Bioderma: mejkap Photoderm Max

Hoci sa leto blíži ku koncu a čochvíľa nám začne jeseň, ľudia ešte stále obliehajú cestovné kancelárie a zháňajú last-minute dovolenky. Výrobok, ktorému som venovala tento článok, je kompaktný make-up špeciálne vyvinutý pre ľudí, ktorí sa na dovolenke nezaobídu bez opaľovacieho krému, no nutne potrebujú aj mejkap. Pokiaľ patríte k praktickým ženám, určite si ho zaobstarajte.

Niečomu sa predchádzať dá, niečomu nie. Žiaľ, človek si svoju pleť v osudí nevyžrebuje a keď nám matka príroda nadelí na dovolenku akné s ekzémom, asi ťažko s tým niečo spravíme. Že to dobre poznáte? Tak potom čítajte ďalej.

To posledné, čo na dovolenke potrebujete, je vstávanie s predstihom, aby ste si mohli urobiť mejkap a vyzerať ako normálny človek (chodiť červená ako rak asi nie je normálne, preto ten drsný výraz). Počula som o ženách, ktoré takto vstávajú celý život, aby sa svojim neupraveným zjavom nesprotivili manželom. Neviem si predstaviť seba, ako každé ráno pobehujem s natáčkami a pleťovou maskou, ale proti gustu žiaden dišputát. Ja som skôr z ľudí, ktorí zásadne nechodia po svete s červeným nosom a vyrážkami. S nosom červeným od rozšírených žiliek nejdem ani len smeti vyniesť, preto som častou zákazníčkou obchodov, kde dostanem kúpiť svoje obľúbené značky mejkapov, medzi ktoré svojim spôsobom patrí aj Photoderm Max.

Photoderm je malý a veľmi spratný pomocník, ktorý dokáže prekryť drobné nedokonalosti a súčasne chrániť citlivú pokožku pred škodlivým pôsobením lúčov UVA/UVB. Nie je to mejkap v pravom slova zmysle, ide skôr o krém, ktorý kryje aj nedokonalosti. Vďaka vysokému faktoru (50+) je efektívnou ochranou pred spáleninami, dermatitídou spôsobenou slnečnou alergiou a v neposlednom rade nás chráni aj pred závažnými i menej ťažkými kožnými ochoreniami.

Mejkap používam v čase, keď je slniečko najsilnejšie, čiže v strede leta až do začiatkov jesene (pokiaľ je horúco a veľmi slnečno). Ostatné ročné obdobia používam klasický mejkap, ktorý kvôli slniečku doplním denným krémom s SPF 10 - 15. Či je slnko silné alebo nie, si ľahko zistím takou kartičkou, ktorú vystavím priamemu slniečku a podľa jej sfarbenia sa dozviem, aká intenzita bola nameraná. Kartičky zoženiete v lekárni. Väčšinou ich pribaľujú k prípravkom na opaľovanie, alebo ich rozdávajú len tak.

Minerálny mejkap Photoderm je hypoalergénny a neparfémovaný mejkap krémovej štruktúry so stredne dobrým krytím nedokonalostí. Má plochý obal so zrkadielkom a hubkou, ktorá je oddelená v priehradke s osobitným vrchnáčikom, aby bola chránená pred baktériami a nezaniesla vám do pórov infekciu (musím uznať, že toto má Bioderma vymyslené mimoriacne prakticky). Dostať ho v dvoch odtieňoch - býva tmavý a svetlý a jeho bežná cena sa pohybuje okolo 20 EUR. To nie je tak veľa za mejkap, keď vezmete do úvahy to, že vás takto účinne ochráni aj pred slniečkom.


na obrázku môžete vidieť svetlý mejkap

Priznám sa, že na internet dávam fotku bez mejkapu len veľmi nerada, no bez nej si sotva môže niekto predstaviť, aká silná je krycia schopnosť tohto výrobku. Nuž tu ju máte.

Druhá fotka je už s mejkapom. Ako vidíte, je o niečo tmavší než moja bledučká pokožka, ale keď sa dobre rozotrie, nie je vidno. Má to aj svoje plusy - aspoň viete rozoznať miesta, na ktoré ste zabudli. Mínusy zmiznú časom, pretože skôr či neskôr sa opálite a rozdiel zmizne úplne.

Nezahladí úplne všetko, no na bežné vyrážky v štádiu vzniku i hojenia v pohode vystačí. Jedinou nevýhodou je to, že pleť nedokáže zmatniť, no to by som už chcela veľa, keďže ide o krém. Ak sa teda lesknete ako disko-guľa a vadí vám to, poprášte pleť jemným kompaktným púdrom a bude všetko v poriadku.

Moje hodnotenie:

Textúra: stredná (pre krémovú konzistenciu)
Krycia schopnosť: 4
Výdrž: ťažko sa hodnotí, no je skôr priemerná (2 - 4 hodiny, lebo na slnku sa človek potí a musí sa často utierať, čím si logicky otiera aj mejkap)
Celková spokojnosť: 9
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes