnosť: 8
Cena: 9 EUR za 250ml a 2 EUR za 50ml

Táto kozmetická značka nie je vychýrená liečebnými účinkami. Všetko sú to skôr také pekné a voňavé vecičky, ktoré ženy milujú používať na dennú hygienu a ja nie som výnimkou. Veď kto sa osprchuje alebo okúpe, ten chce byť aj voňavým.

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Ja som to dostala do daru pred 4 rokmi ! Tú malú sadu asi 3 či 4 mini sprcháčov ! Vôňa úžasná ! Okrem tejto ešte červený pomaranč a limetka! :) Len tá cena no...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes